Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Mármint én nem oda járok, szóval nem személyes tapasztalat:)
Gyerek oda jár, néha néha van egy kis infóm. Onnan látom, hogy ez azért nem mindenből a gimis anyag. Illetve az de nagyon elmélyülve:)
(Eötvös).
Én folyamatosan rosszul vagyok a Szent Lászlótól. Nőtt a pontunk, de hátrább kerültünk.
Matekon meg nem felel meg a követelményeknek. Ez mi jelent?!
Ugye? Ez nem látszó bevitelihiba.
És mit látsz? Szépet? :-)
A német nyekre gondolsz? Az ottani gyerekanyag zömét rendszerint a
Hajós, Teleki, Óbudai, Jókai, Bleyer, Terézvárosi általanosok adják.
A haladó angol változatosabb, de a Városligeti és a Krúdy (szinte) mindig képviselteti magát.
Bocs, a késői reakcióért szakgimi/gimi kérdésben. A Hunfalvyban nemcsak a nyelvi képzés erős, sokan emelteznek matekból, töriből, magyarból is. Igy a társadalomtudományos képzések is nyitva állnak (jog, média-kommunikáció, bölcsész-nyelvész, tanár). A szaktantárgyakat nagyon színvonalasan oktatják, pénzügyi, jogi ismerteknek bárki hasznát veheti később is.
Gyerekem a számvitelen kívül a többi szakmai tárgyat kimondottan szerette, életszerű példákkal tanítanak, szélesítik a látókört, napi gazdasági eseményeket is beleszőnek a tanításban, jogi ismeretek órán tárgyalásra mentek. A kémia, biosz, fizika tényleg nem volt erős, de nemcsak gazdasági irányban képzelhető el innen továbbtanulás.
Remélem, ez is segít egy kicsit a döntésben.
Szia, ezeket mind értem IT-s alatt, akiket Te írsz, bár személyes érintettség itt front-/backend BI programozó és SAP bázis területen van. Utóbbi időben több cikk is jött a témáról, szakmai szervezet oldalán is írnak róla, és személyesen is tapasztaljuk a fent említett területeken a keresletet (munkahelyünk, személyes megkeresésék).
A fizikával az én fejemben ez ott függ össze, mint "klasszikus" irány IT-s képzésben, pl. BME VIK. Bár - az is igaz, hogy én pl. egész más úton jutottam el a BI programozásig :-)
Szerintem vagy pontot ír ki és a rangsorszámot vagy azt hogy nem felelt meg.
Lehet, hogy még nem dolgozták fel a gyerekedét vagy valami probléma van.
Email a sulinak?
Igen, emlékszem rátok.😊
Mi is osztálylétszámon belül vagyunk.
Lányom nem akar koleszos lenni és én sem szeretném.
Kossuth ideiglenes
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?