Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Az igazi nő olyan, akihez,
ha túl közel kerülsz megéget,
ha pedig távol vagy tőle, fázol."
"Az alkony olyan, mintha Isten épp lélegzetet venne, s egy pillanatra megállna az idő."
Emilie Richards
“A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná!”
(Lev Tolsztoj)
Az élet túl rövid ahhoz, hogy egyszer csak felébredj és megbánd. Szeresd azokat, akik jók hozzád. Felejtsd el azokat, akik nem. Hidd, hogy minden valamilyen okból történik. Amikor új esély adódik két kézzel kapj érte. Ha ez gyökeresen megváltoztatja az életed ne ellenkezz. Soha senki nem mondta, hogy könnyű az élet, csak azt, hogy érdemes élni.
Ismeretlen
Ha majd belefáradsz abba, hogy az legyél, aki nem vagy, akkor majd végre élvezheted az életet. Idővel rájössz, hogy ez nemcsak örömet szerez, hanem valami sokkal mélyebbet ad: értelmet az életednek.
Paulo Coelho
Valakit megérteni szinte sohasem egyszerű. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, nekünk is benne kell lennünk az élményben, melyet az illető átél. Kicsit az élményben, kicsit az életében, és kicsit még magában az emberben is.
Ezt leszámítva, csak akkor kaphatunk némi támpontot más érzésiről, ha mi is tapasztaltunk valami hasonlót, mint ő. Nem ugyanazt, mert az lehetetlen. Csak valami hasonlót…
De önmagában ez sohasem elég. A megértéshez nem egy múltbéli, hanem egy épp végbemenő, az adott pillanatban is zajló, eleven átélés szükséges. Ez történhet az emlékek felidézése által is, viszont mindenképp benne kell lennünk a folyamatban.
Árulónk a kétség:
Attól foszt meg, mit könnyedén elérnénk,
Ha volna merszünk.
William Shakespeare
Megtanultam, hogy aki nem keres, annak nem hiányzol. És akinek nem hiányzol, az nem szeret. A sors dönti el, hogy ki lép be az életedbe, de te döntesz arról, hogy ki marad. Az igazság egyszer fáj, de a hazugság újra és újra. Ezért értékeld azokat akik értékelnek és szeresd tiszta szívből azokat, akik viszonozzák!
-X.Y-
Nem nagyon tudnék elképzelni annál harmonikusabb pillanatot, mint amikor megélem, hogy "minden rendben van". Nem egyfajta praktikus számvetésre gondolok, hanem egy mély, kellemesen szétáradó nyugalomra és elégedettségre. A szeretteimre, akik körbevesznek, az élményekre és érzésekre, amiket nap mint nap megélek velük. A munkámra, az ízekre, a tavaszra, a virágokra, a zenére, a fényekre..Soha nem tudnám befejezni a sort. Annyira gazdagok vagyunk...
(Dr. Almási Kitti )
SZÍVHANG !
Hiszek a csodában
Egy boldogabb világban.
Ahol az emberek szívében
Csak a szeretet lakik!
Ahol a félelmet nem ismerik.
Hiszek a csodában
Egy őszintébb világban,
Ahol bízhatunk egymásban
Nincs hazugság, ócska színjáték.
Ahol a szeretet létkérdés.
Hiszek a csodában
Egy élhetőbb világban.
Ahol mindegy a származás
Ki rokon, ki barát,
Ahol a szeretet valóság.
Hiszek a csodában
Egy emberibb világban,
Ahol a vagyon nem érték
Nincs közöny, sem irigység
Ahol a szeretet ajándék !
Rózsahegyi Anita
"A közönséges kíváncsiság erősebb, mint a félénkség."
Agatha Christie
A családba azok tartoznak,akik mindennel együtt tárt karokkal fogadnak.Látják a fájdalmat a szemedben akkor is,ha mindenki mást átversz.Családban hangosan nevethetsz,szélesen mosolyoghatsz és nagyot álmodhatsz.A család olyan,mint a tejkaramella.Többnyire édes,néhány buggyanttal.És bár nem vagyunk vérrokonok,valami sokkal erősebb összeköt minket:a szeretet.
(Glee c. film)
Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod - nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat, neked is fáj - és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog, azonnal. A szeretet nem ismer sem időt, sem távolságot...
Müller Péter
Megbeszéltük, hogy még találkozunk, de nem beszéltünk meg konkrétumokat – nem mintha bármelyikünknek is rossz érzése támadt volna. Egyszerűen úgy éreztem és valószínűleg ő is, hogy mindent megbeszéltünk, illetve amit mégsem, azt is megértettük. Nekem elég volt tudni, hogy itt van, és valószínűleg neki is elég a tudat, hogy én itt vagyok. Néha az embernek csak ennyi kell: tudni, hogy a másik van.
Cecelia Ahern
Fecske Csaba:Aranyat rejt a nyár
A nap már hazaszállt:
elfogyó,sárga folt-
az égi vizekben
fürödni kezd a Hold.
Fürödni kezd a Hold.
A fűben csöpp bogár.
Végtelen mezőkön
aranyat rejt a nyár.
Aranyat rejt a nyár.
Mezítláb jár a csönd.
A földön béke van,
s fényesség odafönt.
(megj.:leánykám kedvenc verse ez)
Tudod mit. Ne akard mindenkivel jól érezni magad.
Nem kell. Nincs szükség képmutatásra. Akivel nem tudsz azonosulni, azzal nem tudsz, és kész, ne is őrlődj rajta. Ne erőltesd, majd ahol jól kell érezned magad, ott jól fogod. Ahol figyelnek rád, ott te is figyelsz másokra. Ahol ragyognod kell, ott ragyogni fogsz. Ennyire egyszerű ez. De amíg vannak emberek, akik mellett önfeledten kiléphetsz magadból, na addig nem kell aggódnod.
(Oravecz Nóra)
.oly szomjas szívem, hogy
Fölinna egy záport, s talán
Egy harmatcsepp sem hull rá soha!
Nem vagy szerelmes belém, és én sem vagyok az. Köszönöm, hogy leülsz mellém, és hogy meghallgatsz. Köszönöm, hogy beszélsz hozzám, köszönöm a mosolyod.
Köszönöm, hogy időt szánsz rám, élvezem a pillanatot.
Együtt nem vagyunk magányosak, miden rendben lesz már.
Mi leszünk a legboldogabb nem szerelmes pár.