Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni körömbenövés ellen? fórum

Mit lehet tenni körömbenövés ellen? (tudásbázis kérdés)


2011. okt. 6. 17:14

Sziasztok!


Én is régóta körömbenövéssel küzködöm, nemrég találtam rá a spange módszerre. Tudnátok Vas megyében olyan pedikűröst ajánlani, aki használja ezt a módszert?

2010. márc. 18. 17:16
Nekem rengetegszer műtötték a lábam, levették az egész körmöm többször, vagy csak a felét, majd orvost váltottam aki lekeskenyítette a körömágyamat,ami nem látszik és azóta minden ok. Azóta eltelt 16 év. A férjemnek is volt ilyen problémája és neki is ez segített. Nem kell semmiféle lézer, meg egyebek. Jó sebész kell hozzá, aki nem leveszi a körmöt, csak felvágja, lekeskenyíti és kész. Higyjél nekem, tuti megoldás.
24. G.Bori
2010. márc. 18. 14:40

Sziasztok!

A kisfiam még csak 8 hónapos,de már körömbenövéssel küzd.Túl vagyunk már egy műtéten,és rengetegszer kivágták már a sebészeten a körmét,de minden hiába.Ha valaki tudna nekem ajánlani Székesfehérvár környékén,egy magán sebészt,azt megköszönném.

E-mail:ganyasiborbala@t-online.hu

Irjatok erre.Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!

23. spange (válaszként erre: 11. - Cilus)
2009. szept. 12. 18:16

Sziasztok!Bocsánat a hosszú hozzászólásért,de segíteni szeretnék akiknek körömbenövésük van és nem bíznak a pedikűrösökben.Nekem ez a spange féle módszer teljesen bevált,abszólút fájdalommentes és ami legalább olyan fontos tényleg nem zavar az élet semmilyen területén.Saját tapasztalat,hiszen elég sportos életet élek!Az alább leírtakat az egyik legprofibb pedikűrös hölgy honlapjáról másoltam ki!Szívesen felraknám ide is az oldal linkjét,de ez gondolom reklám lenne és nem tudom lehet-e,de magánban szívesen bárkinek elküldöm!Íme a leírás,amely a honlapon fotókkal van kiegészítve,hogy milyen fájdalommentes csodákat lehet elérni a spangéval:A benőtt lábköröm kezelése 3TO Spangéval:


A benőtt lábköröm korrigálása egy fém kapoccsal (Spange) történik. A Spange-kezelés ötlete a fogszabályozásból származik, R. Fraser skót fogtechnikus vezette be 1964-ben. Az Erlangeni Egyetem 1979-ben alapított Orthonyxia Intézetében fejlesztették tovább. A ma rendelkezésre álló Spange három részes, ezért a német neve: 3TO-Spange -3Teilige Orthonyxie Spange. Anyaga különleges minőségű, szövetbarát és rugalmas fém. A felhelyezése fájdalommentes. A kezelés időtartama átlagosan 3-6 hónap, (egyes esetekben 1 év), a köröm növekedésétől függően.


A kezelés sem korhoz, sem nemhez, sem betegséghez (pl. cukorbetegség) nincs kötve, de cukorbetegség esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét. Úgy működik, mint a fogszabályzó. Sportolók, aktív munkát végzők is használják, mert a mozgásban és cipőviselésben senkit nem akadályoz. A lábkörmön szinte észrevehetetlen, nők esetében ékszerként strasszal lehet díszíteni!Benőtt körmök kezelése 3 TO Spange segítségével:


Felhelyezés 5850 Ft/db

További kezelés, áthelyezés: 1850 Ft/db

A körömre egy három részből álló, speciális acélból készült „spangét” (kapcsot) teszünk, melynek 2 kampós része a körömlemez alá kerül, a harmadik ún. összehúzódróttal pedig a megfelelő húzóerő kialakításával a benőtt körmöt a körömágyból kiemeljük. Szükség esetén tamponálás következik. Nagy előnye pl., hogy nem gátolja a cipőviselést, nincs korhoz kötve stb.. A kezelés állapottól, körömnövekedéstől függően 3-12 hónap.Az alábbi képekre rákattintva megtekintheti őket nagy méretben is:A Podofix Aktiv Spange alkalmazható gyermekeknél, kezdődő benőtt köröm kezelésére, vagy erősen gyulladt körömsánc esetén, a 3TO Spange előkezelésére. Csőkörömnél szintén előkezelésre alkalmazható, amíg a köröm olyan nagymértékben befordult, hogy még a drót-Spange nem helyezhető alá. Előnye, hogy a húzóerő csak a felragasztás után kerül beállításra, így a tapadás biztosabb. Kezelés időtartama: Függ a köröm növekedésének gyorsaságától, egy Spange 2-8 hétig marad felragasztva. A kezelést újabb Spange felhelyezésével folytatjuk tünetmentességig.

