Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Az ember könnyen lesz önző, ha nagyon szeretik."
Kaffka Margit
"Ne menj a romok közé! Ne töprengj azon, hogy alakíthattad volna-e másképp a múltadat. Legfőbb lelki erőd csak a megtörténtek vállalása lehet. Fogadd el, hogy ami történt veled, amit cselekedtél, az a törvényed. Ezért űzz messze magadtól minden megbánást, bűntudatot, lelkiismeret-furdalást, minden olyan belső történést, szégyent, ami megaláz."
Popper Péter
"Milyen magányos lehetett egész életében - talán úgy, hogy nem is tudott róla -, mert az önző emberek mindig magányosak. Ki tudják zsarolni mások szolgálatát és még a gyengédségét is - de a szeretetét senkinek. Ideig-óráig a szeretetet is, de csak annyi időre, míg le nem leplezik magukat. S ez az idő mindig nagyon kevés."
Galgóczi Erzsébet
"Bizonyos viharok, mielőtt betörnének a kertünkbe, apró üzeneteket küldenek, melyekkel lustaságból nem foglalkozunk."
(Paulo Coelho)
Charlaine Harris
2010. nov. 5. 12:24 - írta Kata
még nincsenek kommentek
Címkék: idézet
"Mondani akarom, hogy te vagy az én kicsikém, hogy öregen és ősz hajjal is szeretni foglak - akkor is, ha ez biztosan nem történik meg. Meg még azt is, hogy tudom, hogy örökké hűséges leszel hozzám - pedig ez sem történhet meg. Folyton falakba ütközöm, ha ki akarom fejezni, hogy szeretlek."
Charlaine Harris
Pontszám:
5 (1)
Jelentkezz be a szavazáshoz!
Truman Capote
2010. nov. 5. 12:11 - írta Kata
1 komment
"A szerelmi boldogság nem abból áll, hogy minden érzelmi energiánkat egy személyre sugározzuk: az embernek egyszerre egy egész csomó dolgot kell szeretnie, s ezeknek az összessége ölt testet a szeretett lényben, aki - ha igazán szeretik - szerelmese szemében a bimbózó orgonák virága, egy hajó lámpásai, az iskolai csengő, egy táj, felejthetetlen beszélgetések, jó barátok, gyermekkorunk egy vasárnapja, egy kedves hang, mely megszűnt beszélni, a legkedvesebb ruhánk, az ősz, a tavasz, a nyár, a tél, s az emlékeink, mert az emlékezés az élet veleje, a kenyér és a víz. Ezenkívül: teljes leltára minden vágyunknak és álmunknak, ami érthető, mert benne igazán minden vágy és álom egyesül."
Truman Capote
Pontszám:
5 (1)
Antalfy István
2010. nov. 5. 11:57 - írta Kata
még nincsenek kommentek
"Emlékszel? május volt, kéklett a tó,
mosoly volt minden, mint szemedben,
azóta ősz lett. A tópart ködös,
azóta én is komor, néma lettem."
Antalfy István
Pontszám:
5 (1)
Schäffer Erzsébet
2010. nov. 4. 16:19 - írta Kata
még nincsenek kommentek
"Hová tűnik a fájdalom? Elpárolog? Fölszívódik? Vagy ott áll lesben valahol egy sötét szögletben, és csak a pillanatot várja, hogy felbukkanjon. Hová lesz? A leghihetőbb, hogy bennünk marad. Itt van, láthatatlanul. Elnyúlik, elterül, nincs is. Nem érzünk a jelenlétéből ilyenkor semmit. Pedig biztosan itt ólálkodik. Hogyan tudna másképp, ha akar, egy másodperc tört része alatt elhatalmasodni rajtunk? Hogyan tudna rögtön és azonnal úgy fájni?"
Schäffer Erzsébet
Pontszám:
5 (1)
Antoine de Saint-Exupéry
2010. nov. 4. 16:06 - írta Kata
még nincsenek kommentek
"Lakik bennem valaki, aki ellen küzdök, hogy magamat gyarapítsam."
Antoine de Saint-Exupéry
Pontszám:
5 (1)
Pilinszky János
2010. nov. 4. 15:56 - írta Kata
még nincsenek kommentek
Mert aki végkép senkié,
Az mindenki falatja.
Pusztíts hát szörnyű szerelem.
Ölj meg. Ne hagyj magamra.
Pilinszky János
Pontszám:
5 (1)
Simone Weil
2010. nov. 4. 15:52 - írta Kata
még nincsenek kommentek
"Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."
Simone Weil
Pontszám:
5 (1)
Erdős Olga
2010. nov. 3. 13:50 - írta Kata
még nincsenek kommentek
Erdős Olga
Láthatatlan kötelék
Űz hozzád, szorít,
nem ereszt.
Üvölteném, de csak
némán ejtem ki
nevedet.
Könnyek
fájdalmas szenvedélye.
A ,,majd egyszer"
örök reménye.
Valami szép,
valami kék,
olyan, ami hív:
egy láthatatlan kötelék.
Csatok és kapcsok
nélkül -
lelkem lelkedbe
szédül.
Pontszám:
5 (1)
Lányi Sarolta
2010. nov. 3. 13:40 - írta Kata
még nincsenek kommentek
Lányi Sarolta
Egyfajta sors
A szerelem kiszenvedett.
A barátság is elbarangolt.
Kínzó zörej lett, ami dal volt.
... És te? Mi lett veled?
Elfullad a lélegzeted.
Nem értik meg a dadogásod.
Minden betűddel sírod ásod.
... Elfelejtik neved.
Pontszám:
5 (1)
Tornay András
2010. nov. 3. 13:34 - írta Kata
még nincsenek kommentek
Címkék: vers
Tornay András
Sors
Harmóniába rejtett szépség
Csonkaságba zsúfolt épség
Hajnalban megbújó sötétség
Fájdalomba préselt könyörgés
Felkiáltok. Halljátok meg.
Itt vagyok. Csodaként. Hangtalanul.
Érintésért, megértésért
Ölelésért, gyertyafényért
Kúszva, könyörögve
A nagy keretre könyökölve
Golgotákon megfeszítve
Sziklákat elgördítve
Meghalva és megszületve.
Pontszám:
5 (1)
Paulo Coelho
2010. nov. 3. 12:39 - írta Kata
még nincsenek kommentek
"Bizonyos viharok, mielőtt betörnének a kertünkbe, apró üzeneteket küldenek, melyekkel lustaságból nem foglalkozunk."
(Paulo Coelho)
Tornay András
Sors
Harmóniába rejtett szépség
Csonkaságba zsúfolt épség
Hajnalban megbújó sötétség
Fájdalomba préselt könyörgés
Felkiáltok. Halljátok meg.
Itt vagyok. Csodaként. Hangtalanul.
Érintésért, megértésért
Ölelésért, gyertyafényért
Kúszva, könyörögve
A nagy keretre könyökölve
Golgotákon megfeszítve
Sziklákat elgördítve
Meghalva és megszületve.
Lányi Sarolta
Egyfajta sors
A szerelem kiszenvedett.
A barátság is elbarangolt.
Kínzó zörej lett, ami dal volt.
... És te? Mi lett veled?
Elfullad a lélegzeted.
Nem értik meg a dadogásod.
Minden betűddel sírod ásod.
... Elfelejtik neved.
Erdős Olga
Láthatatlan kötelék
Űz hozzád, szorít,
nem ereszt.
Üvölteném, de csak
némán ejtem ki
nevedet.
Könnyek
fájdalmas szenvedélye.
A ,,majd egyszer"
örök reménye.
Valami szép,
valami kék,
olyan, ami hív:
egy láthatatlan kötelék.
Csatok és kapcsok
nélkül -
lelkem lelkedbe
szédül.
"Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."
Simone Weil
Mert aki végkép senkié,
Az mindenki falatja.
Pusztíts hát szörnyű szerelem.
Ölj meg. Ne hagyj magamra.
Pilinszky János
"Lakik bennem valaki, aki ellen küzdök, hogy magamat gyarapítsam."
Antoine de Saint-Exupéry
"Hová tűnik a fájdalom? Elpárolog? Fölszívódik? Vagy ott áll lesben valahol egy sötét szögletben, és csak a pillanatot várja, hogy felbukkanjon. Hová lesz? A leghihetőbb, hogy bennünk marad. Itt van, láthatatlanul. Elnyúlik, elterül, nincs is. Nem érzünk a jelenlétéből ilyenkor semmit. Pedig biztosan itt ólálkodik. Hogyan tudna másképp, ha akar, egy másodperc tört része alatt elhatalmasodni rajtunk? Hogyan tudna rögtön és azonnal úgy fájni?"
Schäffer Erzsébet
"Emlékszel? május volt, kéklett a tó,
mosoly volt minden, mint szemedben,
azóta ősz lett. A tópart ködös,
azóta én is komor, néma lettem."
Antalfy István
"A szerelmi boldogság nem abból áll, hogy minden érzelmi energiánkat egy személyre sugározzuk: az embernek egyszerre egy egész csomó dolgot kell szeretnie, s ezeknek az összessége ölt testet a szeretett lényben, aki - ha igazán szeretik - szerelmese szemében a bimbózó orgonák virága, egy hajó lámpásai, az iskolai csengő, egy táj, felejthetetlen beszélgetések, jó barátok, gyermekkorunk egy vasárnapja, egy kedves hang, mely megszűnt beszélni, a legkedvesebb ruhánk, az ősz, a tavasz, a nyár, a tél, s az emlékeink, mert az emlékezés az élet veleje, a kenyér és a víz. Ezenkívül: teljes leltára minden vágyunknak és álmunknak, ami érthető, mert benne igazán minden vágy és álom egyesül."
Truman Capote
"Mondani akarom, hogy te vagy az én kicsikém, hogy öregen és ősz hajjal is szeretni foglak - akkor is, ha ez biztosan nem történik meg. Meg még azt is, hogy tudom, hogy örökké hűséges leszel hozzám - pedig ez sem történhet meg. Folyton falakba ütközöm, ha ki akarom fejezni, hogy szeretlek."
Charlaine Harris
"Az álom ablak, melyen által
Lelkünk szeme jövőbe néz."
"Ha szeretsz valakit vagy valamit, akkor engedd szabadon. Ha visszatér hozzád, akkor a tiéd, ha nem, akkor soha nem is volt a tiéd."
Adam J. Jackson
Nem az rendített meg engem, hogy hazudtál nekem,
hanem hogy többé nem hiszek neked. (Nietzsche)
"Bár minden ember az volna, aminek látszik; vagy pedig ne látszanék olyannak, ami nem!"
/Shakespeare/
"Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben. Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak amikor megértek e találkozásra. Megértek, nem éppen hajlamaikkal vagy szeszélyeikkel, hanem belülről, valamilyen kivédhetetlen csillagászati törvény parancsa szerint, ahogy az égitestek találkoznak a végtelen térben és időben, hajszálnyi pontossággal, ugyanabban a másodpercben, amely az ő másodpercük az évmilliárdok és a tér végtelenségei között."
(Márai Sándor)
szerintem is.... az utóbbi időszakomra..
szia
ez igaz:)
Szia:)