Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus - Politikamentesen! fórum

Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)

2020. ápr. 6. 13:41
Ne is emeljenek. Menj dolgozni
2020. ápr. 6. 13:39
... picinyem ! nem tudom h nálad az a 21 ? talán az életkorod ? de ha igen ? adjon neked a Jóisten göröngyös hosszú életet ! és ne érd + soha azt a nyugdíjat amit kaphatnál mondjuk olyan 42 év bármilyen LEDOLGOZOTT ! munka után :( :( és nyugodtan ugassál csak le !!! 1 beledumáló nyd-as !!!
4538. zsofi_876
2020. ápr. 6. 13:22

Hát...

Én kisgyerekes vagyok.

Kint dolgoztam sok évet, kint kaptam gyest, előtte pedig itthon dolgoztam sok-sok évet.

Én is fizettem be jócskán.

Anyukám is fizette egész életében becsülettel a járulékait, most mégis dolgozott a járvány előttig.

Nem sorolom.

Ha beteg valaki, hiába fizetett be sokat, az ellátás olyan, amilyen.

Ha fiatal, ha idős.

Szerintem ne menjünk bele abba, hogy ki mit fizetett be és mit kap érte.

Nem érzem úgy, hogy gyerekesként kiváltságos lennék. Ugyanúgy, ahogy a nyugdíjas sem érzi úgy.

Ez az egy havi nyugdíj négy évre osztva egy röhej.

Megalázó, pláne, hogy négy év alatt kapják meg.

Na mindegy, ugye "ajándék lónak ne nézd a fogát". No comment.

4537. 55Judit
2020. ápr. 6. 13:05
Azt kívánom neked Marcsi, hogy érezd a saját bőrödön majd hosszú éveken át, amit a mostani nyugdíjasok 80%-a. Nem sorolom fel, de mindet megérdemled.
4536. Lávli* (válaszként erre: 4533. - Amaunet)
2020. ápr. 6. 13:04
👍
4535. Channa*
2020. ápr. 6. 13:03

Nem vagyok nyugdíjas. Kőkemény adót és járulékot fizetek. Nem tudom, hogy van e gyereked, de ha igen, akkor igazságtalannak tartom, hogy te kapsz egy rakást pénzt, amíg otthon mereszted a feneked és úgy csinálsz, mintha gyereket nevelnél és mintha már tettél volna le az asztalra valamit. Gondolok itt egy csomó támogatásra (adójóváírás, nem kell adót fizetni, CSOK, stb).

Még ebben a helyzetben is csak a lábadat rázod, ahelyett, hogy dolgoznál keményen és keresnél annyi pénzt, hogy ne vedd igénybe ezeket a kedvezményeket. Te meg sem érdemled, ha kapsz. Remélem nem is veszed igénybe! Dolgozz meg a pénzért, ahogy azt a nyugdíjasok megtették már. Az általuk befizetett adókból járhattál suliba, stb.

Elég rosszindulatú vagy.

4534. shanta1 (válaszként erre: 4533. - Amaunet)
2020. ápr. 6. 13:02
👍👍👍
4533. Amaunet
2020. ápr. 6. 12:54

Pedig jobban tennéd ha lenyelnéd... (ezt nem fejezem be)

Amit írsz az nem vélemény, hanem uszítás a társadalom egy másik rétege ellen.

Erre itt nincs szükség.

4532. zsofi_876
2020. ápr. 6. 12:53

Úgy értem, más betegségekre.

Így elvileg nem kell még humán teszteket lefuttatni, csak beszerezni és beadni, ha valóban hatásos. De jó lenne végre valami, ami gyors és hatékony.

4531. zsofi_876
2020. ápr. 6. 12:51

Úgy hallottam, a családosok is kapnak egyszeri 10.000.- támogatást. Nem mai hír.

Viszont meg akartam tudni, hogy ha igazolódik a Ivermectin hatásossága, akkor elérhető-e humán felhasználásra, itthon.

Állítólag 2015-ben kapott Nobel díjat érte egy japán prof. bácsi, Omura Szatosi. Általa felfedezett/megalkotott Avermectin nagyon hatásosnak bizonyult parazita okozta megbetegedésekben (ezzel a szegény országok helyzetét nagyban javította).

Szóval elvileg már alkalmazzák is.

4530. zsofi_876
2020. ápr. 6. 11:54

Hát ezt már meg sem mertem említeni.

Hogy mire igen, mire nem jut.

Férjem gondolkodik nagyon ezen az új magán lehetőségen, de marha drága lenne az egész családnak. Meg a gyereket nem szúratnám meg, ha nem muszáj.

Viszont tényleg érdekelne, hogy átestünk-e már rajta korábban.

4529. zsofi_876
2020. ápr. 6. 11:51

"A miniszterelnök ma 12 órakor nagy bejelentést teszt."

:)

Már mindenki tesztekkel álmodik, még az újságírók is.

4528. zsofi_876 (válaszként erre: 4497. - Ambivalencia)
2020. ápr. 6. 11:34

[link]

Ezt találtam az országos tesztéssel kapcsolatban.

Úgy látom, eljutott (vagy el fog) a vezetőséghez is, de továbbra is kizártnak tartom hogy erre jutna pénz. Bár, ha a másik oldalát nézzük: időt nyernénk vele (és sok emberéletet), emiatt gazdasági előnye is lenne. Hátha...

4527. zsofi_876
2020. ápr. 6. 11:28

Most olvasom, hogy már legalább nyolc féle törzse és ezer mutációja van a vírusnak.

Remek.

Itthon állítólag kétféle fertőz.

4526. zsofi_876 (válaszként erre: 4520. - Globus)
2020. ápr. 6. 11:27

Ah,elképzelni is elég.

Meg ugye eleve hogy veszik le a kenetet. Be kellene menni hosszú, tömött sorokban kivárni?

Vagy kapnánk behívót, esetleg a szabad kapacitású mentők mennének körbe? Merthogy olyanunk nincs.

Pedig tényleg jó ötlet és tök logikus. Csak mi mindent úgy megbonyolítunk.

4525. zsofi_876 (válaszként erre: 4521. - Magdimnika74)
2020. ápr. 6. 11:25

Szerintem területtől is függ, mennyire kapnak szabad kezet.

Szórólapozásra nem kötelezhetőek, úgy gondolom.

4524. zsofi_876 (válaszként erre: 4523. - Michelle.r)
2020. ápr. 6. 11:23

Borzasztó. :(

De ennyi esze még egy nem egészségügyisnek is lenne, hogy nem küldöm haza például a lehetséges fertőzöttet.

Nyilván nem a tűzközelben lévők hibája főként.

Ez az összevisszaság elég ijesztő és felháborító.

És igen, én is ezt tenném: tojnám le, hogy ki hőbörög a jogaiért. Mindenki üljön a valagán két-három hétig.

Ezzel legalább a terjedést meg lehetne akadályozni, csökkenteni.

Ha kell, akkor a hatóságok bevetésével.

4523. michelle.r (válaszként erre: 4516. - Zsofi_876)
2020. ápr. 6. 10:54

Persze, hogy nem tudják. Nem voltunk rá felkészülve, és nincsenek képzett válságmenedzsereink.

Az egyik kórház két hete nem tudja kifizetni a megrendelt maszkokat, mert odabiggyesztettek valami faxkalapot, akivel engedélyeztetni kell ami az orvos igazgató szerint szükséges, a gazdasgi igazgató meg megrendelt 😡

4522. michelle.r (válaszként erre: 4517. - Globus)
2020. ápr. 6. 10:51
Én egy igen béketűrő ember vagyok, de ha rajtam múlna, kivezényelném a katonaságot és a rendőrséget, és minden ember 20.000 ft büntetést fizetne, aki alapos indok hiányában utcán van. És ez az összeg minden nap tízezerrel növekedne. Ebből talán megértenék, hogy maradjanak a valagukon.
2020. ápr. 6. 10:40
Ebben a helyzetben valóban szükséges,hogy a postás naponta egy darab cetlivel járjon végig egy területet ? Pénteken egy db A3 cetli ,most egy újabb reklám újság. Kötelezhetik őket ?
4520. globus (válaszként erre: 4516. - Zsofi_876)
2020. ápr. 6. 10:37

Eredmény 1 nap múlva van készen, már ha törletről van szó, azt a háziorvosnak küldik emailben.

Ebből is lehet káosz, teszem azt bp-i a választott orvos, de beteg Miskolcon tartózkodik albérletben, és a bp-i orvos azt sem tudja, ki ő ... :D

4519. michelle.r (válaszként erre: 4514. - Zsofi_876)
2020. ápr. 6. 10:33
Innen, a lakásból én sem látok semmit. Mert három hete akkor megyek ki, ha vásárolnom kell. Most, hogy még a parkolás is ingyenes lett, a benzin ára is a béka shegge alatt, még több idióta fogja úgy gondolni, hogy mehetnek.
4518. michelle.r (válaszként erre: 4515. - Amaunet)
2020. ápr. 6. 10:30
Krvára be kell vezetni, mert látható, hogy az emberek nagy része teljesen agyhalott. Arról is szó volt a hírekben, hogy a nagyrészük maszkot sem viselt.
4517. globus (válaszként erre: 4511. - Michelle.r)
2020. ápr. 6. 10:24
Legrosszabb, hogy annak, amit eddig csináltunk,semmi értelme nem lesz, ahogy beköszönt a jó idő :(
4516. zsofi_876 (válaszként erre: 4504. - Globus)
2020. ápr. 6. 10:22

Istenem, komolyan, álmomban sem hittem, hogy ekkora fejetlenség lehet itthon.

Mennyi ilyet olvasni!

Tesztre bevitte a mentő, levették a cuccot a vizsgálathoz, majd hazaküldték, eredmény nélkül.

Egyre inkább úgy gondolom, hogy ez a sok intézkedés mind csak látszat, igazából azt sem tudják, mit csinálnak.

Egyenesen megyünk a többi ország útján...

4515. Amaunet (válaszként erre: 4511. - Michelle.r)
2020. ápr. 6. 10:20
Bármennyire is nem szeretnék, de be kell majd vezetni a kijárási tilalmat. Abból, hogy ajánlják nem értenek.
4514. zsofi_876 (válaszként erre: 4511. - Michelle.r)
2020. ápr. 6. 10:18

Én "innen" ebből semmit sem látok, de hallottam hírét és le vagyok döbbenve.

Az ember azt hinné, hogy mindenki fél.

Csak az a baj, hogy ezzel a viselkedéssel azokat is veszélyeztetik, akik hetek óta bezárva élnek, mindent megtesznek.

4513. Amaunet (válaszként erre: 4504. - Globus)
2020. ápr. 6. 10:17
Szegények szűrnek, ahogyan az utasítást kapják. A vízfejek meg hozzák hozzá az utasítást.
4512. zsofi_876 (válaszként erre: 4495. - Ambivalencia)
2020. ápr. 6. 10:15

Az a baj, hogy bár az ötlet tök jó, de szerintem az állam sosem menne bele ilyen kiadásba.

Meg van egy kis átmenet - állítólag - amikor már mondjuk fertőzött valaki, de még nem mutatható ki nála. Lenne sok fals negatív.

Egyébként a legbiztosabb módja annak, hogy elkülönítsük a fertőzötteket a nem fertőzöttektől.

Olvastam egy cikket, egy magánlabor orvosa nyilatkozott benne. Titoktartásra hivatkozva nem mondott konkrétumokat de azt igen, hogy az az ellenanyag, ami a koronás betegekben termelődik, már december - januárban előfordult náluk.

És ő magyarázta el, hogy mennyi időnek kell eltelnie, hogy először a friss fertőzött ellenanyaga, majd a már gyógyult beteg ellenanyaga mutatkozzon a vérben.

Légúti váladékban állítólag nagyon bizonytalanul mutatható ki. Vagyis akkor, ha már van elég vírus a szervezetben.

Amikor olvastam a német városkáról, ahol mindenkit leteszteltek, pont arról álmodoztam, hogy nálunk is milyen jó lenne. Így teljesen ki lehetne zárni a továbbfertőzést. De itthon, sajnos kizártnak tartom, hogy erre rábólintanak.

2020. ápr. 6. 10:15

Békésen kávézgatok a fotelben, hallgatom a reggeli híreket. Az üzletek tele voltak a hétvégén, a Praktiker, Obi, nagy áruházak parkolói csurig tele.

A Duna part szintén tele, kötelező távolság lexarva, rendőrök kivonultak, de arra is xart a tömeg. Lángol az agyam 🤯😡

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook