Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Csak hozzátenném, biztos vagyok benne sokan tudják, de aki nem, annak megjegyzem ezek csupán baktérium ellen védenek, a vírusokkal szemben nem.
A vírus ellen a NATURLAND kézfertőtlenítője a megfelelő. 99,9 a neve.
Olvastam, hogy sörrel is lehet, de a pasztörizált sör nem alkalmas a kovász készítésére.
1 dl sör
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál finomliszt keveréke szoba hőmérsékleten pár órát pihentetve. Megfelel 5 dkg élesztőnek.
Állítólag működik, én nem tudtam kipróbálni, mert csak pasztőrözött sörünk van.
Semmi baja nem lesz, ha még áll a hűtőben utána. Nekem 2,5 napig pihent még.
Élesztő nélkül lehet készíteni házilag kovászt vagy öregkenyeret. Öreghez persze kell legalább 1 élesztő... :D
Na. látpom, pontatlan volt.
A fagyasztott élesztőkocka felét használja fel egyszerre, a másik felét a sima hűtőbe téve olvasztja ki, és használja fel.
Azért megnyugtató, hogy valamire jó amiket szoktam venni.
Én Clien-t és az Inno-septet szoktam venni...
102 éve pusztított a Spanyolnátha.
Most néztem végig a filmet, nagyon tanulságos.
100 év után is ugyanazok az alapelvek, de a kornak megfelelően magasabb szinten.
Ha a normál hűtőbe teszed, simán bedagaszthatod ezt írta Freddy a hó végi spórolósban.
Az élesztős kenyér, ha meleg helyen tartod, erjed, ez nem a fagyasztás miatt van.
Nem is miattad írtam, de valakinek lehet, hogy szúrná a szemét, ha úgy érti, hogy tíz dobozzal felvásároltam. :)
Inkább pontosítottam gyorsan.
Amúgy én is olyan típus vagyok, hogy jusson is, maradjon is másnak.
...kot kezdtem el felhasználni, hogy ne kelljen boltba járni.
Még kettő van, utána fogalmam sincs. :/
(amúgy cba-ban szokott néha lenni).
Köszi szépen!
Március elején vett a férjem tizet (pont ott volt, mikor pakolták ki az egész polcot teli élesztővel, kértem, hogy annyit vegyen), abból még ment kettő anyósomnak. A maradé
Ha rossz, akkor penészes, vagy netán folyik.
Én szeretem az élesztő illatát.
Felhasználhatod holnap is.
Négy hete nem kapok élesztőt, se frisset, se szárítottat, szerencsés flótás vagy. :)
Bocsi, ma ilyen kezdő házitündér nap van, és itt biztosan sokan értenek hozzá. :)
Frissen vett élesztőt két hete lefagyasztottam, remekül működik úgy, ha kiengedés után rögtön bedagasztom. Ma viszont véletlenül kettőt olvasztottam ki, az egyiket ha simán hűtőbe teszem, holnap még felhasználhatom? Mi a rossz élesztő ismérve? Mert az még frissen is büdi. :)
Egyébként így fagyasztottból ha sütöm a kenyeret, első nap isteni, második nap is, de utána erjedt illata lesz enyhén. Ott már kuka sajnos. Ez mitől lehet, a fagyasztástól?
Tényleg bocsi az offért!
Nem igaz ,hogy nem fogják fel ez nem játék.
Elvileg felnőtt emberek..
A mi barátaink utólag belátták ,hogy nincs miért megsértődni.
De nagyon nehéz volt telefonálni ,hogy ne jöjjenek ,mert a férjem nincs jól és féltem.
Utólag kiderült ,hogy a cégnél ahol dolgoznak találtak egy fertőzött dolgozót.
Mi meg Németországban jártunk úgy, hogy vittük a gyereket az esedékes mmr oltásra, aztán a doki néni váratlanul bedöfött még egyet. Utána mondta, hogy beadta a bárányhimlő ellenit is, mert jó, ha megkapja.
Eléggé meglepődtem, de így utólag nem bánom, mert itthon is beadattuk volna. Így az ovis járványt megúszta 2 pöttyel szerencsére.
Saját tapasztalat, ha külföldön dolgozó magyar kéri a hazánkban kötelező oltást, beadja az adott ország orvosa a gyereknek.
Csak nem automatikus. Olyan közelről meg egy hazai látogatás alkalmával, itthon is beadathatja.
Ne is mond!
Ma hívott egyik ismerős, hogy hétfőn nem vinném-e el a kórházba a feleségét, mert fáj a lába?
Ismerem, minimális higiéniát sem tartják be.
Mondtam, adok 4 ezer Ft-ot és menjetek taxival. Megsértődött.
Igen!
Szerintem jobb a bugyigumi, ami olyan 3 mm széles. A henger alakú nagyon kényelmetlen.
És honnan tudod, hogy a te gyereked, aki nem kapott pl. BCG oltás nem veszélyeztetett?
Miért veszélyeztetted azzal, hogy egy olyan helyen hoztad világra, ahol nem kap meg minden oltást?
Egyébként én sajnálom ezeket a gyerekeket is, de mint tudjuk pl. nem én döntöm el, hogy bizonyos országokban milyen védőoltás legyen.
Lehet, hogy ezek az országok a természetes szelekció miatt nem oltják a gyerekeket.
Látom az önzőséged mint mindig, most is felülkerekedik...