Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

49125. 10a749f053
2015. ápr. 24. 17:49

Az élet játéka a bumerángok játéka. A gondolataink, tetteink és szavaink visszatérnek hozzánk előbb vagy utóbb, megdöbbentő pontossággal.

Florence Scovel Shinn

49124. Cilumiluci
2015. ápr. 24. 17:21

"Három olyan dolog van, amelyet mindig eltanulhat a felnőtt a gyerektől: hogy kell ok nélkül örülni, hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba merülni, és hogy kell kíméletlenül kiharcolnia magának azt, amit ő akar."

(Paulo Coelho)

49123. 74
2015. ápr. 24. 11:12
"Ha nem bízol a jövőben,jusson eszedbe,hogy eddig még mindig boldogultál valahogy.!"
49122. Cilumiluci
2015. ápr. 24. 07:18
„Az egyedüli módja annak, hogy valakivel jó kapcsolatod legyen, az, ha szereted és elfogadod a másikat úgy, ahogy van.”
49121. turkkati
2015. ápr. 24. 07:15

Ha szeretünk valakit, elgyengülünk. Kiszolgáltatottak leszünk. Megalázhatóak. Gyakran vesztesek is. Egy szerelemben mindig az veszít többet, aki jobban szeret. A közönyös, akinek egy kapcsolat nem „vérre megy”, erősebbnek tűnik. Az egoizmus világában az az erős, aki önösebb. Akinek a páncélja keményebb. Márpedig a „tökéletlen” szeretet védtelenné tesz. Azért is félünk szeretni, mert odaadóvá válunk, kiszolgáltatottá. Mondjuk ki: gyengévé. Páncélban nem lehet szeretni, s ha levetjük önzésünk páncélját, nem csak érzékenyek leszünk, de sérülékenyek is. És mivel a szerelem ritkán izzik mindkettőnkben egyenlő hőfokon, mindig annak a nehezebb, aki jobban szeret.

A szerelem „egyfülű kosár” rendszerint az egyikünk cipeli. Annak a nehezebb. Még akkor is, ha néha intenzívebb boldogságot él át, mint a másik. Mert utána ő lesz a boldogtalanabb. A mi világunkban szeretni: vesztes vállalkozás. Rossz üzlet – ráfizetéses. Mégis belemegyünk néha. Mert amit nyerünk vele, az – akármilyen szenvedéssel jár – mégiscsak életünk értelme s talán egyedüli célja is… ”

SzeretetKönyv ( részlet )

49120. bd8f0b56fe
2015. ápr. 24. 06:27
A munka a láthatóvá tett szeretet. És ha nem tudsz szeretettel munkálkodni, hanem csak utálattal, akkor jobb, ha otthagyod munkádat, és leülsz a templom kapuja elé, és alamizsnát kérsz azoktól, akik örömmel munkálkodnak. Mert ha közönnyel sütöd a kenyeret, keserû kenyeret sütsz, amely az ember éhének csak felét mulasztja el. És ha utálattal sajtolod a szõlõt, utálatod mérget párol a borba. És énekelj bár úgy, mint az angyalok, ha nem szeretsz énekelni, dalod süketté teszi az emberek fülét a nappal és az éjszaka hangjaira. Kahlil Gibran: A próféta
49119. bd8f0b56fe
Ha az emberek közt élsz, vedd ki magad részét, becsületes, jogos, küzdelemből. Állj a védtelenek, gyengék közé; az erősek hatalmasok oldalán harcolni nem virtus. Benedek Elek – Testamentum
49118. bd8f0b56fe
,Rá kell állítanunk az agyunkat arra, hogy mindenben a jót vegye észre, lássa meg." Gánics Andrea
49117. 10a749f053
2015. ápr. 23. 20:52

"Amíg nem ismerjük, nem vesszük komolyan, nem tiszteljük magunkat, nem békülünk meg önmagunkkal és nem éljük saját életünket, addig csupán, mint a marionett, külső hatásoknak és törvényeknek engedelmeskedve, idegen életet élünk."

(Hermann Hesse)

49116. 1e75b9596c
2015. ápr. 23. 12:19
"Ha nem ismered a fákat, eltévedsz az erdőben, de ha nem ismered a meséket, eltévedsz az életben"
2015. ápr. 22. 22:01

Legyen a hálaadás ideje az este. Amikor megérted, hogy mit adott neked a napod és mi volt az értelme. Mert értéke és értelme van mindennek. Az esőnek, a szélnek, a téged körülvevő embereknek, a velük töltött időnek, vagy épp a lélegzetednek, netán a könnyeknek, de még a benned lévő szeretetnek is. Ha mindezt ma megélted és ezeket az élet csodáinak tekinted, szárnyalni fog a lelked. Csak rá kell érezned. Hát engedd! Ereszd be mélyen a szívedbe, s megérted, hogy mit adott neked a napod és mi volt az értelme…

Lippai Marianna

49114. turkkati
2015. ápr. 22. 20:11

"Az álmaim csak arra várnak,

Hogy végre általam megnyilvánulhassanak.

Ott a helyem, ahová a vágyam vonz."

Bagdi Bella

49113. Cilumiluci
2015. ápr. 22. 19:03

ÉDESANYÁM KEZE

A legáldottabb kéz a földön,

a te kezed jó Anyám.

Rettentő semmi mélyén álltam

Közelgő létem hajnalán;

A te két kezed volt mentőm

s a fényes földre helyezett…

Add ide,- csak egy pillanatra, -

Hadd csókolom meg kezedet!

Ez a kéz áldja, szenteli meg

A napnak étkét, italát

Ez a kéz vállalt életére

Gyilkos robotban rabigát,

Ez tette értünk nappalokká

A nyugodalmi perceket…

Hányszor ügyelt rám ágyam mellett,

Ha éjsötétbe dőlt a föld,

Hányszor csordult a bánat könnye,

Amit szememről letörölt,

Hányszor ölelt a szent kebelre,

Mely csupa, csupa szeretet! –

Lábam alól, ha néha néha

El is tévedt az igaz út,

Ujjaid rögtön megmutatták:

Látod a vétek szörnyű rút! –

Ne hidd Anyám, ne hidd, hogy egykor

Feledni bírnám ezeket!…

Ha megkondult az est harangja

Keresztvetésre tanított,

Felmutatott a csillagokra,

Úgy magyarázta: ki van ott;

Vasárnaponként kora reggel

A kis templomba vezetett…

Oh, hogy így drága két kezeddel

Soká vezess még, adja ég;

Ha csókot merek adni rája

Tudjam, hogy lelkem tiszta még.

Tudtam, hogy egy más, szebb hazában

A szent jövendő nem veszett! –

A legáldottabb kéz a földön

A te két kezed, jó Anyám!

Mindenki áldja közeledben;

Hát én hogy is ne áldanám?!

Tudom megáldja Istenünk is,

Az örök Jóság s Szeretet!-

Némán, nagy forró áhítattal,

Csókolom meg a kezedet!

Dsida Jenő

49112. bd8f0b56fe
2015. ápr. 22. 06:55
Az igaz barát nem az, aki meghív egy drága ebédre, hanem az, aki halkan odaszól, hogy beragadt a fogad közé egy darab káposzta. (ismeretlen)
49111. bd8f0b56fe
2015. ápr. 22. 06:54
Az az igazi barát, akire mindig számíthatsz, aki minden különösebb ok és cél nélkül is melletted van. A barátok felvidítanak, ha rossz a kedvünk, velünk nevetnek, ha vidámak vagyunk, de a legfontosabb, hogy akkor is mellettünk állnak, ha igazából semmire sincs szükségünk. (Tonya Hurley)
49110. bd8f0b56fe
A legfőbb kincs nem az arany vagy az ékszer, nem is a műkincs. Sosem birtokolhatod azt, ami bent a szívedben nincs. A földi javak bizony mulandók, és idővel mind eltűnnek. Ám az igaz, hű barátságok soha, soha meg nem szűnnek. (Csingiling és az elveszett kincs című film)
49109. bd8f0b56fe
Egy igaz barátságnak az a jellemzője, hogy bármi történik is, az mit sem változik. A barátság és az a készség, hogy egymáson segítsünk, az élet hátralévő részére is megmarad. (Heinrich Harrer)
49108. barai (válaszként erre: 49107. - Cilumiluci)
2015. ápr. 21. 20:28
Loptam :)
49107. Cilumiluci
2015. ápr. 21. 17:47

Légy majd a támaszom, ha egyszer megöregszem

Ha nehéz lesz a járás, s ráncos lesz két kezem

Légy akkor is támasz, ha egyszer nem emlékszem

Hogy reggel, vagy épp este, néked mit meséltem

Légy majd a támaszom, ha egy nap öreg leszek

Légy akkor is velem, mert nélküled elveszek

Légy az igaz barát, még ha vén is leszek

Kérlek, fogd a kezem, hisz akkor is szeretlek

Légy majd a támaszom, ha hajam őszre fordul

Akkor is légy majd az, ha könnyem is kicsordul

Az idő lassan eljár, sajnos felettem is

De támaszom, csak Te légy, e borús időben is

Légy kérlek támaszom, minden körülményben

Akkor is légy velem, ha majd megéhezem

Légy akkor is velem, ha egyszer majd haldoklom

E kivált nehéz napon, ne kelljen csalódnom

Légy az én támaszom, mikor szólítalak

Ha az idő tépázta, barázdált arcomat

Megsimítod néha, mikor megihlettél

Súgd fülembe olykor, csak engem szerettél…

Légy az én támaszom, a Teremtőre kérlek

És ha majd betartod, csak is úgy ígérd meg

Majd egy nap meghalok, és felcsendül a zsoltár

Istennek azt vallom, hogy támaszom Te voltál…

Árvai Attila

49106. bd8f0b56fe
2015. ápr. 21. 06:46

"Amikor elkezdtem szeretni önmagam, észrevettem, hogy a kínok, a szenvedések és érzelmi fájdalmak csak figyelmeztető jelei annak, hogy a saját igazságom ellenében élem az életem.

Ma már tudom, hogy ez: HITELESSÉG.

49105. bd8f0b56fe
2015. ápr. 21. 06:45

Az ember jórészt azzal teszi tönkre az életét, hogy - rettegve vagy reménykedve - folyton azt várja, mi lesz holnap. Nincs egy pillanatnyi nyugta, mindig a következő pillanatra gondol, aztán az utána következőre, s így nem tudja élvezni a jelent.

(Robert Merle)

49104. fegyver
2015. ápr. 20. 18:20

Az elfogadás nem más, mint hogy tiszteletben tartom a másik ember döntését. Az elfogadás nem kérlel, nem kérdez... Csak annyit mond "Rendben!"

S ha belül szét szakadok, akkor is elengedem, ami fontos számomra.. Hiszen az elfogadás alkotó eleme az önzetlenség, a színtiszta önzetlenség.

49103. 10a749f053
2015. ápr. 20. 12:49

A nő nem a szuperhímre vágyik, nem a hercegre a fehér lovon. Persze az egója meg-megszurkálja, egy-egy éles megjegyzéssel megpiszkálja a férfit, de nem Mr. tökéletesre van szüksége, hanem egy olyan hús-vér férfira, aki szeretettel, figyelemmel és megbecsüléssel öleli körül.

A. J. Christian

49102. Briell14
2015. ápr. 19. 22:04
"A nők olyanok, mint az almák a fán. A legjobbak a fa tetején vannak. A legtöbb férfi nem nyújtózkodik a jókért, mert félnek, hogy leesnek és megsérülnek. Ehelyett néha csak elvesznek egy almát a földről, ami nem olyan jó, viszont könnyű. Az almák a fa tetején azt gondolják, hogy bennük van valami hiba, pedig valójában ők csodálatosak. Csak várniuk kell a megfelelő férfira, aki elég bátor lesz hozzá, hogy felmásszon a fa csúcsára."
49101. Cilumiluci
2015. ápr. 19. 21:03
Nevess magadon, és nevess az életen. Ne gúnykacaj vagy önsajnálattól tocsogó nevetés legyen ez, hanem gyógyír, csodaszer, amely enyhíti a fájdalmat, és segít megfelelő távolságból kezelni az adott pillanatban szörnyűnek látszó kudarcokat.
49100. Briell14
2015. ápr. 19. 20:56

Átölel, de úgy, hogy érzem is. Ha hozzám ér, megnyugszom, mert tudom, minden rendben lesz, még ha totál káosz is most minden. Mellettem van, és érzem az erőt, azt, ami engem is erősebbé tesz, megnyugtat, de nem tör össze. Óvatos, de határozott. Szeret, de nem fojt meg. Támogat, és nem fog vissza. Kitart és hisz bennem. Bízom benne, ő meg bennem.

Van ilyen. Megtalálhat, és meg is fog találni. De csak akkor, ha meg kell találnia. Ha nem, beletörődöm, elfogadom. Nem tehetem egyértelművé, hogy meg kell történnie, hogy meg kell kapnom.

De ettől még minden áldott nap hiszek benne. És mint tudjuk, a hit csodákra képes - én meg azokra utazom.

Oravecz Nóra

49099. Cilumiluci
2015. ápr. 19. 20:33
” Sokkal nagyobb az erő mögöttem, mint az akadály előttem.”
49098. Gretaa
2015. ápr. 19. 18:57
"Az igazi vadállatok az emberek között vannak..."
49097. kiki11
2015. ápr. 19. 16:37
Mindig lesznek személyek, akiknek nem fog tetszeni az, aki vagy, amit teszel. Akik másként és jobban csinálnák a helyedben. Akik tudják, hogy kéne élned, mit kéne érezned. Akik mást látnak a tetteidben, mást hallanak ki a szavaidból, másként ítélnek meg. Megfelelni mindenkinek nem lehet és nem is kell. Hisz életed legfőbb bírálója csak te magad lehetsz. Amíg tetteid során a jó szándék vezérel, amíg mondanivalód igazat szól, ha szíved szava szerint élsz, addig nem számít, hogy mások kinek látnak. Ha magadba tekintesz úgy is tudod ki vagy
49096. Cilumiluci
2015. ápr. 19. 15:17

" Ha el merem képzelni azt, ahova el szeretnék jutni

- akár fizikai, akár lelki értelemben -,

az fél siker, mert csupán az valósulhat meg kívül,

amit belül már képes voltam megteremteni."

Kádár Annamária

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook