Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Mindenkinek szüksége van valakire, akit jobban szeret önmagánál.
Felix Timmermans
"A szeretet az egyetlen zsebkendő, amely felszárítja a megszomorodottak könnyeit."
Charles Haddon Spurgeon
„ Mi történt veletek férfiak? Miért lett ilyen átkozottul fontos a nő teste? Hogyan születhetett meg az „ideális" méretek tébolya? Hogy történhetett meg, hogy a fenekét, mellét, lábát, hasát bámulva próbáljuk őt megismerni? Miközben épp őt nem látva, csak a testét vizsgáljuk.
Az az igazság, hogy nem merünk a szemébe nézni. Félünk csendben maradni és tekintetünket az övével összefűzni. Félünk megmutatkozni, s félünk megismerni. Félünk közös csendünket hallgatva a szeretet hullámain ringatózni. Ezért a testét nézzük. Legalábbis úgy teszünk, valójában azonban le van sütve a szemünk.
Ezért, kedves férfitársaim, most buzdítani foglak titeket. Emeld fel a tekinteted! Emeld fel, és nézz a nő szemébe! Ne a szemét nézd, nézz bele! Maradj csendben, szót ne szólj, csak kapcsolódj össze vele. Légy bátor! Kérd fel őt egy táncra! Mielőtt testetek eggyé válik, járjátok el a lélek táncát. Simuljatok össze, fonódjatok egymásba. Mielőtt hozzáérsz a testéhez, simogasd meg a lelkét, s hagyd, hogy ő is megsimogassa a tiéd. Mielőtt öleled, feledkezz bele abba a ragyogó szempárba, s hagyd, hogy magával sodorjon. Mielőtt elmerültök csókotok örvényében, varázsolj és varázsolódj. Mielőtt átadjátok magatok a testi szerelemnek, ragyogj és ragyogtass.
Azt kérded mi lesz, ha így teszel? Szeretnéd tudni mire is számíthatsz?
Nos barátom, akkor hazatalálsz. Nem leszel többé hontalan kósza, ki szeretet morzsákat koldulva bolyong. Mert kinek koldulnia kell a szeretetet, az nyáron is fázik. Nincs békéje, nincs nyugalma, egyre csak fut, rohan, menekül.
A mi otthonunk a nőben van. S míg haza nem találunk, nyugalmat sem lelhetünk. "
Molnár Attila
Azt mondják, amikor egy ajtó bezárul, valahol kinyílik egy másik. Csakhogy ők nem laktak az én házamban. Itt ugyanis a legtöbb ajtó mögött, amit kinyitottam, mindig valami félelmetes dolog rejtőzött.
Charlaine Harris
De aki kitartóan és sokáig jár hozzá, annak üzenni fog. Persze bátorság is kell ahhoz, hogy az ember kimondja, mire vágyik, hátha elítélik érte.
(Feldmár András)
"Ki vagyok én? Hol a helyem a világban, az emberi kapcsolatok rendszerében? Miért vagyok boldogtalan miért rossz a közérzetem, miért nem tudom kibontakoztatni képességeimet, miért keveredem újra meg újra hasonló jellegű konfliktusokba? Miért nem szeretnek úgy és annyira, ahogy igényelném, miért nem tudok én szeretni, miért ér annyi kudarc és bántás? Egyáltalán, mit érek én? Miért nyomasztanak félelmek és bűntudatok? Miért nem tudok úgy élni; mint a- "többi ember" - akik látszólag olyan könnyedén haladnak előre az élet útjain, és négyszemközt ugyanezt kérdezik valakitől, vagy titokban önmaguktól.
A kérdezés már eredmény. Mindenesetre messzebb vezet, mint önmagunk tömjénezése és a környezet, az "objektív körülmények" vádolása. Ez már út, amely elvezet valahova."
Popper Péter
Beletörődöm,
hogy bele ne törjek.
Fodor Ákos
Nézz körül
Mennyi ember él körülötted falak mögé bújva, s Te magad is falakat emelsz. Védekezel. Nem engedsz közel senkit sem magadhoz.
Igaz, a kitárulkozás veszélyes játék: sebezhetővé válsz.
De enélkül nincs Élet. Jó, ha vállalod a veszélyt.
Mert lehet, hogy 10 emberből 9 megbánt, de lesz egy, aki teljes valóságodban elfogad.