A pedikűrös témához annyi lenne az észrevételem,hogy mint minden szakmában,ebben is vannak profik és kevésbé alaposak.Nekem szerencsém volt amikor a spangéval foglalkozók között keresgéltem rögtön a legprofibb pedikűrös hölgyre leltem,roppant alapos,mindent fertőtlenít minden művelet elött és után,a falon lévő oklevelek tanusítják,hogy abszolút profi.Én a fél várost átutazom érte,pedig azóta már találtam közelebb lévő szakembert,de nem váltanék!Roppant segítőkész nagyon sok hasznos infót ad az otthoni láb és köröm ápoláshoz is!Remélem tudtam segíteni!

22. cilus (válaszként erre: 18. - Szamó)
2008. szept. 10. 11:59
Ne haragudj,nekem nincs semmiféle tapasztalatom e téren.Kizárólag az tírtam amit a gyerekorvostól hallottam.Ő is azt mondta hogy fertőtlenítenek a pedikűrösök de az a fertőtlenítés nem maximálisan megbízható.Remélem nincs harag!!
21. f9a0a36712 (válaszként erre: 2. - Nikcsike)
2008. szept. 10. 10:18
Érdemes megédeklődni az "SZTK"-ban, sok helyen alapellátásként létezik lézersebészet. Dunakeszin pl. bevállalnak kisműtéteket akár szikével, akár lézerrel. Nem kell azonnal magándokihoz menni, ha van nálatok ilyen ellátás. Reméljük, hogy van!:-)
2008. szept. 10. 10:12
A párom sok évig küszködött vele. Aztán rávette magát a lézersebészetre, ahol oldal irányban rövidítették a körmöt. Belevágnak a körömágyba, ami azután azon a részen elhal, így keskenyebb lesz mag a köröm felülete. Azóta minden tök oké. Kb 2 hét alatt gyógyul tökéletesre. 5 perces műtét, érzéstelenítő, lézerrel egy csík és ennyi. Utána minden fürdés után fertőtleníteni kell, amíg nem gyógyul be. Vérezni nem igazán fog. Akinek súlyos, már gyulladt a benövése, javaslom a lézeres műtétet, sokkal humánusabb, és nem hentes az eljárás. Bár nincs ingyen sajnos.
2008. szept. 10. 09:25
És tud valaki esetleg valami jó pedikűröst Miskolc környékén???
18. Szamó (válaszként erre: 11. - Cilus)
2008. szept. 10. 07:39

Szerintem kár általánosítani......

Vannak nagyon jó szakemberek, akik igenis odafigyelnek a higiéniára, sterilizálásra!!!


Én pl. mindig a vendég előtt fertőtlenítem le az eszközöket, hogy lássa! Így ő is megnyugodhat, és én is jól érzem magam, hogy tudja: nálam biztonságban van! Persze nem csak az eszközöket kell, hanem az asztalt, széket, padlót.....

17. cilus (válaszként erre: 13. - Nikcsike)
2008. szept. 10. 07:34
Csak receptre kapható,és nekünk jól bevált.Beszéld meg a háziorvosoddal ,biztos felírja.Nekünk pl.a gyerekorvos írta fel.
16. blerka (válaszként erre: 15. - Sz.Marcsi)
2008. szept. 9. 23:32

Éppen a kiemelés a lényege a spange-nak is,csak az nem jön le a körömről és nem csúszik el,mint a gézdarab.

Árban 4000,- Ft a két darab,ez munkadíj nélkül értendő.

Az én pedikűrösöm gumikesztyűben dolgozik és minden eszközést sterilizálja,tehát nincs fertőzésveszély.

2008. szept. 9. 21:44
nekem 5ször műtötték mire egy jó sebész elárulta a titkot.A köröm és a bör közé kis gézdarabot kell dugni,ami megemeli a körmöt és így nem nö a börbe.
2008. szept. 8. 22:31
Egyébként nálunk ez a benövéses probléma már 3 éve fennáll, és mindig előjön,minden hónapban szinte. Hiába kezeli párom, fertőtlenűíti, kötözi meg ki is vágja, meg minden, de mégis előjön. Már voltunk a sebészeten is. Ott kivágták, bekötöték, és újra előjött. Szóval ezért érdekelnének milyen megoldások lennének.
13. nikcsike (válaszként erre: 12. - Cilus)
2008. szept. 8. 22:29

és ez a cinkpaszta recept nélkül kapható, vagy esetleg fel kellene iratni a dokival??

És hatásos az ügy??

12. cilus
2008. szept. 8. 13:01
Belezavarodtam ebbe a átkötéses témába:)))Szóval bekened a cinkpasztával utánna rá teszed a vizesgézt utánna átkötözöd szárazzal is.
11. cilus
2008. szept. 8. 12:59
Hát nem tudom ezt a pedikűrös dolgot!!Azt hallottam /mondt a doktor nénink!!/hogy nem célszerű pedikűröshöz menni ezzel a problámával mert nem túl sterilen dolgoznak.Mi kaptunk egy krémet az a neve hogy cinkpaszta.Rákened a lábadra rá teszel szárazkötést+vizesgézt+szárazgéz és éjszakára úgyhagyod.szépen kihúzza a bőrt és utánna neomagnolos vízbe beáztatod és kivágod a körmöt.utánna tetránnnal kezeled hogy ne fertőzzön el.Mi most tartunk a cinkpasztánál:)
2008. szept. 8. 12:22

és valaki tud valami jó pedikűröst esetleg Miskolcon vagy környékén???

És esetleg tudja valaki,hogy kb milyen anyagi vonzatai vannak a dolognak??

9. Szamó (válaszként erre: 7. - Blerka)
2008. szept. 5. 13:55

Megválaszoltad helyettem :-))))

Így legalább tapasztalatot olvasnak a többiek!

Én csak a gyakorlati részét tudtam volna leírni.....


Szerintem is szuper dolog!

8. blerka (válaszként erre: 7. - Blerka)
2008. szept. 5. 13:52
ja,és a csaj azt mondja,sebészetre senki ne menjen,mert csak elrontják és úgyis a pedikűrösnél köt ki hónapok múlva az illető.Akkor pedig már nem tudja ő sem helyrehozni...
7. blerka (válaszként erre: 5. - Nikcsike)
2008. szept. 5. 13:50

Nekem kb.2 hónapja van egy spange a két nagylábujjam körmén.Ez 1-1 vékony műanyag lapocska,amit a pedikűrös speciális ragasztóval tesz a körömre keresztben.Miután megszárad,elkezd -de persze nem tud- kiegyenesedni,így felhúzza a köröm két szélét és az nem nő bele a húsba.

Én évek óta kínlódtam a fájó benőtt körmömmel,már sebészetre akartam menni,amikor találkoztam egy pedikűrössel,eki ezzel a módszerrel meg tudja menteni a körmöt.Nem fáj a viselése-olyan,mint a műköröm.és tényleg szépen kihozta a benőtt körmöt,már nem is fáj!

2008. szept. 5. 13:49

Sebészeten betesznek egy un. sínt, ami arra jó, hogy a köröm jó irányban nőjön.


Nikcsike ment a privi

5. nikcsike (válaszként erre: 3. - Szamó)
2008. szept. 5. 13:40

szijó!

Mi az az úgynevezett spange??

érdekelne a dolog!!

2008. szept. 5. 13:38
Erre kiváncsi vagyok én is,hogy mit lehetne tenni. Ugyanis az egyik fiam szakács,és ugyan ez a problémája. 2 hét szabin volt akkor szépen gyógyúlt. De amint munkába áll,újra előjön a probléma.
3. Szamó (válaszként erre: 2. - Nikcsike)
2008. szept. 5. 13:36

Szia!


Sebészeten is ki tudják vágni. Láttam már jól sikerült műtéteket, de sajnos rosszabbakat is.....


Pedikűrös szakember ki tudja szakszerűen vágni. Vagy van úgynevezett spange, ami nem engedi rossz irányba nőni a körmöt.


A lézeres tényleg drága, de jó.

2008. szept. 5. 13:21

Párom pincér és be van nőve mind a két lábán a nagylábujján a köröm! Hiába vágja ki mindig,meg kezelgeti, fertőtleniti, mégis mindig előjön ez a probléma. Elég kellemetlen hogy soha semmi nem érhet a lábujjához, nem mer strandon a vizbe menni stb...

tudtok erre valamit???

Tudom van a lézeres megoldás de az nagyon drága

2008. szept. 5. 13:19
Mit lehet tenni körömbenövés ellen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook