Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

46938. 16b5d6ae34
2014. júl. 30. 09:18

Aki gyűlöl, gyilkos. Aki nem bocsát meg, gyilkos, mert egyedül a gyűlölet az, amely nem képes megbocsátani. A gyűlölet az, amely nem látja be a saját felelősségét és kötelességét: csak a másik elmulasztott felelősségét és kötelességét látja. A gyűlölet az önzés kiteljesedése, a másik érdekeinek és értékeinek teljes szem elől tévesztése. A szeretet meglátja a másik érdekeit és értékeit, és a sajátjai mellé helyezi őket. Így képes megbocsátani is, megteremtve ezzel az újrakezdés lehetőségét.

Raana Raas

46937. bd8f0b56fe
2014. júl. 30. 09:15

Nem kell más

Te ugyan úgy akarsz, ahogy én téged

És éjjel az ágyban is ugyanazt érzed

Én látom a szemeden, ha nem is mondod

Őrültek vagyunk és nem bolondok!

Nem kell más, úgy csókolnám a szádat,

Letépném ruhádat,

Ahogy azt nem csinálja más,

Nem kell más, amikor a szemembe nézel,

Majd attól a tűztől égsz el,

Amit te bennem gyújtottál

És nem kell más.

Ugye játszottál már a gondolattal,

Hogy egyszer majd mellettem ér a hajnal,

Édes hangod a fülembe súgja,

Hogy nem volt elég, csináljuk újra.

Nem kell más, és mint egy állat

Elevenen felfallak,

Miközben szétszakítanál,

Nem kell más!

Nem kell más, úgy kívánom a szádat,

Csókolni a kezed, a lábad,

Érezni a bőröd illatát,

Nem kell más

Jó a kocsidban, jó a kádban,

Jó a füvön, az előszobában

Nekem mindegy hol jön ránk.

Nem kell más

Nem értek a szóból

Sose legyen elég a jóból

Örökre elcsábítottál

Nem kell más

Úgy akarlak téged

Nem érzed? Hisz megörülök érted!

Adj hát nekem egy éjszakát

És nem kell más

46936. 16b5d6ae34
2014. júl. 30. 09:15

Minden ember hibázhat és hibázik is. De helyes-e az az út, amelyen a megkeseredettség miatt nem adunk új esélyt másoknak és a boldogságnak?! Mindig kell adnunk magunknak, másoknak és egymásnak egy újabb esélyt, mert sohasem tudhatjuk, mikor jön el a perc, amikor már késő lesz, és csak annyit tudunk majd mondani, hogy sajnáljuk.

Tihanyi Márk

46935. bd8f0b56fe
2014. júl. 30. 09:13

„hiányzik!

hiányzik a csókod amikor ajkad ajkamhoz ért.

hiányzik az érintésed mikor kezed kezemhez ért.

hiányzik a tekinteted mikor rám néztél a elpirultam

hiányzik minden veled töltött percem…”

46934. bd8f0b56fe

Valahol létezel,

valahol én is

valamit kérdezel,

valamit én is

néha vágy van benne,

néha remény is

valahol

valamit

te is

én is...

46933. bd8f0b56fe

Egy reggel fülig érő mosollyan ébredtem,

Azt hittem szép nap lesz, de tévedtem,

Ágyamat megvetvén, ablakomon kinéztem,

Rájöttem-e szép napra semmit nem intéztem.

Lebeszéltem egy randit az édesemmel,

Szerettem őt, de tudtam vele játszom az életemmel,

Ő volt minden lánynak legszebb álma,

S ő megkap minden lányt, ki szíve vágya,

Féltem hogy elhagy, és megválik tőlem,

Vagy, éppen elhalásszák előlem.

A randin elmondtam mi nyomta szívem,

Ő végig hallgatta mit mondtam, híven.

Utánnam ő is szóhoz jutott,

S mondani valóján gyorsan végig futott.

A lényege az volt, hogy ő már más lányt szeret,

S hogy ő sajnálja, de megcsalt vele.

Sírva, zokogva, szaladtam el

Aztán siettem a szobámba fel,

Ágynak estem, s ki sem keltem,

Azt a napot tudom nem felejtem.

Nem tudtam őt kiheverni a mai napra sem,

De tudom őt nem felejtem soha sem!!

46932. bd8f0b56fe
2014. júl. 30. 09:12

Szeretlek! Hogy miért ne kérdezd,

Csukd be a szemed és a szíveddel érezd.

Szeretném, ha az érzéseim kölcsönösek lennének,

A csókjaid engem boldoggá tennének.

De tudom, hogy ezek csak egy nagyon szép álmok,

Amit örök életen át csak álmomban látok.

Te nem szeretsz, s ezt nagyon jól tudom,

én ezt a sok várakozást már nagyon unom.

De tudd, hogy én még akkor is szeretlek, ha elmegyek innét,

Szeretném, ha majd a siromra egy szál rózsát vinnél.

És átölelnéd keresztem SÍrva,

én már akkor ugyan, ott fekszem a sirba.

Annyit kérek mond azt siromnál állva, hogy : - Sose feledlek!

én pedig csak annyit üzenek: Még mindig Szeretlek!

46931. bd8f0b56fe
Reggel, ha felébredsz, észre fogod venni, kicsike szobádból nem hiányzik semmi. De hogy én ott jártam, megtudod könnyen, hófehér párnádon ott csillog a könnyem.
46930. bd8f0b56fe
Valahol messze, valahol távol, valaki szíve teérted lángol. Emléked egy hű szív hűségesen őrzi, ha te is szereted, írjál választ neki.
46929. bd8f0b56fe
2014. júl. 30. 09:11
Erős a sodrás és elvisz az ár, más csókol, más szeret és más karja zár. De emléked őrzöm, szívembe temetem, bárhova bújsz, én sosem feledem.
46928. bd8f0b56fe
2014. júl. 30. 09:10

Tudom, kisebb gondod is nagyobb annál, minthogy engem szeress,

Tudom, enyém sohasem lehetsz,

Tudom, szíved másé, más is szeret,

Tudom, hogy Te Őt igenis szereted.

De vége, tudom, boldog vagy vele,

Gondolj néha egy barna lány két szép szemére,

Tudnod kell, én tiszta szívből szeretlek.

Én Téged, míg élek, soha-soha el nem feledlek!!!

46927. bd8f0b56fe
2014. júl. 30. 08:25

Már azt hittem, hogy megkaptam mindent és odaadtam mindent, s hogy szegény vagyok, mint a koldus. Majd megjelentél előttem te... egészen más voltál, mint a többiek, és olyan rejtett kincsekkel megáldott, amilyeneket még senki nem adott nekem. És én ismét gazdagnak, ifjúnak és ártatlannak érzem magam, mintha csak most lépnék az élet küszöbére.

Johannes Linnankoski

46926. bd8f0b56fe

Összeköt bennünket a szerelem. Egymáshoz forraszt az örökkévalóság. Te vagy az én fényem, én a te árnyékod. Már egyikünk sem létezhet a másik nélkül.

Daniel Glattauer

46925. bd8f0b56fe

Hisz bárhova mész, én is arra lépek,

hogy lássalak, csak ennyit akarok.

Te azt kérdezed, szeretlek-e téged,

én azt felelem, veled maradok.

Darvas Iván

2014. júl. 29. 23:20

Aki azt kérdezi tőled: haragszol-e még rá, az biztos, hogy közel áll hozzád, hiszen ezt nem lehet kiáltva mondani, csak halkan. Ehhez talán már három lépés távolság is túl sok.

Ancsel Éva

46923. 16b5d6ae34 (válaszként erre: 46922. - Cilumiluci)
2014. júl. 29. 20:59
nagyon szép:)
46922. Cilumiluci
2014. júl. 29. 20:55
Bírd még egy picit. Néha csak elég türelmesnek kell lenni. Kivárni, megvárni, és nem elvárni. Szeretni, és nem abban kételkedni, hogy ami történik, az jó - nem lehet más. Aztán persze van, hogy valamiért még várni kell, valamiért még nincs itt az idő, pedig már ott van az orrod előtt. Érzed az illatát, látod a mosolyát, de tudod, hogy még ki kell tartanod egy picit. Ne kérdőjelezd meg, hogy miért, csak élj. Menj tovább magaddal, mosolyokkal kéz a kézben, nem feladva, harcolva, megküzdve minden egyes akadállyal, néha könnyekig hatódva földre zuhanni, sárba taszítva, csináld végig, mert majd ez hozza az életedbe. Nagy harcosoknak nagy harcos jár. Olyan, aki tudja, hogy milyen az, ha fáj, vagy ha az álmaidat éled. Csak vele mehet igazán, mással nem. De a harcosokat néha hagyni kell, hogy járják az útjukat, hogy kitapossák az ösvényt a saját útjukon.
46921. barai (válaszként erre: 46920. - 16b5d6ae34)
2014. júl. 29. 14:42
Így igaz :)
46920. 16b5d6ae34
2014. júl. 29. 12:39
"Mindent túl lehet élni. Ha hiszed, ha nem, még őt is. Azt is, hogy nem szeret, hogy sosem szeretett, vagy már nem úgy. Túl fogod élni, csak hagyd neki, hogy élje a saját életét -igen szomorú-, de nélküled. Engedd, jöjjön az, akinek te pont elég leszel."
46919. Bebyke05
2014. júl. 29. 09:48
Egyszer csak azon kaptam magam, hogy fülig szerelmes vagyok belé, és ettől kezdve valahogy kerekebb lett számomra a világ. Szebbnek láttam a napsütést, illatosabbnak éreztem az esőt, boldogabb voltam attól, hogy élek, és hogy az ő közelében...
46918. bd8f0b56fe
2014. júl. 29. 08:30

Az éveink messze szálltak,

bennünk nem hoztak változást,

én most is oly szépnek látlak,

mert a szívemmel nézek rád.

Latinovits Zoltán

46917. bd8f0b56fe

Hisz bárhova mész, én is arra lépek,

hogy lássalak, csak ennyit akarok.

Te azt kérdezed, szeretlek-e téged,

én azt felelem, veled maradok.

Darvas Iván

46916. bd8f0b56fe

Mindig úgy gondoltam, hogy az ember sosem tévedhet el igazán, ha tudja, mi van a szívében. Most mégis attól félek, hogy eltévedek, ha nem tudom meg, mi van a tiédben.

Cassandra Clare

46915. bd8f0b56fe

Te vagy a lehulló falevelek között átszüremlő napfény. Nevetésed a bánat falán is áttör. Szellő vagy egy kánikulai napon. Te vagy a káosz fölött is uralkodó értelem.

Kiera Cass

46914. gerlemama
2014. júl. 28. 21:53

A szerelem könnyen megőrjíti az embert. Ráveszi őt ostobaságokra. De a szerelem fájdalmas is lehet, mert tudják, nem ésszel választjuk a másikat. A szívnek nem lehet parancsolni.

Szellemekkel suttogó c. film

46913. Cilumiluci
2014. júl. 28. 21:31
Várunk… és közben szépen... lassan eltelik az Életünk... "Várunk… Az idő múlik… De mi csak várunk… A pillanat elmúlik és a múlt része lesz… És mi csak várunk… Várjuk… hogy elmúljon a hideg… hogy elálljon az eső… hogy véget érjen a fárasztó nap… hogy elteljen a hét… hogy hazamehessünk… hogy elmehessünk… hogy egy jobb helyen legyünk… hogy elmúljon az unalom… hogy elmúljon a bánat… hogy megértsük… hogy elfelejtsük… hogy megbocsássunk… hogy megbocsássanak… hogy kisüssön a nap… hogy eljöjjön az igazi… hogy viszont lássuk Őt… hogy eljöjjön a nagy nap…hogy eljöjjön a nagy lehetőség… hogy erősek legyünk… hogy megmerjük tenni… hogy változzanak a dolgok… Várjuk… hogy elkezdődjön… várjuk… hogy elmúljon… Csak várunk… Mindannyian mást… És sokszor csak a várakozásnak élünk, amely betölti mindennapjainkat… óráinkat… perceinket… és eközben elfelejtünk a pillanatnak élni… Elfeledkezünk a pillanatról, amely a kezünkben van… amely mindvégig a kezünkben volt… és közben elillan… Várunk… és közben szépen... lassan eltelik az Életünk…
46912. Szafy
2014. júl. 28. 19:24

A tisztesség valami láthatatlan,

S kinek nincs, gyakran az henceg vele.

William Shakespeare

46911. Cilumiluci
2014. júl. 28. 09:44
"Kevesebbet agyalni, megérteni, elfogadni, nem elégedetlenkedni, kivárni, megérezni, rálelni, megszerezni, megszeretni, megbecsülni, ha kell elengedni, újra várni, visszavárni, megölelni, szeretni, sírni utána, sírni vele, élni, együtt külön, és mindenek felett élve hagyni. Levegőt adni, levegőt kapni, nem megfojtani, szárnyalni hagyni. Mondani, hogy szereted, megérteni a válaszát. Elfogadni, nem elégedetlenkedni, kivárni, megszerezni... Ennyi az Élet. Talán csak ennyi. De ez épp elég."
46910. Cilumiluci
2014. júl. 28. 09:43

"Az egészség a legnagyobb ajándék

az elégedettség a legnagyobb vagyon

a hűség a legjobb kapcsolat"

Buddha

46909. cc26e5b322
2014. júl. 28. 09:14
Az ,hogy Te jó ember vagy ,nem feltétlen jelenti azt,hogy mások is tisztességesek lesznek veled szemben.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook