Az összeillő pár..... (beszélgetés)
Szerintem egy kapcsolat/házasság akkor működik jól, ha azt mindkét fél akarja és tesz is érte... napi szinten. Kommunikáció is csak akkor működik, ha mindkét fél nyitott, és a problémán dolgoznak, nem azon, hogy épp kinek van igaza. Kompromisszumkészek, mert a másik fél megéri a kompromisszumot.
Ezen kívül szerintem 3+1 ponton érdemes, hogy közös nevezőn legyenek: Intellektuálisan, érzelmileg, szexuálisan, és az akarat, hogy akarjak együtt lenni (egymás életében/baráti körében/hobbijaiban részt venni), és így döntsenek akár minden nap. Szerintem...
Nem elakadásokat irok, hanem lánykori elvárásokat
, nemcsak az enyémek voltak, 80-as é vége, 90-es elején
0-4 év a fiú javára
10-15 cm fiú javára, a lány lehetőleg a fiú füléig érjen
hasonló iskolai végzettség
hasonló gazdasági vagyoni helyzet, szülőké is
hasonló politikai v allási ideológi meggyőződés - nem kivánt rész törlendő
hasonló vérmérséklet szórakozási igény
Persze ez nem szentirás, kivételelek mindig vannak, de ha 80-90 %-ban passzolnak, nagyon nagy baj nem lehet.
ez is csak egy vélemény volt, negativ reakciót nem kérek, nem és annyit az egész.
Azt itt szerintem sose fogod megtudni. Részint azért, mert bonyolult és összetett a válasz.
Én azt gondolom, a legfőbb ok az, hogy nagyon sok ember "elválik magától", hogy megházasodjon valaki mással. Vagyis dobja a saját életét, megszűnik az én, és csak a mi létezik. És ezt egy ideig szívesen teszi, aztán a másikat kezdi okolni a lemondások miatt.
A másik oknak azt látom, hogy a másik felét keresi, holott boldog kapcsolat csak két egész között lehet. Aki nem önmaga, az elkezd szerepet játszani, hogy benne lehessen egy helyzetben, hogy megfeleljen a másiknak. De ezt nem lehet egy életen át játszani.
És van még egy ok szerintem, hogy nem a partnerét látja önmaga valójában, hanem ráaggat olyan tulajdonságokat, amelyet szeretne látni benne, de annak sose volt a sajátja. Nem a házastárs változik meg néhány év alatt, a gyerek születése után, hanem akkor látja meg azt, amit korábban nem akart.
Nem a kevés időn múlik.
Ezt azért mondom, mert én az akkor még nem férjemmel január végén találkoztam először, majd márciusban újra. Októberben volt az esküvőnk.
37 éves házasok vagyunk.
"Szeretnék itt beszélgetest inditani, ami arra irányul, hogy kilehessen mondani hol bukik el egy kapcsolat."
Szerintem a párkapcsolatok bukására nincs általános, mindenkire ráhúzható recept. Minden történet más háttérrel, más emberrel, más dinamikával működik, vagy éppen nem működik.
Ami a másik kettő között zajlik, azt kívülről nagyon nehéz megítélni, és egy fórumon átcsúszhat abba, hogy mások életén csámcsogunk, ami szerintem nem túl ildomos.
Beszélgetni persze lehet általánosságban a mintákról, működésekről, de a konkrét kapcsolatok mélyére látni itt szinte lehetetlen.
Érdekelne, te a munkád során milyen gyakori "elakadásokkal" találkozol, mire hívnád fel a figyelmet....Emberek, erre ügyeljetek!
Sziasztok!
Munkámból adódóan rengeteg párkapcsolattal találkozom.
Szeretnék itt beszélgetest inditani, ami arra irányul, hogy kilehessen mondani hol bukik el egy kapcsolat.
Van egy meggyőződésem arról, hogy a legtöbb kapcsolat jól is működhetne , ha a partnerek jobban ertenék hol is a probléma kettejük között.
Ha vqn kedvetek csevegjünk kicsit!