Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

4180. Amaunet (válaszként erre: 4174. - 826302286d)
2020. ápr. 4. 11:58

"nagyon szépen követik az emberek az utasításokat"

Nekem az a meglátásom, hogy ezeket az ajánlásokat mindig utólag hozták meg. Az emberek sokkal korábban vonultak önkéntes karanténba, zárkóztak be, minthogy azt nekik ajánlásként említették volna.

Ne könyveljük el ezt is az önmaguk szerepét kiemelőknek.

A kijárási tilalmat pl. a budapesti lakosság nagy része támogatná, de mégsem hozzák meg a rendeletet.

4179. 4477403e12 (válaszként erre: 4178. - 4477403e12)
2020. ápr. 4. 11:42
Én egy síövezetben egy hotelban dolgozom,simán benyalhattuk,mindenhonnan europabol jönnek ide emberek.
4178. 4477403e12 (válaszként erre: 4174. - 826302286d)
2020. ápr. 4. 11:40

Igen,ugyanakkor nagyon sok embernek tele van a hócipője ezzel a cirkusszal,ahogy egyre több értelmes írás lát napvilágot,hogy talán eltúlzottak az intézkedések.

Én magam is egyre inkabb igy gondolom.

Egyébként en szinte biztos vagyok benne,hogy februar elején mindannyian átértünk ezen a betegsegen.

Laz,sokaig tartott,tovabb mint eddig bármelyik influenzánál.

Iszonyú fejfájás több,mint egy hétig.

Torokfájás,gyerekek,férjem nagyon köhögött,én kevésbé.

A kicsi volt a legrosszabbul,itt nincs BCG oltás,ő itt született,nem kapott.Ha esetleg tenyleg lenne összefüggés.

4177. papája
2020. ápr. 4. 11:40

Aki szeretne többet megtudni a járványokról, a járványügyi folyamatokról, vagy szeretné azt jobban megérteni az olvassa el a járványtani fogalmak rövid, de nagyon jó összefoglalását.

Sok mindenre érthetően ad választ.

[link]

4176. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 4170. - Zsofi_876)
2020. ápr. 4. 11:35

Varrtam mindkettő fajtát, nekem mindkettőbe kell a "drót, mert eláll, pedig nincs nagy orrom.

A használt orvosiból, és szűrősből szedtem ki.

De tehetsz bele gemkapcsot szétnyitva, esetleg összesodorva kettőt. Aluminium drótot stb.

4175. beYOUtiful (válaszként erre: 4170. - Zsofi_876)
2020. ápr. 4. 10:59
Semleges-sel étek egyet. Nekem mindketto van, az orvosit jobban szeretem, pedig az "anatómiailag formált" kényelmesebb. Ki érti ezt?:)
2020. ápr. 4. 10:40

Itt Németországban már úgy köszönnek el az emberek egymástól,hogy :

Szép napot és maradj egészséges.

Sokan betartják a szabályokat ,de nem elegen sajnos .

Büszke vagyok a hazámra ,hogy nagyon szépen követik az emberek az utasításokat.♥️

4173. Amaunet (válaszként erre: 4170. - Zsofi_876)
2020. ápr. 4. 10:29

Igen, a lekerekített, ovális jobban fekszik az orra.

A hagyományosba próbálj meg egy kis drótot belevarrni.

4172. semleges (válaszként erre: 4170. - Zsofi_876)
2020. ápr. 4. 10:05

Varrj mindkettőt.Kinek ez, kinek az. "pihenésképpen" és változatosság gyanánt én 3-4 félét hordok.

A lényeg, hogy mosd és vasald.

4171. Kitti0704
2020. ápr. 4. 09:56
Nekem olyan van amit orrnál össze lehet nyomni.
4170. zsofi_876
2020. ápr. 4. 09:53

Sziasztok, maszkkal kapcsolatos tapasztalatokat szeretnék kérni.

Két különböző szabásút láttam, ma készülök megvarrni őket.

Az egyik a hagyományos sebész maszk, anyagból. Egy ilyet már készítettem, de ahogy az arcom elé teszem, az orrnyeregnél kifeszül, van mellette rés.

A másik, ami lekerekítve van szabva, elöl van hosszában ívesen összevarrva.

Az jobban fekszik vajon az arcra?

Fotók alapján nem tudom eldönteni.

Van valakinek összehasonlítási alapja? Köszönöm!

4169. semleges (válaszként erre: 4137. - Channa*)
2020. ápr. 4. 08:43

Az össz szabidból 7 nap...békeidőben.

Most nincs az.

Tehát ha van pl. 30 napod akkor 7-et akkor veszel ki amikor akarsz, 23- at amikor elküld a vezetőd.

Valamint itt írta valaki a 14 napot egybefüggően. Az is igaz. Gondolom mindenki megcsinálja úgy, hogy jó legyen a munkavállalónak.

De minden munkáltató más és gondolom egyiknek sem célja, hogy kicsesszen az embereivel. De azt kell megérteni, hogy most más a helyzet. Nagyon más, sajnos.

4168. semleges (válaszként erre: 4156. - Channa*)
2020. ápr. 4. 08:35

Pedig ki kell írni, illetve a munkáltató kiadja. Nincs mese, amíg van szabi. Utána elküldi az embereket mert miből is fizessen? Lehet pár bázis dolgozót megtart és alapszinten működteti a rendszert, hogy majd egyszer ha vége lesz ennek az őrületnek ne a zéróról kelljen indulni. Nem tudom melyik cég, vállalat, hogy gondolkodik.

Lassan egy hónapja nincs gazdaság, szolgáltató ipar nulla, építkezések leálltak, suzuki, mercedes elküldte az embereit, nem lesz munka, nem lesz adóbefizetés, összeomlik minden. Most a szabi a legkevesebb hidd el, de megértelek. Igen OV -nak abban igaza volt, hogy mindenkinek ki kell lépnie a komfort zónájából. Ezt a szemét, agresszív vírust mindenki megszívja valamilyen szintem. Ki előbb, ki később.

Én meg "picsogjak" azon, hogy minden nap dolgozom? Múlt héten 80 órát dolgoztam, ki voltam mint a liba, (haza jöttem még sírtam is).

Szar ez és hallom a rémhíreket. Nyájimmunitás? Isten őrizz! Akkor szabadul el igazán a pokol, megtizedeli az embereket és akkor még keveset mondtam.

Most szakmai szemmel csak azt tudom mondani, hogy egyetlen megoldás a kijárási tilalom. Tényleg csak aki dolgozni megy és halaszthatatlan dolga van.

Kicsit elkanyarodtam, bocs.

Mindenki vigyázzon magára.

4167. unom (válaszként erre: 4166. - Bártfai Andrea)
2020. ápr. 4. 07:06
Örülök, mikor olvastam a hírt te jutottál eszembe.
4166. Bártfai Andrea (válaszként erre: 4105. - Unom)
2020. ápr. 4. 02:31
Itt vagyok! Vigyáznak ránk, - most már az apartmanból sem szabad kimenni az udvarra, de még a folyosóra sem!
2020. ápr. 3. 23:37
Örömmel írom ,Regin-a itt van a másik fórumon. 👍
4164. Channa* (válaszként erre: 4162. - Timycat)
2020. ápr. 3. 22:28

Ne magadból indulj ki!

Nem érted a lényeget!

Nyáron mindenképp kiveszek szabit. Én jellemzően elhasználom októberre a szabimat, ha lehet, akkor tartalékolok néhány napot karácsony környékére.

És a szabim jellemzően nem azzal telik, hogy utazok ide vagy oda. 1 hetet szoktam menni Balatonra, most ez valószínűleg kimarad. A többit meg elszórom. Remélem nem probléma számodra, hogy nem mindenki úgy csinálja, ahogy te, ugye?

Érted!?

Tehát, én nem szoktam külföldre járkálni, ahogy pl te. És mivel nincs kis gyerekem, így az sem számít, hogy a tavaszi szünetben mit csinálok.

És igen, akkor veszem ki és arra, amire én akarom. Senkinek semmi köze hozzá, hogy hogyan gondolom.

Nem külföldre akarok menni, hanem pl. ha egy kicsit rendeződik a helyzet, akkor meglátogatom a vidéki nénikémet és több időt töltök újra a tesómmal, esetleg elkísérem orvoshoz, ha már lehet menni, stb. Ha kiveszem most a szabim nagy részét, akkor ilyenekre nem marad. Nem év végén vagyunk, hogy ki kelljen venni...

4163. timycat (válaszként erre: 4160. - Channa*)
2020. ápr. 3. 22:20
Ja és nem szoktam picsogni. Nem jellemző rám. Ha valahol mégis tettem akkor azt idézd már be légy szíves.
4162. timycat (válaszként erre: 4160. - Channa*)
2020. ápr. 3. 22:10

De mégis mit gondolsz? Mikor veszed ki a szabadságot ha októberig eltart ez a járvány?

A magad 30 napját kiveszed év végéig és járod az országot, világot? Mert otthon nem lehet szabin lenni? Szerinted idén helyreáll az élet, hogy akkor menj szabira és oda ahova kedved tartja?

Arról meg ne is beszéljünk, hogy ne adja Isten de jön egy második kör a járványból.

És ha már itt tartunk, a szabadságot nem a munkavállaló veszi ki, hanem a munkáltató adja ki. 7 munkanapról rendelkezik a munkavállaló. Évente egyszer kell úgy helyzetbe hozni a munkavállalót, hogy 14 egybefüggő napra mentesüljön a munkavégzés alól, de ebbe a 14 napba beletartozik a heti pihenőnap, munkaszüneti nap, szabadnap.

A szabadságot az esedékesség évében kell kiadni. Az életkor szerinti pótszabadságot megállapodás (!) alapján át lehet vinni a következő évre.

Egyébként a 47/2020 Kormányrendelet gyakorlatilag diszpozitivvá tett azt Mt-t. Igaz "csak" a veszélyhelyzet idejére vonatkozhat ez a megállapodás. Az is igaz, hogy megállapodás, de hát tudjuk hogy a pénz honnan jön. Másrészt az Mt egyik alapelve az együttműködési kötelezettség, az az igencsak elvárható hogy a munkáltató és a munkavállaló egyirányba evezzen, hogy egyik félnek se fájjon annyira.

Értem a felháborodásodat, én sem itthon terveztem az évet tölteni, de hiába verném magam a földhöz idénre ezt dobta a gép.

4161. Channa* (válaszként erre: 4147. - Df1e1c376c)
2020. ápr. 3. 21:38
Na, mennyit ittál ma?
4160. Channa* (válaszként erre: 4155. - Timycat)
2020. ápr. 3. 21:37

De lazára veszed!

Én nem. Ez van. Te másért picsogsz, én meg ezért.

9 hónap van még ebből az évből. Egyébként sem szoktam szabira menni csak 1-1 napot júniusig. Miért ne szórhatnám el szokás szerint?

A kérdésemre tudsz válaszolni?

Az alapszabadsággal rendelkezik a cég vagy az életkorival is?

4159. Channa* (válaszként erre: 4148. - Globus)
2020. ápr. 3. 21:34
Igen, később olvastam:(
4158. Channa* (válaszként erre: 4147. - Df1e1c376c)
2020. ápr. 3. 21:34

Na, akkor mesélj. Mit képzelsz a hozzászólásaimba bele?

Miért ne lenne kontaktom a külvilággal?

Tényleg nem értem miről beszélsz.

4157. Channa* (válaszként erre: 4146. - Df1e1c376c)
2020. ápr. 3. 21:33

Ajaj. Te miről beszélsz?

Ebbe a hozzászólásomban, szó sincs fertőtlenítésről.

Te tuti engem olvasol?

4156. Channa* (válaszként erre: 4144. - Df1e1c376c)
2020. ápr. 3. 21:32

Miért is?

Nem akarom kiírni, mert itthon vagyok.

Nem azon picsogok, hogy nem akarnak elengedni, hanem azon, hogy ki kell írnunk.

Érted?

4155. timycat (válaszként erre: 4045. - Channa*)
2020. ápr. 3. 21:23

Mert szerinted mit kellene csinálni?

Nálunk is ez lesz. Muszáj. Ha valaki nem akarja önként megjelölni a napot akkor kiadjuk neki. Természetesen azokon a napokon nincs meló, nincs email, nincs telefon.

Komolyan örüljön mindenki akinek még van munkája. Én se arra szoktam kiírni a szabikat, hogy itthon üljek, de most ez van.

Horror lenne ha szeptemberben/októberben visszamegyünk dolgozni a home officeból és azzal a lendülettel az év végéig majdnem mindenki szabira megy.

4154. globus (válaszként erre: 4150. - Channa*)
2020. ápr. 3. 21:22
19:21-kor volt itt.
4153. globus (válaszként erre: 4105. - Unom)
2020. ápr. 3. 21:22
Nagyon el voltak zárva, mostanában még folyosóra sem mehettek ki. Channa kérdezte, hol van ez az otthon, hát remélem, nem itt...
4152. Channa* (válaszként erre: 4113. - Unom)
2020. ápr. 3. 21:21
Ők nem itt laknak.
4151. df1e1c376c (válaszként erre: 4105. - Unom)
2020. ápr. 3. 21:20
Ne paraztass!

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook