Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Hát persze. Mostanában már ezt mondják. Hallgatom én is híreket.
Most éppen a fegyelmezetlen emberekről beszélnek a Normafánál.
De azt sehol nem mondták, hogy nem véd a maszk. Csak azt, hogy nincs elég. Ezt maga ov mondta.
(Lentebb beszéltünk róla, hogy akkor nem véd, ha nincs rendeltetésszerűen használva és nem mos vki kezet, valamint nem fertőtlenít.)
Felénk van egy tó, arra jött haza a férjem, azt mondja, mint a heringek, tele van emberrel.
Tényleg birkák.
Ezért lesz napokon belül robbanás Budapesten, mint ahogy Cecília ma mondta.
Hát persze, az egészséges azért, hogy ne fertőződjön a beteg meg azért, hogy ne fertőzzön. Mondjuk leginkább ő maradjon otthon.
Ezt is csak ma kommunikálták így, eddig az volt, hogy csak a betegek hordják.
Újra csak ott tartunk, hogy nagyon sok múlik az emberek fegyelmezetlenségén.
Ha a #maradjotthon-t megértenék a birkák és nem lenne nevetség tárgya, aki maszkot hord, akkor el lehetne nyújtani a fertőzési görbét és elég lenne nagy nehezen a kapacitás.
De az emberek sokasága sajnos birka és nem ért.
Engem fizetés nélküli szabira küldtek azon a héten mikor bevezették a szigorítàsokat.
Elvileg a férjemnek is szabit emlegettek most , gondolom ott is ez lesz, de holnapra behívtàk telefonon, megbeszélni a helyzetet. Akkor lesz több infó. Amúgy pest megyében lakunk. Szerencsére a hàz amiben lakunk sajàt, se hitel se albérlet, de persze rezsi az igen... Max 2-3 hónapra elég megtakarítàsunk van. :( Én kerestem màr munkàt de vissza se jeleztek sehonnan. Nem tudom mi lesz, nem hinném hogy szeptember előtt visszaàll a rend, addig viszont fogalmam sincs hogy húzzuk ki.
Az. Fogalmam sincs mi lesz velük.
Én most keresek munkát, itt még válogatni is lehet, de így sem egyszerű.
Elvileg az egészségügyi dolgozóknak kötelező védőeszközt használniuk és minden óvintézkedést megtenni az egészségük megóvása érdekében, így ezzel együtt a továbbfertőzés érdekében is.
Addig, míg léteznek olyan orvosok és főnővérek (!), akiknek mindegy más ember egészsége és belesz@rnak a szabályokba, nem lehet tökéletes helyzetet elvárni.
A teszt amúgy a csoportos (és majd a tömeges) megbetegedések idején majdnem fölösleges, hisz kontaktokat már nem lehet keresni, az a teszt, ami ma negatív, holnap már lehet pozitív is, állítólag csak 3 nap fertőzöttség után lesz pozitív.
Ott sem, a járvány miatt. Egyébként előtte még adtak, majdnem minden cég.
Az albérletárak meg még nem csökkentek nálunk.