Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Persze egy éve még oké volt minden 😊 bár most is úgy lenne.
Mezőgazdasági eszközöket gyártanak,gabonaszárítót építenek. Most néztem a konzulátus oldalán ,hogy csak különösen indokolt esetben lehet menni . Szerintünk ez nem az a kategória. Vagy nem tudom.
... Nem volt nagy értéke a háznak, nem sok maradt volna neki a költségek kifizetése után. Ezért nem értem változatlanul: Ha nem Te örökölsz, miért foglalkozol a számlákkal? Írtad, hogy nem a nevedre szól, csak a borítékon van a neved.
A tesód gyerekéé lesz a ház, akkor lesz ingatlana és arra terhelik. Az ingatlan fogyasztását az ingatlanra terhelik, be tudják hajtani.
Nagybátyámnak nem volt gyereke/felesége. Végrendeletet írt a javamra, de a régen régen meghalt bátyja gyereke kérte volna a részét. Mondtam neki: rendben, kérem a temetés költségének meg a hagyatéki eljárásig kifizetett közüzemi számlák felét. Rögtön lemondott az örökségről. Nem volt nagy értéke
A ház meg a tesóm gyerekéé lesz, aki nem egyenesági leszármazott, hanem leszármazotti ágon. Vele meg nem foglalkoznak a kőzmüvesek, mert ők csak a törvényes örökösökkel foglalkoznak, háztulaj ilyesmi nem érdekli őket, mert tőlük nem tudják behajtani a pénzt. Erre már nem terjed ki a törvény.
Melyik része zavaros? Egyről beszélünk. Csak az ingatlan/ingóságra terhelhetik rá, de ha vkinek egyik sincs akkor nincs mire ráterhelni, ilyen esetben nem kell fizetnie az örökösnek semmit.
Egyre zavarosabb. Az ingatlan/ingóság is örökség, tehát arra is terhelhetik a tartozást. Az ingatlan/ingóság is örökség (örökölhető vagyon) egyébként.
Értem. Nálunk 1évvel ezelőtt volt aktuális és kb. 2 hét volt az átfutás.
Leszármazotti ágon örökös, de nem egyenes ágon. A tesóm gyerekéé lesz a ház. Azért foglalkozok vele mert ide küldik, vagyis pontosabban már az én nevemre, olvasgattam amúgy ilyen jogászos fórumokat, aztán abban le van írva hogy csakis az örökös felel az elhunyt tartozásaiért, az akié lesz mondjuk egy ingatlan vagy ingóság az nem, ha ő nem örökös. Ezért ha vkinek nincs mondjuk örökölhető vagyona, akkor nincs is miből levonni a tartozást, tehát akkor ilyen esetben elévül az adósság.
Mert mi a foglalkozåsa?
Árúfuvarozás můködik.
Ezt én sem értem, de jól hangzik:)
Próbáld meg jó minőségben lefényképezni. Hátha...🙂
Hogy lehet törvényesen nem örökös? Már semmit nem értek. Ha nem akarod a nevedre íratni, miért foglalkozol a közüzemi számlákkal?
Szivesen. Sajnos elég gyakorlott vagyok ebben.
Én mindig 2,5-el csinálom. Igaz,hogy 1db főtt krumplit is rakok bele és Bl80-as liszttel.
Fotózd le és akkor tudod küldeni mailen.
Másolatban küldd el, mert máshol is be kell majd mutatnod! Az eredetit ne add ki a kezedből!
Nem kell parkolást fizetni, sokan saját kocsival jönnek a belvárosba, hogy ne kelljen tömegközlekedni.
A térképet, a légszennyezettséget nézve viszont van összefüggés, hogy hol alakultak ki a fertőzöttség gócpontjai.
Csak egy gond van ezzel az egésszel, hogy én nem akarom a nevemre íratni. :D Akié lesz a ház, az meg törvényesen nem örökös, tehát az ő nevére nem írják át addig amíg nincs meg a hagyatéki.
Most hogy jobban belegondolok, a halottit azt tényleg lehet nem küldtem el, amikor először írtam még nem is volt meg a halotti, most megvan már, de szkennerem meg nincs is hogy beolvassam. De egyébként nem is kérték, azt írták hogy küldjem vissza azt az adatlapot kitöltve amit ők küldtek emailben. De lehet ahhoz kellett volna csatolni a halottit is. Mondjuk postázni tudom, ahhoz nem kell szkenner. Áh, köszi a választ! :D Mindenkinek. ;)
Nem, nincs zárva a határ a kereskedelmi forgalom elől.
Korábban is látott el ilyen feladatot a férjed? Ez a munkaköre? Szükséges ez ahhoz, hogy a cég működni tudjon?
Munkahelyen vagyok. Kinéztem az ablakon: pont annyi autó, gyalogos van, mint máskor ☹
Neked és Sziszinek is köszönöm.
De feljöjjön ám a kenyerem ha 1.25-tel kelesztem! :)
Sehol sincs ügyintézés,mi is leolvasásra várunk ,nem jönnek ki .
A fiam házát sem tudjuk átiratni emiatt.
... 1.25 dkg is simán elég a fél kg liszthez :)
1/2 kg liszthez 2,5dkg élesztő kell.
Miért 4-be? 1/4 élesztőt mennyi liszthez adsz?
Bocs, azért nem tudom hogy kell, mert én szárítottat szoktam használni, csak most nem kapható és vennék frisset, azt le is fagyasztanám.
Kérni kell,hogy havi diktálós legyél és akkor jelentkezik,hogy nincs fogyasztás.
Először át kell íratni egy halottival akkor meg kell adni a mérőóra jelenlegi állását. Ezután a szolgáltató kimegy ellenőrizni az órát,hogy valós-e az általad közölt adat. Utána sztornózzák a számlákat.
Jó ,hogy hazaért most hívta,rá is keresek gyorsan . Hol nézzem meg ? Van ötletetek?