Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

38653. Cilumiluci
2013. jún. 20. 20:32

Ha szeretsz valakit, adj neki szárnyakat, hogy repülhessen, gyökereket, hogy visszatérjen, és okot, hogy maradjon."

Ismeretlen

38652. Cilumiluci
2013. jún. 20. 20:31

Mit szólnál egy öleléshez,

jól esne az te neked?

Bele lenne csomagolva

barátság és szeretet.

Az ölelés azért csodás:

szívünk, lelkünk benne van.

Nem is értem, miért félnek

kipróbálni annyian? (Aranyosi Ervin)

38651. Cilumiluci
2013. jún. 20. 20:15
A dalok szövegei valamit taníthatnak a gyermekeknek. Ez nem csak szórakozás. Nem tudsz szórakoztatni egy embert aki fél vagy éppen éhes.
38650. 925bfc6000
2013. jún. 20. 19:49

Én normális vagyok,megmondták a hangok.

Vagy ők tévednek,vagy szimplán nagyothallok.!

38649. 8af4dccc56 (válaszként erre: 38648. - 925bfc6000)
2013. jún. 20. 19:45
:)))
38648. 925bfc6000
2013. jún. 20. 19:41

Kevés vagy Ádám!

Nálam van az alma.

Mit ér a kígyód,(ha)nulla a hatalma.!

38647. 925bfc6000
2013. jún. 20. 19:39

Csúnya vonás a férfiakban:Szégyellik a szívüket.Ez hiúság,ez hamis dolog.

Jobb lenne ha az eszüket szégyellnék néha,az gyakrabban hibázik.!

38646. 8af4dccc56
2013. jún. 20. 19:36

A percek az idő... morzsái.

Az örömet hordozzák.

Vegyétek és egyétek.

Örömmel csak így élhettek.

M.I.

38645. 8af4dccc56
2013. jún. 20. 19:32

Titok vagy.

Titok minden ember,titok vagy magad is.

A titkaid,ártatlanok és vétkesek.

Titkod a tiéd.

Te magad vagy a titok.

Mácz I.

38644. 925bfc6000
2013. jún. 20. 19:19

Hányszor de hányszor elkerülted az egyszerű szerény virágot,ha az útszélén-észrevétlen-szeretni-nem pompázni vágyott.

S kergetted vad rajongó vággyal a büszke elérhetetlen rózsát,míg balga vágyad színes álmod hideg közönnyel szerte szórták.

Csak akkor szólt szívedben újra valami kínzó lelki vád:

Mikor a megvetett virág más keblein virulva,szánó mosollyal néz le rád!!

38643. 925bfc6000
2013. jún. 20. 18:50

Azt hiszem én olyan vagyok mint egy magányos farkas.

Nem azt mondom egyáltalán nem szeretem az embereket,de-az igazat megvallva-csak akkor kedvelem őket,ha lehetőségem van mélyen a szívükbe és fejükbe látni.

38642. bd8f0b56fe
2013. jún. 20. 18:43

Hiányzik az a hülye

fejed igen ez a csapdád

amibe úgy tűnik totál beleestem:

hogy a te arcodat látom

mindegyik felesben.

Szalóczi Dániel

38641. bd8f0b56fe

Na most elárulok valami szupertitkosat:

én tépkedés előtt mindig megszámolom

a virágszirmokat

hogy tudjam hogy melyik szóval kell kezdeni

mert én még játékiból sem akarlak elveszíteni...

38640. bd8f0b56fe
Vannak dolgok, amik nem tartanak örökké, de vannak, amik igen. Mint egy jó dal, egy jó könyv vagy egy jó emlék, amit magaddal vihetsz, és kicsomagolhatsz a legsötétebb napjaidban, lesimítva a gyűrött széleit, közelről fürkészve, és remélve, hogy még mindig felismered azt a személyt, akit ott látsz.
38639. 925bfc6000
2013. jún. 20. 18:42
Mosolyogva magyarázta,hogy semmi sem fehér,vagy fekete,és hogy ami fehér az gyakran fekete,csak titkolja,és a fekete néha fehér,csak átverték.
38638. 925bfc6000
2013. jún. 20. 18:38
Ahogyan mások is,és is kerestem milyen a boldogság ha végtelen,s jónak hittem,ha behunyt szemmel vadulva,csapongva repdestem a színesre hazudott mennyben.
38637. 925bfc6000
2013. jún. 20. 18:35

Kenyérhéj vagy,mit éhes vándor szorít a zsebben,

Kevés is,íze-veszett-de nélkülözhetetlen.!

