Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Szeretlek ♥
Hát persze, én meg hülye vagyok (;
Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.
/?/
Ha bölcs vagy, a szerényebb utat választod, hallgatsz és óvatosan beszélsz. Ha szádat kinyitod, az emberek tekintsék úgy, mintha valaki kincseskamráját nyitja ki; sértés és káromlás legyen számodra idegen; kihívó szót ne mondj, hazugságot soha; aki fecseg, azt megvetik.
-BabiloniBölcsesség-
"Az élet olyan, mint egy kutyafuttában végignézett múzeumi kiállítás. El kell telnie egy kis időnek, amíg értelmezni tudjuk mindazt, amit láttunk - elgondolkodunk rajta, utánaolvasunk, majd elraktározzuk. Egyszerűen képtelenek vagyunk mindent egyszerre befogadni."
Audrey Hepburn
Talán ez?
"Akit érdekelsz, keres téged. Aki látni akar, talál rá időt. Aki akar téged, az megtalál. A többi csak kifogás..."
"Végy egy adag boldogságot,
Egy vastag szelet jókedvet,
Egy csomag bátorságot,
Egy doboz nyugalmat,
És egy maréknyi türelmet,
Keverd össze a hozzávalókat
Egy adag intuícióval
És öntsd le az egészet
Sok szeretettel
Ízesítsd egy csokor hálával
És élvezd minden falatját gyönyörűséggel."
Martha P. Heinen
Aki szeret, ártatlan, aki szeret, vétkezik.
Aki szeret, azé a bánat, mely hasztalan érkezik.
Aki szeret, lelke vágyát érzi és vágyakozik teste is.
Aki szeret, előre érzi, hogy por volt, s porrá lesz megint.
Clive Barker
NAGYAPÁM TANÍTÁSA
- Idefigyelj – mondta komoran -, ha egyszer megígérted valakinek, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszel, és nem vagy ott időben, csak két mentséged lehet: meghaltál, vagy olyan beteg vagy, hogy mozdulni se tudsz! Hogy nem haltál meg, azt látom. Nos, mi a betegség, hadd hívjam a doktort?!
Elmondtam neki szorongva ott a sötétben, hogy mi történt. Nagyapám szó nélkül végighallgatott. Mikor aztán kifogytam a szóból, megszólalt. Súlyos, lassú beszéddel.
- Idefigyelj – mondta. – Vannak emberek ezen a földön, akik úgy dobálják ide-oda a szavakat, meg az ígéreteket, hogy azoknak semmi értékük nincsen többé. Mi, Wassok nem ezek közé tartozunk. Ha mi mondunk valamit, az áll, mint a sziklakő. Ha mi a szavunkat adjuk, azt tartjuk is, ha belepusztulunk is! Érted?
- Értem – hebegtem megrendülve.
- Dehogyis érted – csapott le reám a szava -, de elmagyarázom úgy, hogy megértsed. Látod itt a mellényem zsebében az aranyórát? Nagyapámtól kaptam, amikor leérettségiztem. Amikor leérettségizel, a tied lesz. Ez az óra számomra minden csecsebecsénél értékesebb. De ellophatod. Visszaadhatod, vagy megtérítheted az árát. Ellophatod valakinek a lovát, a tehenét, ökrét, vadászpuskáját. Mindenét ellophatod és visszaadhatod megint, vagy megtérítheted az árát. Csak egy valamit, ha ellopsz valakitől, nem térítheted meg soha. S ez az idő! Ha valakinek az idejét lopod, azt úgy megloptad, hogy soha jóvá nem teheted. A várakozásban eltelt időt semmi hatalom a földön nem hozhatja vissza. Nincs, eltelt, vége. Örökre elveszett, és te voltál az, aki a jóvátehetetlen veszteséget okoztad. Érted?
Értettem. Úgy megértettem, hogy attól a naptól kezdve, ha valakinek szavamat adom, hogy ekkor és ekkor itt vagy amott leszek – akkor már ott vagyok öt perccel azelőtt, még ha vénasszonyok esnek is az égből, ahogy drága jó nagyapám szokta volt mondani. Erre neveltem gyermekeimet és unokáimat is. Nem azért, mert késni neveletlenség, hanem mert több annál. Aki öt percet késik, az öt percet ellop valakinek az életéből, amit nem tehet jóvá soha.
- A megbízható embert még ellensége is tiszteli – mondta volt nagyapám -, mert a megbízható ember a társadalom sziklaköve, amire országot lehet építeni. A többi szemét, amit elfú a szél…
(WASS ALBERT)
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Olvastam egy idézetet ebben a fórumban de nem találtam :
Két mondatos és valami ilyesmi a lényege hogyha egy férfit nem érdekled úgy mint ő téged és nem tölti minden percét veled akkor nem érmes foglalkozni vele.
SEGÍTSÉGETEKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Üdv:Éva
A felfuvalkodottság rendszerint a bizonytalanságból fakad. Aki biztos magában, biztos a dolgában, annak nem kell felfuvalkodnia, nem kell arca komolyságával még nagyobb fontosságot tulajdonítania mondandójának.
Jirí Menzel
Nem hiszek azoknak az embereknek, akik mindig tudják, hogy Isten mit akar, hogy tegyenek, mivel az mindig egyezik saját vágyaikkal.
Susan Brownell Anthony
Tudom, hogy szamár vagy... megbántasz valakit, bár nem is akarod... visszavágsz, csak a visszavágás kedvéért... "Szellemes" vagy, és ha valaki visszaszellemeskedik, halálosan megsértődsz. Kapsz esetleg egy pofont, és rettenetesen igazságtalannak érzed - mint ahogy minden pofon igazságtalan -, de arra nem gondolsz, hogy ennek a pofonnak a szülőatyja a te kedélyes szellemességed volt... Vigyáznod kell magadra, mert az élet nem lesz kegyes hozzád!
Fekete István
"Akkor vagy igazán szabad, ha azt, amit vállaltál,
meg tudod tenni és a kudarcok, sérelmek után sem a gyűlölet, a harag uralkodik a szívedben, hanem az újrakezdés lelkülete, a szeretet és a jóság."
(Böjte Csaba)
"Amikor izgalommal tölt el bennünket, amit csinálunk, amikor fokról fokra haladunk egy jelentős cél elérése felé, a nehézségek megoldható problémáknak, nem pedig átléphetetlen akadályoknak tűnnek."
(Marsha Sinetar)
"Sokan vannak a világban, akik egy darabka kenyérre éheznek, de még többen olyanok, akik csak egy kis szeretetre."
(Teréz anya)
A bosszú csak egy napra hozza el az örömet, a türelem mindörökre elhozza a dicsőséget.
Tiruvalluvar
"Nagyon sokan azt hiszik, hogy az elfogadás egyet jelent azzal, hogy hát nem tehetek mást, bele kell törődnöm a dologba. Ez azonban - valójában - nem elfogadás, hanem megalkuvás. Az elfogadás szó egy békés, mosolygós állapotot takar, amelyben nincs harag, nincs feszültség. Ott béke van. Belső béke és mosoly"
/Dr. Csernus Imre/
Kisfiú a kislánynak:)
Kisfiú: Szeretlek!
Kislány: Mint a nagyok?
Kisfiú: Nem, mert én tényleg szeretlek.♥
Minden zárhoz tartozik egy kulcs, minden kulcs keres egy zárat. Zár nélkül minden kulcs értelmetlen, kulcs nélkül a zár csupán holt tárgy. Megtalálni a megfelelő zárat sok időbe telhet. Türelem kell hozzá, elszántság, bátorság, és főként: őszinte vágy. És kitartás. Keresni, keresni a zárat. Előfordulhat, hogy találsz olyat, amelyhez majdnem illeszkedik. Sőt, talán illeszkedik is. És azt hiszed, megtaláltad. Próbálod elfordítani a kulcsot, de nem megy. Hogyan lehet ez? Hiszen illik a zárba. Mégsem tudod kinyitni az ajtót.
Csitáry-Hock Tamás
A rossz dolgok nem megtörténnek velünk, hanem mi hívjuk őket, hogy tanulhassunk belőlük.
Deepak Chopr
Az ember a természetéből adódóan mindig a jó oldalát akarja megosztani másokkal, mert azt akarjuk, hogy szeressenek, elfogadjanak minket.
Paulo Coelho: Zahir (részlet)
Életet várok el az élettől. Valójában soha senki nem fog álmodni helyetted. Senki nem lök majd rajtad, hogy indulj az álmaidért. Soha ne várj erre. (...) Mindig egyedül leszel. De mindig eldöntheted, minden egyes reggel, hogy élvezni fogod ezt, vagy sem.
Albert Tímea
Örülj a mának!
Amíg vannak, akik szeretnek, van értelme az életednek. Mindegy, hogy rohannak az évek, ha érzed melegét egy kéznek. Még érdemes reggel felkelni, ha van kinek kenyeret szelni. Örülj a percnek! De ha mégis magány a sorsod, ha a gondot egyedül hordod, erőt is ad hozzá az élet. Találd meg mindenben a szépet. A nap rád is úgy süt, mint másra, ne gondolj hát az elmúlásra. Örülj, hogy élhetsz! Nincs fekete és nincs fehér De az elmúlás mindent elér Nincs tűz, mely örökké lobogna Fényét más világok felé ontva Nincs folyó, mely örökre megmarad Előbb-utóbb minden forrás elapad. Nincs érzelem, mely örökké él A harag idővel megbékél Nincs az a szerelem, ami el nem vetél Gyűlölet, melyet nem koptat a szél Öröm, melyet nem sápaszt a tél Bánat, melyet nem gúnyol a remény A fény kialszik, s helyén a sötétség sem örök Élet, halál - ők is csupán eszközök Mert a Változás az egyetlen, Mely mindig tombol szüntelen Ami meg nem alkuszik soha Hiába hiszi a sok ostoba Hogy bármi, ami létezik, úgy marad Mert mindig lesz új a nap alatt!