Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban fórum

Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban (beszélgetős fórum)


2007. máj. 7. 12:59

Én most szeretném elkezdeni az új életemet.....és ehhez tanulnom kell,ezért indítottam el ezt a fórumot!

Bátorítást és pozitív példákat szeretnék találni és persze dumcsizni róla!:-)

7. opál (válaszként erre: 5. - CILUSKA)
2007. máj. 7. 10:37

Ez tényleg így van,elszántság és önbizalom kell hozzá....na és persze a család támogatása sem utólsó.

Elismerésem a bátorságodért és a kitartásodért!

Így is lehet!

6. 4c35511f0b (válaszként erre: 5. - CILUSKA)
2007. máj. 6. 14:45
Le a kalappal!
2007. máj. 6. 14:10

Az általános iskola után Szakmunkásképzőt végeztem. Majd felnőtt fejjel - munka mellett - érettségiztem le esti tagozaton. Ehhez hetente háromszor kellett 40 km-re elvonatozni munkaidő után... Nekem az érettségi a vezető beosztáshoz kellett. Tehát pozitív tapasztalatom van. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez még "átkosban" volt.

Viszont vannak friss tapasztalataim is : Ötvenhárom évesen kezdtem el újra tanulni és szakmunkás vizsgát tettem. Ötvenhat évesen elmentem egy számítógépes tanfolyamra és ACDL vizsgát tettem. Elötte még bekapcsolni sem tudtam a számítógépet.

Tehát : sohasem késő elkezdeni tanulni ! Csak bátran bele kell vágni és végig kell csinálni.

2007. máj. 6. 08:26
Jó reggelt!:-)
3. opál (válaszként erre: 2. - 2c0bd9b733)
2007. máj. 4. 18:00

Na...ez az amiért elindítottam ezt a fórumot!

Sajnos kihasználják a munkáltatók a munkavállalók védtelenségét és sebezhetőségét,akkor "rúgnak" bele 1 nagyot amikor arra a legkevésbé számít!

Elhúzzák a mézesmadzagót aztán valami mondva csinált indokkal elküldik,szerintem tényleg büszke lehetsz az édesanyádra,hogy talpra tudott állni és bebizonyította,nincs lehetettlen igenis el lehet érni dolgokat éretebb korban is!!

2007. máj. 4. 11:42
Édesanyám kb. 20 évig dolgozott egy cégnél, aztán közölték vele h amennyiben nem érettségizik le, kirúgják. 4 évig iskolába járt 2 munkahely mellett, velem együtt érettségizett le, végül kirúgták mondván: van érettségije, jobban boldogul munkahely-keresés szempontjából mint az, akinek nincs...erről ennyit. Nehéz volt neki negyvenen túl iskolába járni, de szorgalmasan tanult, korrepetált matekból..NAGYON-NAGYON BÜSZKE VAGYOK RÁ!Már elmúlt 50, de szerzett még 2 szakmát.
2007. máj. 4. 11:18

Biztosan sokan átélték már az érzést,hogy megszűnik 1 munkahely és x évesen a boldogulás reményében érettségi vizsgát kell tenni!

Ezzel kapcsolatban szeretnék olyan emberekkel beszélgetni és tanácsokat kérni,akik átélték már ezt a helyzetet és azóta boldogulnak újra,mert olyan dolgot kaptak a kezükbe amivel megalapozták újra a jővőjüket!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook