Kombinált teszt - Mihez kezdesz az eredményével? (beszélgetés)
eloszor is sajnalom, ami veled tortent.
masodszor pedig ilyen elozmennyel ha elmentel volna a genetikai tanacsdoba (nem feltetlenul szukseges meg beutalo sem), szinte biztos vagyok benne, hogy megcsinaltak volna a magzatvizvetelt vagy a korion biopszita.
ha jole rtetem, akkor mar nem aktualis a tema.
most hanyadik heten vagy?
Nekem nem mutatta ki,hogy beteg volt a babàm.. totàl negativ eredmènyem volt.. majd a 20hetes genetikai uhon kiderült, h a teszten kìvül màs kromoszòmahibàja van..csak ezt èpp nem szűrte a teszt... Èn nem kaptam lehetősèget a vàlasztàsra... Szörnyű volt halàlra ìtèlni egy èletet...meg kellett szülnöm...miközben halott volt... Szòval ennyit a bizonyos kiszűrèsekről... Most ujra babàt vàrok, de vègigrettegtem a 20hetet, tök sok pènz kifizettem a nyugalmamèrt, de n ajànlottàk a mintavètelt.
Nagyon nehèz feldolgozni, ha ilyen kilàtàstalan helyzetbe keerül vki, e ìgy utòlag, nem tartanàm meg, ha beteg lenne.
Van egy naplòm a sztoriròl, csak 5bejegyzès, ha valakit èrdekel esetleg....
Viszont azt mondom, h aki nincs benn abban az èlethelyzetben, nem tudja miről is van szò... Ès sajnos egyre több ember kerül ilyen szituba :(
Nem, a 12. hét után csak a baba betegsége miatt lehet megszakítani, de a nifty és a prenatest alapján nem szakítják meg/fejezik be a terhességet, csak a CVS vagy az AC eredménye alapján!
Ez biztos, ha nem változott a szabályozás tavaly október óta.
Nem vagyok ilyen helyzetben.
Barátnőmmel beszélgettünk (ő 10 hetes), hogy csináltasson-e kombinált tesztet, vagy ne. Igazából vele merült fel, hogy ha megcsináltatja, mit kezd az eredménnyel. Nagyon örült a babának, babarucikat nézegettünk...
Azt beszélgettük, hogy ha kiderülne a teszten, hogy valószínűleg downos a baba, akkor se vetetné el. Viszont akkor minek dobjon ki közel 30 ezret a vizsgálatra?
Ha a megszakítás mellett döntöttem volna, akkor onnantól fogva soha se imádkoztam volna, vagy kértem volna az Urat, ha szükségét éreztem, hiszen gyilkossá váltam volna.
Egyébként ez a két hét hihetetlen dimenziókat nyitott meg a kapcsolatunkban, talán pont ez volt az Úr célja ezzel, így üzent... nem tudom. Hosszú a történet, talán privátban leírom, voltak olyan "üzenetek", amelyek arra biztattak minket, higgyünk a Kislányunkban, bízzunk az Úrban.
Azonnal további vizsgálat. Amniocentézis vagy a vetélési kockázat nélküli, viszont drága nifty teszt. És reménykedés!!! Imádott, fotózott, becézett pocak simogatása, biztatása.
Másik kérdés: biztosan elvetetné e ha bebizonyosodik, down os a baba? Mert nem mindenki tenne így.
Mi végigcsináltuk tavaly októberben, CVS-t csináltattam, hogy minél hamarabb tudjuk az eredményt, érdekes, hogy pont abban a gyötrő két hétben, nagyon korán éreztem a mozgását (13-14. hét körül)... nem tudom egyébként hogyan döntöttünk volna, a környezetünk számára egyértelmű volt rossz eredmény esetén a megszakítás, mi a férjemmel hosszú perceket beszélgettünk át, és még inkább hallgattunk, ami még többet mond... arra kértem az Urat, hogy ne kelljen döntenem, hogy a nagyobbik lányunk számára olyan társat adjon, akire tud majd számítani az életben, akivel együtt támogatni tudják majd egymást (mi egyedüli gyerekek vagyunk a férjemmel)... nem kellett döntenünk, nem tudom, mit tettem volna.
Pont ma egy hónapos a Kislányunk.
Kombinált teszt eredményére ne adj egyébként, az uh (nyaki tarkóredő, orrcsont) megerősíti az eredményt?
Ez annyira jo kerdes, ezen mar en is gondolkodtam, hogy mit tennek, ha kiderulne valami betegseg a vizsgalat soran. Mert persze az ember ker mindenfele vizsgalatot, de mihez kezd az eredmennyel???
Es ha "beteg" gyereket ad a joisten, vajon azert teszi, mert feladatom van vele? Hogy tanitson engem?
Szia!
A kombinált teszt eredménye alapján önmagában nem szakítják meg a terhességet, hanem továbbküldik az illetőt kromoszómavizsgálatra. Szóval ez nem kívánságműsor.
Egyébként a Down-szindróma önmagában is elég nagy baj, illetve azt, hogy "egyébként semmi baja", szintén nem lehet egy kombinált tesztből megmondani.
Tudom, megosztó és kicsit talán provokatív lesz a kérdés, de...
Jó esetben egy NŐ, amikor megtudja, hogy terhes, boldog. Talán már sokat küzdött érte, talán "azonnal" összejött. Elmegy dokihoz, uh, minden. Aztán megcsináltatja a kombinált tesztet. Kiderül, van rá esély (jó nagy), hogy down-szindrómás lesz a baba. Egyébként semmi baja. Mit tesz??
Képes "csak" emiatt megszakítani a terhességét? Képes megölni azt a babát, akinek annyira örült, akinek a szívverését megkönnyezte az orvosnál? Akit elnevezett, fotózta a pocakját, hogyan növekszik?
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- AFP helyett Kombinált teszt
- A Bajcsy kórházban végzett kombinált tesztnek mennyi idő alatt derül ki az eredménye?
- Közepes lett a kombinált teszt eredménye, de jó lett a Quartett-teszt
- Kombinált teszt eredményei
- Kombinált teszt eredményei alapján, van okom az aggodalomra?