Középiskolai felvételi (beszélgetés)
"Iskolánkban még sosem fordult elő, hogy nem töltöttük volna fel a rendes felvételi eljárás keretében az osztályokat, illetve akik felvételt nyertek azok be is iratkoztak."
Érdekes, mert azt hiszem, hogy tavaly, vagy tavalyelőtt rendkívüli felvételiben 4 helyet hirdettek meg.
111 volt a tavalyi utolsó.
Akkor inkább úgy fogalmazok, hogy kb. felesleges volt szóbelit tartani, mert ha úgy számolunk, hogy biztos volt 20-30 olyan gyerek a 140 valahányból, aki el se ment, akkor marad a tavalyi utolsó rangsorszáma (körüli szám)...
Vagyis a behívottak közül mindenkit fel kell majd venniük, aki oda akar menni. (Akkor is, ha lepontozták szóbelin...)
Itt is van, Óbudainál: 48.
DUnci
86 hozott
82 központi
168 együtt
Sajnos nem tudom! Aki még a Lászlóban érdekelt bármilyen szakon:
Tegnap a pótfelvételire és "ha esetleg valaki nem iratkozik be a felvételt nyertek közül" is rákérdeztem bármilyen szakon Ezt a választ kaptam:
"Iskolánkban még sosem fordult elő, hogy nem töltöttük volna fel a rendes felvételi eljárás keretében az osztályokat, illetve akik felvételt nyertek azok be is iratkoztak."
Azért azt gondolom az idei év nagyon más így bármi is megtörténhet náluk is. :-)
Mi elengedtük!
Sziasztok!
Mindent összevetve szerintetek a pontok idén magasabbak, alacsonyabbak vagy ugyanolyanok maradnak, mint tavaly?
Szerintem egyszerűen csak örülj az Apinak mindenféle "de" nélkül. :)
Ügyes gyerek!
Tudod mennyien örülnének, ha lenne összesen annyi pontjuk?! Nem kell azon rágódni, hogy melyik része mennyi, úgyis a végeredmény számít!
Szeretne az Apáczaiba menni a gyereked? Bent van osztálylétszámon belül? Ha igen, akkor menjen és te pedig örülj neki! :)
Neki gratulálok, te pedig egyél egy sütit, hátha helyre teszi a felvételi során megtépázott vezérlőközpontodat :)
Igen, nálunk is 85,1 a matek-angolon, és nincs rangsor...
de ugy látom a többi hsz-ből hogy az akkor már 170 körül lehet :o!
Hát két dolog lehet, vagy a gyermek nem hoz kiegyensúlyozott teljesítményt (nálunk pl. ez is benne van), vagy pedig ahogy néhány napja a többiek is írták, rossz napon, rossz bizottságot, rosszkedvű tanárt fogott ki.
De mindkettő benne van a pakliban, természetes velejárója a rendszernek, úgyhogy ne tulajdoníts ennek túl nagy jelentőséget! Ismerem ezt, valahol rossz érzés, de ha maxot is kapott, akkor biztos, hogy a gyermek ügyes, a többivel meg ne foglalkozz, főleg, ha valamelyik jó (vágyott) suliban bent van/lesz!
Mindenesetre én drukkolok nektek!
Ne hülyéskedj, miért ne lenne elég. Tavaly meg azelőtt a 110-130 is elég volt.
Bocs, hogy ilyen nyers vagyok. :)
Nagyon drukkolok, nyugi meglesz az!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?