Kedvenc idézetek (beszélgetés)
,,Az ember nem birtokol semmit, csak az életét.
Egy rövid időre tárgyakat tart a kezében.
Ha azok kőből vagy fémből készültek,
biztos, hogy túlélik őt,
és egy rövid időre másvalaki tulajdonába kerülnek.
Nézz körül: nézd a fákat és dombokat!
A "emberi" törvények szerint az enyémek.
Szerinted a fák törődnek azzal, hogy az enyémek?´´
A bizalom olyan luxus, amiért mindig túl drágán kell fizetni.
Jennifer Lauck
,- Torj ossze egy poharat.
- Osszetortem.
- Most kérj tole bocsánatot.
- Sajnálom.
- Változott valami? Ugyanolyan a pohár, mint mielott osszetorted?
- Nem. Még mindig torott.
- Érted már?...´´
Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen, már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni.
Albert Camus
A sértettség kemény dolog, kihozza az emberből a legszemetebb énjét, és kimondat vele olyan mondatokat, amiket soha nem gondolt komolyan.
Leiner Laura
Lám, jó: jónak lenni. Megemelni a kalapot annak is, aki elesett, annak is, aki kopott és megfáradt, mert mindent, de mindent visszakap az ember: az ütést is meg a simogatást is.
Fekete István
,,Nem múlik. Egyszerűen nem múlik, bármit is tettél vagy mondtál, nem múlik el, nem tudom leállítani. A kezem önkéntelenül is nyúlna feléd, a lelkem ösztönösen hozzád kívánkozik. Olyan, minta megszűnnék létezni.
Őrülten hiányzol, és nem tudok ellene tenni, nem tudom, mi ez a dolog, de képtelen vagyok leállítani. Vagy nevezzük a nevén, ez a romlott szerelem. Nem tudom kiölni magamból.´´
"A múlt olyan horgony, mely lefelé húz bennünket, még el nem engedjük nem válhatunk olyanná, mit vágyunk súg! Nehéz bízni akkor, amikor nem tudjuk, mit hoz a jövő. Bízz szívedben, mely csodás lehetőségeket tartogat csak rád várva. Utak, hogy végig menjünk rajtuk, s új ösvények, hogy felfedezd őket. Vedd úgy, hogy életednek ez a fejezete új kalandra hív, szebbnek találod majd a kihívását s jutalmát minden eddiginél. Tudom nem könnyű számodra ez az idő. Veled érzek, de tudom minden a legjobbra fordul!"
Jason Blume
"Egészen átadjuk magunkat minden pillanatnak, tudván, hogy mindig van egy Kéz, amely vezet minket: rajtunk áll, hogy elfogadjuk-e, vagy sem."
Paulo Coelho
Azt mondják, a hűség határtalan reményt ébreszt. Talán igaz, de van egy bökkenő: a hűséget évekbe telhet megszerezni, de csak percek kellenek az elvesztéséhez.
Bosszú c. film
A kísértés nem egyik pillanatról a másikra következik be, nem villámcsapásként éri az embert, hogy aztán utólag csodálkozzon rajta, uramisten, hogyan is kerülhettem ebbe a helyzetbe? Az a fontos, hogy ne legyen alkalom, amikor nem tudok hűséges maradni.
Szinetár Dóra
"Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot.
Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása, s a remény éltet bennünket.
Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát.
Ne félj olyat látni, amit senki más nem lát.
Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel...
Mások is ezekben fognak hinni.
Higgy a csodában, mert teli van vele az élet.
De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik
A Csoda, a Remény, a Szeretet és a Holnap Álmai."
A dolgoknak megvan az a kellemetlen hajlamuk, hogy felgyülemlenek.
Tore Renberg
Az Élet minden alkalommal bizonyítja, hogy vannak még lángok. Olyanok, amiket mások meg sem tapasztalnak. Teljesen mindegy, hogy egyetlen órára, vagy évek tucatjára kapod meg. Csak az számít, hogy legyél jelen a pillanatban, és élvezd. Vedd el azt, amit ad, és add azt, amire szüksége van.
Oravecz Nóra
"Sokat gondolok rád." Akik szeretik egymást, gyakran mondják ezt a másiknak... De ha igazán, szíved mélyéből, testedből-lelkedből szereted, akkor ez a mondat csak gyenge leírása a valóságnak. Mert ha így szereted, akkor nem "sokat gondolsz" rá, hanem mindig. Sőt. Nem is gondolsz rá. Ez egészen más érzés. Folyamatosan jelen van az életedben. Ha dolgozol, ha kirándulsz, ha pihensz, ha zenét hallgatsz, vagy a madarak csiripelését élvezed, ha olvasol, vagy ha éppen kávédat kavargatod, mindig-mindig érzed a jelenlétét. Nem gondolsz rá, hanem érzed, hogy veled van, benned él. Minden pillanatban.
Csitáry-Hock Tamás
Igenis kell valaki, aki atombiztosan áll mögötted, és nem fél elkapni, ha épp esni készülnél. Aki nem kérdőjelezi meg a lépéseidet, még akkor sem, ha tudja, valami iszonyat nagy baromságot csinálsz. Bízik benned, és hisz abban, hogy még ebből is a legjobbat hozod ki. Ha meg a szakadék felé tartasz, egy laza mozdulattal visszaránt a karjai közé, megkímélve attól a fájdalomtól, amit ha egyedül lennél, biztosan megszenvedtél volna...
Oravecz Nóra
Én hiszek az igaz szerelemben, tudod? Nem hiszem, hogy mindenkinek megmarad a szeme, vagy sose betegszik meg, vagy ilyesmi, de mindenkinek kellene egy igaz szerelem, és annak legalább egy életen át kellene tartania.
John Green