Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Ott, ahol 1967 óta nem változott az egészségügyi rendszer, a nagyvárosokon kívül nincs vasút és aszfaltozott út, a gyerekek alultápláltak, és maláriás az emberek nagy százaléka?
Ott nagyon nagy baj lesz.
Nem azt mondtam amúgy, hogy nem mehet ki, hanem azt, hogy nem kell bóklásznia 3 óra hosszát, amikor ő mondjuk 20 perc alatt el tudja intézni (kilép a lépcsőházból, és belép a CBA-ba).
Ő meg úgy veszi, hogy 3 órán keresztül lényegében kint császkálhat. (Persze jogilag igen, de amúgy pedig nem annyira.)
Anyám 76, és ő is úgy értelmezi, hogy akkor ő 09:00-12:00 között "kint lehet". Holott baromira nem:(
Előtte nem járkált ki, szomszédasszonya vásárolt be neki (én 150 km-re vagyok.)
Eleinte nálunk is így volt. Aztán hamar megszokta a rendet 😀
Mi nők szerintem zsigerből óvatosabbak vagyunk, mert anyák is vagyunk. Belénk van kódolva, hogy vigyázni kell mindig mindenre, mindennel.
Nem küldték ki?
A férjemet lazán kitessékelték.
A férjem meg szokott sértődni, amikor haza jön és én rögtön mondom neki, hogy ide tedd le, menj kezet mosni, ne fogj meg semmit, stb., azt mondja, hogy túlpörgöm...
Ilyen példákat szoktam neki emlegetni...
Most mesélte egy középkorú ismerős, hogy fél 10-kor bement a boltba, a rendőr meg utána.
40 ezer forintba került neki.
Van, ahol nagyobb a fegyelem.
De ezek az emberek olvasnának híreket, gondolkodnának el kicsit, hogy szükségük van e arra, ami máshol történik, ahol nem tudják eltemetni a halottakat, meg kirakják a család halottjait az utcára becsomagolva ..
😕
Nem, ez nem pánikkeltés!
"Csak" ami a világban történik.
Igen..
Itt nálunk, /Ausztria/ jól lettek a számok,nem volt akkora megbetegedés. Olvastam,hogy hetekkel ezelőtt napi 40% os emelkedés volt, pénteken 4% körüli.
Gondolom sokan úgy gondolják,hogy na akkor mehetünk..
12 ezer körül van a fertőzöttek száma. 208 🕯
Nekem nagyon hosszú hajam van,fenekemig ér.. Igaz nem megyek le,de holnap muszály lesz boltba mennem,férjem itthon lesz. Ő nem fog tudni menni,lumbágója van,alig bírt dolgozni menni,de muszáj,fél, hogy kidobják..
A hajam miatt is aggódjak,mossam rögtön?
Borzasztó tragédia.
Aztán este majd kiállnak tapsolni az ablakba és kurjongatnak közben, mert az akkora buli. 😯
Képtelenek felfogni, hogy mi zajlik körülöttük a világban.
Eddig erről nem volt szó, hogy akinek hosszú haja van, azt kell-e valamilyen formában védeni vgy fertőtleniteni. Én mindennap amikor hazaérek, felsőruháiamt táskáimat fertőtlenitem, de a hajam jóval vállam
alá ér, a maszkból is kilóg és maximum hetente 1 alkalommal mosom.
Elvileg a fertőzött levegővel érintkezik, de a fiam szerint ez hülyeség, túlparázom, u.olyan gyorsan lepereg róla mint pl a macska szőréről.( különben ha oéyan heylen jár, a macskát is megmossuk )
Mi se mentünk pont azért bicajozni, amit múlt héten írtam. Zsúfolásig tele volt a Margitsziget. Ezt mondta Cili is.
Azt beszéltük meg a fiúkkal, hogy ha úgy alakul, akkor beülünk az egyik autóba, elindulunk mondjuk a kettesen és amelyik hely tetszik, és nincs ott senki, ott megállunk és sétálunk egy kicsit...
Mi a párommal voltunk kint futni délelőtt. Szép, napos idő volt. Itt éppenséggel nem volt bandazas, más futók, sétálók, bicajosok voltak kint, de szabályokat tartva.
Viszont valahol fittyet hánynak a korlátozásokra, így a hírekben lehetett fenyitest olvasni, hogy a kültéri sportokat is betiltják mind tömeges engedetlenség esetén.