Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban (beszélgetés)
Én most szeretném elkezdeni az új életemet.....és ehhez tanulnom kell,ezért indítottam el ezt a fórumot!
Bátorítást és pozitív példákat szeretnék találni és persze dumcsizni róla!:-)
Ez tényleg így van,elszántság és önbizalom kell hozzá....na és persze a család támogatása sem utólsó.
Elismerésem a bátorságodért és a kitartásodért!
Így is lehet!
Az általános iskola után Szakmunkásképzőt végeztem. Majd felnőtt fejjel - munka mellett - érettségiztem le esti tagozaton. Ehhez hetente háromszor kellett 40 km-re elvonatozni munkaidő után... Nekem az érettségi a vezető beosztáshoz kellett. Tehát pozitív tapasztalatom van. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez még "átkosban" volt.
Viszont vannak friss tapasztalataim is : Ötvenhárom évesen kezdtem el újra tanulni és szakmunkás vizsgát tettem. Ötvenhat évesen elmentem egy számítógépes tanfolyamra és ACDL vizsgát tettem. Elötte még bekapcsolni sem tudtam a számítógépet.
Tehát : sohasem késő elkezdeni tanulni ! Csak bátran bele kell vágni és végig kell csinálni.
Na...ez az amiért elindítottam ezt a fórumot!
Sajnos kihasználják a munkáltatók a munkavállalók védtelenségét és sebezhetőségét,akkor "rúgnak" bele 1 nagyot amikor arra a legkevésbé számít!
Elhúzzák a mézesmadzagót aztán valami mondva csinált indokkal elküldik,szerintem tényleg büszke lehetsz az édesanyádra,hogy talpra tudott állni és bebizonyította,nincs lehetettlen igenis el lehet érni dolgokat éretebb korban is!!
Biztosan sokan átélték már az érzést,hogy megszűnik 1 munkahely és x évesen a boldogulás reményében érettségi vizsgát kell tenni!
Ezzel kapcsolatban szeretnék olyan emberekkel beszélgetni és tanácsokat kérni,akik átélték már ezt a helyzetet és azóta boldogulnak újra,mert olyan dolgot kaptak a kezükbe amivel megalapozták újra a jővőjüket!
További ajánlott fórumok:
- Előrehozott érettségivel kapcsolatban szeretnék kérdezni...
- Emeltszintű francia érettségivel kapcsolatban tud valaki segíteni?
- Van köztetek orvos (belgyógyász, háziorvos), aki felnőttkori bárányhimlő oltással kapcsolatban tud segíteni?
- Van valakinek tapasztalata az emelt szintű angol érettségivel kapcsolatban?
- A matek érettségivel kapcsolatban érdekelne, hogy nem tudja valaki, hogy hány pontosak voltak a feladatok?
- Van valakinek esetleg az ELTE érettségi előkészítővel kapcsolatban bármilyen tapasztalata?