38636. bd8f0b56fe
2013. jún. 20. 18:31
Ha szerelmes vagy, akkor tökre infantilis leszel, és az intim pillanatok gügyögős meg haddzabáljammegaztahülyefejedesek lesznek. Szeretünk gyerekekké lenni olyankor, mert akkor olyan szabadon nevetős meg olyan felelőtlen minden, mert a másik nem vár el semmit, és megbocsát. Utána persze minden megkomolyodik meg megromlik, mert a felnőttek olyan okosak, hogy az csak na, de addig olyan de olyan jó, csak odabújni a másikhoz, várni a szeretleket, és a másik haját csavargatva elaludni kora délután.
38635. bd8f0b56fe
2013. jún. 20. 18:30
Megígérem, hogy hűségesen szeretlek, mindenki másról lemondok, jó időkben és rossz időkben, betegségben és egészségben, bárhová vigyen is az élet. Védelmezlek, bízom benned és tisztellek. Megosztok veled örömöt és bánatot, szükség idején vigaszt nyújtok neked. Megígérem, hogy gyöngéden szeretlek, táplálom reményeidet és álmaidat, és biztonságban tartalak magam mellett. Minden, ami az enyém, mostantól a tiéd is. Neked adom a kezem, a szívem és a szerelmem e perctől, amíg csak élünk.
38634. bd8f0b56fe
A véletlen azt jelenti, hogy nem véled, nem gondolsz rá, mégis megtörténik. Tehát rajtad kívül álló tényezők okozzák. Igen, ezek azok a bizonyos összefüggések. Ezeknek meg kell történniük azért, hogy továbbléphess. Hú, ez nagyon bonyolult - mondod -, és igazad van, de csak azért, mert meg akarod érteni. Ne akard megérteni, csak fogadd el! Minden, ami történik, okkal történik veled. Ha nyitott vagy a történésekre, semmi nem válik ártalmadra.
38633. bd8f0b56fe
Mindannyian elveszítjük néha önmagunkat, éppen ezért nagyon fontos, hogy legyenek olyan barátaink, akik őszinték velünk, és segítenek saját magunk maradni.
38632. 8af4dccc56
2013. jún. 20. 18:29

Látod az emberi arcokat.

Az arcok mosolyát,sírását,az ajkak rándulását zokogásban,kacagásban.

Látod az arcok történetét és olvasod vallomásukat.

Szemeddel nézel a másik szemébe.

Szemek összevillanása,egymásba merülő tengerek,és az egyik a tied!

A szemed mélyebb,mint egy tó,

rejtélyesebb,mint egy tengerszem,

fénylőbb a csillagoknál,s

értéke több a színes drágakőnél.

Végtelenre nyíló ablak.

Szeresd.Tartsd nyitva.

Az öröm percenként belép rajta.

Mácz István

38631. b23551ea80
2013. jún. 20. 15:28

Én én vagyok.

Nincs a világon még egy ugyanilyen ember. Egyes részleteket tekintve sokan hasonlítanak hozzám, de egészében véve senki. Ennélfogva bármit teszek, azt magamnak tulajdoníthatom, hiszen én magam választottam.

Én rendelkezem mindenemmel –

a testemmel és annak minden mozdulatával;

az elmémmel, valamennyi gondolatommal és ötletemmel;

a szememmel és a képekkel, melyeket észrevesz;

az érzéseimmel, legyen bár az harag, öröm, csüggedés, szeretet, csalódottság, vagy izgalom;

a számmal és minden szóval, ami elhagyja, akár udvarias, akár durva, kedves, helyénvaló vagy sem;

a hangommal, legyen az hangos vagy kellemes;

minden cselekedetemmel, függetlenül attól, hogy saját magamra vagy másokra irányul.

Magam birtoklom a képzeletemet, az álmaimat, reményeimet és félelmeimet. Az enyémek győzelmeim és sikereim, kudarcaim és balfogásaim.

Mivel a magam ura vagyok, tökéletesen megismerhetem magamat. Ezáltal minden részemhez bensőséges szeretet és barátság fűzhet. Minden porcikámat érdekeimnek megfelelően használhatom. Tudom, hogy akadnak bennem érthetetlen vagy számomra még ismeretlen vonások, de amíg barátsággal és szeretettel viszonyulok magamhoz, addig bátran és bizakodva kereshetem a rejtélyek megoldását és önmagam jobb megértésének lehetőségeit.

Akármilyennek tűnök, bármit mondok vagy teszek, gondolok vagy érzek egy adott pillanatban, az mind-mind én vagyok. Bármely időpontban hitelesen képviselem saját magamat. Ha később visszagondolok arra, milyennek mutatkoztam, szavaimra, cselekedeteimre, eszméimre és indulataimra, talán ez vagy az tőlem idegennek tetszik majd. Akkor elvethetem azt, ami nem hozzám való, megtarthatom azt, amit lényemhez megfelelőnek bizonyult, és kitalálhatok valami újat ahelyett, amitől elfordultam.

Érzékeim és képességeim segítségével megállhatom a helyemet, közel kerülhetek másokhoz, eredményeket érhetek el, értelmet és rendszert vihetek az engem körülvevő személyek és dolgok tömegébe.

Bírok magammal, tehát irányíthatom magamat.

Én én vagyok, és így vagyok jó.

(Virginia Satir)

38630. b23551ea80
2013. jún. 20. 15:21

"Van a boldogság…

Ami nincs. Ami önmagában nem létezik. Önmagadban nem létezik. A boldogság bennünk, általunk születik meg. Egymás által. Egyedül, egymagadban hiába próbálsz boldog lenni. Ehhez szükséged van a másikra.

Nem azért, hogy ő boldoggá tegyen. Hanem azért, hogy te boldoggá tedd. És ha ő boldog lesz, te is azzá válsz. Általa. Miatta. Tőle.

És önmagadtól. Vagyis, kettőtöktől. Mert a boldogság maga az örömszerzés. És ez csak együtt lehetséges.

Vele."

Csitáry-Hock Tamás/

38629. b23551ea80
2013. jún. 20. 15:20

Ha visszanézek most a múltra,

Álomnak tetszik az egész.

Hisz` ily bolondot nem művelhet

Soha a józan emberész.

És mégis, sokszor úgy óhajtom:

Legyen ily álom életem.

Kacagjon rajta minden ember,

Csak engem boldoggá tegyen!

Reviczky Gyula

38628. 925bfc6000
2013. jún. 20. 13:09
"Minél jobban közeledsz hozzám, annál elvakultabban húzódom vissza. Felejtsd el, amit a könyvek írtak a férfiakról, én irracionális vagyok; az ellen harcolok, amiért igazán sírok, amire igazán vágyom..."
38627. 925bfc6000
2013. jún. 20. 13:07

"Szükség van egy új Lélekvadászra. Elvállalod?

– Igen – feleli a lány.

– Milyen szeretnél lenni?

– Meleg, mint a nyári napsütés, és lágy, mint a balzsamos szellő. Az új Lélekvadász elmosolyodik és rám kacsint:

– Találkozunk még. Minden életed végén velem leszel."

38626. 925bfc6000
2013. jún. 20. 09:18

„Megkívántam?

Lehetséges.

Ha a vágy kölcsönös és szabad embereké: érdemes egy kicsit utánanézni. Mi van ott? Húsod éhes húsára? Nem tragédia, sőt. Ámbár a nő olyan, mint egy szépségesen egyedi módon becsomagolt díszdoboz. Királyfi számára tervezték. Ki lehet bontani, az kétségtelen, utána vissza is lehet csomagolni, és utólag szinte észrevehetetlen, hogy már egyszer (hiába) ki lett bontva a cucc, de hát a sok bontogatás közben ugyebár – kinek mennyi a sok, az persze ízlés kérdése -, a díszdoboz, pontosabban a tartalma, bármilyen ügyesen is csomagolják vissza, báját elhullajtja. Persze, a királykisasszonyok pontosan tudják, hogy a vágy nem szerelem. S inkább nem vetkőznek, vagy csak roppant ritkán. Megvárják a királyfit. Abból pedig, a mesékből tudjuk, hogy háromnál több sose jön.

Meg kell ismerni őket.”

38625. 925bfc6000
2013. jún. 20. 09:17
Aki önmagát ismeri. Legalább egy kicsit. Legalább annyira, hogy az élet alapkérdéseiben már döntésképes. Sem fizikai vágytól hajtva, sem érdekből, sem szánalomból nem játszik szerelmet. Nem utánozza a filmvásznon látott, könyvekben olvasott hősöket és hősnőket. Nem hajlandó egy tetszetős gesztusért, vagy a szülei kedvéért eltékozolni éveket, évtizedeket. Időt szán a királylány, illetve a fehér lovon érkező herceg alapos szemügyre vételére. Ha a teste elsodorja, kisebb baj, mintha ezeregy éjszakát tölt el azzal, akivel még egy hétvége is hosszú volt.
38624. 925bfc6000
2013. jún. 20. 09:16
Az emberi élet olyan, mint egy szálló űrrakéta a világegyetemben. Magad vagy a rakéta csúcsán az űrhajóst szállító kabin. De a kabinban - benned - az idő úgy telik, ahogyan te érzed. Ahogy akarod. Ha igazán figyelsz, szinte egy helyben áll. Van idő megcsinálni a dolgokat. Minden, amire adunk magunknak időt, megvalósul. Bennünk.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook