Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Viszont Zsibit, lehet felrobbantotta az a terrorista!
Bár nem hallottam a hírekben.
Lehet fel kéne hívni a rendőrséget?
Különben meg huszadikától netezgethetek, mert minden xar bevallást elektronikusan kell leadnom. :))))
Kiváncsi vagyok mennyit fogok küzdeni a redszerrel, biztos nem keveset.
hihihihihi
+
:)))))))))
+
vigyor-vigyor-vigyor-vigyor
Jó reggelt mindenkinek!
Innen a lakásbol elég jo idönek néz ki. De az a tegnapi szél nem volt semmi.
Jóreggelt! Mindenkinek :), igaz hűvös van, és komolyan gondolkoztam azon, hogy télikabát kellett volna poncsó helyett, de végül is már itt vagyok a fűtött szalonban :).
Noh, csendes napot mindenkinek, és tényleg Jay és Zsibi tessen beszélgetősebbnek lenni :).
Szép jó reggelt mindenkinek:)
Jay és Zsibi!
Tessék mostmár kicsit előbújni az íróasztal mögül, mert a végén még hiányozni fogtok nekem:)
Megértelek... ilyenkor nem is tudom mi a megoldás. Én mondjuk átlépek az ilyen bosszantós dolgokon, mert ha forgok rajta, attól csak a vérnyomásom lesz magas és a problemámat nem oldja meg.
Szóval SZUSZÁÁÁ :-)
Itt a másik hasábburgonya. A csomagoláson az van 100 g fagyasztott termékben 130 kcal van. Itt a tápanyagtáblában hasábburi 366g.
Én eddig mindig a 130 cal számoltam. Lemértem fagyottan megszoroztam a 130-cal és kész. Elvileg, ha sütőben sütöm, akkor nem is vesz fel olajat, tehát nem is szabadna, hogy több legyen a kcal tartalma.
Értem a felháborodásodat! A babnak keveslem a 13 kcalt. Az rémlik, hogy hízlalós féle zöldség. A borsóra nem emlékszem, de azt is ki kellett minden fogyimból hagyni eddig.
Mi lenne, ha valami középértéket számolnál? Mert okosabbat nem tudok mondani... :(
Dehát könyörgöm akkor minek írják rá?? Most számoltam ki:
Főztem egy levest:
430g borsó
220g zöldbab
100g sárgarépa
100g kelbimbó
200g brokkoliból.
Ebből a zöldbab dobozos. A dobozon az van, hogy 100g ban 13 kcal van. A borsó üveges az van ráírva, hogy 14 kcal van 100g ban. A többi nem kérdéses, mert friss volt.
A tápanyagtábla szerint a borsó 88kcal/100g a zöldbab pedig 40kcal/100g.
Azért az nem mindegy napi 1000 kcalnál, hogy 13 vagy 88 kcal van e 10 deka borsóban.
Ha a doboz és az üveg szerint számolok, akkor az egész kajában van 207,8kcal. Ha pedig a tápanyagtábla szerint, akkor pedig 585 kcal. Hát ez több mint a felével nagyobb kcal. Hihetetlen.
Lenne egy kérdésem:
Hogy lehet az, hogy a tápanyagtáblában nagyobbak a zöldségek kcal tartalmai mint a dobozon? De van aminek kétszer annyi. Most mit vegyek alapul a számolásnál? Dobozos zöldségeket vettem meg üvegest borsót zöldbabot és teljesen mást írnak a dobozon, mint ami a tápanyagtáblán van. Eddig azzal számoltam amit a doboz írt, de most néztem csak meg és nagy az eltérés. Mit csináljak?
Szia!
Lehet nekem a főzés szempontjából könnyű dolgom van. Ugyan a szüleimmel lakom, de anyum már jó rég óta nem főz, én látom el a családot, ha van kedvem. Azon felül mindenki eszik, amit jónak lát, főz amit enni szeretne. Meg a másik a különböző időbeosztás, és az én hányaveti, örökké mászkálós, soha otthon nem levős életem. Szóval soha nem eszünk együtt, talán Húsvét hétfőn és Karácsonykor...
A szénhidrát napot jól viselem szerencsére :). A keményítős még nehéz eset, de mivel a kukorica nagy kedvenc, így beiktatok belőle keveset és máris könnyebb az életem :).
Pl. tegnap a kenyérsütő gép kipróbálásakor kalácsot sütöttem, fini lett... azt mondta a húgom... szóval megkóstoltatom valakivel, hogy ízlik-e neki, ha igen, akkor nincs gáz :).
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.