Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Köszi a virtuális italt😉
A férjem és én már három hete megfázásos tünetekkel küzdünk.
Volt két nap amikor nem kaptam levegőt ,de betudtam a pánikrohamnak.
Viszont még mielőtt nem volt korlátozás nálunk ,már akkor letíltottam minden látogatót.
Néztek is nagyot ,hogy miért nem jöhetnek kávézni?
Ez egy hónapja volt! Azóta nincs kontakt senkivel!
Gondolj arra, ha idáig nem volt komolyabb tüneted, már nem is lesz. A statisztika szerint már lenne komolyabb bajod, ha arrogáns a vírusfertőzésed.
Jó egészséget!
🍸🍾
Nem pánikolok,csak pont most nem olyan jó érzés bármi miatt is betegnek lenni.
Félig OFF
Magyarországon elfogyott a disznó ? :O Spanyolhús van a tesoba .. Vagy már elötte is az volt ? Spanyol hagymát ,fokhagymát már megszoktam .
Attól,hogy megjelent ez a sz..r,még jelen vannak a többi légúti fertőzések.
Ha megnyugtat ,telefonàlj a házidokinak.
Ebbe a nagy pánikba belebetegszel!
(mondom én ,aki éjjel figyeli a férje légzését)
Kár ,hogy ebben a helyzetben nem ajánlott az alkohol ,mert szívesen berugnék úgy istenigazából!!
Sziasztok.
Nem múlt el a köhögés, nem olyan erős de egész nap kapar, ingerel. Kicsit fáj a hátam, mellkason. Ki tudja mi ez. Remélem semmi komoly. Lázam nincs.
Szerintem mindenkinek igaza van ...és senkinek sem!
Ezt majd az idő fogja bizonyítani,addig is nem kell a másik torkának ugrani.
Én mindenesetre megteszek mindent ,hogy óvjam magunkat és a többi embert is.
Mivel a munkánk stagnál ,hamarabb karanténba vonultunk mint ahogy elrendelték!
Hozzáteszem a legfertőzöttebb helyen élünk.
Halnak meg fiatal egészségesek is, de ne pánikolj.
Nem csak az idősekre és krónikus betegségűekre veszélyes. Kétségtelen őket viszi el hamarabb. Ők a veszélyeztetettebbek.
Természetes szelekció? Bizony van olyan, de kíváncsi vagyok akkor is így beszélsz majd ha szeretteid körében történik meg a baj?
És ezt most nagyon nem rosszindulatból mondom, hanem gondolkodj el picit ezen az egészen. Minden egyes halottért fáj az ember szíve mert még élhettek volna ha nincs ez a korona vírus.
Szóval nincs felesleges intézkedés, meg pánik keltés.
'aj van ezzel a vilaggal,hogy aki önpusztító életmódja miatt most veszélyezett,azt tömegek siratjak es sajnálják,aki meg gyerekként meghal mert "minek szülte meg az anyja",az a kutyat nem érdekli 😪'
Aki erről így gondolkodik, ahogy írod, az mentálisan zokni.Épelméjű, ilyet nem gondolhat.
Természetesen. A saját véleményed. Csak ezzel másokat is a felelőtlen viselkedésre hajlamosítasz.
Szerintem nem látod át, hogy miért történnek ezek az intézkedések.
A halálozások számát a korábbi időszakokra vonatkozóan az eustat-on megtudhatod. Mindenki számára nyilvános.
Ha olyanokról lenne szó, mint te?
Itt tér el nagyon a gondolkodásunk.
Én sem tartozom a különösen veszélyeztetett csoporthoz, de mégis itthon ülök, fertőtlenítek, ha kimegyek maszkot, kesztyűt viselek, pedig nincsenek tüneteim.
És tudod miért? Mert nem tudom magamról, hogy nem vagyok e "hordozó". Mert ha az lennék, akkor nem akarnék senkit megfertőzni.
Nem magunkra, hanem másokra gondolva kell így cselekednünk!
Köszönöm szépen a tanácsokat!
Így fogok tenni. Van itthon vékony drót, varrok bele kivehetőset.
Gumit szerintem inkább helyettesítsd egy régi pamut pólóból vágott, rugalmas pánttal, ha nem szeretnél róvidáruba mászkálni, de ez csak egy ötlet. :) a gumi rugalmasabb, ez tény.
Igen, képzeld megvisel legyen csecsemő, vagy 100 éves.
Nem mindenkit visel meg egyformán, olyan helyen dolgoztam, ahol már nem, mert nem bírtam pszichésen.
Ajánlom figyelmedbe az angliai város Birmingham oldalát.
Ott naponta halnak meg egészségesnek vélt emberek. Csütörtökön 36 éves 3 gyermekes ápolónő. Tegnap huszonéves, ma 3 éves kisfiúnak az anyukája közölt fotókat a lélegeztetőre kötött kisfia most már mosolyog az ágyból 5 nap után. Az Arsenal edzője beteg lett és egy csomó sportoló.
Majd amikor orvosokkal beszélsz és olyan emberekkel , akik konkrétan érintettek a betegséggel, akkor legyél határozottan elutasító.
Lehet természetesen véleményed, de ha jót nem tudsz tenni, rosszat se tegyél , hogy valaki félvállról vegye, mert hát ugye, a Juliska mondta ez semmiség.
most nem tehetünk mást, mint védekezünk.
Nem erről van szó, kevered a szezont a fazonnal.
Kanyaró ellen van védőoltás. Malária ellen is van védekezés. A többi pedig teljesen más mint a jelenlegi helyzet. Mindegyik sajnálatos ebben igazad van.
Ennyire megvisel az évi több szezer gyerek halála a kanyaró,malária miatt is?
Vagy hogy éhen halnak?
Baj van ezzel a vilaggal,hogy aki önpusztító életmódja miatt most veszélyezett,azt tömegek siratjak es sajnálják,aki meg gyerekként meghal mert "minek szülte meg az anyja",az a kutyat nem érdekli 😪
Azert en megtartom a sajat velemnyem,ha szabad,es nem az origóról tájékozódom.
Folosleges pánikkeltés folyik.Kellenek intézkedések,de akkor is nonszensz,hogy pl nálunk 50 millió adófizető zarnak be azért,hogy ne elhalasszanak valamit,ami ugyis bekövetkezik.
Jelen esetben,hogy kb mindenki megfertozodik,aztán valaki túléli,valaki nem.Termeszezes szelekció,van ilyen.Ha én is feldobom a talpam,hát igy jártam,ez a sorsom.
De domestosban mosakodni,.eg fertőtlenítővel gyümölcsöt mosni es tarsai,szerintem nagyon beteg dolog.
És ami kétségeket ébreszt nem csak vennem,hogy jo lenne latni az osszes halálozást napi szinten,mind az olaszoknal,mind a spanyoloknál,es igy tovább.Hogy valóban nőtt e tobb százzal naponta.
Mert ez igy nem annyira hiteles.
Mert ha olyanokból mint én,aki egészséges,sportol,nem dohányzik és relatíve fiatal halnának meg napi több ezren,akkor be lennék tojva és hinnek is a panikgyáros médiának.
Többféle koronavírus létezik. Lehet, hogy egy kevésbé veszélyes változatával találkoztatok.
A covid19 kapcsán szerintem nincs olyan, hogy eltúlzott intézkedés. Nagyon gyorsan és agresszívan támadó vírus, hosszú lappangási idővel.
Mindenkinek kutya kötelessége védekezni ellene, védekezni az ellen, hogy másokat ne fertőzzön (még ha nem is érzi magát betegnek).
Az értelmes írásokról meg annyit, hogy mindenki mondja a magáét, meg akar jelenni. Olyan orvosok nyilatkoznak, akiknek nem szakterülete a virológia.
Az emberek pedig kattintanak és terjesztik a fals híreket.
Ezt nem én állítom,hanem számtalan virológus.
Én csak egyetértek velük.