Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Köszi!
Nem érzem jól magam, hogy szépen fogalmazzak:)
Rajtam kívül még egy emberen van maszk a buszon, fél métert sem lehet tartani.
Kíváncsi vagyok mi lesz hétfőtől.
... maradj mindig ilyen vidám :D :D én is így gondolom !!! majd ha elértük a 100-at akkor megszűnhetünk vidámkodni !!! de addig :))))))))))))))
Én lusta voltam még kipróbálni, pedig sütöttem elég gyakran, március óta viszont nem vettem még pékárút én sütök, de egyre inkább hajlok rá, hogy ki kell próbálni.
Ma reggel adott riportot Szlávik dr. és egy kukkot nem mondott erről.
Csak annyit mondott, hogy gyorsabban, sokkal gyorsabban haladnak a kutatások, mint gondolta, de mikor lesz, jóslatokba nem akart bocsátkozni.
Icuska, ne idegeskedj ezért! :)
Mikor nem lehetett élesztőt kapni és a kovászkészítést nem nekem valónak találtam, elkezdtem öreg tésztával sütni a kenyeret. Még volt élesztőm, és öreg tésztával kevesebbre van szükség. A kenyér is finomabb, pedig azt hittem a beváltat már nem lehet fokozni. :) Az okosságot hozzá Limara oldaláról vettem.
A megyében 64-re nőtt a fertőzöttek száma.
Ezzel a megyék közt 3.-ak vagyunk, de mivel ez a legkisebb megye valószínű, hogy lakosság arányában rosszabb a helyzet.
[link]
----------------------
hogy legyen jó hír is
Le lehet fagyasztani. Feldarabolod 50 gr adagokra és lefagyasztod.
De ti legalább kaptatok:-) Mi eddig még nem.
A hétvégi idősáv talán valóban fekesleges. De az önkormányzat sok helyen csak a 70 felettiekét oldja meg, ill. csak ők kérhetnek segítséget. Szóval jó az az idősáv.
A piros lámpánál és a villamos előtt átszaladgálás se kutya azért.
Van aki 80 évesen ejtőernyőzik, van aki piacra jár, kinek mi az extrém sport...
Egy 80 feletti öregurat öltönyben rendszeresen látok piacra buszozni ( melóba menet ) aki keresi az extrém izgalmakat az meg is találja...
Eleve felesleges volt a szombati ( a többi is mert elvileg vagy rokon vagy ismerős vagy az önkorm. megoldja )9-12 idősáv szerintem. Arra volt jó hogy aki csak hétvégén jut el vásárolni a munkája miatt azt legalább tömegbe tegye.
Külön volt légmentesen csomagolva, vagy lehet 100 kézen keresztül került a borítékba?
"jelezték nem hivatalos forrásaink"
Mindez nem ér semmit, ha 6-9-ig és 12 után is ott kolbászol az idős ember a tömegben maszk és kesztyű nélkül.
9-12 csak ők vásárolhatnak, kizárva a 65 év alattiakat, de őket nem zárják ki egyéb időpontokban.
El sem olvasok olyan cikkeket, amelyek úgy kezdődnek,hogy "döbbenet".
Az meg, hogy az elején ott a borsonline teljesen hiteltelen.
Változhat az idősekre vonatkozó vásárlási szabály.
[link]
Hát, mondjuk épp ez érdekel a legkevésbé a koronavírus kapcsán.:D
Van más kaja is a világon, amihez nem kell élesztő.
És ma megkaptuk a polgármestertől a szájmaszkot!
Mi ugye hárman lakunk ebbe a lakásba.
1 boríték volt bedobva, amiben volt 1 db eldobható maszk, és mellette egy A4 méretű színes nyomtatású levél a polgármestertől!
Amióta kibontottuk a borítékot, azon civakodunk, hogy ki, mikor fogja hordani a maszkot, ami egyszer használatos...
Persze, ki kell tesztelni, de elvileg ez egy bevált módszer...
Én nem szeretném ha tesztelés nélkül kezdenék a kezelést. A módszer ismert, de attól még ki kell zárni az esetlegesen veszélyes mellékhatásokat.
Így is fel van gyorsítva minden lehetséges gyógyszer engedélyezése.
Elődeinknek nagyon sokszor kellett sütni élesztő nélkül.
[link]