Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
Adali! Nekem is fájt, sőt be is lilult és azt hiszem de arra nem esküszöm meg h kisebesedett. Ne aggódj, ha van otthon krémed, én nekem Aventos volt, azt lenyalhatja a baba, azzal kentem. Nagy gratula nektek! Kérdezz nyugodtan, de gondolom anyukád azért nagy segítség!
Puszika
Sziasztok lanyok!
Hazajottunk a korhazbol! Huu, ez a csaszar egy kulon elmeny, ijeszto es nagyon szep is egyben.
Meg rendesen faj a sebem, de egyre jobb, es oszinten megmondom, inkabb jottem, mint maradtam, mert a szobaba pont akkor hoztak uj lanyt babaval, akinek igaza angol bunko orditos prolicsaladja volt.:) Ugyhogy jobb, hogy ma mar itthon alszom.
A csaszar elott iszonyatosan feltem, varnunk kellett reggel 8-tol majd 12-ig, a mutore, meg en sztem vagy 3. voltam a sorban, es mar mikor teljesen kesz voltam a varakozastol, meg a felelelmtol, akkor hirtelen megjott ket midwife, es pikk-oakk, letoltak a mutobe. Ugy ereztem magam mint a veszhelyzet c. filmben.:) A mutobe engem megkertek, hogy menjek labon (meg elotte adtak ram ilyen specko zoknit, ami megakadalyozza a verrog kepzodest, es le is borotvaltak egy csikban ott lent). Szoval bementem, felultem az asztalra, egy egesz "team" volt ott, vagy 8-an boiztso. Az aneszteziologus srac tok jo fej volt, beadta a spinal-t, attol nagyon feltem en is, de elzsibbadtam tole egy perc alatt. Az orvos agyon megnyugtato volt, es nagyon kedves. Vegig mellettem allt, kukucskalt a paravan fole, es mondta mi tortenik. A vernyomasomat is minden percben mertek.
Huu, lanyok az egesz kicsit olyan mint egy blur, erzem hogy ossze vissza irom a dolgokat, de meg nagyon friss.
A leggyonyorubb az amikor meghallottuk a sirast, es elkezdtunk sirni Endrevel. Odahoztak a babat, es gyonyoru volt!
Felvittek a szobaba az osszevarras utan, es onnantol ott voltam, egyedul tettem mellre eloszor!
Viszont gyakorlo anyukaktol kerdem en: Mar szopik minden 3-4 oraban, es csak akkor veszem le, ha o lejon, de a mellbimbom elegge faj...:( Az osszes midwife azt mondta, hogy jol van rajta, es szopizik szepen, en is ezt erzem, de a legelso par alkalommal ketszer haromszor rosszul kapta be es meghuzhatta, ahogy visszavettem. Szerintetek mikor fogja megszokni a cicim? Szopi utan itt jarkalok mert faj a cici, es nem birok normalisan felvenni polot...jo azert nem annyira veszes, de faj... Nektek is fajt egy darabig...bar meg tenyleg csak 2 napja szopik...
Most mennem kell folyt kov.
köszi, jónak tűnik, el is tettem gyorsan! :)
csendes a fórum lányok... igaz, én sem írok olyan sokat mostanában.. hogy telt a hétvége?
adaliék és biscuit vajon mikor mehetnek haza?
hunikaa-ék meg már itthon családoznak :)
Anyapocak, remélem, tudtok pihenni itthon sokat! de elhiszem, h várod már, h menjetek apához :)
csinita, van újabb hír, javulás a fiúknál?
haaeen, sajnálom, h ennyit szenvedsz a terhességgel... ez az orrvérzés különösen rossz lehet, de ez is "normális" ilyenkor..:( az alvás közbeni csípő elfekvés ismerős, gondolom, párnát teszel a lábad közé. de tudom, az is kevés. én néha csináltam, h egy icipicit elfordultam oldalhoz képest has vagy hát irányba, épp csak pár fokot, és úgy kényelmesebb volt. de szerintem te még fekhetsz hanyatt is, nem vagy még annyira a végén.
