Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

49155. e15493f7be
2015. ápr. 26. 15:10
Ha két ember igazán szereti egymást, az a világban tapintható egyetlen csoda. Ilyenkor a bizonytalanság szertefoszlik, és a múlt, amire megtanítottak, vagy a jelen, amit hazudtak, nem létezik többé. Amikor a korlátokon túl már nem fojtogató árnyak prédája a lélek, csak akkor képes megérteni, hogy a szerelem maga a szabadság.
49154. e15493f7be
2015. ápr. 26. 15:10
Semmitől nem félni, de mindenhez kötődni. Mindent átélni és mindent megtartani. Vajon lehetséges-e? Újraélni minden hajnalt, mintha először látnánk, érezni minden virág illatát, szüntelenül megújulni, és nem ismerni a szót: keserű. Ez az élet titka.
49153. e15493f7be
2015. ápr. 26. 15:08

Sose gondolnád,

Hogy a boldogság

Neked is járhat.

És ha körülölel,

Akkor is úgy múlik el,

Mint a varázslat.

Ákos

49152. e15493f7be
2015. ápr. 26. 15:07

Néha nem többel, csak reménnyel szeretünk. Reménnyel, hogy soha nem szűnünk meg hinni vágyaink állandóságában. Néha félelemmel, mert van úgy, hogy a boldogság mélyebb, mint amit képesek vagyunk megtapasztalni vagy felismerni, és nagyszerűbb, mint amit a bátortalan szív képes lenne elviselni. Néha kétségbeeséssel, kínzó álmokkal, belénk ragadt gondolatokkal, fájón, azon töprengve, vajon hogyan fogjuk lelkünknek ezt az örökös sajgását elviselni. De néha szerelemmel szeretünk, csak úgy, igazán, adakozva, felszabadultan, szabadon, és nem a magunk, hanem a más boldogságáról szövögetünk álmokat, elűzve így a rettegő magányt, a kételyt, és a szomorú borzalmakat.

Balogh Boglárka

49151. 16b5d6ae34
2015. ápr. 26. 12:42

“Ha az ember szeret valakit, mindent könnyűnek talál. A Nap fényesebb, a virágok szebbek, az emberek jobbak.”

(Ramuz)

49150. 16b5d6ae34
2015. ápr. 26. 10:58

A szeretet nem szokás, elkötelezettség vagy hála. A szeretet nem az, amit a romantikus dalok mondanak róla. A szeretet van. Nincs definíciója. Szeress, és ne kérdezz sokat. Csak szeress.

Hioszi Tatiosz

49149. d92ce5ee3d (válaszként erre: 44368. - Jennyvagyok)
2015. ápr. 26. 10:50

ez az Oravecz Nóra a borzalmas közhelyeivel...:)

világból kiszaladnék tölűk:)

49148. kiki11
2015. ápr. 26. 10:20
Sok mindent elfelejtettem, amiről azt hittem, hogy tudom, és sok mindent megtanultam, amit már elfelejtettem. Sok mindent látok, ami messze van, és sok mindent nem, ami itt van a szemem előtt.
49147. kiki11
2015. ápr. 26. 10:17
„Van egy pont, ahol az ember kénytelen szembenézni a kőkemény tényekkel. Látja, hogy olyan út áll előtte, amely az ismeretlenbe viszi, de nincs más választása, mint előremenni. Amíg nem lép előre, csak egy helyben fog toporogni.”
49146. kiki11
2015. ápr. 26. 10:17
Szánalmasnak láttam magam. Nem bajba jutottnak, aki képtelen önmagán segíteni, hanem egy sajnálatra méltó teremtésnek, aki tudna segíteni, aki jó is lehetne, ha hinne önmagában. Aki annyi korlátot állított fel önmagával szemben, hogy végül inkább belehal, semmint elismerje, hogy igenis többre képes. Hogy szükség van rá.
49145. gerlemama
2015. ápr. 26. 09:48

Ha a bizalom odavész, akkor arra a kapcsolatra már nem lehet építeni.

Francine Rivers

49144. gerlemama
2015. ápr. 26. 09:45

Vannak dolgok, amelyeket egyszerűen nem lehet eltemetni, függetlenül attól, hogy milyen régóta és milyen erősen igyekszünk megszabadulni tőlük.

Francine Rivers

49143. kalasanszi
2015. ápr. 26. 02:36

"Kérlek szépen benneteket, ha egy rokon, ismerős gyereke hozzátok fordul azzal, hogy bántalmazzák otthon akár tettel, akár szóval, akár elhanyagolással, ne hessegessétek el azzal, hogy biztos nem. Hallgassátok meg nagyon figyelmesen, figyeljétek a testbeszédét, a hangszínét, ha képes elviselni, vagy szüksége van rá, öleljétek meg, és utána NE mondjátok vissza a szülőknek, hogy mit mondott a gyerek. Ha tényleg abúzusról van szó, akkor ha a bántalmazó megtudja, hogy az áldozata segítséget próbál szeretni, hatványozottan eszkalálódik az abúzus. Ti nem tudjátok meg az igazságot a szülőktől (gondoljátok, hogy pont most lesznek őszinték?), viszont lehetetlen helyzetbe hozzátok az amúgy is menekülésre képtelen áldozatot. Beszélgessetek vele sokat, figyeljétek, szeressétek. Szeressétek."

(Nárcisz Gyerekei)

49142. kalasanszi
2015. ápr. 26. 02:19

"A szimbiota nárcisztikus szülő sokszor retteg attól, hogy független legyél és legyen saját életed, mivel nem képes a saját énjét megkülönböztetni a tiedtől. Minden függetlenedési kísérletedet, így a nemet mondást is a saját pusztulásaként érzékel, és ezért nyílt vagy burkolt módon mindent megtesz azért, hogy ne mondhass nemet. Bűntudatot kelt benned, fenyeget, jelenetet rendez, elhiteti veled hogy egyáltalán nincs más választásod, megpróbál megvesztegetni, elhiteti veled, hogy torz a valóságérzékelésed, illetve hogy a világ sorsa, de legalábbis az életetek múlik azon, hogy igent mondasz-e. Lehetséges, hogy mindezt még te is elhiszed, ha elég jól fejlett a vonatkozó maladaptív sémád, de képes vagy létezni akkor is, ha nemet mondasz, ő is képes létezni akkor is, ha nemet mondasz neki. A nárcisztikus szülőd aktuális öröme vagy bánata semmit nem mond a te szerethetőségedről, vagy arról, hogy jó ember, jó gyerek vagy-e, mindössze arról, hogy aktuálisan éppen mit érez. A saját érzése pedig kizárólag az ő dolga, és az ő felelőssége, te nem tartozol felelősséggel azért, hogy a szülőd mit érez.

Ha szeretnéd gyakorolni a nemet mondást, próbálj meg meg valakinek nemet mondani valami nagyon apró dologban úgy, hogy nem kérsz elnézést, és nem indoklod meg, hogy miért mondasz nemet."

(Nárcisz Gyerekei)

49141. K.K11
2015. ápr. 25. 22:47
Van, ami többet rejt annál, mint amit mutat..
49140. Cilumiluci (válaszként erre: 49139. - Barai)
2015. ápr. 25. 21:23
Soha!
49139. barai (válaszként erre: 49138. - Cilumiluci)
2015. ápr. 25. 21:08
Nem bizony!
49138. Cilumiluci
2015. ápr. 25. 20:31
"Amíg az ember kitart, mindig van reménye a változásra. Az életet nem szabad eldobni. Akármilyen rosszra fordulnak is, akármilyen feketének látszanak is a dolgok, nem szabad feladni."
49137. Cilumiluci
2015. ápr. 25. 19:40

Jékely Zoltán: Az alkonyat...

Az alkonyat a legtisztább zene,

az alkonyat a legszebb épület;

meghallhatod, ha nincsen is füled,

megfoghatod, ha nincsen is kezed.

Az alkonyat a legszebb költemény,

ködtemplomon a legszebb falikép;

ha ilyet alkotnék valamikép,

halhatatlanságom nem félteném.

Az alkonyat a lelkemnek tava,

melyen hattyú módjára útrakél

s csak hagyja, hagyja, hogy ide s tova

ringassa rajta az esteli szél.

49136. Cilumiluci
2015. ápr. 25. 14:27

Egy ajándék éppen annyit ér, amennyi szeretettel kiválasztották azt.

Thyde Monnier

49135. bd8f0b56fe
2015. ápr. 25. 09:43

Pawel érezte, amit érzett, megvolt a maga igazsága, és megvoltak a maga tévedései is, amelyekért fizetett, nem mindig készpénzzel, és sokszor határidő után, a tévedések ugyanis nem évülnek el, csak a kamatszámláló ketyeg: tik-tak, vágd el a kék vezetéket, vagy a pirosat.

Ignacy Karpowicz

49134. bd8f0b56fe
2015. ápr. 25. 09:42

Nem mindig diadalmenet az élet, nem csupa siker, de az is igaz, hogy bármi sikerülhet, ha az ember valóban akarja, de nem azonnal; sikerülhet, ha kitartóan, saját vágyával összhangban cselekszik, és ha hitelesen sajátja a vágy; nem pedig olyasmi, amit mások "ültettek" a szívébe.

Jorge Bucay

49133. kiki11
2015. ápr. 24. 21:08
„Kell hogy legyen valami nagyon különleges az univerzum határainak természetében és mi lehetne különlegesebb annál mint hogy nincsen határ és nem lehetnek határai az emberi törekvésnek sem. Mindannyian mások vagyunk, akármilyen rossznak tűnik is az élet, mindig lehet tenni valamit, célba lehet érni. Amíg van élet, van remény!”
49132. turkkati
2015. ápr. 24. 19:52

"Közel sem vagyok tökéletes.

Hibáztam és hibázom.

Adtam már sok mosolyt és könnyet is.

Csalódtam és okoztam csalódást.

Sokszor hittem annak, akinek nem kellett volna.

Szerettem és gyűlöltem, és gyűlölök néha meggondolatlanul.

Vártam amikor már nem kellett volna és kapkodtam mikor még várnom kellett volna.

Voltam már túl türelmes, de ijesztően türelmetlen is, néha önző vagy túl megalkuvó.

De mégis ember vagyok!

Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeladás között.

És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel és a társaság a biztonsággal.

És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét és a bók nem esküszó.

És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget, a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével.

És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez.

Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér.

Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel a lelked, ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked.

És tanuld meg, hogy valóban nagyon sokat kibírsz.

Hogy valóban erős vagy.

És valóban értékes."

Veronica A. Schoffstall

49131. 10a749f053
2015. ápr. 24. 19:51

A másik dolog, amit tudunk tenni egymásért, az, ha bátorítjuk egymást. Lélegzetelállító rájönni arra, hogy mennyire az ellenkezőjét kapjuk a családban, mennyire az ellenkezőjét kapjuk a társadalomban. Nem bátorítjuk egymást. Angolul a bátorság courage. A cour jelentése: szív. Tehát a bátorítás, bátorság valami a szívvel, és nem az aggyal kapcsolatos. Nem az agyhoz kell beszélni, hanem a szívhez, és a bátorítás az egyik szívből a másik szívbe megy. Akinek nincs szíve, aki önmaga sem bátor, az nem tud bátorítani.

Feldmár András

49130. Cilumiluci
2015. ápr. 24. 19:47
"Vigyázz, hogy kit engedsz magadhoz közel. Mert előfordul, hogy olyanok kerülnek közel a szívedhez, akik nem érdemlik meg a szereteted. A jó arcukat mutatják feléd sokáig. De ne aggódj, idővel úgy is rájössz az igazságra, hogy kik is ők valójában. Megszerettetik magukat, majd hátba döfnek egy váratlan pillanatban. És úgy érzed az egyik feled meghalt. De soha ne légy szomorú ilyen emberek miatt!"
49129. fanni.mano
2015. ápr. 24. 19:47
"Add meg az esélyt neki, hogy szeressen a maga módján, úgy, ahogy ő tud, úgy, ahogy neki megy. Onnantól, hogy elengedsz minden görcsösséget, elér hozzád az, amit ad, és érezni is fogod azt, amit kapsz ahelyett, amire vágysz. Idővel pedig rájössz: ez bőven elég. Egyébként meg lehet, hogy ez már jóval több, mint amit adni képes, szóval csak hagyd. Tedd félre a görcsösséget, a vágyat, hogy szeressen, jobban, úgy, ahogy te őt, ugyanis nem tudhatod. Lehet, hogy nem is lenne elég, ha úgy szeretne, ahogy azt te várod, vagy ahogy te szereted. Lehet, hogy amit ő tud adni sokkal több, mélyebb, másabb, valami olyan, amit elképzelni sem tudtál eddig. Ha hagyod, hogy adjon, mindent meg fogsz kapni. Ne korlátozd elvárásokkal, és rájössz, igazából mindig azt kapod mindenkitől, amire épp szükséged van."
49128. 10a749f053
2015. ápr. 24. 19:44

Semmilyen álarc sem takarhatja el a szerelmet ott, ahol van, és nem színlelheti ott, ahol nincs.

Francois de La Rochefoucauld

49127. Cilumiluci
2015. ápr. 24. 19:36

Ne féljünk nagyot lépni, ha ez tűnik szükségesnek. Két kis lépéssel nem jutunk át a szakadékon.

David Lloyd George

49126. Cilumiluci
2015. ápr. 24. 19:09
"A szeretet ereje mindenre képes, de a szeretet hiánya képtelenné teszi a legjobb szándékot is". (Wass Albert)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook