Kistestű kutya lakásban tartása? (beszélgetés)
Szubjektív véleményem szerint a nehézség a higiénia fenntartása egy állat benti tartásánál, nálunk azért nincs többek között.
Minden egyes ki- és bemenésnél nem fertőtleníted a kutya minden egyes testnyílását és lábait. Szőr akkor is hullik, ha kevés. Számomra az sem eléggé tiszta, hogy egy állat üljön ott a nem bidével tisztított, meztelen testnyílásaival, ahol mi, esetleg megnyaljon valamit úgy, hogy előtte a saját hajlatit stb. nyaloggata. Azaz a számomra elfogadható tisztaság fenntarása ilyen esetben nem nehézség, hanem lehetetlen.
Írtad ,hogy tacsitok volt de kinti kutyus.
Ha már szóba jött a benti tartás,,érdemes lenne talán abban is gondolkodni,hogy csak lakásba,biztos ez a legmegfelelőbb fajta e.
Bár nem vagyok kutyás,,de szerintem ez is megfontolandó.
FI:
Ilyen paraméterekkel ne legyen kutyád.
Kistestű kutya:kint benti tartás.
A kutya leginkább a gazdi közelében szereti lenni .
Szőrözés : előfordul,ugatás dettó,balesetek (pisi kaki)igen.
A miénk magától szoba tiszta lett,de ettől függetlenül más kutyák nem biztos.
Hányás takararítás ,rágás stb.
A kutyától nem kapsz el semmit.
Minden családtagnak akarni kell a kiskutyát.
Neked is ,de érezhetően nem igazán akarod,csak a férj és a gyerek miatt.
De lehet tacskód ,kinnt a kertben (minek???),hogy néha megsimogassa a gyerek ?
Ja ,persze állatkínzás.
B@sszuk ki a vizslát a kertbe a hidegbe ,mert milyen jó lesz nekik szabadon ugye?
Nagyon sok cikket ,véleményt és állatorvos által javasolt tartási módot olvastam.
Kinti benti tartás ami a legoptimálisabb az ebeknek.
Van kivétel:azok a kutyák akik valóban kint érzik jól magukat, kivéve mínusz húsz fok körül.
De én jobban szeretem a kutyákat,mint az embereket.
Ezért a véleményem nem releváns.
Miért ítélkezés az, ha nem azonos a véleménye máséval?
Sok dologban egyetértek Szegfűrózsával.
"Nem kutyát tartok, hanem kutyával élek. Ha nem érted a különbséget, nem beszéljük ugyanazt a nyelvet."
Amúgy nincs is ezzel gond, csak ne ítélkezz.
A kutyák lakásban tartása szerintem állatkínzás.
Szabadnak születtek és az ember "befogta" saját hóbortjába.
"Jobban szeret és szerethetőbb, mint az ember!" - legtöbbjük ezzel indokolja.
A lakásokban kismillió paplanhuzat, takaró stb van a kanapékon, ágyakon és szerte-széjjel, ami mosható.
A család napirendje a kutyák körül forog.
Műszálas és vízhatlan "ruhákba" öltöztetik, punnyasztják, amikor levegőre viszik.
Az a mozgás semmi a számukra, amennyit engednek nekik nyargalászásra.
Sokan "gyerekeinek, unokáinak" nevezik azokat. Félrecsúszott érzelmek...
'Kutyát nem lehet szobatisztaságra nevelni Szobatiszta lesz 4-5hónapos korára a kutyatermészetnél fogva'
Tényleg!?
Ez jó hír! Köszi!
Már alakul a kutyánk, de azért vannak még balesetek.
És igen, a cica, szinte azonnal alomra járt.
Nem is benti kutya, utalok a vastag bundájára, míg a tacskó nem kinti kutya, rövidszőrű
Kutyát nem lehet szobatisztaságra nevelni Szobatiszta lesz 4-5hónapos korára a kutyatermészetnél fogva
Macsek már szeme kinyitása után kereste hol végezheti el a dolgát.Nem is volt vele gond, míg kutyácskám után nem keveset mostam, pedig megvolt a reggeli rohangálás
Azt látni kellett volna mennyire szégyelte magát :)
Szegény kutyácskám. Most hogy családi házam van, koromnál fogva nem vállaltam újra kutyát
Nem keveset búslakodtam amikor ő meghalt
Fajtafüggő. Húgomnak corgijai vannak, bentiek és katasztrofális a szőrmennyiség amit hullajtanak, de még fajtán belül sem egységes, van egy vérvonal ami nem olyan durva, de a másik kettő az hihetetlen mennyiségben dobja a bundát.
Van King Charles is az pl nem hullajt.
Komondor lakik kint, ő is szőröz, de ő kinti, nem is akar máshogy lenni. Mínusz 10-nél feküdt be először a házába, de akkor is kipakolta a szalmát 🤷♀️
5 hónapos a kutyánk és 3 hónapja van nálunk. Kinti lesz, de most a hideg miatt, majd az eső miatt inkább bent van, de jobban szeret kint lenni.
Nem kis kutya. 15 kg.
A szobatisztaság megtanítása nehéz! Az első hónapban, semmi mást nem sináltam, csak pisit és kakit takarítottam.
Most így 3 hónap után, már ritkán végi bent a dolgát.
Van, hogy jelez, de inkább én veszem észre, hogy erre készül.
Ha jó idő van, mint pl. tegnap, akkor egész nap kint van és csak este 9 körül jön be, akkor is nehezen, csak nem akarom, hogy megfázzon.
Van szigetelt háza, de abba nem megy be. A bejárati ajtónál a fedett részben van egy kis szekrény, abba szokott lefeküdni inkább.
Van saját fekvő helye, így ott alszik, ha bent van.
Kis testű kutyákkal egyszerűbb talán. Nem pisilnek és kakilnak sokat egyszerre. Gondolom én;)
Én nagyon bízok benne, hogy tavasszal éjszakára is ki fog szokni, illetve, hogy jövő télen, ha bent alszik, már nem lesz gond a szobatisztaság.
Három kutyám van és egy macskám. Alapból mindegyik kint él.
A pulit és a németjuhászt nevelem pici koruk óta. Piciként bent voltak. Gyakran mentem velük ki, főleg evés után. Hamar szobatiszták lettek. Kezdetben nagyon oda kell figyelni rájuk és szigorú napirendet tartani. Míg meg nem kap minden immunerősítő injekciót nem találkozhat más kutyákkal. Ha lehet más állatokkal sem.
Most a nagy hidegekben az öreg kutya, aki csak valamivel nagyobb, mint a tacskó és Lucy a macska tanyáznak bent a kályha melletti szőnyegen. Kikéreszkednek, ha dolguk van.
Néhány házra tőlem benti tacskó él. Nincs vele probléma, nem ugatós bent. Ő többnyire kint is tartózkodik nappal, akkor jelez ha valaki megáll a kapunál. Szeret bent lenni, de szerintem kint jobban. A kutyának nem a lakás a természetes közege.
Nekem is volt kutyám amíg felelősséggel tudtam vállalni, de csak akkor volt lakásban amikor durrogtatás volt ünnepen.
Nem kapsz el tőle semmit, mert beoltatod mindenre is. Van aki a száját is csókolgatja, miután a kutya nyalta a hátulját. Ne csókolgasd! Tanítsd meg hogy nem megyünk fel az ágyra. lesz a földön saját kis fészke és érje be azzal. Az ugatástól se kell tartani, a kutya tanulékony. Az enyém is tudta mikor szabad mikor nem. Sőt azt is tudta mikor kell valakire vicsorogni és ugrásra készen állni.