mi voltunk ma kari ajándékokat venni, tök jó, megbeszéltük a családokkal, h csak ehető-iható dolgokat adunk egymásnak maximum, kivétel a baba esetleg (azt úgysem tudják megállni). úgyhogy szinte az összeset be is szereztük egy helyen (Culinarisban - imádom azt a boltot, most voltam először, de qva jó :) jó sokminden van olyan is ami ismerős angliából :)) Lóri ügyesen végig aludta az egész kiruccanást apa mellkasán :)
puszi mindenkinek!
Lányok!
Lehet h buta kérdés de Angliába lehet valahol homeopátiás gyógyszereket kapni? Mert nekünk nagyon jól bevált itthon Ádi megfázására is azt használtuk illetve a fogzásra, olyan jó lenne ha nem Calpollal kéne "teletömni" a gyereket ha például belázasodik!
en is kuszkodok az orrdugulassal, de nekem a fulem is bedugul, es ha beszelek, neha kidugul, akkor meg megijedek a sajat hangomtol. total kellemetlen, foleg, ha vendegekkel kell beszelgetnem. sot, folyamatosan verzik az orrom, ejelente legalabb ketszer felebredek, hogy ujra elindult.
es aludni sem tudok kenyelmesen, faj a derekam, a forgoim es a csipom, ahogy az oldalamon vagyok allandoan osszekuporodva.
any idea hogyan lehetne enyhiteni "szenvedeseimen"? :)
Sziasztok Lanyok!
Biscuit gratulalok a kisfiad szuletesehez!!!
Dorkanak es Martinnak pedig a honapfordulo alkalmabol gratulalok! :))
@ntea, koszonom szepen a tippet a szoptatashoz. Probaltam azt, hogy par cseppet oda csepegtetek Neki, mert multkor Gwendolin is ezt irta. Olyan edes az Aaron, azt szepen lenyalogatja mindig. :))
Koszonom Mindenkinek a biztato szavakat!
én is gratulálok biscuit! :) sajnálom, h így megszenvedtél vele, de a lényeg h megvan és gyönyörű és egészséges :)
csinita, szegény pici David... nem is tudom mit mondjak :(( biztos nekem is a szívem szakadna meg...
tartsatok ki, már biztos nincs sok hátra és hazaengedik őket!
Szerdán mi is megkaptuk a 4 hónapos oltás 3bd-ot, meg se kottyant a tökinek, semmi baja nem volt tőle!!
Képzeljétek várom a csomagot az ír futártól erre ez a gyökér hajnali 3kor küldi az sms-t h vasárnap jön, nappal nem tudott volna írni???
benefit még nálunk sincs!
Biscuit Nektek is nagy gratula, nagyon-nagyon aterzem min mehettetek keresztul, az en tortenetem is hasonlo, mar ami a 3 nap vajudast illeti, meg a hazakuldest..stb.
A lenyeg hogy tul vagytok rajta, es van egy gyonyoru kisfiad, meselj ha lesz majd idod, kivancsian varjuk.
Boldog babazast Nektek, most probalj meg nagyon sokat pihenni, szukseged van ra, biztos kimerultel a 3 nap alatt!
Jo reggelt. Megint ugy bedugult az orrom (mindket orrlyuk, hogy 6 utan felebredtem, vissza sem tudtam aludni. Sutottem mezeskalacsot :)) )
Biscuit, Nektek is hatalmas gratula :))
Varjuk majd a beszamolokat ha lesz idotok!!!
Anyapocak, vegre megjott a child benefit, de jo :)) Akkor "csak" 4.5 honap :SSS lenyeg, h megvan :)
Jaj, draga Csinita, nemtudom mit irhatnek Neked. Erot, kitartast kivanok. Annyira sajnalom, hogy ennyi mindenen keresztul kell mennetek.
Szep hetveget mindenkinek, nincs hideg kint allitolag (Londonban legalabbis) :)
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?