Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Az összeillő pár..... fórum

Az összeillő pár..... (beszélgetés)

12. judebyjude (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:00

Szerintem egy kapcsolat/házasság akkor működik jól, ha azt mindkét fél akarja és tesz is érte... napi szinten. Kommunikáció is csak akkor működik, ha mindkét fél nyitott, és a problémán dolgoznak, nem azon, hogy épp kinek van igaza. Kompromisszumkészek, mert a másik fél megéri a kompromisszumot.

Ezen kívül szerintem 3+1 ponton érdemes, hogy közös nevezőn legyenek: Intellektuálisan, érzelmileg, szexuálisan, és az akarat, hogy akarjak együtt lenni (egymás életében/baráti körében/hobbijaiban részt venni), és így döntsenek akár minden nap. Szerintem...

tegnap 16:44

Nem elakadásokat irok, hanem lánykori elvárásokat

, nemcsak az enyémek voltak, 80-as é vége, 90-es elején

0-4 év a fiú javára

10-15 cm fiú javára, a lány lehetőleg a fiú füléig érjen

hasonló iskolai végzettség

hasonló gazdasági vagyoni helyzet, szülőké is

hasonló politikai v allási ideológi meggyőződés - nem kivánt rész törlendő

hasonló vérmérséklet szórakozási igény

Persze ez nem szentirás, kivételelek mindig vannak, de ha 80-90 %-ban passzolnak, nagyon nagy baj nem lehet.

ez is csak egy vélemény volt, negativ reakciót nem kérek, nem és annyit az egész.

10. michelle.r (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:29

Azt itt szerintem sose fogod megtudni. Részint azért, mert bonyolult és összetett a válasz.

Én azt gondolom, a legfőbb ok az, hogy nagyon sok ember "elválik magától", hogy megházasodjon valaki mással. Vagyis dobja a saját életét, megszűnik az én, és csak a mi létezik. És ezt egy ideig szívesen teszi, aztán a másikat kezdi okolni a lemondások miatt.

A másik oknak azt látom, hogy a másik felét keresi, holott boldog kapcsolat csak két egész között lehet. Aki nem önmaga, az elkezd szerepet játszani, hogy benne lehessen egy helyzetben, hogy megfeleljen a másiknak. De ezt nem lehet egy életen át játszani.

És van még egy ok szerintem, hogy nem a partnerét látja önmaga valójában, hanem ráaggat olyan tulajdonságokat, amelyet szeretne látni benne, de annak sose volt a sajátja. Nem a házastárs változik meg néhány év alatt, a gyerek születése után, hanem akkor látja meg azt, amit korábban nem akart.

tegnap 13:10
Ne csigázz tovább! Hol bukik el a legtöbb kapcsolat?
tegnap 13:00
Türelem
7. Channa* (válaszként erre: 6. - Ildi992)
tegnap 08:15

Nem a kevés időn múlik.

Ezt azért mondom, mert én az akkor még nem férjemmel január végén találkoztam először, majd márciusban újra. Októberben volt az esküvőnk.

37 éves házasok vagyunk.

tegnap 01:33
A választásnál, a nem megfelelő partnernél a bukás már benne van, de nem szarja látni, mert valamit a másikba beleképzel, de valójában nem is ismeri. Pár hét alatt összejövetel az emberek. Ilyenkor még nagyon korai véleményt mo Dani a másikról, inkább a hormonok diktálnak.
5. lolita2112 (válaszként erre: 4. - Érdekes73)
tegnapelőtt 23:54
igazad van!
tegnapelőtt 21:02
Kommunikáció hiánya.
tegnapelőtt 21:00
Nem figyelnek egymásra. Nem értik egymást. Nem értik egymást akkor sem, ha beszélgetnek.
tegnapelőtt 19:25

"Szeretnék itt beszélgetest inditani, ami arra irányul, hogy kilehessen mondani hol bukik el egy kapcsolat."

Szerintem a párkapcsolatok bukására nincs általános, mindenkire ráhúzható recept. Minden történet más háttérrel, más emberrel, más dinamikával működik, vagy éppen nem működik.

Ami a másik kettő között zajlik, azt kívülről nagyon nehéz megítélni, és egy fórumon átcsúszhat abba, hogy mások életén csámcsogunk, ami szerintem nem túl ildomos.

Beszélgetni persze lehet általánosságban a mintákról, működésekről, de a konkrét kapcsolatok mélyére látni itt szinte lehetetlen.

Érdekelne, te a munkád során milyen gyakori "elakadásokkal" találkozol, mire hívnád fel a figyelmet....Emberek, erre ügyeljetek!

tegnapelőtt 17:59

Sziasztok!

Munkámból adódóan rengeteg párkapcsolattal találkozom.

Szeretnék itt beszélgetest inditani, ami arra irányul, hogy kilehessen mondani hol bukik el egy kapcsolat.

Van egy meggyőződésem arról, hogy a legtöbb kapcsolat jól is működhetne , ha a partnerek jobban ertenék hol is a probléma kettejük között.

Ha vqn kedvetek csevegjünk kicsit!

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook