Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

47022. 16b5d6ae34
2014. aug. 3. 10:45
“Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik; amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét.” (Tatiosz)
47021. gyöngy:)
2014. aug. 3. 10:35

Van, hogy éppen azt bántod, akit legjobban szeretsz, akinek a legtöbbet, legszebbet, legjobbat akarod adni magadból mindig. De valamiért mégis megbántod. Szóval, tettel, türelmetlenséggel... őt, akitől jó szót, türelmet, szép érzéseket kaptál, kapsz. Akinek létezése értelmet ad neked. A te létezésednek. És mégis, őt bántod. Őt, akit végtelenül szeretsz. És ezért egy idő után már nagyon fáj. Lehet, hogy ő megbocsát, de tudod, legbelül érzed, hogy ez nem ilyen könnyű, érzed, hogy távolságot vet közétek. És ekkor csak egy dologra vágysz. Hogy megöleld, olyan erősen, olyan szorosan, hogy szinte már fájjon, hogy összeolvadj vele, a két test melege izzóvá váljon, és ez a tűz, ez az izzás megöljön, elégessen minden rosszat, minden bántást, bánatot, fájdalmat. Megtisztítson.

Csitáry-Hock Tamás

47020. 16b5d6ae34
2014. aug. 3. 10:25
“Ha szeretsz, sebezhető vagy. Szeress bármit, és biztosra veheted, hogy megszakad a szíved, de legalábbis sebet kap. Ha érintetlenül meg akarod őrizni, ne add senkinek, még egy állatnak se! Óvatosan bugyoláld be mindenféle kis hóbortba és kedvtelésbe, gondosan kerülj minden kötődést; zárd be jól önzésed ládikójába! De ott a koporsóban – ott a biztonságos, sötét, fülledt éjszakában elváltozik majd. Nem törik össze, törhetetlen, áthatolhatatlan, megválthatatlan szív lesz belőle.” (C. S. Lewis)
47019. Cilumiluci
2014. aug. 3. 10:17

"Csak ne lenne olyan gyönyörű a világ! A hajnalok! A víz, az erdő! A növények, az állatok! S közben minden nyomorúságukkal, ne lennének olyan érdekesek az emberek!"

Márai Sándor

47018. bd8f0b56fe
2014. aug. 3. 08:33
Szeretnék veled eső áztatta utcán táncolni, s szeretnék veled egy ágyban álmodni. Szeretném megmutatni mit ér egy könnycsepp, mely az öröm által tisztítja arcodat, s elmossa az összes bánatodat. Szeretném ha szemem tükrében fedeznéd fel a világot, s észrevennéd az igazán fontos dolgokat. Szeretném ha tudnád hogy a sivatagban is nyílik virág, s hogy a hóesésben is van melegség, mert így él a világ. Szeretném ha velem együtt kiáltanád, hogy suttogva is értem szavad, mert így nincs az a szív mely megszakad. Szeretném ha látnád hogy a vak ember is láthat csodás dolgokat, s kinek néma az élet, az is várja a hangokat. Szeretném ha együtt éreznénk azokat a dolgokat, melyeket sok ember a jelentéktelen dolgok miatt egyre csak halogat. És végül Szeretném, ha már ráncok borítják az arcunkat, azt lássam hogy életünk nem is lehetett volna ennél boldogabb...
47017. bd8f0b56fe
2014. aug. 3. 08:31
Két egymást szerető ember együttléte alatt kialakul egyfajta koreográfia. Lehet, hogy észre sem veszik, de a testük egymásra hangolódik: egy nyakcirógatás, egy simítás a hajon. Egy gyors csók után levegővétel, majd egy hosszabb csók, mialatt a férfi keze a blúz alá nyúl. Létezik egyfajta menetrend, megszokott rutin, de nem a szó "unalmas" értelmében. Egyszerűen arról van szó, hogy mindketten megtanulják a másikat, egymáshoz alkalmazkodnak, és ezért történik, hogy amikor hosszú ideig egy és ugyanaz a partner, a fogak nem koccannak össze, az orrok és a könyökök nem ütköznek.
47016. bd8f0b56fe
2014. aug. 3. 08:31
Amikor megcsókol, nem csinál semmi mást csak csókol. Én vagyok a világegyetem és a pillanat az örökké valóság, mert nem tervez közben semmit, nem akar elérni semmit. Csak csókol...lélegzetelállító.
47015. bd8f0b56fe
2014. aug. 3. 08:30
Nem számít mikor jött, nem fontos, hogy nem volt mellettem a kezdetek kezdetétől. A lényeg, hogy megjelent és azóta nem hagy el. Soha nem hagyott még cserben. Én sem hagyom őt. Nagyon vigyázok rá. Hatalmas kincs az életemben. Meglehet az egész életem...
47014. bd8f0b56fe
2014. aug. 3. 08:18
Talán egyszer foghatom a kezét, s nekem adja majd a szívét.
47013. bd8f0b56fe
2014. aug. 3. 08:18
Van, hogy eljön az a pont, hogy egyszerűen csak szerelmes vagy valakibe. Nem azért, mert az a valaki jó vagy rossz, nem azért, mert valamilyen. Egyszerűen csak szereted. És még csak azt sem jelenti, hogy onnantól fogva ásó, kapa, nagyharang. Ahogy azt sem, hogy soha nem fogjátok megbántani egymást. Egyszerűen azt jelenti, hogy szerelmes vagy, szereted szívedből. Néha azért, amilyen, néha pont annak ellenére. És tudod, hogy az a valaki is szeret téged, néha azért, aki vagy, néha meg pont annak ellenére.
47012. 0ca43d7a19
2014. aug. 3. 08:15
"Gyereket nevelni mindenki tud, kivéve azt, akinek van." Dúla.hu
47011. Dodi44 (válaszként erre: 47010. - Briell14)
2014. aug. 3. 03:06
:(
47010. Briell14
2014. aug. 2. 23:09

"Ha egyszer leállna a szívem,

és nem dobbanna meg újra,

Vajon lenne valaki,

akinek a könnye a síromra hullana?

Valaki kiáltaná sírva a nevemet?

-Miért ment el? Hisz örökké csak nevetett...

Egyszer eljön az idő, hogy örökre csukva a szemem

Remélem, majd akkor valaki

sírva engedi el a kezem..."

2014. aug. 2. 22:37

A szeretet azt jelenti, hogy a legjobbat kívánjuk és adjuk a másiknak, még annál is jobbat, mint amit magunknak adnánk.

Anthony Strano

47008. cc26e5b322
2014. aug. 2. 21:11

Nagyon szép mese :)

Évek óta egy sötét padlásszobában élt Zagar, a sárkány. Sárkányszívét, tűzvarázs érte. Egy boszorka úgy döntött, hogy „átkot” ád Zagarra, aki az utóbbi időben sosem mondott igazat. Mindenkit átvert, megbántott, kivel csak találkozott. Sárkányföldjén a falu lakói mind szomorúak lettek, akárhányszor csak találkoztak vele. Szavaival jobban égetett, mintha tűzet hányt volna az emberekre. Állandóan félrevezetet mindenkit. Zagar mondjuk ki, gonosz volt. Sosem szerette igazán magát, sárkánytestét és bőre színét. Képességeivel nem tudott jót tenni, csak ártani az embereknek. Haragudott a világra. Haragját pedig másokra vetette ki.

Az egyik ünnepi tűzijáték alkalmával pedig az egész falunak betelt a pohár.

A fa alatt üldögélő Zagarhoz egy tündéri kis szőke hajú kislány sétált oda. Vattacukrot akart neki adni, de a sárkány oly hangosan kiabált rá, hogy hagyja őt békén… Sandy nagyon megijedt és sírva rohant szüleihez. Csak dermedten figyelték az emberek, hogy Zagar már megint megbántott egy kedves, jó szándékú embert, aki ráadásul egy kisgyermek volt. Ekkor döntött úgy a boszorka, hogy „átkot” ád rá…

Úgy döntött Zagarnak meg kell találnia a lélekkódot, hogy újra emberek közé mehessen. Lelkének csillagtáncot kell járnia, ahhoz, hogy varázslat történjen…

Az erdő közepén egy elhagyatott kis faházba vitték Zagart, ahol hét lakattal zárták a padlásra fel. Hetente vittek neki élelmet, de csak egy apró reteszen adták be számára szótlanul. A padlásra egy aprócska fénycsóva kúszott csak be az ajtó alól… Évek óta így élt egyedül Zagar.

Egyáltalán nem értette mi is az a lélekkód és sosem hallott még csillagtáncról. Haragja az évek során csak nőtt és nőtt.

Pontosan tíz esztendővel később, mikor a lakatokat rázárták kopogtattak az ajtaján…

Majd egy vékonyka kis hang azt kérdezte tőle:

- Hogy vagy Zagar?

A sárkány szemöldökét felvonva percekig csak figyelt. Vajon tényleg valaki hozzászólt? Valóban a nevén szólították és azt kérdezték, hogy van…

- Hoztam neked valamit. Kérlek, gyere az ajtóhoz.

Kicsit még morfondírozott Zagar azon, hogy vajon álmodik-e, majd úgy döntött utána jár. Az ajtónál beszűrődő kis fényt két aprócska tappancs takarta ki.

- Hoztam neked vattacukrot. - mondta bátran a kislány.

