Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
egy ideig,egy lakótelepen laktunk,meg a kisebbik gyereke is óvodásom volt,anyuci ,,,aranypicifiacskája,,,agyonra elkapatva,
na egyszer vasárnap délután ültünk lent a padon beszélgettünk az anyukákkal, a gyerekek játszottak,
egyszer csak a második emeletről leszól az emlitett anyuka, ,,,Józsika,kivánod még a friss levegőt?,,,
hát ennek már vagy 40-éve,de ez akkor mindenkiben megragadt,az első gondolatom ez ha meglátom,
Nekem is van egy bordó - fekete muszlin sálam, mielőtt nekiálltam maszkokat varrni, azt próbáltam, sokkal " csábosabb" mint a maszkok, mint valami arab hercegnőnek, úgy áll. Csak nehéz bekötni h. tartősan fennmaradjon.
A maszkok is szépek ( krémszinen rózsaszin virágok ) de a kendőnek nyomába nem érhetnek.
Lehetne maszk jel is kérjünk a hoxától.
ma én is láttam egyet,egy ismerősöm,
szabályosan maszkban,kesztyűben, annak rendje módja szerint,a Lidl-ben a legszűkebb helyen hagyva a kocsit,sorba tapogatta a kenyereket,mert ugye nem mindegy,
kérdezi a párjától, ,,,pucikám ez jó lesz,vagy ez a másik,?,,,
azt hittem megmarom magam,bár nem voltam rajta meglepődve,
a ,,,naccsoszasszonyoknak,,,az a fajtája,amelyik buta mint a tök,csak azt hiszi hogy okos,mert kellően tud affektálni,
Pontosan!
Kikészül a vese, és kimos minden ásványi anyagot a szervezetből.
Akár bele is lehet halni...
Tegnap láttam egy nagyon szabálykövető embert a buszon, azóta is megmosolygom, ha eszembe jut.
A megállóban egy pár - szomjasak már nem voltak - várakozott a buszra, közben csókolgatták egymást.
Felszállnak a buszra, leülnek egymás mellé, a nő húzza magához, megint csókolni akarta.
A pasi felpattant, átült a másik oldalra, a nő kérdezte miért hagyta ott. Erre a pasi mondta, hogy a buszon tartanom kell tőled a 1,5 m távolságot:D
Az nem számít, hogy előtte már taperolta, csókolta egyfolytában, ő a buszon szabálykövető volt:D
Én nem hiszem, ill. remélem amikorra azok a nagyon nagy melegek jönnek, mi már azt is elfelejtjük, hogy valamikor maszkot hordtunk.
Egyébként mások pedig azt mondják, hogy a száraz, meleg helyen tudnak jól szaporodni... tudnak ezek mindenhol, ha akarnak.
Azt nem értem, ha nálunk ebben az alföldi kisvárosban a járőröző rendőr hangszórón felszólít 2 embert, akik együtt mennek valahova, hogy másfél-két méter távolságot tartsanak, akkor Pesten és a nagyvárosokban a tömegközlekedésin ezt a távolságot az utasok között miért nem tartják be?? Túl van ez az egész szabályozva, túl van kombinálva, túl van bizonyos normális határon.
Köszönöm, hogy kijavítottad.
Igen 250 fok a megfelelő hőmérséklet.
Azt hiszem én is megtartom ezt a szokást-trükköt.
Igen, gyönyörű lett a kenyér és finom a héja is.
Jó hogy megosztottad.
A tegnap esti műsorban volt, ami a híradó után szokott lenni, talán a fókusz???
Családon belül kapott antibiotikumot a száraz köhögésre, (lefekvéstől-felkelésig képtelen volt abbahagyni) másiktól lázcsillapítót, (ez a tüdőgyulladással együttjáró láz volt) napi 8-10 liter csipkebogyó és egyéb C-vitamin tartalmú teát ivott meg, és kismillió olyan gyümölcsöt, amelyek kifejezetten tömény C-vitamin tartalmúak.
Persze azért ha van rá lehetőség, nézessük meg magunkat dokival is.
Négyzet alakú könnyű muszlin-kendőt hajtogattam össze kb. 20 cm széles sállá, azt a vállam fölött szépen megkötöttem, így már a szélesebb része került a szám elé... egészen kényelmes viselet és nem akar lecsúszni a fülemről, mint a maszk.
Az enyém tűzpiros alapon fehér mintával... kellenek ilyenkor a tavaszi, vidám színek. :))
Korábban valaki írta, hogy a kenyeret 250 fokos sütőbe teszi néhány percre "fertőtleníteni"
Nagyon megtetszett az ötlet és mivel elfogyott a fagyasztóban felhalmozott kenyerünk kipróbáltam.
Vettem 3 db. 1 kg-os veknit és 520 fokos sütőbe tettem 4 percre egyenként.
A kivett kenyér gyönyörű, ropogós és illatos lett.
A belseje hideg, így nem száradt ki. Felvágtam 4 részre, becsomagoltam és lefagyasztottam.
Most van jó időre finom biztonságos kenyerem.
Egyre kevésbé tudhatjuk meg az oldalról, valójában mennyi regisztrált fertőzött él a megyénkben.
A közölt fertőzöttek számában benne vannak a gyógyultak és az elhunytak is. Ráadásul sok fertőzött nincs is regisztrálva. Én egyet ismerek, egyről pedig hallottam hogy úgy vészelte át a betegséget hogy orvos nem is látta. A hivatalos közlés olyan mint falon a légyszar, se nem oszt, se nem szoroz csak a pénzt viszi. Az is. Az erre fordított pénzen maszkot osztogatnék azoknak, akik egy 2-3 órányi viselésre szánt maszkért nem tudnak 500 ft-ot adni.
Ha egy ember csak heti 2 alkalommal megy vásárolni, akkor hetente csak a maszk 1.000 ft-jába kerül ha nem tud magának készíteni rongyokból.