Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Korkülönbség fórum

Korkülönbség (beszélgetés)

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
313. ffae4b3e55 (válaszként erre: 312. - 17ecde6f71)
2007. jún. 1. 16:36
És a férjeddel minden rendben?:):)Remélem...:)
2007. jún. 1. 16:23

Sziasztok!

En 32 vagyok, a ferjem 40. Nalunk ez az idealis.

Amikor 23 eves voltam a baratom 53 volt. De nos volt es csak a szexrol szolt az egesz dolog. 3 evembe telt, amig rajottem, hogy ez reszerol nem szerelem. En szakitottam vele, de a mai napig is tartjuk a kapcsolatot, bar szemelyesen nem talakozunk. Jo baratom lett, akivel meg tudok beszelni mindent.

311. ffae4b3e55 (válaszként erre: 310. - Strucy)
2007. jún. 1. 15:20
Talán, mert szereted?!:):):)
310. Strucy (válaszként erre: 305. - Özvegy)
2007. máj. 31. 21:01
Köszönöm.Itt nincsenek ilyesfajta gátak.természetesen...:) Csak az a baj, hogy túl mélyen érintett engem a Lacis dolog,és egyenlőre nem akar eltűnni...Ha nappal nem is gondolok rá,azóta éjszaka állandóan vele álmodom.És ha eszembe jut valami erotikus téma,rögtöna vele kapcsolatos dolgokra gondolok.És arra, hogy jól tettem e , hogy nem feküdtem e le vele és ellenálltam.Mert nehéz volt..sőt..
309. Roni24 (válaszként erre: 306. - KIRA7)
2007. máj. 31. 08:22

Sajnálom, hogy így alakultak a dolgok nálatok, persze ha az exed másképp állt volna a családhoz, nyilván nem lettek volna problémák!

De még mindig azt gondolom, hogy ennek semmi köze a korkülönbséghez!

Aki alapból családcentrikus, az 50 évesen is az, aki pedig bulizós és csak a saját érdekeit nézi az fiatalon sem különb! Persze változik az ember az évek alatt, de az alaptulajdonságok végülis megmaradnak!

Nálatok is elég lett volna egy kis kompromisszum szerintem! Megbeszélni, hogy kinek mi az óhaja, vágya!

308. ffae4b3e55 (válaszként erre: 302. - Renafield)
2007. máj. 30. 14:47

Szia, hogyan lehet ilyen fiatalon házasodni?:):)

1. Ez nem csak régen volt így?:S

2. Mit szólt a családod?:)

307. inci47 (válaszként erre: 306. - KIRA7)
2007. máj. 30. 13:52

További erőt egészséget ,türelmet kívánok Neked! Az írásodból úgy érzem, jól döntöttél, hiszen a gyerekeid érdekeit tartod szem előtt, és hiába van Apa a háznál,ha a barátai fontosabbak a családnál.

Köztem és a férjem között 13 év a korkülönbség, a gimnáziumi évaim alatt ismertem meg, de akkor nem volt köztünk semmi, az érettségi után jöttünk össze, amikor már Ő is szabad volt. Azóta eltelt 41 év és jól élünk,hiszen mindketten nagyon jó géneket örököltünk, fiatalosak vagyunk, szerencsére szellemileg is .Szeretjük a gyerekeinket, unokáinkat, szeretünk utazni kirándulni.Arra pedig,hogy mi lesz később egyikőnk sem gondol! Ráérünk majd akkor keseregni.

306. KIRA7 (válaszként erre: 279. - Roni24)
2007. máj. 30. 07:50
Nem a gyerekek voltak azok akik meggátoltak abban,hogy tartalmasabb életet élhessek.Ugyan nagy bulizós vltam régen is de én a gyerekekkel is szívesen elmentem bárhová.Sőt,szerettem volna ha eggyütt a család szervezünk programokat.De nem igy történt.Ugye a sok gyereket elis kellett tartani és ahoz az exem állandóan dolgozott.Meló után meg kiszáradt torkát nedvesítette a kocsmában este 10-ig,meg hétvégén is.A gyerekekkel nem ment le focizni,bicajozni.Ha mentünk is néha valahova az is a horgászás volt.Állandóan ráakarta eröltetni a gyerekekre a saját hobbiját.Azt hitte,hogy azért mert ő ezt élvezi a gyerekek is majd megszeretik,hogy tétlenül állnak a tóparton,hogy mikor kap a hal.Nem beszélve a gyereknevelesről meg a gondolkodásról.Teljesen másképp láttam doölgokat mint ő.Mindenért rászólt a gyerekekre mert őt zavarta már a hangos ricsaj.De a kocsmai zaj sose zavarta.Tudod,eddigi életem során megtanultam,hogy ott kell harcolni ahol érdemes.Számomra a praktikus megoldás mindig az egyszerübb,így nem kell strapálnom magam.Én a gyerekeket néztem és mindig egyedül indultam útnak az 5 pici gyerekkel kirándulni, meg bicikli túrára,meg fociztam velük meg mindent amit neki is kellett volna.Ő ezekre a dolgokra mindig fáradt volt.
305. özvegy (válaszként erre: 295. - Strucy)
2007. máj. 29. 18:51
Azért én a fiatal fiu mellett drukkolok neked, ebbe talán nem szólnak annyian bele a környezetedből, nincs annyi gát a szülők és a barátok részéről ugye?
304. özvegy (válaszként erre: 302. - Renafield)
2007. máj. 29. 18:48
Senkit nem akarok lebeszélni a nagyobb korkülönbséggel történő kapcsolat kialakitásáról, azért irtam le a történetemet, hogy lássátok vannak ilyen sorsok is, szomoruak. Az hogy az emberlánya egyedül marad megesik, csak az özvegységgel a lelki társa veszik el, s ebből kilábalni igen nehéz. Bizz benne, hogy neked minden jól fog alakulni és tegyél meg is mindent ezért. "Korban összeillés" nem garancia a jó kapcsolatra. A közmondás szerint "a zsák meg a foltja", ez magában hordozza a jó párkapcsolatot, legyen az akárhány éves korkülönbséggel köttetik is.
303. Roni24 (válaszként erre: 302. - Renafield)
2007. máj. 29. 16:55

Eeeez igen! :)

Nem volt ez kicsit korai még? :)

2007. máj. 29. 16:42
Mikor összeházasodtunk, én 16 éves múltam, a férjem meg 25 volt. Kilenc évvel volt idősebb nálam, de én nem éreztem problémásnak a korkülönbséget, hogy én egy kis csitri vagyok, ő meg már felnőtt férfi. Nem is gondolkodtam ilyenen, annyira gyorsan jött iránta a szerelem bennem. Akkor nem bántam, most pedig egyenesen jónak tartom, hogy egy picit idősebb nálam a férjem, mert nagyon okos tanácsokat tud adni olyan dolgokban, amikben én még 19 éves fejjel kicsit hebehurgyán döntenék.
301. Roni24
2007. máj. 29. 08:22

Nagyon szomorú amit itt leírtatok! Őszinte részvétem mindkettőtöknek! :(

Én is nagyon sokat gondolkodtam már azon, hogy ha - NE ADJ ISTEN! - a párommal valami történik, mi lesz! Mostani agyammal azt hiszem beleőrülnék, és nem hinném, hogy valaha is fel tudnám dolgozni! Rettegek mikor jön, mikor elmegy, hogy nehogy történjen vele valami út közben, amikor annyi a hülye az utakon!

Az ilyesmire azt hiszem nem lehet felkészülni!

Talán annyiból igen, hogy ha a párunk természetes úton távozik el, mondogathatja magának az ember, hogy ez az élet rendje!

Ha idő előtt megy el - baleset, vagy betegség miatt -, az már nehezebb dió lelkileg! :(

De ha azt vesszük, ez nem kor kérdése! Bárkivel megtörténhet! Mindig benne van a dologban, ha 50 éves az ember, ha csak 23!

Éppen ezért, ha együtt vagyunk, akkor boldogok vagyunk és örülünk a kevésnek is!

Persze nyilván ez nem vigasz senkinek, de azt hiszem másképp nemigen lehetne elviselni valaki elvesztését!

Minél több boldog pillanatot kell együtt tölteni, mert visszagondolva, ezek adnak majd erőt az embernek, ha eljön az ideje, hogy valakinek menni kell!

Persze én is csak beszélek itt nagy okosságokat, a gyakorlatban azt hiszem ez nem mindig így működik!

Nekünk tavaly volt egy balesetünk, amiben majdnem mindhárman ott maradtunk!

Azt hiszem, azóta kicsit másképp gondolkodom az életről!

300. özvegy (válaszként erre: 299. - Mociscsaj)
2007. máj. 28. 23:12
Milyenek a véletlenek, pont most tanulom szociálpszichológiából a döntéseket követő önigazolási folyamatot. Erre a vizsgakérdésre ha mindketten megkapnánk bátran mondhatnánk, hogy a döntésünk helyes volt, csak a körülmények nekünk kedvezőtlenül alakultak.
299. mociscsaj (válaszként erre: 294. - Özvegy)
2007. máj. 28. 22:20

Szia, nagyon sajnalom, hogy neked is at kellett menned egy ilyen borzaszto nehez idoszakon.

Tudom ez nem vigasz, de nalunk csak 8 ev volt a korkulonbseg (tudom, talan tobb mint az atlag esetleg), de a ferjem csak 42 eves volt amikor meghalt.

Fiatalabb volt mint en most... es ez mar 10 eve volt, tehat 34 evesen maradtam egyedul egy 14 eves gyerekkel...

Soha eszembe nem jutott, hogy a korkulonbseg kozre jatszott abban, hogy ido elott magamra maradtam. Barki megbetegedhet,vagy balesetet szenvedhet, akar hany eves.

Ha kiszamolod, latod,hogy milyen fiatalon mentem ferjhez es szuletett meg a kisfiunk, de mindig arra gondolok, hogy ha igy kellett, hogy vegzodjenek a dolgok, akkor legalabb a fiamnak 14 evig volt apja. Ha kesobb szuletik, csak kevesebb ideig lett volna...

Egyet ertek veled,mindennek van elonye es hatranya is es akit szeretunk azt szeretjuk anelkul, hogy atgondolnanak az elonyt/hatranyt elore.

Ugy mint te, en se valasztanek maskepp, ha elorol kezdhetnem, az utobbi 10 evi fajdalom ellenere.

298. 4726e582cf (válaszként erre: 297. - Özvegy)
2007. máj. 28. 21:51

Helyes felfogás :)))) csak így tovább. Erős nő vagy :).

Ha úgy kell lennie, hogy ne egyedül legyél, akkor úgy is lesz :).

297. özvegy
2007. máj. 28. 19:37
Ha sziszitek, ha nem azért elárulom, hogy a nagyon tanulságos életem ellenére nem vagyok egy búvalbélelt, mindentől jajgató nő. A világ minden dolga érdekel, imádom a gyerekem barátait, szeretek velük beszélgetni, dolgozom fő és mellékállásban, főiskolán tanulok, és itt beszélgetek veletek is, nagyon megtetszett nekem a hoxa több fóruma is. Én is nyitott szemmel járok, mint ahogy a lányomnak tanácsoltam, mégha egyedül élek is, és megnézem a pasikat, mégpedig a nálam idősebbeket, nem a fiatalokat ahogy ez ma trendi -bocsánat attól akinek fiatalabb van - a 60-asok tetszenek én 51 vagyok. Vannak köztük igen jó kiállásu, vonzó példányok. Az viszont nagy baj, hogy ezek kapcsolatban vannak, ez pech. Azzal vigasztalom magamat, nekem ez a lap lett kiosztva az egyedüli élet. Eldöntöttem 100 évig akarok élni, most mondjátok meg a még hátralévő 49 évemben biztosan lesz egy olyan egyedülálló, hozzám való pasi akinek én kellek.
296. 4726e582cf (válaszként erre: 294. - Özvegy)
2007. máj. 28. 17:44

Köszi, hogy leírtad.

Ez úgy van, hogy nem eldöntöttem, hogy idősebb lesz a párom, hanem így alakult, már nyakig benne voltam a dologban, mikor rájöttem, hogy ez nem pusztán szimpátia, és nem pusztán csak jó vele beszélgetni, hanem szeretem. Ekkor már nem volt visszaút (bár nem bánom :D). Tehát az ész nem igazán dönt ebben, legalább is nálam.

Sok velem egykorú ismerősöm/barátom van, de egyik sem felelt meg nekem, nem a mérce magas, hanem nem illenék egyikkel sem össze. Annó, mikor megismertem a párom, éppen kétoldali undorom volt a pasiktól, bár soha nem a velem egykorúak társasága dobott fel ilyen téren (a legkisebb korkülönbség is 7 év volt). Tehát egyáltalán csoda, hogy (ugyan két év alatt) betört úgymond. Megdolgozott azért, hogy szeressem :), bár nem tudatosan mert nem ez volt a cél, ami kialakult közöttünk. Mindkettőnknek nagy megdöbbenésére történt ez így, bár nem bánunk semmit :).

295. Strucy (válaszként erre: 294. - Özvegy)
2007. máj. 28. 16:04
Ez szerintem nagyon tanulságos.Én az utóbbi 3 évben ugye 2x is 34 éves pasit találtam magamnak.Semelyikkel nem jöhettem össze.Az első szinte csak plátói volt,a második peidg különböző akadályok miat.Elfelejteni sem tudtam soha,mert ha találkoztunk jó volt,de amúgy meg elképzelni sme tudtam volna nélküle az életem.Most találtam egy korban hozzám illő fiút,remélni tudom csak, hogy össze fog jönnia dolog és tudni fogom őt szeretni!A lányodra visszatérve, nekem is az idősebb pasik jönnek be,.vonzom is őket,de sosem járok magassarkúban és cicanaciban.Csakis sportosan...:-)
294. özvegy
2007. máj. 28. 14:23

Köszönöm az együttérzéseteket. S hogy folytassam, a lányom 19 éves, mindig is az idősebb fiuk tetszettek neki, eddig a legnagyobb különség 10 év volt náluk. Mint anya támogatom őt mindenben, de mindig azt mondtam neki, járj nyitott szemmel és keress egy korban hozzád illőt,ne akard anyád sorsát megismételni ami ugyan nem törvényszerü, hogy igy lesz de azért általában az idősebb hal meg előbb. Csodák csodájára talált egy vele egyidőset, visszatért a tüsaroktól és a cicamicás ruháktól a farmerhez és a tornacipőhöz, ahogy a 19 évesek legtöbbje jár. Öröm nézni őket, ahogy adják a maguk fiatal esetlenségét, nagyon jó látni azt ahogy együtt tapasztalnak meg dolgokat. A szókimondó lányom nagy ősziteségében el is mondta nekem: mostmár értem anya miről beszéltél, együtt felnőni a dolgokhoz ez nagyon jó.

Egy szóval nem beszélek le senkit arról, hogy ne válasszon idősebbet, mert ha ujból lehetne ismételni ujra igy választanák, csakhogy az örömök mellett vannak igen nehéz sorsok is.

293. 4726e582cf (válaszként erre: 291. - Özvegy)
2007. máj. 28. 13:47

Sajnálom, ami veletek történt.

A mi esetünkben ez nem fordulhat elő, ugyanis nem tervezünk közös gyereket. Hogy miért nem? Egyszer már leírtam a naplómba... szóval nem fejtem ki ismét, de nem vállalunk gyereket.

292. Szofka
2007. máj. 28. 13:09
Nagyon sajnalom ami veled tortent! Sajnos ez is elofordulhat, de ha belegondolsz, elore senki sem tudhatja,hogy mit is hoz az elet. Attol,hogy a parod oregebb, az meg nem torvenyszeruen jelenti azt,hogy hamarabb fog meghalni. Az igaz,hogy a baratnomben is van egy ki felsz a jovovel kapcsolatban. En szemely szerint nem tudnam magam elkepzelni sokkal idosebb koru ferfival, bar nem is kell, hiszen ferjem egy hettel fiatalabb mint en.
291. özvegy (válaszként erre: 288. - Szofka)
2007. máj. 28. 12:37
Nálunk is pont ez volt a korkülönbség és az életkorunk is, született kisbabánk is. Csak sajnos meghalt a házastársam, kicsi gyerekkel maradtam magamra. Ennek 15 éve, és azóta is egyedül. Mindenre találtam magamnak magyarázatot, hogy a fájdalmamat enyhitsem, de amikor a lányom azt mondta nekem "én soha életemben nem tudtam kimondani valakinek azt, hogy apa. Ennél jobban eddig nem fájt semmi sem. A nagy korkülönbség esetén amikor összekötjük az életünket, valaki gondol arra, hogy mit vesz el a gyerekétől? Mert nekem eszemben nem jutott. Minden életkorban kell szülő, nemcsak picinek, idősebb korban is kell a felnőtt gyerek gyermekének nagyszülő.
290. Roni24 (válaszként erre: 287. - Ffae4b3e55)
2007. máj. 27. 20:18
Köszi, igen igyekszünk! :)
289. 4726e582cf (válaszként erre: 287. - Ffae4b3e55)
2007. máj. 27. 15:04
Igyekszünk :)
288. Szofka
2007. máj. 27. 14:34
Nekem is van egy baratnom, koztuk23 ev a korkulonbseg, o most 26, ferje 49. Nehez hinni az ilyen kapcsolatban, de csak annak, aki meg nem latott ilyet. Ok tenyleg nagyon jol megvannak, ket szep gyonyoru lanyuk van, boldogok egyutt. Szerintem attol is sok fugg, hogy hogy nez ki az illeto. Ha belegondoltok, akkor mar Brad Pitt is 50 fele kozeledik, de ki foglalkozik azzal,hogy hany eves?
2007. máj. 27. 13:44
Hát Roni24 és Fawkesgirl legyetek nagyon boldogok:):):):)
286. Roni24
2007. máj. 27. 11:15
Tényleg így van! :)
285. 4726e582cf (válaszként erre: 284. - Roni24)
2007. máj. 26. 18:46
Nemhiszem..., de a lényeg az elején van :), nagyon egy húron pendülnek :).
284. Roni24 (válaszként erre: 281. - 4726e582cf)
2007. máj. 26. 16:58

:) Hm, Fawkesgirl, úgy látom nem csak a pasijaink hasonlítanak, hanem a mi érzéseink is irántuk! :))))

Főleg, hogy nehezített körülmények nálunk is vannak. :P

És nem is tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy a körülményeink is hasonlóak! :S

❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook