Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha még nem voltam külföldön, az ciki? fórum

Ha még nem voltam külföldön, az ciki? (beszélgetés)

1 2
36. csemár (válaszként erre: 5. - Pumpkin.)
ma 07:16
Szerintem pedig éppenhogy nagyon szép hely!
35. lolita2112 (válaszként erre: 34. - Papája)
ma 07:13
nem kell felni utazni eu-n kivul sem hisz rengeteg szep hely van,s kedvesek az emberek es igenis olcso.es del amerika?nem hittem volna,hogy ennyure szep egy continens es raadasul cudar olcso is.
34. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 06:53

Rengeteget utaztunk, bejártuk Európa 40 országát többszörösen. Szeretem az úti filmeket is, de egyik sem adja vissza azt az élményt, amit személyesen tapasztalunk.

Egyéni utazók, felfedezők vagyunk. Magunk tervezzük meg a célunkat és járjuk be. Ez érdekesebb, izgalmasabb és olcsóbb is, mint nagy csoportban egy esernyő után vonulni.

A látottakat sok esetben itthon is alkalmazom, megvalósítom. Európán kívüli tájakra nem vágyódom több okból.

Hogy ciki-e, ezt Te tudod, de ha már feltetted a kérdést, akkor érzed, hogy igen.

33. Lady Lavender (válaszként erre: 7. - Andi6020)
ma 04:49
Sajnos én nem tudtam utazni, mint te, de kiállításokra járok még meg néha olvasok.
32. Lady Lavender (válaszként erre: 5. - Pumpkin.)
ma 04:45

Szerintem jó a pusztában lógni. , mert ott egy kicsit elegnedtek gyerekért, hogy elogjunk. Hova mentünk volna el?

Mászkáltunk a dzsindzsasban meg a susnyasban, de főleg kitapostuk a füvet.

31. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 04:32
Szerintem az ciki, hogy itthon hagy helyen nem voltam.
30. Lady Lavender (válaszként erre: 29. - Lady Lavender)
ma 03:50
-k
29. Lady Lavender (válaszként erre: 28. - Lady Lavender)
ma 03:49

És vanna kakik nem banjak, hogy mindenhol minden virág nyíljon.

De nincs így.

Én most happy vagyok, hogy karácsonykor szinte nem ledz szabadnapom, és képzésre, is kell időt fordítanom.

28. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 03:45

Biztos, hogy más latokorben van.

De:

Gyakorlati, tapasztali, technikai tudásban is fölötten lehet fölöttem lehet valaki úgy, hogy nemzetkozileg nem tudja sehol eladni magát.

Én az előző fél évben két mérnököt segítettem takarítói munkára.

Csak az egyik iratkozott be az angol tanfolyamra, amit én kajtattam fel.

A világ sorszor nyitott, de nem élnek vele.

tegnap 21:39
Nem ciki, de az tény hogy szűkebb lehet a látóköre aki így van, a viszonyítási alap. Ha mindig csak mákos tésztát eszel nem tudhatod hogy lehet a diós tészta jobban ízlene…
tegnap 21:34
hat ebben a korban?eu-n belul olyan konnyu utazni!es megcsak egy vagyonban sem kerul!aki sokat utazik annak kinyilik a latokore/szeme/,mert sokat lat,hall es tapasztal.
tegnap 21:29
Nem
24. timycat (válaszként erre: 14. - Channa*)
tegnap 21:05
Én ha IT-s lennék biztos nem ebben a pudvás Európában ücsörögnék. Annyi de annyi jobb hely van a világon, természetesen sokkal rosszabb is. IT-sként egyáltalán nem igaz az hogy csak adott helyen lehet/kell élni.
23. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:46

Ezt nem lehet így kategorikusan kijelenteni.

Egy biztos, utazástól kevesebb nem lesz az ember. De utazás és utazás között is van óriási különbség, van aki elvegyül, mászkál, tapasztal, ízlel, szagol, de van aki hever egy szállodában vagy a strandon és körül sem néz eszi a kontinentálist aztán annyi.

22. Amaunet (válaszként erre: 17. - Andi6020)
tegnap 20:26

Szerintem nincs összefüggés.

Lehet, csak nem szeret valaki utazni, de nyitott a világra, az emberekre.

21. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 20:10
Igen az. Olyan élményekről maradsz le, amiért kár lenne. A szellemiség is teljesen megváltozik, nyitottabbak, pozitívabbak és elfogadóbbak leszünk. Ha nincs pénz, legalább a szomszédokhoz. Látod milyen a világ, akár a rossz oldalát is, ha olyan helyre mész, ahol nyomor van és erőszak. És erős leszel. Maliban voltam például, nem mint katona. Ez Afrika. Nehéz körülmények között éltek, de tervezek vissza látogatni oda, mert megkedveltem őket. Keveset panaszkodnak, szeretnek élni, nekem hiányoznak, egy évet voltam náluk közel.
20. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 19:43
A mai világban, csak az szűk látókörű, aki az akar lenni. Szóval ez a megállapítás miszerint ha nem utazol az vagy, butaság. Persze más személyesen megtapasztalni azt az életformát, mint tv-ben látni, vagy olvasni róla. De összességében, akkor utazz, ha tényleg ahhoz van kedved.
tegnap 19:27

Ha szerinted ciki, akkor ciki. Ha jó ez így neked, akkor nem.

Lehet világlátott ember is szűklátókörű és lehet valaki a négy fal között is sokoldalú és tájékozott.

Én szeretek mászkálni, saját szemmel megnézni természeti kincseket, történelmi helyeket, akár belföldön, akár külföldön.

18. fincsi5 (válaszként erre: 17. - Andi6020)
tegnap 19:04
Aha, nagyanyám csak Csehszlovákiában járt, viszont naponta beszélgetett a szomszédokkal, esténként 2 órát is. Most nem látom a szomszédaimat, mert az automata kapun bemegy a kocsival, udvaron megáll, ki sem jönnek a kapun. 10 éve kb. 3x találkoztunk. S nem csak a közvetlen szomszédok vannak így.
17. andi6020 (válaszként erre: 16. - Amaunet)
tegnap 18:48
Legjobb út ahhoz, hogy minden szociális kapcsolat megszűnjön, és zombikká változzunk.
16. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:21

Ma már szerintem ez nem igaz.

Még csak a szobából sem kell kilépni, ha más országok történelmére, kulturájára kiváncsi az ember.

Múzeumokba lehet ellátogatni és sokkal jobb képeket, bejárást lehet kapni neten, mintha kilómétereket gyalogolnál le vagy állnának még előtte 100-an.

tegnap 16:42
nem
tegnap 16:38

Én se vagyok nagy utazó. Rám is szokták mondani, hogy szűklátókörű vagyok. Itt a hoxán:DDDD

A valóvilágban nem mondanak ilyet, mert tudják, hogy nem így van.

Én még tiniként voltam Berlinben és Pozsonyba. És ennyi a külföldi utazásom. Most megyünk hétvégén Bécsbe.

A nagymamám kb. 70 éves volt, amikor életében először külföldre utazott.

Szerintem Balatonon se volt. Egész életében, talán 3 magyar városban járt. Kettőben élt, egy harmadikban volt gyereke.

Nem volt szűklátókörű.

Egyébként én nem értem, hogy mire jó az, hogy látjuk, máshogy is lehet élni? És akkor mi van? Bárki tud elképzelni mást, de itt élünk, ebben kell. Azzal, hogy látjuk mások, hogy csinálják, attól a mi helzetünk nem változik.

Meg ugye egy néhány napos nyaralás alatt, mit látunk? A szürke hétköznapokat nem, hiszen mi nyaralunk, az nem érdekes....

13. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:58
Azt nézd, hogy ki mondja. A mi országunkban is sok szépség van, még a Hortobágyi pusztát is érdemes meglátogatni.:)
12. globus (válaszként erre: 10. - Alnisa)
tegnap 15:44

"rájön az ember, hogy memnyivel másabb lehet máshol"

Sajnos ez oka az elkeseredett hangulatnak, megakadályozva azt a keveset, aminek örülni lehet( ne).

Tovább nem mondom.

11. Boch
tegnap 15:12
Sok olyan öreg ember is létezik, aki soha nem hagyta el a saját faluja határát és már 5 ország állampolgára is volt akaratlanul.
10. Alnisa
tegnap 14:43

Cikinek nem ciki, de rájön az ember, hogy memnyivel másabb lehet máshol. Elég csak az osztrák "határt" átlépni, már az is teljesen más.

Rájössz mit szeretsz itthon és mit lenne érdemes átvenni más nemzetektől pl. mosolyság, elfogadás, állatszeretet, tisztaság, hogy nem irigykedünk másokra.

A táj mindenhol lehet szép, de tény nálunk tenger nincs.

Sztem ha megteheted érdemes utazgatni, nagyon jól feltölti az embert.

Persze más ha nem tudjuk összerakni egy nyaralás árát.

Bár van ki inkább itthon nem sporol és Pick szalámit eszik, meg cigizik folyamatosan, mert az neki fontosabb, mint világot látni.

tegnap 14:39

Szerintem pedig az a szűk látókörű, aki ilyen butaságot állít. Bárki is mondta neked, el ne hidd, és ne érezd véletlenül sem cikinek.

Miért? Negyvenen túl talán nincs élet? Az, hogy 40 évesen még valaki nem jutott el külföldre, nem szégyen. Még bőven lesz rá lehetősége.

Persze nagy kérdés, hogy ennek esetleg anyagi oka van-e.

Mert az anyagiak nagyban meghatározzák azt, hogy valaki eljut-e egyáltalán valaha is külföldre.

Világot látni nagyon jó dolog lehet. Én is szeretnék eljutni nagyon sok helyre. Egyáltalán nem biztos, hogy meg is tudom valósítani. Mondom ezt úgy, hogy jártam már néhány országban. Már gyerekkoromban is.

8. komor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:35

Ha van autótok én a helyedben már csak azért is megszüntetném ezt a problémát, Már hétvégén átruccannék a szomszéd ország határmenti városába egy jó kis bevásárlásra, meg megnézném a helyi érdekességeket.

Nem kell sehova sem vízum, vagy engedély, csak tőled függ az egész.

Meglepő, hogy ott is élnek emberek, de egy kicsit mindenhol másként...

7. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:11

Nem ciki, de semmiképp nem jó. És igen, valóban nem ismer meg a világból gyakorlatilag semmit.

Engem a tárgyak nem érdekelnek. Nekem az utazás a mindenem. Európán túl. És nem hencegés miatt, hanem mert egyre jobban jövök rá, hogy mi, nagyokos élettudó európaiak olyan krva büszkék vagyunk magunkra, miközben fizikailag és mentálisan gyilkoljuk egymást halomra, az igazi szépség (természeti és emberi egyaránt), az valahol nagyon távol túl van ettől/tőlünk.

Én azt mondom, utazzon mindenki. Jó, ha nem akar, akkor ne.... :D

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook