Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetés)
Azt mondta,neki izlik,hát egye.A gyereké már kel a sütőben.
Találtam egy kenyérsütőben dagasztandó-kelesztendő kakaós csigát,éppen azt próbálom megsütni.Ha finom,közzéteszem,bár annyian dicsérik,biztos jó recept.Macikonyhán találtam,sok más jó is van.
Ma a bableveshez megpróbálok kiflit , vagy zsemlét sütni.
Persze valami süti is kell utána!
Megint dagaszt a gép,mert tegnap rábiztam a férjemre a sütő kikapcsolását,hát nem kellett volna.50 percig
sültek szegény kiflik,olyan szárazak,mint a tapló.
A mazsi az valóban sok volt benne.
Vaj nem sok, kb. 4 dkg. A folyadék úgy volt, hogy 6 dkg tejföl, egy tojás, és annyi vízzel kellett kiegészíteni, hogy 3,5 dl folyadék legyen.
Amúgy a kakaóport azért szoktam nagyon kis vízzel kikeverni, mert a dagasztás vége előtt egy perccel teszem bele, hogy márványos legyen (ez mindig oké is).
Akkor lehet, hogy többet mazsisat nem csinálok, csak kakaós márványosat, és akkor mindig szép lesz.
Sziasztok!
Sajnos rég nem tudtam benézni.Segítséget szeretnék kérni tőletek. A gépem a napokban dagasztásnál kattogós hangot ad. A tésztát, ha kiveszem nincs hangja, ha visszarakom, a dagasztólapát újra kattog.Nincs a dagasztólapátnál elakadva semmi. Tudja, valaki mi lehet a baj? Másnál is előfordult már ez? Jó lenne, ha fizuig kibírná, mert csak akkor tudok újat venni.. Pedig a párom a tetejét megjavította így azt hittem megúszom az új gép vásárlását…:)
Szívesen!:)
Így megeszik az unokáim a túrót, másképpen nem!:))
Én a kalácsba csak tejet teszek, ha sok a mazsola elképzelhető hogy lehúzza a tésztát,megfigyeltem, hogy ha sok a vaj, akkor is sűrű lesz.1 egész friss élesztőt szoktam, és van hogy még egyszer kelesztem.
A kakaóport nem higítom, az elején hozzáteszem a liszthez.
Sziasztok!
Nem lehet,hogy a kakaósnál kap még egy pici nedvességet,ami a mazsolásból hiányzik?Merthogy azt írod,hogy a kakaó vízzel van elkeverve,úgy adod hozzá...
Most hirtelen csak ez jutott eszembe...
Esetleg meg lehet próbálni,hogy a mazsoláshoz adsz még 1 kanálnyi vizet pluszban.
Sziasztok!
Most gondban vagyok, és már kétszer fordult elő velem ez a dolog, ezért leírom:
Ugyanaz a kalács recept, egyszer mazsolásan sütöm, akkor a sípolásnál teszem bele a rumba áztatott, és alaposan lecsöpögtetett mazsit.
Másszor pedig nem mazsival, hanem kakaóval készítem, ekkor a vízzel kikevert keserű kakaót 2:16-nál teszem bele, egy percig kavarja még, és szép lesz.
A gondom az, hogy hogy lehet az, hogy: ugyanaz a kalács reci, de: ha mazsolás, akkor nem jön fel olyan szépen, tömör lesz. Ha kakaós csak, akkor pedig gyönyörűen feljön, és foszlós, pehelykönnyű??
Már harmadszor történt velem így, ezért agyalok rajta ennyit, nem lehet véletlen. Az élesztő is mindig ugyanolyan, és mégis így járok mindig, de csak a mazsissal.
Szerintetek van rá magyarázat, vagy hagyjam a francba???:)
Köszi, már egészen kiokosodok:))
Ma sütöttem a 2. kenyeremet, kicsit átvariáltam a receptet és finom könnyű lett, akár egy kalács:) Fele-fele arányban teljes kiőrlésű+fehér.
De hát nem sokra megyek vele, szénhidrát-szegény diétán vagyok a cukrom miatt:( A múltkori (1.) kenyér is 5 napig tartott:))
Ha nincs kéznél aszkorbinsav,tehetsz bele 1 ek.ecetet.Bár én mostanában azt is elhagytam.Igaz,én nem kenyereket szoktam sütni,hanem kiflit,pacsnit,zsemlét.
Most sül a kifli.
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?