Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismama vagyok Angliában! fórum

Kismama vagyok Angliában! (beszélgetés)

6138. Anyapocak (válaszként erre: 6124. - Adali)
2010. dec. 16. 20:33
Jajj Adali nagyon sajnálom! Nem tudok mit mondani, borzasztó lehetett átélni.....
2010. dec. 16. 18:42
Lányok olyan mérges vagyok..lánykám beteg már 3 napja ma rosszabodott .Elvittem dokihoz,lerendezte az egész vizsgálatot 3 perc alatt diagnozis pici megfázás mindenki elkapja.már ott is alig kapott levegöt,füle fáj torka .hányt.tiszta piros a szeme és doki azt mondta ne adjak neki enni,gyogyszert nem ir neki mert már féluton van gyogyulásba éllitolag,,ehhez képest most már nincs hangja,köhög,lázas,levegöt alig kap,tiszta váladékos a torka se kiköpni se lenyelni nem tudja..füle feje fáj..csak fájdalom csillapitot adjak..hát kérdem én akkor mitöl gyogyuljon meg ha nem kap gyogyszert....nálunk biztos hogy 2-3 félét is irt volna fel..páromnak mondtam hogy el nem hiszem hogy azért nem irt gyogyszert mert nem angolok vagyunk,,párom szerint hülye vagyok,,de ki van már a tököm angliával hogy itt minden szarul müködik ...most aggodok és pénzért vegyem meg azt ami ingyen járrna neki ha az idiota doki felirta volna..olyan mérges vagyok..
6136. *Csajszi* (válaszként erre: 6135. - Vanessa2006)
2010. dec. 16. 16:47
Koszi :))))
2010. dec. 16. 16:45
Igen ott láttam
6134. *Csajszi*
2010. dec. 16. 16:30

Koszi lanyok, majd kinyitom jobban a szemem a retes lapokert :SS mondjuk Tesco itt csak mini van, a tesco express, ebben nincs fagyaszto resz, annyira kicsi. De megnezem a nagy Sainsbury's-ben meg van egy Lidl is kozelben, ott is. Ott is a fagyaszoban vannak, Vanessa?

Rora, de jo, h minden rendben, akkor mostmar batran gratulalhatunk Neked :)) Mikorra vagy kiirva, melyik korhazban szulsz majd?

2010. dec. 16. 15:53
Voltam ultrahangon! A baba "perfect". Csak hasin nézték, de tökéletesen annyinak saccolta a gép, mint amit én számolok a mensi alapján: 7 hetes 5 napos, és ver a kicsi szíve, még így is látszott. Kicsit sírdogáltam is, mikor megláttam, annyira megkönnyebbültem. Meg is mérték, de csak a petezsákot. Van itt egy szám, előtte egy D betű, gondolom, átmérőt jelent: 5.0 cm az lehet a petezsák. Stimmel ez egy ilyen idős babánál? (Nem akartam sokat kérdezni, két lurkóval voltam, és szétszedték a rendelőt.)
6132. Judy86 (válaszként erre: 6128. - *Csajszi*)
2010. dec. 16. 15:50
Tescoban is van a fagyasztott dolgoknál a jégkrémek/torták körül.
6131. macskabagoly2 (válaszként erre: 6128. - *Csajszi*)
2010. dec. 16. 15:49
en filo pastry-t használtam, vajjal kell megkenni a lapok közt, tesco-ban is van
6130. cac78ceb03 (válaszként erre: 6124. - Adali)
2010. dec. 16. 15:49
Sajnos, nem lep meg cseppet sem, amit írtál. Vannak rémtörténeteim saját tarsolyból az angol orvosi ellátásról. Ne izgulj! Én egy kisebb sárgaságot tejesen otthon vészeltem át a kisebbik fiammal (már akkor is itt voltunk). Nem lesz baj. Milyen a szeme, sárgul a szemfehérje? Mondanám, hogy vidd a napfényre, de nem süt a nap. Az a lényeg, hogy fejd a tejecskét, hogy ha ő most pár napig keveset szopik is, a tej ne apadjon.
2010. dec. 16. 15:42
Csajszi lidl-ben van én láttam.
6128. *Csajszi*
2010. dec. 16. 15:33

Oh, szegeny Adali!! Sajnalom, hogy Neked is lett rossz tapasztalatod az NHS-el :( Remelem, tudsz pihenni es Kisendre jol van!!!

Haaeen, gondolok am rad ;) Tessek majd beszamolni az eredmenyrol :)

Rora, a Te uh-don mi volt?

LAnyok, tudja valaki, hogy lehet itt reteslapokat venni? Tudjatok azt a felkeszet, amit Mo-on szinte barmelyik szupermarketben megkapjuk.

2010. dec. 16. 13:59

még ilyenkor nagyon picike a gyomruk, egyszerre nem is fér sok bele, állítólag születéskor akkora, mint egy cseresznye.. :o) igaz, már majd' egy hetesek vagytok!

szerintem annyit fejhetsz most még nyugodtan, hogy ne feszüljön annyira, akárhány ml is az. tegyél el amennyi helyed csak van.

2010. dec. 16. 13:49

Adali, sajnálom ami történt, nagyon rossz lehetett az emergency-n.. látod, sajnos nem mindig szuper minden...

ugy tűnik, Kisendre egy aluszékony típus, ha a bilirubinja normális volt.. de azért a fényre tevés nem árthat. tényleg próbáld ébresztgetni, ha ilyen keveset eszik, a fülét csipkedték a szülésznők nekem, mikor eleinte bealudt :))

de ha psisl, kakil eleget, akkor lehet, h most még elég neki ez a mennyiség. később hátha jobb étvágya lesz...

6125. Judy86 (válaszként erre: 6124. - Adali)
2010. dec. 16. 12:29
Adali Martin 3 hétig volt sárga Ő se nagyon evett és sokat aludt, keltsd fel 2 óránként és ha bealszik piszkáld az arcát ne enged aludni Én úgy csináltam!Kitartás!!
6124. Adali
2010. dec. 16. 11:58

Sziasztok! Tragedia napunk volt tegnap.

Csak roviden, mert mennem kell pihenni. AZ elso olyan dolog, ami nevetseges volt, es az angol ellatast elitelem miatta, pedig ti tudjatok a legjobban eddig mennyire pozitiv voltam.

Szoval: Volt a midwife es azt mondta, a baba kicsit sarga,ha aluszekonnya valik es nem eszik, menjunk a korhazba azonnal, de o meg nem concerned. (kulonben egy student midwife volt, nem az en midwifeom:()

Err tegnapo alig evett Kisendre, es csak alszik, alszik, max 5 percre tudom cicre tenni, utana lecsuszik rola, vagy kakil es akkor sem sopik, utana meg bealszik. Tokre megijedtem, anyukam is mondta, inkabb menjunk be. Hivtuk a maternity ward-ot, mondtak, nasluk most nincs hely, menjunk a childrens a&e-re. Megerkeztunk 7 orakor. Ha most azt mondom, hogy hajnal 2-re ertunk haza, elhiszitek????? Eltelt ket ora, mire valaki megnezte a babat. Az csak nurse volt, megmerte, megnezte, felvette aproblemat. Utana mondta, megnezik a bilirubin szintet vervetellel, de varnunk kell a doktorra, mert emergency-n vannak. Na mire a doktor latta 11 ora volt, ejfelkor vegre vett vert az en kicsi dragamtol a kis kezebol, ugy sirtam, hohgy majd meghaltam... Elkuldtek a laborba, es mondtak, az meg egy ora. A ferjem olyan ideges lett fel kettore, hogy mekopogott a nurse-hos, es megmondta, hogy most azonnal keressek meg azt a kurva eredmenyt, mert ezx egy joke. Erre mar a biztonsagi ember is ott allt mellette.:) Hirtelen 10 percen belul meglett az eredmeny, es azt mondtak, jo a szintje. 233, es allitolag 250-ig okes. Anyukam is megnyugodott, azt mondta, ez jo. De lanyok ez, hogy ezen a kurva emergency-mn az ossze doktor felmegy valami emergency miatt, es senki nincs, csak nurse!!! Meg mikor vegre mi bementunk egy ilyen varoba, ahol fuggonyokkel volt elvalasztva, es hallottam, amit ott is beszewltek, pl egy kethetes kisbabanak valami virusa volt, nem birt lelegezni, ott adtak az oxigenty. Azert is 3 ora elteltevel jottek, mikor mar regen gepen kellett volna lenni. En is megmondtam a magamet, hogy 5 napos kisbabaval es 5 napos csaszaros sebbel ez egy vicc, hogy itt kellett 6 oran kerestzul ulnunk. En egesz este sirtam, ketszer probaltam szoptatni, fel-felment a cicre, de kiharapta megint, mert nem konnyu egy szaros szeken szoptatni....:(

Csajok, kivagyok, azota is minden 2 oranketn felebresztettuk, de max 5-10 percre megy ra, utana fejek, mert felek, hogy bedurran a cici...teljesen ketsegbe vagyok esve, nem tudom mit csinaljak, hogy nem eszik. Most kint van teljesen az ablak mellett, de hat itt napssutes/...:(

Lanyok, miert nem eszik a fiam??? Vagy ez normalis, es beall majd?> A leghatekonyabb mindig az elso 2-3 perc, akkor hallom a nagy kortyokat, utana viszont bealszik, kakil, kikopi, utana meg nem akar visszamenni, ha meg nagy nehezen vissza is megy, meg 3-5 perc picike csamcsogas van, icipici kortyokkal, ami mar nem hallhato...

Lanyok segitsetek!

Amkugy udv az ujaknak, haeen, drukkolunk, irj majd, Csinita ti hogy vagytok??

6123. Hunikaa
2010. dec. 16. 10:34

Sziasztok!

Nem voltam egy pár napot. Összeszedtem valami nyavaját, nagyon fájt a torkom, meg folyt az orrom, de már sokkal jobb. Remélem Andris nem kapja el!

Most épp nincs itthon, elvitték anyuék a piacra, fenyőfát venni. Kiváncsi vagyok hogy bírja.

Ma jön haza a férjem, jaj de jó!

Úgy volt hogy ma megyünk anyósékhoz, erre reggel telefonál anyunak, hogy ne vigyenek ma, mert jó nagy szarba vannak. szó szerint :( széttőrt a szennyvízcső a fűrdőbe. Szuper! Szegény tiszta ideg. Pedig már annyira várt bennünket!

Csinita, Adali nagyon nagyon aranyosak a fiúk!

Adali, hogy telnek a napok? Jobb már a melled? Eszik Kisendre szépen?

Csinita de jó, hogy már megérkezett apukád! Volt már benn a fiúknál? Valami új hír Davidról?

Haaeen varjuk az Uh eredményt!ja és nem semmi főnökasszonyod van!

Hol vagy Cirbolya? Nagyon kiütötted magad? Még biztos alszol:)))

Anyapocak sajnálom, hogy megint ilyen rossz alvó lett Ádám. Pedig egy időben már szuperul aludt. Biztos a foga kínozza szegénykémet!

Megyek gyorsan megmosom a hajam még nincs itthon a fiam!

Pussz

6122. Judy86 (válaszként erre: 6118. - 17dfdcec7d)
2010. dec. 16. 09:54
Szia! Meg a [link] ők kupont adnak amit 1 nagy csomagra tudsz beváltani, én most kaptam megint, sok minta van benne, pelus popsi törlő krémek...
6121. *Csajszi*
2010. dec. 16. 08:52

JO reggelt lanyok.

Elaludtam ma :OOO Eloszor, miota itt dolgozom (20 honap). Mindegy, nem tragedia, csak nem volt idom igy megcsinalni a hajam, es tiszta gazul nez ki :(

Babasok, milyen volt az ejszaka?

Cirbolya, mi lett a koktelozgatas vege? :)))) Neha kell az is ;)

Haaeen, Rora sok sikert Neketek az uh-n, szoritok mindkettotoknek.

Haaeen, remelem, kiderul fiu vagy lany :)) Ez olyan jo. Nekem jovo het szerdan lesz a 20 hetes uh-m alig varom :))

6120. 17dfdcec7d (válaszként erre: 6119. - Cirbolya2)
2010. dec. 15. 23:39
Nagyon#nagyon szepen koszonom,oleles erte.nagyon kedves vagy++++++++++++++++++++:)
6119. cirbolya2
2010. dec. 15. 23:02

www.boots.co.uk (parent club, join now-ra klikkelj es kitoltod az adataidat)

www.tesco.com (ott a baby and toddler klubot keresd es regisztralj ra)

www.asda.com (baby club talan)

www.sainsburys.co.uk/littleones

ezek a fok, jo toltogetest:)!

6118. 17dfdcec7d (válaszként erre: 6116. - Cirbolya2)
2010. dec. 15. 22:45

Szia

segitenel beregizni nekem ezekbe a klubokba,en is angliaban lakom.puszika

6117. cirbolya2
2010. dec. 15. 22:27

most meg koktelozom itt egymagamban, Sanyi proban van, a tobbi csaj meg alszik... En a nagy ivo...

tan meg sose csinaltam ilyet, ha megiszom ezt a poharral, lehet majd irom itt a sok bolondsagot... elore is bocsi ha igy jarok..:)!

pussz mindenkinek!

6116. cirbolya2
2010. dec. 15. 22:26

Haaeen jo fej a fonokod, ha az enyem ilyen lett volna......

vagy csak fele ilyen lett volna....

Lanyok en be vagyok regisztralva egy csomo babaklubba, ma jott a bootstol ilyen coupon fuzetecske, be is valtottam oket, illetve vasaroltam es hasznaltam a couponokat, nagyon meg vagyok elegedve, vettem 120db pelust (2 nagy csomi pampers) meg egy 3 illetve 2db-os ruhaszettet, meg egy cradle cap kenocsot, es osszesen fizettem 16£ot:):)!

Es olyan jo minosegu csini ruhakat hoztam!!

6115. 1kata
2010. dec. 15. 22:23

de izgi haaeen, vegre kiderul ki rejtozik a pociban! :) Aztan gyere am, es meselj! :)

rora udv koztunk! Szoritok nagyon, hogy minden rendben legyen!

6114. haaeen
2010. dec. 15. 22:00

sziasztok lanyok!

Csinita, Adali nagyon edesek a fiaitok :)

Csinita meglatod, naprol napra jobban lesz David, es hamarosan csak jo dolgok fognak veletek tortenni :)

Anyapocak nem probaltad valamilyen konyv tanacsai szerint alvasra szoktatni Kispocakot? vagy ez hulyeseg, es meg azert hiszek a konyveknek, mert nincs gyerekem?! :) en Gina Ford Contented Little Baby Book-jat olvastam, eleg "szigoru", van benne napirend, mennyit es mikor "kellene" a babanak enni, aludni, es sok praktikus tanacs (mennyire legyen sotet a baba szobajaban, milyen meleg legyen, stb). en biztos par tanacsat megfogadom, de lehet hogy tenyleg csak azert gondolom igy, mert meg csak a pocakomban van a babam :)

amugy holnap 3.50-re megyunk UH-ra. total izgatott vagyok, remelem minden rendben lesz, es kiderul, hogy kislany vagy kisfiu. es egyre tobbszor erzem, ahogy rugdos, es az olyan joooooo :)

ja, es kepzeljetek, a fonokasszonyomtol kaptunk egy kisagyat - eleg "komoly", nem az az ocska fajta :) masnap meg egy babakadat hozott, telepakolva pelenkaval, kremekkel, mindenfele alap babatisztasagi szerrel. total zavarban voltam, nem szamitottam ra :)

6113. cac78ceb03 (válaszként erre: 6112. - *Csajszi*)
2010. dec. 15. 20:48
Én is, szorítsatok!
6112. *Csajszi* (válaszként erre: 6111. - Cac78ceb03)
2010. dec. 15. 20:38
Oh, remelem rendben lesz minden!!!
6111. cac78ceb03 (válaszként erre: 6110. - *Csajszi*)
2010. dec. 15. 19:11

Köszi!

Bár még nem vagyok biztos a dolgomban. Van egy kis problem, holnap megyek UH-ra...

6110. *Csajszi*
2010. dec. 15. 16:14

Szia Rora, udv kozottunk :))

Boldog babavaras kivanok :)

2010. dec. 15. 15:35

Sziasztok!

Ha nem bánjátok, szeretnék csatlakozni. Én ugyan még csak most lettem kismama (a 8.héten járok, ha minden igaz), itt élek én is, és sok nehézségbe ütközöm. Talán tudok Tőletek tanácsot kérni, ha úgy adódik.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook