Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

49245. bd8f0b56fe
2015. máj. 7. 10:04
Nekem mindig fontos volt, hogy átéljem: aki közelebbi kapcsolatba kerül velem, éreztesse, örül, mikor újra találkozunk.
49244. bd8f0b56fe
2015. máj. 7. 10:04
Minden érzelmi kapcsolat támadási lehetőség, és minél több embert eresztek magamhoz közel, annál számosabb csatornán áradhat felém a veszély.
49243. sz.julia
2015. máj. 7. 09:33
“Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel. Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel. Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki. Hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni. Hogy csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te szeretnéd, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével. Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné. Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak. Hogy nem számít, hány szilánkra tört a szíved: a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod.” (Paulo Coelho: A fény harcosa)
2015. máj. 6. 22:29
" Lélekemlékeidet mik a legszebbek voltak Lelkednek ... minden életedben... fellapozza Lelked..ember részednek is.... persze közben picit belehal ... aztán csodálkozik , hogy az ember szív is picit összeszorul....aztán a Lélek és az ember egymásra mosolyog... s tovább bandukol mert jól tudják ...ami VILÁGOKON ÁT VOLT..az itt sohasem létezhet..... legfeljebb emlékfoszlányként..néha keringhet ...(Meleron) ...."
49241. Boyocka
2015. máj. 6. 21:33

Isten elfelejtett nyelve: az álom…

Ha utólag észrevesszük életünkben “Jeleket” -mert “Jelek” mindig vannak-, már nem is vagyunk olyan rosszak, jó úton járunk. Mert időben észrevenni: már szentnek kell lenni…

49240. Cilumiluci
2015. máj. 6. 19:06

"Lesznek akiket megbántasz úgy, hogy észre sem veszed.

Lesznek, akik úgy bántanak meg hogy fogalmuk sem lesz róla.

Lesznek, akiket barátnak hittél, de saját maguk előtt is elbuknak.

Lesznek akik ellenségnek látszanak, s ők állnak melléd a bajban.

Lesznek útonállók, bliccelők, átutazók...

Lesznek akiket nevetve, s akiket sírva hagysz ott egy-egy állomáson.

Mindig, mindennek célja van.

Fáradalmas, izgalmas utazás az élet.

S ha találsz egy útitársat, aki végigkísér rajta, elértél mindent, amiről mások csak álmodoznak...

49239. barai (válaszként erre: 49238. - Cilumiluci)
2015. máj. 6. 13:07
Vissza áááám!
49238. Cilumiluci
2015. máj. 6. 11:55

Lám, jó: jónak lenni. Megemelni a kalapot annak is, aki elesett, annak is, aki kopott és megfáradt, mert mindent, de mindent visszakap az ember: az ütést is meg a simogatást is.

(Fekete István)

49237. 16b5d6ae34
2015. máj. 5. 22:58

"Nem azok a legfontosabb emberek,

kiknek jelenlétét mindig észrevesszük,

hanem kiknek hiányát nagyon is megérezzük."

/XY/

2015. máj. 5. 22:37

Hétköznapjaink során folyton méricskélünk, ítélkezünk egymás felett. Így próbálunk mások fölébe kerekedni, magabiztosabbá válni, de éppen ez által tesszük magunkat bizonytalanná és kevésbé szerethetővé. Saját félelmeinket és negatív prekoncepcióinkat vetítjük ki másokra. Így alakulnak ki sztereotíp, végletes gondolatok, ahelyett, hogy tanulnánk egymástól. Előfordulhat, hogy én így látom, te pedig úgy. Na és? Ezért kell gyűlölködni?

Popper Péter

49235. 5bcf1b7c01
2015. máj. 5. 20:56

"...amíg vádolom őt, hogy tönkretette az életemet, addig magamban sem találom meg azt, aki sorosomat át tudná írni. A gyűlölet és az önsajnálat olyan füstöt okoz lelkünkben, hogy attól saját szellemi Napunkat megpillantani lehetetlenség."

(Müller Péter)

49234. Cilumiluci
2015. máj. 5. 18:58

„Milyen csodálatos lény az ember, hogy elviseli az elviselhetetlent!”

Julius Fucsik

49233. Boyocka
2015. máj. 5. 16:34

"Nem tudom utam hová vezet...

Nem tudom kik lesznek azok, akik majd követnek...

Jövőm országútját még köd lepi el...

Egy egyszer valahová megérkezem...

S őrangyalom vezéreljen, minden kilométeren...

49232. Cilumiluci
2015. máj. 4. 21:40

„Van, hogy az úton egyedül kell menned. Mert a te utad, a te feladatod. Csak te járhatod be, senki más, mert neked kell a rád váró akadályokat leküzdened, mert a cél a te célod.“

Csitáry-Hock Tamás

49231. Cilumiluci
2015. máj. 4. 07:51

A megoldások az egyszerűségben vannak. Egyszerűen kellene élni. Ha bajod van, menj ki az erdőre, ne akarj semmit, és akkor a fák lehajolnak és elveszik a gondjaidat. Mint amikor kosarat fonsz, szősz, imádkozod a rózsafüzért, egy mantrát, vagy hallgatod egy patak csörgedezését… Csak úgy. Ez ugyanaz. Megtisztulsz.

Schäffer Erzsébet: Káprázat az élet!

49230. turkkati
2015. máj. 4. 06:34
Ha erős a hited, valahogy jön és megtörténik. Megkapod mindenestül: öleléssel, csókkal, mindennel együtt, úgy, ahogy arra mindig is vágytál. Ugyanis a hit erre képes: elsöpör minden akadályt az utadból, és úgy tesz, mintha azok ott sem lettek volna. Már csak egy dolgot kell megtanulni: jól tudni hinni. Kétségek nélkül, mélyen, legbelülről, megkérdőjelezhetetlenül, mert másképp semmi sem fog történni. Van, hogy csak jön. Nem kérdez, nem érdekli, hogy akarod-e vagy sem, ő csak érkezik, beállít és mindent megváltoztat, átír, felülír, ráadásul úgy, hogy semmit sem tudsz tenni ellene, csak annyi választásod marad, hogy élvezd. Nem tudsz irányítani, gondolkodni, nemhogy azzal törődj, hogy mi lesz holnap, vagy később.. Valahogy nem megy. Nem látod a holnapot, de nem is kell látnod. Ilyenkor csak elég belebújnod a pillanatba, és örülni annak, hogy átélheted, mert van, aki egy életen át sem kapja meg azokat a perceket, amik neked jutottak. Hogy miért? Mert elfogadja, hogy be kell érnie kevesebbel, aki pedig elfogadja, az nem is kaphat mást.
49229. Cilumiluci
2015. máj. 3. 21:57
Minden anya gazdag, ha szereti a gyerekeit. Nincs szegény édesanya, sem csúnya édesanya, sem öreg. Az ő szeretetük mindig a legszebb az Örömök között. És amikor, úgy látszik, szomorúak, akkor is elég egy csók, amit kapnak vagy adnak, és már minden könnyük csillaggá lesz a szemük mélyén.
49228. Cilumiluci
2015. máj. 3. 21:56
"Ha nem dobod el a személyiségedet, akkor nem találhatod meg az egyéniségedet. Az egyéniségedet a léttől kapod, a személyiséget pedig a társadalom akasztja a nyakadba. A személyiség által illeszkedsz be a társadalomba. A társadalom nem képes tolerálni az egyéniséget, mert egy egyéniség nem követi őt birkaként. Az egyéniség minősége az oroszlánéhoz hasonló: az oroszlán egyedül jár. A birkák mindig tömegben élnek; abban bíznak, hogy a tömegben otthonra találnak. A tömegben az ember mindig nagyobb biztonságban és védettségben érzi magát. Ha megtámadnak, a tömegben könnyebben megvéded magad. De egyedül? Csak az oroszlánok járnak egyedül. Pedig mindegyikőtök oroszlánnak születik, csakhogy a társadalmi beidegződések teljesen átprogramozzák az elmédet, és végül birka lesz belőled. Kapsz egy személyiséget; egy kényelmes, kedves, szófogadó és nagyon kötelességtudó személyiséget. A társadalomnak rabszolgákra van szüksége, nem pedig olyan emberekre, akik a szabadság feltétel nélküli elkötelezettjei. A társadalomnak azért van szüksége rabszolgákra, mert az őt irányító összes érdekszövetkezet engedelmességet követel." Osho.
49227. 16b5d6ae34
2015. máj. 3. 21:05

Nemsokára mi is meghalunk, minket is csak egy kis ideig szeretnek még, aztán elfelejtenek. De a szeretetnek ez teljesen elegendő. A szeretet minden megnyilvánulása visszahull a szeretetre, amelyből fakad. Annak, aki szeret, nincsen szüksége arra, hogy emlékezzenek rá. Van az elevenek országa, meg a holtak országa, s a híd a szeretet; csak az marad meg, az az élet egyetlen értelme.

(Thornton Niven Wilder)

49226. 16b5d6ae34
2015. máj. 3. 21:03

Minden régi bölcselet égető kérdése volt: Mi van az ember hatalmában?

S egyhangúan felelték mind: Csak a lelke.

(Márai Sándor)

49225. Cilumiluci
2015. máj. 3. 20:59
Köszönöm, hogy elviselted az elviselhetetlent. Hogy valamit teremtettél a semmiből. Hogy üres zsebekből is képes voltál adni. Hogy szerettél bennünket, mikor nem volt bennünk semmi szeretetre méltó. Köszönöm, hogy a lehetetlent is megoldottad egyetlen mosolyoddal. (Pam Brown
49224. Cilumiluci
2015. máj. 3. 20:58

"Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz. "

Jean-Jacques Rousseau

49223. turkkati
2015. máj. 3. 20:00

"Mások nevezzék csak

gyöngeségnek az állatszeretetet,

gúnyoljanak ezért

- te sétálj csak nyugodtan

a kutyáddal.

Jó társaságban maradsz,

s Isten is tudja ezt.”

Márai Sándor

49222. Cilumiluci
2015. máj. 3. 19:58

József Attila: ANYÁM

A bögrét két kezébe fogta,

úgy estefelé egy vasárnap

csöndesen elmosolyodott

s ült egy kicsit a félhomályban - -

Kis lábaskában hazahozta

kegyelmeséktől vacsoráját,

lefeküdtünk és eltünődtem,

hogy ők egész fazékkal esznek - -

Anyám volt, apró, korán meghalt,

mert a mosónők korán halnak,

a cipeléstől reszket lábuk

és fejük fáj a vasalástól - -

S mert hegyvidéknek ott a szennyes!

Idegnyugtató felhőjáték

a gőz s levegőváltozásul

a mosónőnek ott a padlás - -

Látom, megáll a vasalóval.

Törékeny termetét a tőke

megtörte, mindig keskenyebb lett -

gondoljátok meg, proletárok - -

A mosástól kicsit meggörnyedt,

én nem tudtam, hogy ifjú asszony,

álmában tiszta kötényt hordott,

a postás olyankor köszönt néki - -

1931. jan. 6.

49221. Cilumiluci
2015. máj. 3. 19:24

Amikor még piciny voltál,

olyan nagyon enyém voltál,

engem ettél, engem ittál

rám nevettél, nekem ríttál.

Mikor később nagyobb lettél,

mindig messzebb, messzebb mentél.

Először csak a kiskertbe,

aztán a nagy idegenbe.

Ha itt vagy is, csak elnézel,

akkor is nem engem nézel.

Nem anyádat, nem apádat,

valami más csillagtájat.

Úgy megnőttél, szinte félek,

már a válladig sem érek.

Alig-alig hihetem már,

hogy ölbéli bubám voltál.

Én voltam-e óriási,

vagy Te lehettél parányi?

Sosem voltál nehéz nekem,

nem éreztem gyöngeségem.

Melletted most kicsiny lettem,

ágaskodik hát a lelkem,

nőni akar, hogy elérjen,

homlokodig, hogy felérjen.

Húzol engem Te fölfelé,

mint a napfény maga felé,

fát, virágot, lombos ágat, -

fölemeled az anyádat.

Várnai Zseni: Úgy megnőttél, szinte félek

49220. Cilumiluci
2015. máj. 3. 19:15

„Korunk legnagyobb felfedezése, hogy saját hozzáállásunkról bármilyen körülmények között mi dönthetünk.“

William James

49219. turkkati
2015. máj. 3. 09:30

"A levél nem elég... a telefon sem. Csak a találkozás. Mert kell a közelség, az érintés, a mosoly, kellenek a szemek. Kellenek ezek a pillanatok, a találkozások. Hogy a lélekben megrajzolt képet a valóságban tudjuk kiszínezni, hogy az álomba beköltözzön a valóság, hogy az ünnepnapok mellett meglássuk a hétköznapokat is. A Másikat."

(Csitáry-Hock Tamás)

49218. Cilumiluci (válaszként erre: 49217. - Cilumiluci)
2015. máj. 3. 09:09
Ezt nem ide akartam :)
49217. Cilumiluci
2015. máj. 3. 08:51
Tímeáknak nagyon boldog névnapot kívánok,elsősorban lánykámnak :*
49216. 16b5d6ae34
2015. máj. 3. 08:17
"A levél nem elég... a telefon sem. Csak a találkozás. Mert kell a közelség, az érintés, a mosoly, kellenek a szemek. Kellenek ezek a pillanatok, a találkozások. Hogy a lélekben megrajzolt képet a valóságban tudjuk kiszínezni, hogy az álomba beköltözzön a valóság, hogy az ünnepnapok mellett meglássuk a hétköznapokat is. A Másikat." (Csitáry-Hock Tamás)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook