Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A siker nem döntő, a kudarc nem végzetes. A bátorság, hogy folytasd, ez az, ami számít.
Winston Curchill
Meg szoktam én mondani a véleményemet álarc nélkül is, ha valamiről van véleményem - jobb azt megmondani. Aztán ha véleményestül is szeretnek, jó, ha nem szeretnek, hát azt is el kell viselni.
/Szabó Magda/
A szeretet a szabadság jegyében áll.
Senki nem mondhatja meg, kit szeressek. Még én se utasthatom magamat, mert ez jóval magasabb szinten dől el, mint ahová akartaom fölér - ez a lelkem olyan helyén dől el, olyan magas, a földi élet légkörén túli szférájában, ahol már sem a társadalom, sem a szokások, az elvárások, az érdekek, de még a lelkiismeret sem szólhat bele semmibe. A lélek itt már szabadon szárnyal, azzal és oda, akivel és ahová akar.
A szeretetnek egyetlen törvénye van. Úgy hívják: szabadság
(Müller Péter: Örömkönyv)
Fortuna mosolyog, de csak ritkán tesz maradéktalanul szerencséssé. Ha napfényt küld, szúnyogokat is küld hozzá.
Wilhelm Busch idézetek
Egy mondás szerint, onnan tudhatod, hogy fontos dolog történt az életedben, hogy utána már nem tudsz úgy élni, mint azelőtt. Kaptál valakit, vagy éppen elveszítetted, nagyon megbántottak, vagy te tetted, aztán pár pillanatra kívülről láthatod az életed. Érzed, valami végérvényesen megváltozott. Aztán belekortyolsz a kávédba, visszarepülsz a földi reggeledbe. Érzed a szemetelő esőt, de ma valahogy még ennek is örülsz. Mert változol.
Osho
"Ismerőseim közül önmagamban találtam meg a legérdekesebb személyt."
Sören Kierkegaard
"Mindig a holnap varázsában élek, nem nézek távolabbra. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem tervezem a jövőt, mert majd biztos jó lesz, ahogyan lesz, amikor megtörténik, akkor azt fogom szeretni."
(Bombera Krisztina)
"Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni."
John Lennon
Hogy fájt, mikor csúfoltak és kínoztak
És sokszor jobb lett volna lenni rossznak,
Mert álom a bűn és álom a jóság,
De minden álomnál több a valóság.
Karinthy Frigyes
Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben.
Arany János
Ezt sírja: élni, élni még!
Mert élni, jaj, sohsem elég!
Az élet örök táruló:
Aki nem éli, áruló!
Tóth Árpád
Múló világ felett
Örök csillagok élnek,
Hiába hullanak
Hervadt lombok, remények,
Mindig akar, szeret, dalol az élet!
Juhász Gyula
Tudsz-e szeretni anélkül,hogy birtokolnál?
/ Szepesi Mária /
Én még éltem ott
Én még éltem ott, hol munka volt és becsület,
ahol nem éheztek, nem sírtak az öregek, s a gyermekek,
ahol a barna-héjú lágy kenyeret szívvel sütötték,
ahol elismert, és rangos volt az emberi érték.
Én még jólétben éltem ott, hol élni lehetett,
mert ahol éltem, volt a lelkekben annyi szeretet,
mely elűzött maga mellől minden gonoszságot,
amely eltorzulttá tette ezt a szép-arcú világot.
Én még éltem ott, ahol a tisztes kort megért,
mosolyogva vitte hátán nehéz keresztjét,
mert tudta, mindig, de mindig mellette áll az,
aki cipeli majd helyette, ha olykor elfárad.
Én az élet által ismertem meg minden szépséget,
azt, amit a hosszú útra majd büszkén vihetek,
de az itt maradó gyermekekkel, azokkal mi lesz,
ők mit visznek, ha számukra már minden elveszett.
Kun Magdolna
'Minden ember egy másik csillag. Sőt, egy másik naprendszer. Nincs olyan csillagközi utazás, amellyel fölfedezhetnéd a másik embert. Érezni a bőrével, hallani a fülével, nézni a szemével lehetetlen, mert ő egészen mást érez és hall és lát, mint te. Minden más benne.
Hiába a barátod. Hiába a szerelmed. Hiába a gyereked. Bár minden teremtett emberben Isten lelke él, de egy egészen más kalandban van benne, mint a tiéd - minden ember egy külön univerzum.
Egyetlen út visz hozzá: a szeretet.'
Müller Péter
Müller Péter ~ Az igazi nő
Az igazi nőnek csak a szemét nézd,
azt sem kívülről, hanem a lelke felől.
Először meg kell érezni a lelkét.
Ha a lelke felől nézed, az első réteg a
félelem, a múlt és a jelen sebei.
Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor
láthatod a második réteget a
gyengédséget, a cirógatás vágyat.
Ha ezt is látod, a harmadik rétegben
látod az öröm pajkosságát, a
negyedikben a harag villámait,
az ötödikben a harmónia vágyát,
a hatodikban a gyönyör cirógatását,
és a hetedikben azt a szeretetet,
ami teljesen a Tied.
Minden nő hét fátyoltáncot táncol,
és régen elvesztél, ha a fátylat,
a keblei halmát, vagy csípőjét nézed.
Csak a szemét nézd, a teljes ruhátlan lényét,
az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól
görnyedő teste,
minden apró titka a szemében van.
„Müller Péter ~ Az igazi nő Az igazi nőnek csak a szemét nézd, azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget a gyengédséget, a cirógatás vágyat. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljes ruhátlan lényét, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste, minden apró titka a szemében van.”
Tetszik ·
· Megosztom · 163672
Gondolatok Életről és Szeretetről - Müller Péter szép és nemes gondolatai
február 22., 17:00 · szerkesztve ·
'A Mindenség nem értelmetlenül kattogó, öntudatlan gépezet, hanem minden ízében Tudatos világ, amelyet egy Tökéletes Intelligencia
teremtett, sőt benne van! Az atomoknak is van szerény értelmük, emlékük, érzékenységük, ők is követnek valamit: egy gondolatot, egy mintát, egy energia-törvényt, amelyből kristályok, hegyek, csillagok, növények és állatok lesznek.
Ami láthatatlan, az a felfoghatatlan Bölcsesség irányító mintája, ereje, szelleme, mely mindent áthat, minden benne v...
Tovább
„'A Mindenség nem értelmetlenül kattogó, öntudatlan gépezet, hanem minden ízében Tudatos világ, amelyet egy Tökéletes Intelligencia teremtett, sőt benne van! Az atomoknak is van szerény értelmük, emlékük, érzékenységük, ők is követnek valamit: egy gondolatot, egy mintát, egy energia-törvényt, amelyből kristályok, hegyek, csillagok, növények és állatok lesznek. Ami láthatatlan, az a felfoghatatlan Bölcsesség irányító mintája, ereje, szelleme, mely mindent áthat, minden benne van és mindennel szétválaszthatatlanul egy! Az igazság nem az, amit gondolunk - hogy mi okos emberek egy oktalan Univerzum lakói vagyunk, hanem éppen fordítva: mi oktalan, önhitt és buta emberek egy abszolút Intelligens világnak nem 'lakói', hanem elválaszthatatlan részei vagyunk, melyben minden mindennel összefügg! Nem ok-okozati alapon, hanem eredendően és szétválaszthatatlanul. Nem tőlünk független díszletben élünk - hanem egyek vagyunk vele. Semmi sincs 'külön'.” Müller Péter ~ Jóskönyv”
Tetszik ·
· Megosztom · 112
Gondolatok Életről és Szeretetről - Müller Péter szép és nemes gondolatai
február 22., 15:00 ·
'Ha igaz az, hogy a szeretetben a kettő egy lesz, és egymásba ölelkezik, akkor ott nem lehetnek magántitkok, hozzáférhetetlen sebek, és főleg levegőtlen, gennyes sebek nem lehetnek, mert nem tudnak egymással összeforrni. Összeforrni csak a tisztaság tud, ezt még a sebészek is tudják, mert még a testünk is így működik. Senki sem tökéletes! És elvárhatatlan, hogy az legyen, mert az ember nem az.'
Müller Péter ~ Örömkönyv
„'Ha igaz az, hogy a szeretetben a kettő egy lesz, és egymásba ölelkezik, akkor ott nem lehetnek magántitkok, hozzáférhetetlen sebek, és főleg levegőtlen, gennyes sebek nem lehetnek, mert nem tudnak egymással összeforrni. Összeforrni csak a tisztaság tud, ezt még a sebészek is tudják, mert még a testünk is így működik. Senki sem tökéletes! És elvárhatatlan, hogy az legyen, mert az ember nem az.'
Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit -kerül, amibe kerül- meg tudjuk valósítani."
(Marie Curie)
"..fecseg a felszín,hallgat a mély"
(József Attila)
"Talán semmi sincs szebb a világon
mint találni egy embert, akinek lelkébe
nyugodtan letehetjük szívünk titkait,
akiben megbízhatunk, akinek kedves
arca elűzi lelkünk bánatát,
akinek egyszerű jelenléte elég, hogy
vidámak és nagyon boldogok legyünk."
(Hemingway)
Hamvas Béla: A barátságról (Részletek)
"Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. "
“Every morning in Africa, a gazelle wakes up, it knows it must outrun the fastest lion or it will be killed. Every morning in Africa, a lion wakes up. It knows it must run faster than the slowest gazelle, or it will starve. It doesn't matter whether you're the lion or a gazelle-when the sun comes up, you'd better be running.”
~Roger Bannister~
Afrikában minden reggel felébred egy gazella, és tudja, ma gyorsabban kell futnia a leggyorsabb oroszlánnál, különben megölik. Afrikában minden reggel felébred egy oroszlán és tudja, ma gyorsabbnak kell lennie a leglassúbb gazellánál, különben éhezni fog. Nem számít, oroszlán vagy-e, vagy gazella - ha a Nap felkel, jobban teszed, ha futsz.
El kell veszned, el kell veszítened mindent. Sokszor. Legfőképpen magadat. Mert így vagy képes újra elindulni, keresni és megtalálni. Így vagy képes változni. Mert a legnagyobb fájdalmak vezetnek el a legnagyobb kincsedhez. Önmagadhoz. Aki képes újra gondolni, újra érezni és újra kezdeni. Bármikor, bármi után... El kell engedned magadat, hogy újra megtalálhasd...
( Cser Melinda