Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Egy ismerősöm fertőzött, ő otthon van enyhe tünetekkel.
Ideges, feszült mindenki.
Meglepődtél? 🙂
Mondjuk a hírklikk nem túl megbízható.
Viszont az RTL a városi csoportban keresett érintetteket.
Összeáll a kép, ha feltételezzük, hogy a megbetegedés eseménye jóval régebbi, a fiatalember már fertőzött volt, csak most tették közzé a történteket.
Azért furcsálljuk, mert hirtelen halálozásnak véleményezzük...
Beteghordó, népszerű elnevezés, mindenki tudja, mire gondolunk.
A mentősökkel kapcsolatban egyetértek, ez olyan, mintha azt mondanánk: tűzoltósok.
fertőzésben meghalt a tatabányai Szent Borbála Kórház egyik 41 éves dolgozója. Úgy tudjuk, a férfi beteghordó volt. Halálhírét megerősítette az RTL Híradónak a kórház főigazgatója.
RTL HÍRADÓ • 2020. ÁPR. 25. 16:33
Az RTL Híradó úgy tudja, a 41 éves féri kétgyermekes édesapa volt, a felesége is a kórházban dolgozott, az ápoló már hosszabb ideje lélegeztetőgépen volt.
Teljesen hihető a tájékoztatás. Csak egy cikken belül hol beteghordó, hol ápoló.
Amúgy meg, mi az, hogy beteghordó? Az a hordó beteg, amelyiknek rossz a dongája. Ők betegvezetők. Ez ugyanaz, mint a mentősök. Ők mentők, nem mentősök
Most már tényleg nem értem... Én kollégáktól beteghordóról tudok.
De ez a cikk is azt írja, hogy a tünetek megjelenéséig dolgozott, ami súlyos betegséggel nem szokás, főleg most.
Ha ide bejutna a kaszás, itt is aratna rendesen! A főigazgató imád levelezni, újabb és újabb ötletekkel bombázza a lakókat. A tegnapi szakápoló megjelent az újabb levéllel és 2 db maszkkal, miszerint: kopogásra csak maszkkal nyithatunk ajtót.
Naponta kétszer mérik a hőmérsékletünket, azt is tisztes távolból. Úgy látszik, nagy a baj. Az újságok tele vannak az idős otthonok tragédiájával. Ezért tilos kimenni, tilos a látogatás, - csak a dolgozók juttathatnák be.
A kinti rendeléseinket fertőtlenítik, névvel, dátummal ellátva beteszik egy arra a célra használt helyiségbe és csak 48 óra múlva kapjuk meg. Most azok járnak pórul, akik eddig kintről rendelték a kaját, - 48 óra múlva kapnák meg a kis leveskéjüket, tehát kénytelenek elfogadni az intézmény által felajánlott szolgáltatást.
Isteni kenyérillat terjeng a lakásban, kisült a kenyerem, már csengetett is Mylord!!! DDD
Visszakellett néznem, mert nem is vettem észre, hogy videó is van.
..hát bizony, nem valami higiénikusnak nézett ki. Reméljük a legjobbakat.
Épp ezért nem hiszem, hogy súlyos bélgyulladással dolgozott volna.
Ha minden igaz, nem ápoló volt, hanem beteghordó 😒
Nem igazán ismertem, csak látásból.