Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Ha majd belefáradsz abba, hogy az legyél, aki nem vagy,
akkor majd végre élvezheted az életet. Idővel rájössz, hogy ez nemcsak örömet szerez, hanem valami sokkal mélyebbet ad: értelmet az életednek."
Paulo Coelho
"Lehetetlen-
mondta a Büszkeség.
Kockázatos-
mondta a Tapasztalat.
Felesleges-
mondta az Ésszerűség.
Próbáld meg-
suttogta a Szív..
Mindenki azt adja,ami a szívében van."
"Mennyivel jobb madárdalra, vagy kellemes zeneszóra. Vagy éppen kávéillatra. Mennyivel szebb az ébredés, a reggel, a nap, ha így ébredsz. Valami szépre."
(Csitáry-Hock Tamás)
A szeretet lángjaiban a legkeményebb vasnak is meg kell olvadnia. Senki sem téríthet el engem ettől a meggyőződéstől, mert a tapasztalás tanított meg rá.
(Mahatma Gandhi)
"Minden kis viaszgyertya megtanít arra, hogy egy kis melegért, fényért érdemes tövig égni, mert a kis dolgok fénye az, ami bevilágítja életünket "
Molnár Ferenc
"Néha a sors megvárakoztat, nem kapod meg rögtön, amit a legjobban akarsz. De ha türelmes vagy, és nem adod fel, elnyered a jutalmad."
Karen Hawkins
Mindennek, ami történik veled, nemcsak oka, de cèlja is van...!
Müller Pèter
"Ha valami véget ér, azt mondják, az utolsó időkben még egyszer teljesen virágba borul."
Carina Bartsch
"Nem tudom, mit rejt a sorsod,
mosolyt hoz-e vagy könnyeket.
Tanuld meg hát feledni a rosszat,
s őrizd meg a boldog perceket."
Ernest Hemingway
"Adj - de ne engedd, hogy kihasználjanak.
Szeress - de ne engedd, hogy visszaéljenek vele.
Higgy - de ne légy naiv.
Hallgass - de ne pazarold a hangodat."
"Mindazt, amire azt mondhatom: enyém, azt elveszíthetem,
az ember egyetlen örök tulajdona: a lelke."
Tatiosz:
„Amit magadról gondolsz, hozzád tartozik; amit másokról gondolsz, az is hozzád tartozik. Amit rólad gondolnak, azzal semmi dolgod, ha meg akarod őrizni lelked békéjét.”
"Az életben az egyik legnehezebb dolog azt megtanulni, hogy melyik hídon keljünk át
és melyiket égessük fel magunk mögött."
"Ha nagyon akarod megtalálod a REMÉNYT
egy gyerekben, egy házban ,elhangzó dalban
vagy annak a szemében akit szeretsz! "
"A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében."
Eleanor Roosevelt
"Jegyezd meg jól,
de ne csüggedj soha,
Remény, csalódás
Küzdelem, bukás
Sírig tartó nagy versenyfutás
Keresni mindig a jót, a szépet,
S meg nem találni -
Ez az élet!"
Madách Imre
"Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni.
Egy napon valóság lesz."
Popper Péter
Aki hagyja, hogy megszelídítsék, az a sírás kockázatát is vállalja vele.
(Antoine de Saint-Exupéry)
"A bizodalom és a remény többre képes a jó doktornál."
Galénosz
Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét.
Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.
Weöres Sándor
Sokan elengedik az élet apró örömeit,
miközben a nagy boldogságot várják.
Pearl Sydenstricker Buck
A fájdalom senkit nem kímél. (...) Alázatossá tesz. Beárnyékol. Megfeketít. Kivilágosít. / A bánat új embert farag belőled, ha közben nem pusztulsz bele.
Stephanie Ericsson
Amit elveszítünk, az sokkal édesebbnek tűnik utólag. Tudom, hogy így van, mert egyszer nagyon akartam valamit, és meg is szereztem. Ez volt az egyetlen dolog, amit igazán akartam életemben... aztán, amikor az enyém lett, porrá omlott a kezeim között... és ebből megtanultam, hogy az ember nem szerezhet meg magának semmit, egyáltalán semmit. Mert a vágyaink becsapnak.
Francis Scott Fitzgerald
"Fogd meg erősen a saját kezedet, adj erőt magadnak, és éreztesd zaklatott, boldogtalan és félelmektől gyötört lelkeddel, hogy van egy igazi barátja: önmagad."
Müller Péter
"Soha semmi sem múlik el egészen. Nem igaz ám, hogy az idő, ahogyan mondani szokták, eljár felettünk, és egy bekötött szájú zsákban magával viszi a tegnap és tegnapelőtt történeteit, illatait, színeit és formáit. Én inkább úgy érzem, hogy az, ami egyszer megtörtént velünk, az soha többé nem válhat meg nem történtté, amíg élünk, megőrizzük magunkban a benyomásait."
Kassák Lajos