Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
De ha nincs fogyasztás ,mire a számla? Igaz ,nekünk is lóg a szolgáltató nem kevés pénzzel,ki tudja mikor kapjuk vissza. Leolvasás után elhiszik,hogy nincs használva,de ugye most szünetel minden . Áramszolgáltatásnál elfogadták a fényképet az óráról és egy nyilatkozatot. Gáznál nem ,pedig egy cég Nemzeti Közművek.
Az MKKP meg ingyen sört és örök életet ígért.😃
Vagyis csak a borítékon vagyok rajta, a számla az meg mindig a nagyanyám nevén fut. Pedig azt írták nekem halott neven nem lehet se számla, se óra. Bocs, az offért amúgy, ez nem idetartozott volna!
Mindegy, majd kifizetem utólag ha megvolt a hagyatéki. Nem foglalkozom most vele, Nincs is miből fizetni egyébként se, jó ha a saját szamlainkat kitudjuk fizetni nemhogy még a másét is.
Vicc amit csinálnak, nem tudom ezt hogy merik egyáltalán meglépni. Nekem nincs velük szerződésem, miért írja rá a nevemet a borítékra?
... aha ! Anyunmak hajdanán hagyatéki se volt :( nem értettem h miért ? de azt mondták h nem volt mi után legyen :( :(
... aki adta , az elvette , ideiglenesen ! és akkoriba még nem ennyivel emelkedtek a nyd-ak !!! v a nyd.szerű ellátások ! hanem lényegesen többel ! ha + úgy száguld ... akkor azóta vissza is lehetett volna adni ! pláne h már 14. havit ígérgettek ! 2.760 ft-al emelkedett idén a nyd-am a 42 év munkával / igaz ! h abból csak 38.5 év volt a valóban munka , a többit a gyerekekkel itthon :) / nem vagyok elégedetlen , örülök h egyáltalán megértem :) :) sokan nem érik + :( :(
Hagyatékátadó végzés nélkül nem írják át a közüzemi számlákat. (Legalábbis eddig.)
Az a ház még a senkié, mert nem volt még meg a hagyatéki. Írtam nekik emailt meg elkuldtem a halotti anyakonyvet, az óra még nincs átirata. Hanem már az én nevemre jönnek a számlák, de a nagyanyám címére, mintha odalennek bejelentve de én nem ott lakom. Soha nem laktam nála, nemtudom honnan vették ezt. :O
Nem tudom most mi a menete. 2004-ben halt meg a nagybátyám. Hagyatékátadó végzés nélkül egyik szolgáltató sem állt szóba velem. Fogyasztás nem volt, nem laktam ott. Nem emlékszem, kaptam- e vissza valamit. Szerencsém volt, 3 hónap alatt megvolt a hagyatéki.
Önkormányzat hagyatéki osztálytól (ha van még ilyen), vagy közjegyzőtől valami iratot jó lenne beszerezni és ezt mellékelve, ajánlott levélben érdemes lenne a szolgáltatók felé jelezni.
... na de hát az a ház csak lett valakié !!! azóta se lettek még átíratva a számlák ?!
Ezt komolyan így gondolod? Ne viccelj...egy csomó mindent kapnak a gyerekesek. Adó mentesség, ingyenes ovi ebéd, ingyenes iskolai csomagok...stb.
Ha nem kaptad eddig, nézz utána mert valaki lenyúlta előled ezeket:)
És bejelentetted, hogy a tulajdonos elhunyt? Ennek ellenére terhelik rá a számlákat?
Nehogy egy idő után vh. menjen ingóra, ingatlanra!
Legyen papírod róla, hogy te bejelentetted!
A KORONAVÍRUS A TUDATOSSÁG PRÓBATÉTELE ÉS MOST AZ MÁSODLAGOS,HOGY MESTERSÉGES
Pedig lesz! nagyon óvatosan ad, és a nyugdíjasok nagy része nem kap annyit, hogy az infláció kompenzálva legyen.
Akkor visszabillentem anyámat a földre, mert már elkezdett azon agyalni hogy mire költi ezt a sok pénzt. :D
Úgy bizony. Februárban kapunk 1 heti nyugdíjat pluszban, és ezt még 3 évben. Így 4 év alatt kapjuk meg az 1 évre járó 13. havit. 5 év múlva ha még élünk, kapjuk évente a 13. havit egyben. Ki van ez találva. :D Na de mégis ad, és nem elvesz. :D Mi nyugdíjasok már semminek sem tudunk örülni? :))
Igen, vicc!
4 év alatt fogják megkapni a 13. havi nyugdíjat.
Megint agyon támogatták őket...
De tudod mi a durva? A halott nagyanyám nevére meg mindig jönnek a kozuzemi számlák, oszt a legutóbbi kettőn meg emeltek is, pedig írtam nekik hogy semmi fogyasztás nincs mert senki nem lakja a házát.
Rohadt piszkos szemetlada állami cégek! 😁😤
De ez semmi a részükről, mert közben az árakat meg emelik folyamatosan, nincs egyensúlyban a kettő.
Sehol. Szokoevben egyszer van 13. hónap. 😁 Megijedt szerintem tudjukki mert sok a gyalazkodo komment a feszbukos oldalán, aztán úgy gondolta hogy legalább a szavazotaboran erősít egy kicsit, nehogy gond legyen majd a legközelebbi választás kor. 😁
Majd évente februárban kap egy heti nyugdíjat pluszban.
Amit nem értek, hogy hol van itt a 13. havi? Mert ez évente csak 1 hét.
4 év alatt? Én meg úgy értelmeztem, ezt ecseteltem itt anyámnak ebéd közben hogy kap 25 ezret 3 havonta, mert hogy egy évre osztják be négy részletben. De ha a te verziód áll, az akkor tényleg vicc. 😁
Így van, örülünk hogy kapunk. Annak idején el se kellett volna venni, és a rezsit se kellett volna folyamatosan emelni.Ez könnyebbség hogy legalább ez a kormány ad és nem elvesz, viszont annyira keveset ad az áremelkedésekhez képest, hogy siralmas. Komolyan mondom. Az én nyugdíjam átlag alatti, mert sajnos súlyos betegségek miatt a folyamatos kezelésekre, műtétekre járkálás miatt nem tudtam csak 27 évet gyűjteni. Az átlag feletti nyugdíjasok lehet hogy érzékelik az éves nyugdíjemelést, de amit én kapok az nem éri el évente a 3 ezer forintot se. Mit lehet ezen pluszban venni? A zöldség, gyümölcs, kenyér nem évente emelkedik ennyivel, hanem havonta. Télen ha fázok nem a fűtést tekerem fentebb, hanem tornázok. Ez persze hasznomra is válik. :)))
Elég sok a kérdés a cikk végén...
Ne haragudj,de felénk csak a kutyák szoktak ugatni.
Bocsánat!
Nem a többi kis gyerekesnek és fiatalnak szól, hanem csak Julcsinak vagy kinek!
Igazad van, eddig sem teszteltek eleget, ezután miért tennék!? Már olyat is hallottam, hogy csak azokat tesztelik, akik az intenzívre kerülnek, de hát annyi mindent beszélnek, már azt sem hiszem, amit kérdeznek!