Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Körömbenövés fórum

Körömbenövés (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
2019. nov. 23. 10:09

Nyáron műtötte Kovács Mária a lányom körmeit.

Körömágy szélenként 20000 Ft. Nagyon korrekt, precíz a doktornő. 52/447-627 a telefonszáma.

205. Rahel2
2019. nov. 21. 12:30
Sziasztok.Látom hogy régi a fórum,de hátha tud valaki segiteni.Dr Kovacs Maria nak nem találok neten elérhetőségét,árakat.
2017. ápr. 10. 20:31
:(
203. f206ecdc8b (válaszként erre: 158. - Kiraanyu)
2016. okt. 6. 07:24
Én nem hiszek a köröm vágásban. Még rosszabb lesz az eredmény. Inkább hagyom benőni a lábujjaim alá és elviselem a fájdalmat.
202. vatis
2013. márc. 13. 09:59

Sziasztok!


Én azt szeretném megtudni Dr. Kovács Máriánál mennyi most egy benőtt körömszél eltávolítása?

201. mcs9127
2012. okt. 17. 20:24

Sziasztok!


Dr. Kovács Máriáról szeretnék pár sort írni, ugyanis megdöbbentően rossz élménnyel tértem haza a rendelőjéből. A szakmai tudását nem vitatom, bár sajnos nem volt szerencsém megtapasztalni, hogyan segít a betegen, mert még ezt megelőzően eljöttem. Életemben nem találkoztam még ilyen arogáns és flegma orvossal, de még csak emberrel sem. Lekezelő volt és durva. Nem vagyok annyira naiv, én sem azt vártam, hogy körbe fog ugrálni (bár lehet, hogy magánrendelés keretében még ez is elvárható lenne), de amivel szembesültem, ezt meg sem közelítette. Úgy gondolom, hogy ha az embernek a gatyája is rámegy, hogy meggyógyuljon, márpedig ez így van, akkor visszafelé elvárható legalább egy általános emberi tisztelet. Hozzátenném, hogy 21 éves vagyok, tehát ebből kifolyólag is történhetett, de ez így még gusztustalanabb. Igazából annyit tennék még hozzá, hogy rengeteg jó orvos van még az országban, miért választanék egy olyat közülük, aki így bánik a gyógyulni vágyó beteggel?

2012. szept. 22. 15:30

Kedves körömsánc gyulladással küszködők!


Sajnos nincs egy 100%-os eredményt adó kezelés semm. Ezt, mint sebész bátran állíthatom. Évek óta specializálódott rendelőnk a körömporblémák megoldására, számos pedikűrössel is összedolgozunk. Van akinél tökéletesen elég a rendszeres pedikűrös karbantartás, van akinél a legnagyobb gondossággal elvégzett sebészi kezelés is csak többedszerre ad tartós eredményt! A teljes köröm levételére a legritkább esetben van szükség, néha több gondot okoz, mint eredményt.

Amennyiben a körömszél kimetszés során sikerül a köröm oldalsó növekedését eredményező ún. körömmatrixot is maradéktalanul eltávolítani, véglegesen megoldottuk a problémát. Ha újra kezd nőni, ún. köröm szabályozásal, spange alkalmazásával segítjük az ujj köröm helyes irányú növekedését. A tartós eredményhez sokszor talpbetét is szükséges, mert a lesüllyedt harántboltozat miatt gyakran nyomják egymást az ujjak, ami a gyulladás kiújulását elősegíti.


dr. Gajdos Gábor

199. barthi (válaszként erre: 196. - Bulok77)
2012. szept. 1. 14:17

"Sebész leveszi a körmöt és attól még nem oldódik meg a köröm benövés, mert utána is be fog nöni.

Lézer segít, mert a mátrix sajnos megvan sérülve és azt csak a LÉZER SEGIT." - Percig nem vonom kétségbe a szakértelmedet, viszont az én tapasztalatom (a szike másik oldaláról:) ezzel ellentétes. Többször kivágták a körmöm benőtt részét és lézerezték is, mindig visszanőtt. Aztán a Jánky doki a bartók béla út 1.-ről megmondta, hogy csak a teljes köröm leszedése jelent megoldást, szépen le is szedte, visszajártam hozzá bioptron lámpázni párszor és azóta is tökéletes. Amúgy az injekció sem fájt, mivel (ha jól sejtem) a gyulladásba adta, bár ehhez nem értek. Lehet, hogy egyeseknek barbár megoldásnak tűnik, nekem viszont minden más fölösleges kör volt.

2012. aug. 12. 22:10
Persze hogy szakszerűen,iszonyú fájdalmak közepette...:)Ha mégegy injekciót kapok az életemben a lábujjamba "ott maradok" az fix:S Olvastam olyant is,akinek ráadásul 2db -ot adtak be...Na most akkor minek nevezzem ezt???Igaz,biztos hogy van olyan eset amit már pedikűrös nem tud helyre hozni.
2012. aug. 11. 19:30
Hát igen,olvasom a hozzászólásokat. A pedikűrösök után van a legtöbb benőtt körmű páciens, ha nem szakszerűen végzik. Igenis jobb a sebészeti megoldás (Emmert-plasztika). Budapesten a Gellért szálló mellett, Bartók Béla ut 1-ben szakszerűen megoldották.
196. bulok77 (válaszként erre: 194. - Diamoon)
2012. aug. 7. 22:36

Szia!

Budapesten GYÓGYPEDIKŰRÖS VAGYOK!Nagyon szívesen segítek a kislányodnak!Nem kell rögtön orvoshoz rohanni!!!Sebészet nem jó,mert a köröm benövés lehet helytelen körömvágás vagy örökletes!

Sebész leveszi a körmöt és attól még nem oldódik meg a köröm benövés,mert utána is be fog nöni.

Lézer segít,mert a mátrix sajnos megvan sérülve és azt csak a LÉZER SEGIT.

ELVÉGEZTEM EGY KÖRÖM BENÖVÉS TOVÁBBKÉPZÉST ÉS OTT SOK MINDENRE RÁ JÖTTEM ÉS AZÓTA SOKAT SEGÍTEK AZ EMBEREKEN ÉS FŐLEG A GYEREKEKNEK!

REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI!!!!

195. nadine81 (válaszként erre: 194. - Diamoon)
2012. júl. 22. 21:57
Elöször mindenképp pedikűröshöz menjetek,én sem mennék soha többé sebészetre!
194. Diamoon
2012. júl. 22. 13:16

Szegeden élünk és a kislányomnak (11 éves) van egy csúnya körömbenövése.

Hova menjünk? Valami jó gyógypedikűrösre gondolok, nem mindjárt orvosra. De ha orvos, akkor meg inkább a lézer, mint a köröm levétele( az már volt a férjemnek, az apámnak, azt nagyon nem szeretnénk)

Köszi a segítséget.

193. Rika1
2012. júl. 20. 19:42
Fiamnak mindig benőtt a nagy lábujján a köröm. Sebészeten már háromszor volt mindig csak levágták neki függőlegesen. Az eredmény ugyanaz benövés. Negyedszerre nem vártuk meg, tegnap Budapesten a Krisztina körúton a Cryo rendelőbe lézeresen elporlasztották a körömágyat. Fájdalom mentesen. Most még be van kötve, mivel egy napos a műtét még.
192. last
2011. dec. 24. 09:26
Nekem még az is szorozd meg 8-al,annyira fájt és gennyes volt.Nem bírtam már rá állni.Sztk-ban 5perc alatt megcsinálták,injekció nélkül és semmit nem éreztem!
2011. dec. 22. 22:36

Sziasztok! Nekem extra durván be volt gyulladva a lábujjam mellett a körömágy, egy pedikűrösnek köszönhetően aki megsértette azt és onnantól fogva rosszul nőhetett a köröm, bár én kivágtam nagy kínok közepette, de ez már nem ért semmit. Sem a paradicsomos dúsztkötés, sem a kencék, sem a sósvízes áztatás, sem szívótapasz és sorolhatnám még...

Nagyon féltem dokihoz menni, mert szó szerint sírni tudtam volna akkoris, amikor a takaró hozzáért, nem bírtam elképzelni hogy megvizsgálják vagy injekciózzák!!!

De a szuri előtt lefagyasztották, így a szuri alig volt érezhető, ha nem féltem volna annyira, valszeg nem is fájt volna, de ilyenkor méginkább ki vagyunk hegyezve és túlérzékennyé válunk.

Szóval durván gyulladt volt (képzeljétek el a maximumot és szorozzátok meg 6-tal) és mégis úgy elérzéstelenítette a doki hogy semmit nem éreztem az égvilágon!!!

Úgyhogy mindenkinek ajánlom, nem érdemes többet küszködni vele, fele annyira sem fájt a szuri mint amikor be volt gyulladva, pedig nálam jobban kevesen voltak betojva ettől az egésztől.

Ahogy már sokan írták: Dr.Kovács Mária nagyon profi! Menjetek el hozzá, essetek túl rajta és felejtsétek el a bíbelődést ezzel a problémával!

190. chef18
2011. nov. 6. 22:51

Kedves Mindenki! Olvassátok el légyszives!


Nekem 7 lábujjamban mind két oldalba bele volt nőve a köröm. Sima sebészeten 5szor műtöttek meg. El mentem Debrecenbe Dr. Kovács Máriaához aki szinte fájdalom mentesen lézeres módszerrel megcsinálta azóta is panaszmentes vagyok, s aki sak teheti keresse fel mert megváltozik az élete, nem kell tovább szenvednie én is sok megoldást próbáltam de ez tuti, s nagyon kedvesek nagyon minimális a fájdalom! Itt a link keressétek bátran: [link]

189. chef18 (válaszként erre: 187. - L.agnes)
2011. nov. 6. 22:49
Jó Estét! Én csak annyit szeretnék mondani hogy ha be nőtt körömről van szó, egy Dr. Nőt tudok ajánlani Debrecenben és NYiregyházán rendel Dr Kovács Mária. Egyszerűen hihetetlen amit csinál szinte semmi fájdalom, s nekem mielőtt csinálta hozzá teszem 7 lábujjamba volt mind két oldalt bele nőve s normális sebészeten 6szor műtötték meg. Most már tökéletesek a lábujjaim.
2011. okt. 6. 17:01

Sziasztok!


Én is régóta körömbenövéssel küzködöm, nemrég találtam rá a spange módszerre. Tudnátok Vas megyében olyan pedikűröst ajánlani, aki használja ezt a módszert?

187. l.agnes
2011. jún. 1. 16:31

Sziasztok.


Szegeden nem tudna valaki ajánlani olyan orvost, aki a benőtt köröm felét leszedte neki, és helyrejött utána a lábujján a körme? Nekem kb 10 éve Szolnokon az SZTK-ban csinálták meg az egyik lábujjamon, de most a másik lábujjam katasztrofális... Esetleg árat tudnátok mondani? Akár privátban is.


Ági

186. Henii
2010. dec. 20. 20:08

Sziasztok!

Nekem februárban lett megműtve a lábujjam. Azt sajnos muszáj volt műttetni mivel már nagyon rossz állapotban volt. Mostanában megint elkezdett begyulladni és nem csak a műtött hanem az "ép" lábujjam is. Próbáltuk itthon helyrehozni kenőcsökkel de pár napig jó volt aztán megint begyulladt. Szóval ma elmentünk pedikűröshöz és kivágta szakszerűen a körmöt és megigazította a körömágyat. A köröm alá krémet rakott be vattával amit holnapig úgy kell hagyjak, visszamegyek és majd kicseréli. Nagyon szakszerű a pedikűrös és látszik hogy nem most kezdte a szakmáját. Ajánlotta a spange-t is mivel hogy ő ezzel is foglalkozik. Hát majd meglátjuk ezzel mire megyek aztán ha nem akkor jön a spange. :)

2010. dec. 9. 17:16

Az biztos, hogy meg kell tanulni a helyes körömvágást: nem úgy kell, mint a kéz körmeit, szép ívesre. Itt valahogy a széleit meg kell hagyni a körömnek.Így nem nő be. Nekem le kellett venni a köröm felét, s akkor figyelmeztetett az orvos.

Mikor begyulladt, javasoltak nekem, a paradicsomtól, a hagymapépig, békalevéltől a kamillavirágig mindent. Volt valami szaliciles diahilon kenőcs is -de csak a körömlevétel oldotta meg.

De nem is tudtam, hogy létezik ilyen eszköz, mellyel kivédhető a körömbenövés Kellemetlen, pláne télen, zárt cipő hordásakor.

2010. dec. 9. 17:16
helló, nekem is volt múltkor ilyen problémám és jobb híján a herpesz kenőcsömmel kentem be, a zoviraxal, ami tulajdonképpen antibiotikum és ez lehúzta kicsit a gyulladást és ki tudtam vágni utána azt a körömdarabot.
2010. dec. 9. 17:16
Barátnőmnek kivágta a doki a fél körmét,és azóta nem nő be. Neki nem is ajánlottak fel más lehetőséget.
182. 2a44b32e51 (válaszként erre: 178. - Bc904cae62)
2010. dec. 9. 17:14

Ha gyulladt akkor jó rá a Rivanol oldat, kötést átáztatni vele és bekötni a lábujját.Hátránya, hogy fog (sárga színre)...pl: zoknit, ágyneműt, de leviszi a gyulladást.

jobbulást Neki.

181. Szamó (válaszként erre: 178. - Bc904cae62)
2010. dec. 9. 17:08

Szia!

Én pedikűrös vagyok. Mindenképp keress egy jó szakembert! Ha gyulladásban van, akkor kezelni kell, amíg lelohad. Kenheted neki Betadinnel is.

A lényeg, hogy mindenképp el kell távolítani a benőtt körömdarabkát, aztán tamponálni kell, hogy ne nőjjön vissza és ne gyulladjon be. Ha hajlamos a benővésre, akkor rakható fel a körmére ún. spange, ami olyan elven működik, mint a fogszabályzó, egyenesebbre húzza a körmét. Fájdalommentesen is felrakható. Szakember tud benne segíteni.


Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan, nagyon szívesen segítek!!!

2010. dec. 9. 17:06
Ha gyulladt nagyon vidd inkább orvoshoz....
2010. dec. 9. 17:05
szerintem áztassátok ki jól, és próbáld meg kivágni neki, vagy ha nem mered akkor egy pedikűröshöz vidd el.
2010. dec. 9. 17:03
Kislányom nagy lábuján be van nőve a köröm tudna valaki mondani valamilyen krémet vagy valamit . Előre is kössz
2010. szept. 23. 18:55
Még sosem nőtt be.. viszont már volt rá példa, hogy belevágtam, a nagylábujjam húsába... viszont arra volt példa h leesett a körmöm, mert rácsaptam az ajtót..
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook