Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Sose kezelj eszközként egy embert. Kezelj mindenkit célként önmagában - így nem fogsz kapaszkodni belé, nem fogsz ragaszkodni hozzá. Szereted, de a szerelmed szabadságot ad neki - és amikor szabadságot adsz a másiknak, te magad is szabad vagy. A lelked pedig csak szabadságban növekedhet. Szárnyalóan boldog leszel.
Osho
A moziban mikor a nézőtér totálsötét
olyankor úgy kábé mindent szabad
aztán fény és mi türelmesen várunk
amíg a film újra el nem szakad...
Szalóczi Dániel
Ha a kapcsolat szerencsejátékán mindkét fél felrakja szeretetét, képességeit és tulajdonságait, akkor nem csupán a főnyereményt ütik meg, de övék lesz az egész kaszinó. Ha tényleg a másik javát szeretnénk, akkor a legjobb, ha olyasmit kívánunk neki, ami őt boldoggá teszi.
Ole Nydahl
Nincs az a kábítószer, legyen bármilyen ritka és drága, ami olyan élvezetet kínálna, mint másvalaki álmainak és vágyainak középpontjában lenni, miközben arra is képes az ember, hogy egyetlen pillantással teljesen összetörje őket.
Paul Hoffman
Ami nehéz, valójában az visz előre. Abba kell kapaszkodni, végül felállni, és nem a földre huppanva kétségbeesett szemekkel bámulni, hogy ezt te akkor sem bírod ki. Miért ne bírnád. Zokoghatsz összekuporodva az utcán, már akkor tudod magadban legbelül, hogy ezen is túlteszed magad. Összekapod a szilánkokat, meg hasonlók. Felépíted azt, ami eltört, összetört, darabjaira hullott, és valami sokkal jobbat varázsolsz belőle – mert képes vagy rá. Idővel ismerni fogod minden egyes porcikádat. Onnantól lesz izgalmas a játék, hiszen új időszámítás veszi kezdetét: egy olyan, ahol mindenből sitty-sutty felépíted magad egyszerűen csak azért, mert tudod, hogy minek hol a helye.
Oravecz Nóra
Lelki társ az, akivel legnagyobb örömünket és legbenső félelmeinket is megoszthatjuk, akinek legsúlyosabb bűneinket és javíthatatlan hibáinkat is bevallhatjuk, aki által legnagyobb reményeinket és talán megfogalmazhatatlan álmainkat is tisztázhatjuk.
Edward C. Sellener
"Magyarországon még mindig ott tartunk, hogy nincs szükségem pszichológusra, nem vagyok én hülye! Holott ezerszer elmondtuk már, hogy a hülyén nem segít a pszichoterápia. Minél okosabb valaki, annál többet segít."
Vekerdy Tamás
"– Etensön-etensön! Nó szmóking plíz!
– Mit mond?
– Lengén kell öltözni, mert k.rva meleg lesz.
– Etensön-etensön!
»A szigetek lakosságának 70%-a AIDS-es, 30%-a asztmás.«
– Mit mond?
-Aki köhög, meg lehet dugni."
Hofi Géza
Mit nem adnék érte, ha emlékeznék
arra, hogy egyszer azt mondtad nekem, szeretlek,
és hogy nem alhattam el hajnalig
szívszakadva és boldogan.
Jorge Luis Borges
A fiatalság olyan hiba, amiről az idő, sajnos, túl hamar leszoktatja az embert.
Agatha Christie
Soha nem leszel az enyém, és ezért mindig az enyém leszel. Te voltál a remény magányos napjaimban, a kín a kétség óráiban és a hittel teli pillanataimban. Mert tudtam, hogy egyszer eljön a Másik Felem. (...) Csak azért léteztem tovább, mert biztos voltam a létezésedben.
Paulo Coelho
Szíved? Óh! a szíved nem találom,
Ez az én bús, szomorú halálom.
Széttörnélek! - de kezemen bilincs:
Meghalok érted, mert szíved az nincs.
József Attila
Minél mélyebb két ember kapcsolata, annál jobban vágynak a megbocsájtásra.
Gary Chapman
"Adj lehetőséget a dolgoknak, hogy megtörténjenek! Adj lehetőséget a sikernek, hogy bekövetkezzék. Lehetetlen megnyerni a versenyt, ha nincs bátorságod odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győznöd, ha nincs bátorságod harcolni. Nincs tragikusabb, mint az olyan ember élete, aki megálmodott valamit, akiben ott él a becsvágy, de aki állandóan csak vágyakozik, reménykedik, és sosem ad lehetőséget az álmának, hogy megvalósuljon. Egy pislogó álmot dajkál, de nem tesz semmit, hogy a parázs lángra lobbanjon."
(Osho)
Meg kellett tanulnom újra kinyílni. Ezt azzal kezdtem, hogy kimondtam: ez vagyok én! Nem számít, hogy mit mondtok, mit gondoltok rólam. Semmi más nem akarok lenni, csakis önmagam, mert nincs más ilyen! Így ébredtem, így mentem ki az utcára, így mentem emberek közé. S lassan - lassan újra kitárult a világ.
Ha jó vagyok így önmagamnak, jó kell legyek a világnak is. S aki ezt nem látja meg bennem, az veszít, nem én.
Azóta jó itt lennem. Csak az önmagamhoz való viszonyomat kellett megváltoztatnom. Csak a gondolataimat kellett áthangolnom. S ha csak egy töredékét is sikerül átadnom, érdemes volt itt lennem...
Fénykép: Ma már nem keresem a biztonságot a mozdulatlanságban, emberekben, helyzetekben, mert tudom, hogy már a következő pillanatban sem ugyanaz semmi. Az egyetlen biztos pont a bizonytalanság, ami mindig újat és mindig mást hoz. Meg kellett tanulnom újra kinyílni. Ezt azzal kezdtem, hogy kimondtam: ez vagyok én! Nem számít, hogy mit mondtok, mit gondoltok rólam. Semmi más nem akarok lenni, csakis önmagam, mert nincs más ilyen! Így ébredtem, így mentem ki az utcára, így mentem emberek közé. S lassan - lassan újra kitárult a világ. Ha jó vagyok így önmagamnak, jó kell legyek a világnak is. S aki ezt nem látja meg bennem, az veszít, nem én. Azóta jó itt lennem. Csak az önmagamhoz való viszonyomat kellett megváltoztatnom. Csak a gondolataimat kellett áthangolnom. S ha csak egy töredékét is sikerül átadnom, érdemes volt itt lennem...:)
Ha szeretsz valakit, soha eszedbe se jut, hogy megbocsáss neki. Az lehet, hogy állatian összeveszel vele valamin, és foggal és körömmel próbálod meggyőzni, megváltoztatni, de ha vége a veszekedésnek, és fikarcnyit se változott, akkor továbbra is elfogadod olyannak, amilyen. Sose lehetsz olyan öntelt, olyan gőgös, olyan fölényes, hogy azt mondod magadban, vagy neki, hogy "megbocsátok neked".
James Jones
Aki bocsánatot kér, abban új élet sarjad; - aki megbocsát, az új életre szül.
Simon András
Aki gyűlöl, gyilkos. Aki nem bocsát meg, gyilkos, mert egyedül a gyűlölet az, amely nem képes megbocsátani. A gyűlölet az, amely nem látja be a saját felelősségét és kötelességét: csak a másik elmulasztott felelősségét és kötelességét látja. A gyűlölet az önzés kiteljesedése, a másik érdekeinek és értékeinek teljes szem elől tévesztése. A szeretet meglátja a másik érdekeit és értékeit, és a sajátjai mellé helyezi őket. Így képes megbocsátani is, megteremtve ezzel az újrakezdés lehetőségét.
Raana Raas
Nem kell más
Te ugyan úgy akarsz, ahogy én téged
És éjjel az ágyban is ugyanazt érzed
Én látom a szemeden, ha nem is mondod
Őrültek vagyunk és nem bolondok!
Nem kell más, úgy csókolnám a szádat,
Letépném ruhádat,
Ahogy azt nem csinálja más,
Nem kell más, amikor a szemembe nézel,
Majd attól a tűztől égsz el,
Amit te bennem gyújtottál
És nem kell más.
Ugye játszottál már a gondolattal,
Hogy egyszer majd mellettem ér a hajnal,
Édes hangod a fülembe súgja,
Hogy nem volt elég, csináljuk újra.
Nem kell más, és mint egy állat
Elevenen felfallak,
Miközben szétszakítanál,
Nem kell más!
Nem kell más, úgy kívánom a szádat,
Csókolni a kezed, a lábad,
Érezni a bőröd illatát,
Nem kell más
Jó a kocsidban, jó a kádban,
Jó a füvön, az előszobában
Nekem mindegy hol jön ránk.
Nem kell más
Nem értek a szóból
Sose legyen elég a jóból
Örökre elcsábítottál
Nem kell más
Úgy akarlak téged
Nem érzed? Hisz megörülök érted!
Adj hát nekem egy éjszakát
És nem kell más
Minden ember hibázhat és hibázik is. De helyes-e az az út, amelyen a megkeseredettség miatt nem adunk új esélyt másoknak és a boldogságnak?! Mindig kell adnunk magunknak, másoknak és egymásnak egy újabb esélyt, mert sohasem tudhatjuk, mikor jön el a perc, amikor már késő lesz, és csak annyit tudunk majd mondani, hogy sajnáljuk.
Tihanyi Márk
„hiányzik!
hiányzik a csókod amikor ajkad ajkamhoz ért.
hiányzik az érintésed mikor kezed kezemhez ért.
hiányzik a tekinteted mikor rám néztél a elpirultam
hiányzik minden veled töltött percem…”
Valahol létezel,
valahol én is
valamit kérdezel,
valamit én is
néha vágy van benne,
néha remény is
valahol
valamit
te is
én is...
Egy reggel fülig érő mosollyan ébredtem,
Azt hittem szép nap lesz, de tévedtem,
Ágyamat megvetvén, ablakomon kinéztem,
Rájöttem-e szép napra semmit nem intéztem.
Lebeszéltem egy randit az édesemmel,
Szerettem őt, de tudtam vele játszom az életemmel,
Ő volt minden lánynak legszebb álma,
S ő megkap minden lányt, ki szíve vágya,
Féltem hogy elhagy, és megválik tőlem,
Vagy, éppen elhalásszák előlem.
A randin elmondtam mi nyomta szívem,
Ő végig hallgatta mit mondtam, híven.
Utánnam ő is szóhoz jutott,
S mondani valóján gyorsan végig futott.
A lényege az volt, hogy ő már más lányt szeret,
S hogy ő sajnálja, de megcsalt vele.