Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Van valakinek tapasztalata az emelt szintű angol érettségivel kapcsolatban? fórum

Van valakinek tapasztalata az emelt szintű angol érettségivel kapcsolatban? (tudásbázis kérdés)

2009. szept. 26. 12:00

Annyi a bökkenő, hogy a javító vizsgát csak a suli befejeztével rakhatom le, vagyis csak 12. után (az Oktatási Minisztérium oldalán olvastam). De miért is ne? Mondjuk 11. évvégén közép szintű és 12. után visszamennék ősszel emelt szintre. Tényleg van benne valami. Köszönöm az ötletet!! :)

Persze, vannak rossz napok, meg bánatok, ez is a tapasztalás része. Lényeg, hogy a hullámvölgy miértjét mielőbb átlássuk.

2009. szept. 26. 09:33

Köszönöm, sok munkám volt benne, számomra megérte. :) Esetleg még azon a lehetőségen gondolkozz el, hogy először középszintű érettségit teszel, mondjuk a tavaszi érettségi időszakban, aztán az őszi érettségi időszakban pedig szintemelőt. Úgy tudom, hogy ez a változat könnyebb, nem tudom mennyire igaz. Sok sikert kívánok hozzá, ha tudok még valamiben segíteni esetleg, akkor nyugodtan írj! :)

És köszönöm, igyekszem kiegyensúlyozottan élni, hol sikerül, hol nem, a képeimen ezek szerint szerencsére az előbbi látszik meg inkább. :)

5. psycheee (válaszként erre: 4. - 76b6d56def)
2009. szept. 20. 15:37

Hú, de ügyes vagy, gratulálok! Én sem vagyok előképzett, de nagyon jó nyelvérzékem van és a tanárom szerint is kiválóak a képességeim. Az előrehozott emelt szintű nekem túl nagy falat lenne, mert család és munka mellett sulizok és így nem tudnám mindenhova odatenni magam úgy, ahogy azt szeretném.

Remélem, ha az emelt szintű mellett döntök, akkor elérem a középfokút, ahogy te is, máskülönben nincs értelme.

Érdekes, hogy írtad a kisebb buktatókat, hisz minden fontos dolog az aprónak hitt dolgokon múlik. Nem hiszem, hogy nagyon belebuktál volna a 72%-kal! ;)

Az biztos, hogy magánórákat kell vennem, hogy intenzívebben fejlődhessek és februárig ráérek eldönteni, mit érdemes tennem.

Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataid és -ha megengeded- igazán hangulatosak a képeid. Harmónikus világod lehet.

2009. szept. 20. 12:07
Én személy szerint az emelt szintűt tettem előrehozva, megfelelő előképzettséggel simán megy. Általános iskolában 5 évig tanultam angolt, de úgy, hogy az kb. semmit sem ért, és középiskolában a nagyon kemény angoltanárom segítségével, rengeteg gyakorlással 3 év alatt sokat fejlődtem, most már a felsőfokúra készülök. Az írásbeli 72%-os lett, a feladatok alapvetően könnyűek voltak, viszont sok apróságon veszthetett sok pontot az ember, én is belebuktam a figyelmetlenségekbe. A szóbeli nagyon jó volt, 96%-os lett, így összesen 84%-os lett az érettségim.
2009. szept. 19. 16:16

Igazából azon gondolkodom, hogy előrehozottan tegyem le a közép szintűt, vagy normál időben az emelt szintűt. Szeretném tudni, nagy fába vágom-e a fejszém az emelttel.

Te hogy vizsgáztál? Milyen előképzettséggel és hogy ment?

2009. szept. 19. 12:54
A 2008/2009-es tanév tavaszi érettségi időszakában tettem előrehozott angol érettségit. Mire vagy pontosan kíváncsi? :)
2009. szept. 19. 12:30
Van valakinek tapasztalata az emelt szintű angol érettségivel kapcsolatban?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook