Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)
azt mondta a health visitor h "sírós baba". kösz, ha nem mondja akkor észre sem veszem.....
én is kiboragattam egy csomó tejet, hűtőbe 24 órán keresztül tárolhatod, fagyasztóba meg 6 hónapig.
Oooo, nagyon sajnalom Anyapocak. Az orvos vagy a health visitor mit mondott anno erre? A kis pocakja mar nem fajhat?
Gwendolin, es a lefejt tejet hova tegyem? Mert parat beteszek a melyhutobe, de a tobbi? Nem kell nekem annyit eltenni...Lehet csak kiboritom...?
Na, csajok, mentem, alszom egyet, mert nehez volt az ejszaka...:)
Ne legyen lelkiism furid, mert egyreszt anyukad szivesen babazik, masreszt Neked is jar egy kis pihenes.
Remelem, hamarosan kinovi ezt a nem alvos es siros korszakot!!!
hát nem sokat, de igyexem. most is például kivittem a nagymamám egy kicsit sétálni (először a 3 hét alatt), de szégyen szemre én még nem fürödtem, nem mostam fogat és kupi van, mert visít a gyerek ha leteszem.....amikor alszik, akkor én vagy eszek, vagy pakolok, vagy ha tényleg nincs mit csinálni akkor pihizek.
napközben ugye egyedül vagyok mivel anyuék dolgoznak, délutánonként meg szegény anyum csinálná lassacskán a karácsonyi takarítást de akkor meg babázik, nekem meg tök lelkiismeret furdalásom van mert szerencsétlen nem halad a munkájával. ördögi kör!!! :-(((
Jajj Anyapocak, nagyon sajnalom, h Kispocak ilyen siros-nem alvos baboca :(
Ne legy elkeseredve, hamarosan atalussza majd az ejszakakat, vannak ilyen babak, akik sokat es sokaig sirnak, nem alszanak ejjel... Kitartas, napkozben amikor pihen nem tudsz Te is kcisit lepihenni?
Sziasztok!:-)
Csak egy gondolat.Nem tapasztaltam,hogy bármi gond lett volna abból,ha az anyuka lefeji a tejet amit a baba nem szív ki.Adali kedves, kis Endre hamarosan, megtanulja az élelemszerzés mikéntjét, kérlek ne aggodalmaskodj.Az éjszakákat még egy darabig nem alussza át.Olvastad a többieket.:-) Nyugalom és türelem.Egy kis ideig eltart amíg beálltok egy új napi ritmusra! Nagyon ügyesen csinálod,biztos vagyok benne.Bízzál magadban és a kisfiadban is.Jelezni fogja minden szükségletét!:-)
persze drága, lemegy a duzzanat ne aggódj! kb még 1 hét és be fog állni, nekem annyira be volt dagadva, hogy el kellett menni a Debenhams-be melltartót venni és a legnagyobba sem fért bele a cicim!!!
Jajj csajok én is elvagyok keseredve! Kispocak óránként fent volt, látod Adali nem kell ahhoz kisbabának lennie!!! Annyira kész vagyok, nem tudom h mivel érdemlem ezt....ki vagyok borulva. 5 hónapja nem aludtam szinte semmit, a fiam egyfolytába sír és ugye azt mondják h van valami baja a gyereknek mert ok nélkül nem sír, na de 5 hónapja????????? Ilyen nincs......
Sziasztok lanyok!
Eleg gazos ejszakank volt. Kisendre mindig delutan szeret aludni vagy 4 orat, nem birom felkelteni, aztan utana meg cicin bealszik. Ejszaka meg orankent-ketorankent fent van, eszik kicsit, bealszik, otszor cserelem, mert amikor szopizik, kaksizik is, hallom:)
Ma reggelre annyira fajt es feszes volt a mellem, hogy lefejtem egy kicsit, remelem nem lesz baj belole.. Egy picike ujnyi csak egy kis uveg aljan, az nem tudom mennyi lehet...
Most legutobb 5.20ig evett, fel nyolc korul felvettem, cicizett 3 percig, aztan bealvas...:( Most meg mindig alszik, kozben kicsit nyekereg, remelem mindjart eszik majd. Csak annyira nincs szivem felkelteni:((
Jaj, bocsi csajok, hogy ilyeneket irok a sajat problemaimrol, de ugy szeretnem, ha enne, mar a cicim sem faj, olyan jo lenne, ha minden okes lenne...
Csinita, latod, David milyen ugyes! Drukkolok nekik, nem lesz semmi baj!
Csajszi, hogy erzed magad? Nemsokara uh neked, es lehet megtudod mid van, nem?
Anyapocak, azt mpondod a duzzanat le fog menni magatol?
Adali!
Be fog állni, ne aggódj. Nekem amikor begyulladt akkor kaptam antibiotikumot, amivel tudtam szoptatni. Azért nem szabad fejni meronka, mert olyan mint a hajvágás, minél jobban fejed annál több tejcsi fog termelődni. Csak most az elején kellemetlen. Túl leszel gyorsan rajta.
Jo reggelt lanyok :)
Adali, nagyon szep Kisendre :))) Tele vagyunk jokepu fiatalemberekkel :DDD
Csinita, nagyon orulok, hogy Davidet nem kellett visszatenni az oxigen maszkra, remeljuk mostmar hamarosan O is mehet haza, marmint hogy mehetnek haza mindketten :)
Az tenyleg erdekes, hogy Neked nem adtak tudoerlelo injekciot, most hogy Kata irja, emlekszem, a baratnom is kapta, nala is koraszules veszelye allt fent, koran is jott a kis Noel. De nem volt gond, kevesebb, mint 1 hetig voltak korhazban szules utan. Majd megkerem tole hany hetre szuletett a baba, elfelejtettem :((
Ha cumisuvegbol megy Neki, es cicibol nem akkor lehet, hogy cumizavar van a kis Aaronnal. Gyorsabban, konnyebben jon Neki a tej a cumisuvegbol, lehet ezert nem akar cicizni.
De jo nagyon ugyes David! :) Csak igy tovabb!! :)
Koszi Neked is Kata!
En nem kaptam anno tudoerlelo injekciot. Te miert kapsz most? Ezt azert szeretnem tudni, mert lehet, hogy nekem akkor elfelejtettek beadni? Tudod, nekem pont ez volt a gond, hogy keso volt. Lehet, hogy David-nak pont ezert vannak problemak a kis tudejevel. :(((
Sziasztok Lanyok!
Koszonom szepen a kedves hozzaszolasokat a kisfiaim neveben is! :))
Adali, megneztelek Titeket, csodalatosak vagytok Kisendrevel!!!
A szoptatasra nem nagyon tudom ravenni Aaron-t. :(( Mindig csak lenyalogatja a par csepp tejet, aztan bealszik. Neha kinyitja a szajat, akkor ha jol bekapja, akkor szopizik 2-3-at, aztan bealszik megint. De bezzeg a cumisuvegbol, abbol 2 perc alatt benyakalja a 64 ml-t, gyonyoruen szopizva. Na, de en nem adom fel!!! Mondjuk a lenyeg, hogy igy is ugy is az en tejemet eszi, csak azert megiscsak jobb lenne cicibol...
Megjott Apukam!!! :))) Itt lesz 2-3 honapig, olyan jo!
Kepzeljetek Aaron mar 'Ready to go home'!!! Par nap mulva johetne is haza. De persze bevarja Davidot, igy marad a korhazban az en keresemre.
David ma nagyon szepen lelegzett, igy nem tettek vissza az oxigen maszkra, olyan buszke vagyok Ra, olyan nagy fighter!!! Volt kint a mellkasomon is masfel orat, nagyon elvezte, alukalt Anyukan.
Jo ejszakat! Puszi
en nem is tudtam, h nem szabad fejni... (?)
Akkor mire valok a breast pump-ok? Egy ismerosomnek nem szopott a babaja, mert koran jott, es o addig fejte es fagyasztotta, amig a gyerek nem kerult ki a korhazbol. Igaz aztan begyulladt neki, de nem tudom, h ez osszefugg-e...
Sziasztok csajok! Mar erzem, hogy feszul a mellem, mire eszik az egyikbol, a masik mar eleg feszes, es mire ennie kell a masikbol, mar csopog a tejcsi belole...ebbol nem lesz gond? Azt viszont tudom, hogy fejni nem szabad, akkor sem, ha meg van benne eves utan mert akkor meg tobb termelodik. Majd ez be fog allni?
Jo ejt nektek, koszonom a megjegyzeseket:)
Sziasztok Lanyok!
biscuit, hatalmas gratula Neked is a kisfiadhoz! :)
Adali nagyon szep baba Kisendre, aranyosak vagytok egyutt. :) De jo, hogy Neked jo elmeny volt a csaszar, megnyugtato!
Jajjj Csinita, nagyon edesek a sracok, annyira kis tunder bogarak!!! :)
Sajnalom, hogy megint csak rossz hirt kaptatok, de ennyi rossz utan, mar muszaj jonak jonnie! Nagyon-nagyon szoritok a kis Davidnek, hogy mihamarabb kikerulhessen az inkubatorbol, es egyutt vihessetek Oket haza!
tejcsi, en is nagyon drukkolok Nektek, meglatod majd mennyire gyorsan eltelik ez a kis ido!
Mi ma voltunk dokinal, vegre egyszer jo volt a vernyomasom, el sem hiszem. Megkaptuk az elso tudoerlelot is, holnap meg megyek a masodikra.
Kis tokoseim, meg mar annyira erosek, hogy neha mar komoly fajdalmat tudnak okozni, ma is mentem setalni, aztan meg kellett alnom utkozben annyira feszitettek.
Adali, Csinita! Nagyon gyonyoru kisfiaitok vannak :))
El sem tudom kepzelni, h bennem is egy ilyen gyonyoruseg mocorog. Csodalatos lehet latni a picurt, aki honapokig kapalodzott odabent. ;)
Adali, megneztem a kepeket, nagyon szepek vagytok, gratulalok:)
Hunika, koszi a drukkot, en is alig varom, hogy megoszthassam veletek a hirt majd...
Csinita, titeket is megneztelek, helyes sracaid vannak:) Kivanom, hogy hamarosan otthon lehessetek a fiukkal...Kitartas! Puszi mindenkinek:*
Nagyon szépek vagytok, Adali!! :) Gratula még 1x! Tényleg olyan kisimult vagy, látszik hogy ragyogsz a boldogságtól!
szerintem is be fog állni a tejtermelés, de valamennyit érdemes elrakni tényleg, hátha lesznek ínségesebb idők (saját példa, nekem is lehett volna több a fagyóban..)
Nagyon szépek a babák!
Gratulálok Csinita!:-)
Adali,kicsi Endre is nagyon aranyos,gratulálok!:-)
Hat mert nem is szultem ugy termeszetes uton, csak csaszar volt tudod....bar azert masnaptol szenvedtem a seb miatt...:) De koszonom... meg a tanacsot is.
Amikor bedurrantak a mirigyek es belazasodtal utana mi lett? Hogy gyogyult meg? Magatol? Vagy beallt kispocak szopizasa?
Adali!
Én a helyedbe mindig CSAK 1 ADAG tejet lefejnék plusszba, teletankolni a fagyasztót!! A rosszabb napokra! De nagyon tényleg nem nagyon szabad fejni, egy pár nap és be fog állni, én is pénteken szültem és azt hiszem nekem is talán keddre vagy szerdára durrantak be a tejmirigyek és akkorra lázasodtam be. Kérdezz nyugodtan!
Sok puszi ja és gyönyörűek vagytok Kisendrével. Basszus annyira kisimult az arcod a képen, mintha nem is szültél volna. :-)
Sziasztok lanyok!
Tettem fel kepet en is Kisendrerol!
Jaj, csinita, nagyon edesek a fiuk! Tunderi!
Ne aggodj, biztos hogy jo kezekben van, es nem lehet baja Davidnak sem!
Elhiszem, mit erezhetsz, nekem most anyukam "csak" megvagta a kis kormenel a boret a babanak, es 5 percig sirtam miatta! Milyen lehet neked, huu, biztos borzaszto! De kitartas, mar nem sokat kell kibirnod, es minden rendben lesz!
Lanyok, valakinek valami otlete erre: Most mar nagyon szepen van tejcsi, es Kisendre is szopizik, de neha ugy erzem nem uriti ki teljesen a cicit. En azt hallottam nem nagyon szabad kifejni olyankor, mert azzal arra osztonozzuk a mellet, hogy meg tobbet termeljen, ami megint nem jo. Igy en most nem fejem (ugy tudom fejni csak akkor kellene, ha mint pl Csinitanak valamiert nem volt alkalma odatenni a fiukat meg). Van amikor nagyon szepen kiszopja, de neha nem. Vagy nem tudom, mert nem vagyok tapasztalt. Viszont mar sokkal jobb a cicim, es a Lansinoh tenyleg nagyon jo krem!
Jaj, tegnap volt egy midwife egy fekete no, de szerintem tul oreg, nem akarom, hogy o jojjon szerdan is megcsinalni a heal prick test-et! Olyan esetlen volt, jaj, ne nyuljon az en babamhoz!
Latom, mindenki jol van, kismamak ti?
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- 5+4 kismama vagyok
- Mit tehetnék, hogy ne vizesedjen a bokám? 30, lassan 31 hetes kismama vagyok. :)
- Ki hogyan viselte a terhességet? A végefelé vagyok, 26 hetes kismama vagyok és nehezen telnek már a napok, más is így volt vele?
- Munkahelyen hogyan jelentsem be, hogy kismama vagyok?