Az a kislány, akit évekkel ezelőtt szavaival megbántott. Az a kislány úgy döntött, hogy Zagar nem gonosz és ő ezt be is bizonyítja az embereknek. Nem ítélkezik, inkább megtalálja a helyes lélekkódot, ami a sárkány lelkének örömet okoz…

Ő már tisztában volt vele, hogy mit is jelent a lélekkód. Figyelt az emberekre, a körülötte élőkre. Képes volt pillanatok alatt rájönni, mitől nem szeretik magukat igazán a Sárkányföldjén élők…

Miért boldogtalanok. Majd úgy döntött, hogy pontosan ott fogja megmutatni, hogy a testben dobogó szív mindenkinek képes csillagtáncra, ahol az emberek azt állítják igazán szív sincsen…

A kis reteszen benyújtotta Sandy a vattacukrot Zagarnak. Majd hozzátette: Egészségedre kedves sárkány.

- Kedves?! Te csúfolódsz velem? – érdeklődött mérgesen.

- Még hogy én kedves! Tudod mit, ezt sem kérem, tartsd meg! – majd fogta és visszatolta az ételt a reteszen át.

- Menj el! Most, és hagyj magamra!

Percek teltek el, mire újabb hangokra lett figyelmes. A retesz újra nyílt. Egy aprócska kis kezet látott ott.

- Kérlek Zagar, én tényleg azt gondolom,hogy kedves vagy. Gyere ide közel az ajtóhoz. Mesélek neked egy mesét.

A sárkány csak azért is tartotta magát és tovább gonoszkodott.

- Nekem ugyan nem kell mese, se vattacukor, sem a kis kezed. Nem szeretem, ha hozzámérnek! – kiabált ismét Zagar.

Sandyt ezt nem érdekelte és mesélni kezdett. Egy kis sárkányról, akinek fantasztikus gyermekora volt, édes szülei és tündéri kistestvérei… egy napjukat mesélte el reggeltől estig. Külön figyelmet fordítva a kedvességre. Az ébredés utáni puszikra, finom reggelire, a nevetésekre és nagy ölelésekre és dicséretekre.

- Emlékszel Zagar, hogy … - még a kislány be sem fejezte a mondatát, mikor furcsa meleget érzett kis kezében…

A sárkány megfogta Sandy kezét és sírni kezdett a sötét szobában.

- Köszönöm, hogy emlékeztettél erre. Köszönöm, hogy a rossz tulajdonságaim ellenére is kedves voltál velem és emlékeztettél, hogy mennyire is szerencsés voltam kissárkányként… Milyen boldogsággal töltött el sárkánymama finom reggelije és sárkánypapa nagy ölelése, nem beszélve testvéreimmel töltött kedves időről…

Ahogy fogta Sandy kis kezét egy kellemes melegség töltötte meg szívét lelkét. Olyan volt, mintha ezernyi kis fénylő csillag testében csillagtáncot járt volna…

- Ohh, Sandy, hát erre gondolt a boszorka? Erre az érzésre? Ez fantasztikus!

A varázslat megtörtént. Majd Zagar újra szabadon kószálhatott Sárkányföldjén, ahol Sandynek köszönhetően már nem gonoszságokat tett. Ellenkezőleg! Mindenkinek volt pár kedves szava. Nagy öleléseket osztogatott és kisgyermekeket vitt a hátán. Már nem akart ijesztgetni, inkább mosolyt csalni az emberek arcára. Már büszke volt arra, hogy sárkánynak született és megtalálta magában a lélekkódot…

Ami nem volt más, mint a szeretet. Amitől a legkeményebb kő is porrá omlik…

47007. Cilumiluci (válaszként erre: 47006. - Barai)
2014. aug. 2. 20:49
Igen..
47006. barai (válaszként erre: 47005. - Cilumiluci)
2014. aug. 2. 20:44
Lehetséges....
47005. Cilumiluci
2014. aug. 2. 19:16

“A láthatatlan vörös fonál azokat köti össze,

kiknek végzetében van megírva, hogy találkozzanak

függetlenül időtől, tértől és minden egyéb körülménytől.

A fonal megnyúlhat vagy összekuszálódhat,

De elszakadni sosem fog.”

( Ösi kínai mondás )

47004. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 18:21
Egy ilyen szép szerelem csak, egyszer adódik az életben. Ha elfordulsz, megtagadsz, akkor is az egyetlen maradsz. Nem kérek túl sokat csak, perceket és az édes mosolyodat. Várlak... Nem bánom mi volt, s van, csak bújnék hozzád, némán boldogan!
47003. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 17:07
Mikor lehunyom a szemem (nem számít hogy hol vagyok vagy épp mit csinálok) mindig téged látlak. Vajon hogyan tudnám megoldani, hogy ezentúl csukott szemekkel éljek?
47002. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 17:06
Nem sejtettem még, amikor először beszélgettünk, hogy egy nap még azt mondom neked: az életemnél is jobban szeretlek. Nem is sejtettem még, amikor először öleltelek, hogy egy nap ekkora szükségem lesz rád.
47001. Cilumiluci
2014. aug. 2. 15:20
Az idősebb kor előnye, hogy ilyenkor sajnos már ráébred az ember, hogy a jövő mindössze egy másik ma. Csak épp, ha elérünk oda, több tegnapunk lesz, és kevesebb holnapunk.
47000. cc26e5b322
2014. aug. 2. 15:00

"- Nem hittem volna, hogy lehet szörnyűbb annál, mint egyedül maradni az éjszakában.

- Pedig van. Egyedül maradni a tömegben." ...

/Babylon 5 c. film/

46999. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 14:24
Mikor hiányzik. Mikor ebben a pillanatban is rá gondolsz. Mikor ő is vár rád, s te is rá. Ám az este álmod hozzárepített. Édes karjai közé " befészkelted" magad, mert őrangyalod megadta ezt neked. Másnap mosollyal ébredtél, mert szíved nagyot dobbant. Mindenre emlékszel, és mintha nem is álom lett volna. Egy vágy, mely kivételesen így történt meg veletek. Olyan volt akár a valóság. Egy boldogabb nap. Egy reményteljesebb. Mielőtt felkelnél még egyszer becsukod szemed, valamit érzel. Mintha ő is ebben a pillanatban ébredne. Mintha azt mondaná szeretlek . S tudod ez az egy éjjel, vagy akár ez az elmúlt néhány másodperc feltöltött, s napod szebb lesz, mint amit el tudnál képzelni. Ha mardos is a hiánya. Ha most nincsen veled. Ha nem csókolhat meg. De tudod szeret, s ez több, amit ebben a percben adhat neked bárki. S lelketek össze van kötve. Egy apró kis híddal. Egy apró kis átjáróval, s érzed, hogy veled van, hiszen Neki nem kell kulcs a lelkedhez. Ő már benned is él.
46998. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 14:23
Szerelem, mintha felhő lenne...szerelem, mintha egy álom lenne... a szerelem egy szó, és minden közötte...a szerelem egy kívánság valóra válása...mert megtaláltam a szerelmet, mikor téged megtaláltalak.
46997. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 14:22
Ha lehetne egy kívánságom, azt kérném, hogy minden nap arra ébredjek fel, hogy érzem a nyakamon a leheleted, az arcomon az ajkaid melegét, a bőrömön az ujjaid érintését…azt szeretném, hogy érezzem a szívverésed az enyém mellett, tudva, hogy mindezt csak melletted élhetem át.
46996. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 14:14
Én csak veled akarok lenni! Mindig...Mindenhol...Az már mindegy igazából, hogy itthon a meleg ágyban, az utcán szakadó esőben vagy éppen egy híd alatt, étel, ital nélkül, a leghidegebben. Tudod, mindegy, hogy hol, hogyan...csak veled ... örökre.
46995. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 14:11
Szeretnék egy társat... aki mindig mellettem van... akire nem kell heteket várni, hogy rám érjen... aki kéznél van, ha szükségem van rá... akiért félre tudok tenni bárkit... aki felhív éjszaka, ha bajban van... akit felhívhatok éjszaka, ha bajban vagyok... aki szeret... akit szerethetek... akivel erről nem kell beszélni... aki erről nem akar beszélni... akarok valakit, aki elfogadja a hülyeségeimet, és akivel szemben én is toleráns lehetek... aki egészen más, mint én, de mégis nagyon hasonló... aki magával ragad, és aki képessé tesz arra, hogy magammal ragadjam... szeretnék egy társat... valakit, aki létezik...
46994. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 14:00
Egy olyan része vagy az életemnek, amelyet sohasem tudnék elengedni és elfelejteni. Tudom, hogy mi egybe tartozunk, és tudom, hogy megtaláltuk a helyünket, ott ahol a szívünk összeforrt, ott belül, ahol féltve őrzöm minden mosolyodat, minden szavadat, minden egyes eltöltött pillanatot veled.
46993. bd8f0b56fe
2014. aug. 2. 14:00
Egymásnak születtünk, és egymásé lettünk, Te és Én. Nincs is szebb dolog az életemben, mint Te, és ez kárpótolhatatlan nekem. Elvarázsoltál tündöklő szépségeddel, tündöklő - őszinte mosolyoddal. Nélküled még mindig csak abban az útvesztőben járnék, amiből kihúztál engemet... és ezért én vagyok a leghálásabb és legboldogabb ember neked az egész földkeregségen.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook