Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Én ezért nem hordok kesztyűt. Szerintem csak környezetszennyezés. Ha jól akarnám csinálni egy élelmiszerbolt és pékségből álló 2 állomásos turné minimum 3 pár kesztyű.
Inkább kézfertőtlenítő van a kocsiban, ahogy beülök még mielőtt tapperolnám a kütyüket benne, fertőtlenítem a kezem.
Dr. Szlávik János szerint átlagban 16-szor tapperolnak az emberek percenként (?), úgy, hogy nem is tudatosul bennük.
ov 2 másodpercenként piszkál egyet az orrán. Láttam.
Olvass külföldi cikkeket is, 5 éves gyerek halt meg Angliában. Ja, kicsit előbb. Nagy durranás szerinted?
Nálunk még kevés a beteg, de be fog robbanni itt is, és akkor már nem csupán az idősek mennek el. De minden idősnek is van szerette, ismerek olyan 80-90 éveseket, akik értelmesebbek, mint egy húszon-harmincas.
Mindenkiért kár, mindenkit anya szült és, ha szerencsés van egy aggódó családja és nem darab-darab számba veszik.
Yesssssss!
Remélem, nem egyedi az eset.
Mert sok Dél-Amerikai országban diktatúra van, erős fegyelemmel és egyszer rád szólnak, következőre lőnek.
Ott nem megkérnek, hogy maradj otthon, hanem utasítanak.
En nem szeretem a kesztus-maszkos banditakat, pl. pont az emlitett okbol. A szemuvegeseket foleg nem, mert aszemuvegekuket megigazitjak, es jellemzoen nem cserelnek kesztyut.
Vegigjarnak egymas utan tobb boltot, es akkor sem cserelnek, mig a tobbi ember allandoan fertotleniti a kezet, es nem tapperolja az arcat.
Ajajj
Ezek alapján mi tuti meg fogunk halni. :D
De ha azt akarták volna, hogy az idősek ne menjenek, nem csináltak volna nekik idősávot.
Mert ha nem megy senki a 65 felettiek közül, minek az idősáv?
Másrészt pedig nem minden idősnek vásárolnak be, és sz sem halhat éhen.
Én is úgy akartam értelmezni. Aztán láttam a tévében a bejátszásokat. Te nem láttad?
Tisztelet a kivételnek, ahol valóban a köszönet és hála lengi be a házakat.
Nálunk dettó.
Először kicsavarom a mobilt a kezéből, aztán a kulcsait, fertőtlenítem őket. Mert ő tuti nem fogja.
A kabátja megy az udvarra, cipőtalpát lefertőtlenítem az is megy az udvarra. Napocska hadd gyilkolja tovább a kórokozókat rajta. Aztán ahol bejött mosok is fel domestosszal. Ami azzal jár hogy mivel belelépek a nyomába az én benti papucsomat is lefertőtlenítem.
Tudom, túlpörgöm.
Én úgy tudom, hogy az eü. dogozók iránti tiszteletből és köszönetből teszik. Rosszul tudom? Nekem nem bulinak tűnik. Éppen azért mert látják, tudják mi folyik a világban.
Sokan sok féleképpen értelmezzük ezt is. Nekem ez pozitív.
De, én már olvastam róla.
Én nagyon szoros kontyba kötöm, kapucnit vagy sapkát húzok. De általában úgy időzítem a kimenetelt - nem a szabad levegőre hanem pl bolt, hemtes - hogy utána hajat is mosok.
Talán a NÉBIH vagy az NNK oldalán olvastam. Azt írják vagy sapka/kendő vagy hajmosás javasolt.
Ma itt is jóval többen voltak az utcán (átmentem a kisboltba kenyérért dél és negyed egy között valamikor). Maszk senkin, kesztyű senkin (csak rajtam). Persze a szutyok kisboltba csak két vevő lehetett bent egyszerre, de annyi agyuk nem volt, hogy akkor már a maszkot is kötelezővé tegyék.
Két héttel ezelőtt (akkor voltam utoljára vásárolni), akkor szabályos kripta hangulat volt, most pedig sokan járkáltak kint. (Egyik ismerősöm szerint 3-4 hét múlva a többség tojni fog az egészre, és elkezdenek elmászkálni otthonról simán.)
(Bp. agglomeráció)
En az "ezek az emberek" elotti fegyelemre ertettem.
De erjuk egymast.
O, rosszul fogalmaztam, elnézést. Az "ezek az emberek", akiknek elgondolkodni kéne a világ szörnyűségein, természetesen az itthoniak.
Nem gondoltam, hogy az equadoriakat példaképnek akarnám állítani, csak te értetted úgy.
Ne bezzegeljunk a "fegyelmezett" orszagokra, ahol a csapviztol (ha van) amugy is halara fossa magat az atlag europai, es fel fillerert barmikor atvagjak az ember torkat! A polgarhaboruk utan, amit a drogbarok penzelnek, egy dababig mukodo diktatorikus kaoszban meg amugy is barkit agyonlobek.
Ez nem fegyelem, ez tehetetlen nyomor.