S ezért az egyért megéri! S ezt az egyet majd követi sok más, aki Hozzád hasonló. Nem is gondolnád, mennyi ilyen ember él!
Ha tisztán adod önmagad, olyan embereket vonzol magadhoz, akik Veled "egy cipőben járnak.
A szerelem azt jelenti, hogy két ember: kettő és mégis egy. Egy férfi és egy nő egyetlen angyallá olvad össze. Ez a mennyország.
(Victor Hugo)
Kár, hogy az emberek csak a különbséget látják meg, amely elválasztja őket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennük, és feleannyi probléma lenne a világban.
(Paulo Coelho)
Az arcodat ne mutasd szomorúnak.
Ne lássa senki, mi az, amit eltűrt.
Jobban kellene szeretni magunkat,
hiszen mi már nagyon kiérdemeltük.
Váci Mihály
"Istenem, add, hogy ne bíráljak:
Erényt, hibát és tévedést
Egy óriás összhangnak lássak -
A dolgok olyan bonyolultak
És végül mégis mindenek
Elhalkulnak és kisimulnak
És lábaidhoz együtt hullnak.
Mi olyan együgyűn ítélünk
S a dolgok olyan bonyolultak."
Remenyik Sándor
A szerelem mindent pótol, s a szerelmet
Nem pótolja semmi.
Petőfi Sándor
Remény, mit remélsz? - Semmit, soha többé.
Miért? - Valami megváltoztatott.
Élet, mi vagy? - Csak gyötrelem vagyok.
Mit mondasz, szív? - Szeretek, mindörökké.
Luis de Camoes
Weöres Sándor: Mosoly az arcodon
Szeretném látni a mosolyt az arcodon,
Tisztán, szelíden úgy, hogy ragyogjon:
Szeretném látni a boldog szemeket,
Amelyekből más is erőt meríthet.
Szeretném hallani a boldog nevetést,
Amely mindig őszinte és békés.
Hallani, ahogy a jót dicséri szád,
S nem az elégedetlenség nehezedik rád.
Szeretném érezni, hogy békés a világod,
Hogy hiteddel a rosszat leigázod.
Felülkerekedsz a súlyos bánaton,
Hisz Isten veled van minden utadon.
Szeretném tudni, hogy jó döntést hozol,
Ha válaszút előtt botladozol.
Mindig tudd pontosan, melyik Isten útja,
Tudd, ha rálépsz boldogság vár rajta.
Szeretném, hogy vágyaid valóra váljanak,
De hinned kell, hogy imáid meghallgattatnak.
S ehhez legyen az a hely a templomod,
Ahol a válasz már a szívedben visszhangoz.
Szeretném, ha aggódó szíved lecsendesülne,
Ha minden gondod Isten elé lenne letéve.
Ha szíved ezáltal teljesen felszabadulna,
A fénysugár lelkedig hatolhatna.
Szeretném, ha veled érted imádkozhatnék,
A bánatodban is szívesen osztoznék.
Ha nyújtod a kezed, Isten elé vezetlek,
Hitem szikrájából lángot gyújtok neked.
Szeretném, akár a könnyeid árán is,
Hogy hinni tudj abban, aki felszabadít.
Egy kőhajtásnyira van az igaz szeretet,
De a követ neked kell a földről felemelned.
Mosolyogj, valahányszor teheted, mosolyogj akkor is, ha nehéz, és meglátod, semmi sem állhat örömöd útjában, még az sem, ha néha bizony sírnod kell, annyira fáj valami.
/Jorge Bucay/
"Nem a mezőknek és nem a fáknak, hanem a szívnek kell virágba borulnia, hogy minden jobb legyen."
Gottfried Keller
"Ne feledd, nem az a feladatod, hogy bárkit bármire is megtéríts, hanem hogy segítsd a veled szembekerülő személyt megtalálnia saját erejét, bizalmát, hitét és szellemiségét, bármilyen legyen is az."
Szögyal Rinpocse
A tiltott gyümölcs mindig édesebb, a nőknek és a férfiaknak egyaránt az kell, ami elérhetetlen, amit nem kaphatnak meg, amiért küzdeni kell. Akkor is, ha az, ami már a birtokukban van, sokkal értékesebb vágyuk titkos tárgyánál.
Szalai Vivien
"Biztos lehetsz benne, hogy mindig lesz tavasz, s a folyó újra folyni fog, amikor felenged a fagy."
Ernest Hemingway