Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetés)
Az aszkorbinsav mi célból kell?
Ma én is sütök, a szombati kenyér ma fogy el... Én eszegetem csak. (Szerencsére semmi baja.)
Sziasztok!
Én mostanában ezt szoktam sütni:
50 dkg graham liszt
10 dkg finomliszt
3 dl víz
18 dkg főtt krumpli (áttörve, kihűtve)
1 teáskanál cukor
1,5 teáskanál só
1 mokkáskanál aszkorbinsav
1/2 csomag friss élesztő (vagy 1 csomag szárított)
6 dkg vaj
1-es fokozat, 90 dekás lesz belőle.
Gabi, te győztél!
A férjem kitalálta, hogy leveles tésztába tekerjem a virslit, aztán közölte a fiam,hogy a ház hot-dog sokkal jobb volt, inkább dagasszam a tésztát, s úgy süssem meg, ahogy múltkor.
Én is így voltam vele, csak eddig kelesztőtálban készítettem. Nem is tudtam, hogy az olvasztott vajat mikor tegyem bele, végül az elején, így jól kikeverte. Végül is kényelmesebb!
Bár izgultam, mert nekem csak 60 dekás kenyeret süt, hogy ne kelljen túl a tálon, de pont belefért.
Boldog voltam, nem kellett takarítanom!:))
Hát igen! Otthon bőségesebben pakolja meg mindenkik!
Nem csak keresni kell rajta a feltétet.
Mariann, kedvet kaptam Tőled, s pizzát sütöttem a fiúknak. Most először nem ér gyúrtam össze, hanem a géppel csináltattam meg.
Biztosan jó volt, mert hamar elfogyott.
Nem könnyű választani!Attól függ,mire használnád,illetve hány személyre sütnél-dagasztanál benne.
Az első mellett szól a 2 év garancia,a 11 program,és a kicsi kémlelő ablak.Viszont csak 900 grammos kenyeret süt.Ez azért is fontos,mert,ha pl dagasztani szeretnél benne mondjuk fánkot vagy lángost,ilyesmit,akkor max fél kiló lisztet bír el.
A Clatronic 2 lapátos,és nagyobb.1,3 kilós kenyeret is süt,tehát több tésztát be tud dagasztani.Viszont csak 1 év garancia van rá,és 9 programja van(mondjuk,én 3-4-nél többet nem használok).
Az biztos,hogy nagyon hozzá lehet szokni.És nem csak a házi kenyér miatt,hanem a dagasztó funkció miatt is.Én sem tudnék már meglenni nélküle:)
Állítólag megjavítják a gépemet,és holnap estig kész lesz.
Szia!
Mindenképpen nézd meg a programon, hogy legyen Vollkorn felirat, nekem az olcsó gépemen is volt.
Nekem csak 7 programom van, de 1-es a rendes kenyérsütés, 7-es a dagasztás.
Biztosan mindegyiken hasonló: a legelső sima kenyér az utolsó csak a dagasztás-kelesztés program.
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?