Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mikuláscsomagba csokit vagy mást vesztek? fórum

Mikuláscsomagba csokit vagy mást vesztek? (beszélgetés)

27. timycat (válaszként erre: 20. - Egnisz)
ma 07:36
Húgom tanít gyerekeket, van egy kislány aki otthon sosem kap édességet, üdítőt, chipset, táborban ezeket a carokat addig eszi amíg van. Így szerintem ez inkább a példamutatáson múlik. Nálunk mindig ott volt az édesség, pont hogy ne legyen hype körülötte, de én nem vagyok édesszájú, az apja is egyre jobban szokott le róla. A gyerek sem csúszott rá, de lehet az is segített hogy egyszer egy bababuliban csórikám túllőtte magát valami nyalánksággal és nagyon csúnya gyomorrontása lett.
ma 06:36
mindenféle finomságot
25. LBO (válaszként erre: 20. - Egnisz)
ma 06:31

Mi inkább eléjük raktuk, hogy bármikor ehessenek, de a végén a kukában landoltak az édességek. Mindig lejárt a szavatosságuk.

Soha nem kellett velük vitatkozni hogy ehetnek e vagy sem.

24. Lady Lavender (válaszként erre: 23. - Lady Lavender)
ma 02:54
És jól tették
23. Lady Lavender (válaszként erre: 20. - Egnisz)
ma 02:54

Az én szüleim is ilyenek voltak.

De csak az első két cserélnek tartották.

ma 02:52
Vangelist meg queen játszottunk le, ha nem voltak otthon a szüleink.
21. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Kispocok)
ma 02:46
Szarintem jó, hogy a Mikulás csomagja.
20. Egnisz (válaszként erre: 1. - Kispocok)
ma 02:39

A gyerekeimnek 10 éves korukig nem adtam csokoládét, egyáltalán nem. Nem akartam, hogy függjenek tőle, felpörögjenek. Úgy gondolom, hogy egy gyerek tiszta lap, ha egészségesen etetem az lesz neki a jó. Nem volt cirkusz a boltban az édességeknél vagy a pénztárnál, mert nem ismerték a csokit.

A nagyszülők nem értettek egyet, de mivel mindenki messze lakott vidéken, nem sok beleszólásuk volt. Mikor nélkülünk voltak a nagyszülőknél, addigra már kialakult, hogy nem szeretik a csokit, hiába kínálták őket.

Ellenben mindenki sportolt elég magas szinten.

Kicsit elkanyarodtam a Mikulás csomagtól, de a lényeg, hogy fiatal felnőtt korukban is kerülik a csokit és egészségesen élnek.

19. Lady Lavender (válaszként erre: 18. - Lady Lavender)
ma 02:19
Kb. Pár dió meg pár szaloncuko.
ma 02:18

Amikor ez eltéved Télapó volt egy kazettán nekem a csizmában, az volt a legszebb.

Nem is emlékszem, a tesómn mit kaptak.

17. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Kispocok)
ma 02:16

Régen mi kevés csokit, bármi edeseget kaptunk a szueimtol, azok meg mentek a szekrénybe. Hétvégén, vagy ünnepnapokon ettük.

Mikor rok volt a csoki-mikulas/nyuszi (aminek egy jó része nugat), anyám sütit csinált.

De nagyon fájt hogy az E-betutobol maradt fehér csokit kiszedte beokvasztani a fiokombol.

16. Ruslan
tegnap 19:25
Tehát Szent Miklós aranyat ajándékozott. Aztán gyümölcsöket adtak, majd a derék német atyafiaktol ered ez a csoki Mikulás. Belül lyukas. Spóroltak ám. A mostaniak annyira vékonyak , hogy bármelyiket fogtam meg, eddig mind összetörtem. Ezért a boltban csak távolról szemlélem ezeket. Ráadásul a boldogsághormonnal együtt egészségtelen.
15. Ruslan (válaszként erre: 1. - Kispocok)
tegnap 19:13
Kiknél hagyomány édességet adni?Szent Miklós adott volna? Bárhogy van, én nem adok. Mindjárt utána nézek ennek. Pénzt kapnak saját készítésű ajándék mellé.
14. gigi>
tegnap 19:02

Milka,Twix,Bounty,Snickers,gumi cukor, színes cukorkák stb...

Az unokáim és kereszt fiam kapja.

Nem egyszerre eszik meg a tartalmát.

Sosem volt ebből probléma.

13. fincsi5 (válaszként erre: 11. - Channa*)
tegnap 18:56

Na, mert?

Én kisebb csokikat vettem, meg 2db. mandarint a csomagba.

tegnap 18:54

Azt mi is, körtés, barackos krémes nyami. :)

Luna, nem és így gyakorlatilag más pénzén jótékonykodik. 1-2 rokon elhiszem, hogy venne juszt is, de a képen amit berakott komolyan egy hatalmas halom édesség volt.

11. Channa* (válaszként erre: 10. - Fincsi5)
tegnap 18:27
Én is szeretem de a fiatalok nem. Nem is értem őket. Minden vackot megesznek, a jót nem. Most konkrétan a töltött tibikre gondoltam, mert a milkát már nem eszem meg.
10. fincsi5 (válaszként erre: 2. - Channa*)
tegnap 18:19
A kekszes Milkát és Tibit szeretem😍
9. ~ Luna ~ (válaszként erre: 7. - Kispocok)
tegnap 17:25
Szerintem nem ez a megfelelő módszer jótékonykodni 🫤
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 7. - Kispocok)
tegnap 17:19
A gyerekeknek az a természetes, amiben felnőnek. Ha sosem lehetett megtartani, akkor az a fura, hogy miért, a többi gyerek ezt mind megeszi, ahelyett, hogy rászorulóknak adná...? Gondolom vannak olyan családtagok, akiket hiába kér, hogy ne csokit vegyenek, jobban tudják, és ennek ellenére azt vesznek. (Ugyanakkor azt gondolom, hogy akinek túlsúlyosak a gyerekei, vagy maga is az, nem azért lett túlsúlyos, mert ebben a 3 hétben meg húsvétkor csokit evett/adott a gyerekének, hanem az év többi kb. 340 napja miatt.)
7. kispocok (válaszként erre: 3. - ~ Luna ~)
tegnap 17:14

Szerintem se, bár a mieink vékonykák, anyjuk fajtája akár hízhatnának kicsit. Mandarin persze jut, kiscsokik, magok, Dörmi. :)

Az eljárás furcsállom, hogy szegények látják, de nem tarthatják meg, miért nem előre szól, hogy ne vegyenek.

tegnap 17:11

Szerintem bármilyen édesség kerülhet egy csomagba. Nem egy este fogják megenni vagy nem egyedül.

Gyermekkoromban az egzotikus gyümülcsöknek is tudtunk örülni, mert nem került minden nap az asztalra.

tegnap 16:41
Csoki, kinder, gumicukor, mikulás figura, apróságok.
tegnap 16:39
Étcsokis nápolyit, 1-2 szem szaloncukrot, rágót, kicsi mandarint, virgácsot.
tegnap 16:31

Jutalomfalatot teszek 😆

Én csak felnőtteknek szoktam mikulás ajándékot adni, nekik inkább egy darab nagyobb, kedvenc édességet.

De ha gyereknek készítenék csomagot, mindenféle csokit tennék bele, nyalókát, cukorkát, szaloncukrot, mandarint és héjas mogyorót.

Én ezt szerettem gyerekként.

Mindig a mandarin és a mogyoró maradt utoljára, az volt a “Nemá’, ez minek bele?”, de azért elfogyott 😄

Egy mikulás csomagtól senki sem lesz kövér.

tegnap 16:28

Nem szoktam sok csokid rakni a csomagba.

Piciknek gyümölcsöt )banán, mandarin, narancs), babapiskóta, dörmi és hasonlók. Nagyobbaknak 1-1 nagy tábla csoki.

Játékot karácsonyra.

tegnap 15:52

Facen mutatta egy csaj, hogy milyen kupac édességet vettek az osztálynak SZMK csomagokba. Na egy anyuka kikelt, hogy mindenki édességet vesz, az ő gyerekei néhányat választhatnak abból amit kapnak a rokonságtól, a többi megy jótékonyságra! És miért nem adnak tárgyakat és gyümölcsöt. Gondolhatjátok, mi vita lett. Sajnálták a gyerekeit, hogy elszedi tőlük az ajándékot, ő meg hogy azok legalább nem kövérek.

Két rokon kislány van a családban, megmondom őszintén, adok édességet, hagyomány és várják. Mellé apró játék, rajz eszközök. Vélemények?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook