Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

11119. Angyalka20
2010. nov. 9. 22:31

Ha most el kéne mesélni valakinek az életemet, megtehetném úgy is, hogy független, bátor és boldog nőnek gondoljon. De ez nincs így, mert megtiltottam magamnak, hogy kimondjam azt a szót, ami fontosabb, mint a tizenegy perc: szerelem.

Egész életemben úgy gondoltam, hogy a szerelem egyfajta önkéntes rabszolgaság. Ez a hazugság: csak akkor van szabadság, amikor szerelem is van.

Aki teljesen át tudja adni magát az érzésnek, aki szabadnak érzi magát, az szeret igazán.

És aki szeret, szabadnak érzi magát.

Ezért hiába minden élmény, tapasztalat, felfedezés, amit átélhetek - az egész nem ér semmit. Remélem, hogy ez az időszak hamarosan véget ér, és újra elkezdhetem keresni önmagam - egy férfi tükrében, aki megért, és nem okoz fájdalmat.

De micsoda ostobaságokat fecsegek? Hiszen a szerelemben senki sem bánthatja a másikat. Mindannyian felelősek vagyunk azért, amit érzünk, és soha nem hibáztathatjuk a másikat emiatt.

Sokszor éreztem magam megsebezve, amikor elvesztettem azokat a férfiakat, akikbe szerelmes voltam. De ma már biztos vagyok benne, hogy nem lehet elveszíteni senkit, mivel birtokolni sem lehet senkit.

Ez az igazi szabadság megtapasztalása: bírni a legfontosabb dolgot a világon, anélkül, hogy birtokolnánk.

11118. Angyalka20

Ha most el kéne mesélni valakinek az életemet, megtehetném úgy is, hogy független, bátor és boldog nőnek gondoljon. De ez nincs így, mert megtiltottam magamnak, hogy kimondjam azt a szót, ami fontosabb, mint a tizenegy perc: szerelem.

Egész életemben úgy gondoltam, hogy a szerelem egyfajta önkéntes rabszolgaság. Ez a hazugság: csak akkor van szabadság, amikor szerelem is van.

Aki teljesen át tudja adni magát az érzésnek, aki szabadnak érzi magát, az szeret igazán.

És aki szeret, szabadnak érzi magát.

Ezért hiába minden élmény, tapasztalat, felfedezés, amit átélhetek - az egész nem ér semmit. Remélem, hogy ez az időszak hamarosan véget ér, és újra elkezdhetem keresni önmagam - egy férfi tükrében, aki megért, és nem okoz fájdalmat.

De micsoda ostobaságokat fecsegek? Hiszen a szerelemben senki sem bánthatja a másikat. Mindannyian felelősek vagyunk azért, amit érzünk, és soha nem hibáztathatjuk a másikat emiatt.

Sokszor éreztem magam megsebezve, amikor elvesztettem azokat a férfiakat, akikbe szerelmes voltam. De ma már biztos vagyok benne, hogy nem lehet elveszíteni senkit, mivel birtokolni sem lehet senkit.

Ez az igazi szabadság megtapasztalása: bírni a legfontosabb dolgot a világon, anélkül, hogy birtokolnánk.

Coelho.

11117. Angyalka20
A szerelem kétségtelenül erőszakos. (...) Nincs nála rosszabb. Vagy jobb. Én egyformán elviselhetetlennek találtam mindkét szélsőséget, ám hiányuk még inkább elviselhetetlen.
11116. 424979da13
2010. nov. 9. 22:30

Sziasztok! Az én kedvencem....

"Ha a sors citrommal kínál,csinálj belőle limonádét."

11115. Angyalka20
2010. nov. 9. 22:30

Hűlt helyén holmi

meleg mocorgás múltán

mélyebb a hideg.

11114. Angyalka20
2010. nov. 9. 22:29

- És hogy ismerem föl a Másik Felemet?

(...)

- Kockáztatva - (...) - Vállalva a vereség, a csalódás, a kiábrándulás kockázatát, és soha fel nem adva a Szerelem keresését. Aki nem adja fel, az győz.

11113. Angyalka20
Gondolj arra: föl kell építeni a békességet ezen a világon. És békességet építeni csak jóindulatból lehet.
11112. Angyalka20
Mindennek oka van, minden esemény mögött valamilyen lecke húzódik meg. Ám nem mindig könnyű felismerni a tanulságot.
11111. Angyalka20
Egy kis késlekedés nem árt: ami hamar áll elő, hamar a semmibe vész.
11110. Angyalka20
2010. nov. 9. 22:28
Boldog?! Valamikor az őskorban egy agyalágyult ősember kitalálta ezt a süket szót, aztán a sok utód elkezdte szajkózni. Kergetik. Rosszabb, mint amikor - a moziban láttam - a kocsis az ostor végére kötve szénát lógat a lovak elé, hogy a pacik azt higgyék, csíphetnek belőle. Futnak a lovak, a széna meg mindig előttük lóg, hiába kergetik.
11109. Angyalka20
2010. nov. 9. 22:28

Miért haragszol, vagy miért untad el szerelmünk?

Ablakod sötét függönye mögött hallgasd csak

mosolyodtól részegen énekelek most is

s a te szemeiddel néznek le rám a csillagok.

11108. Angyalka20
2010. nov. 9. 22:27

Szeretlek. Nincs rá szó, nincs mozdulat.

A rémülettől görcsösen szeretlek.

Elsorolom, hányféle iszonyat

vár rám és rád, már arcunkba merednek.

(...)

Hét esztendeje szeretlek, szerelmem,

fordíts egyet a Göncöl-szekeren,

szólj a világnak, mondd, hogy lehetetlen -

s maradj velem.

11107. Angyalka20
2010. nov. 9. 22:16

Az ember él, s toldozgatja, javítja, építi, majd néha elrontja életét; de idő múltával észreveszi, hogy az egész, úgy, ahogy hibáiból és véletlenségből összeállott, másíthatatlan.

Márai Sándor

11106. Cilumiluci (válaszként erre: 11104. - Gretaa)
2010. nov. 9. 21:54
igaz:(
11105. b7086b1501 (válaszként erre: 11104. - Gretaa)
2010. nov. 9. 21:53
Milyen igaz sajnos:(((
11104. Gretaa
2010. nov. 9. 21:49
"Ez a világ olyan,hogy hirtelen ad,és ugyan olyan gyorsan el is vesz."
11103. Angyalka20
2010. nov. 9. 21:45
Ezen nem lehet segíteni. Vannak az életben pillanatok, amikor menthetetlenül egyedül vagy. Ilyenkor hiába van társad, hiába van családod, hiába vannak barátaid: egyedül vagy. Bizonyos kérdéseket egyedül kell megoldanod, senki nem segíthet rajtad, senki helyetted el nem végezheti. Kifejezhetem ezt úgy is, hogy vállalnod kell valamit az életből, valami kockázatot, valaminek a felelősségét, egyedül, a magad erejéből. Amikor döntened kell, hogy valami jó-e, vagy rossz. Helyes vagy helytelen. Szép vagy csúnya. Amikor döntened kell, hogy jobbra térsz vagy balra fordulsz. Ilyenkor nem segíthet rajtad senki. Még csak azt sem teheted, hogy valamilyen félmegoldással elhalasztod a döntést. Kikerülöd. Vagy úgy teszel, mintha nem vennéd észre, hogy döntened kell. Döntened kell. Ezen nem lehet segíteni. És egyedül vagy.
2010. nov. 9. 21:44
Többet ér egy hibának a kiküszöbölése, mint egy igazságnak a fölfedezése, mert az igazság előbb-utóbb kipattan, a meghagyott hiba ellenben folyton ront, megtéveszt, árt.
2010. nov. 9. 21:41
Csak a teljes őszinteség tesz szabaddá és védetté. Mert ha félelmeinket legyőzve kimondjuk az igazat önmagunkról, akkor már nem maradnak olyan támadási felületeink, amelyeken keresztül bárki megzsarolhatna vagy manipulálhatna minket. Mert nem az őszinteség tesz védtelenné, hanem azok a félelmeink, amelyek elől menekülve elkezdünk hazudni vagy hamis szerepeket játszani.
11100. 5faeea2860
2010. nov. 9. 17:18

Ha boldog akarsz lenni, először el kell határoznod, hogy boldog leszel. Ha boldog akarsz maradni, akkor ezt a döntést mindennap meg kell hoznod!

Andrew Matthews

11099. 5faeea2860
2010. nov. 9. 17:16

jó néha sötétben a Holdat nézni,

hosszan egy távoli csillagot igézni,

jó néha fázni, a semmin elmélázni,

tavaszi esőben olykor bőrig ázni,

tele szájjal enni, hangosan szeretni,

jó néha magamat csak úgy elnevetni,

sírni ha fáj, remegni ha félek,

olyan jó néha érezni, hogy élek.

11098. 5faeea2860
2010. nov. 9. 17:14

Mindig legyenek kétségeid. Ha a kétségek megszűnnek, azt jelenti, hogy megálltál az utadon.

Paulo Coelho

11097. 5faeea2860
2010. nov. 9. 17:12
“Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.” (Hippokratész)
11096. 5faeea2860
2010. nov. 9. 17:05
“Mégis, éppen a gondok fölismerésének és megoldásának folyamatában rejlik az élet értelme. A probléma a próba, mellyel elkülönítjük a sikert és a kudarcot. Gondjaink miatt van szükségünk bátorságra és bölcsességre, sőt gondjaink tesznek minket bátrakká és bölcsekké. Végső soron ezek felelősek lelki fejlődésünkért.” (M. Scott Peck: A járatlan út)
11095. Kaktusz!
2010. nov. 9. 09:30
"Valahol tőled távol ahol senki sem gyászol ott halok meg én"
11094. csirike57 (válaszként erre: 11093. - Dodi44)
2010. nov. 9. 04:54
"A szerkesztőség tagjainak hála, az utóbbi fél évben is sikerült tartanunk az iramot, és a beérkezett idézetek sorsáról általában egy nap alatt döntöttünk. Külső szemmel talán nem is látszik, hogy ez mekkora munkát kíván meg: a minőség biztosítása érdekében idézeteink legtöbb esetben 3, a problémás esetekben 4 személy kezén is átmennek, mielőtt elfoglalhatnák végső helyüket az oldalon.... "
11093. Dodi44 (válaszként erre: 11092. - Csirike57)
2010. nov. 9. 02:06

Bocsass meg, hogy belebeszelek a felnottek dolgaba, Woody Allen nem hitt a Bibliaban es menyorszagban, ott csinalt viccet a Bibliaban leirt vallasbol ahol csak tudott.

O a Tora-ban hitt. Abban pedig tagadjak a menyorszagot es poklot.

Nem is beszelve arrol, hogy jellemileg sem volt egy emlitesre valo... otthagyta csaladjat es elszokott az azsiai orokbefogadott, neveltlanyaval, most is azzal el.

Csak megemlitettem...

11092. csirike57
2010. nov. 9. 00:39

Nem az a kérdés, hogy van-e mennyország, hanem az, hogy hányig van nyitva, és melyik busszal lehet odajutni.

Woody Allen

11091. linksys
2010. nov. 8. 22:38

Szemed mély tükrében bújkál egy kisgyerek,

Szíved rejtekén őrzöl tiszta, kék eget.

Lelked ha megsebzik, arcodon ül bánat,

Mégsem féled soha vállalni hibádat.

/Vox humana/

11090. multi1
2010. nov. 8. 22:10

Az élet egyetlen – ezért vedd komolyan!

Az élet szép – csodáld meg!

Az élet boldogság – ízleld!

Az élet álom – tedd valósággá!

Az élet kihívás – fogadd el!

Az élet kötelesség – teljesítsd!

Az élet játék – játszd!

Az élet vagyon – használd fel!

Az élet szeretet – add át magad!

Az élet titok – fejtsd meg!

Az élet ígéret – teljesítsd!

Az élet szomorúság – győzd le!

Az élet dal – énekeld!

Az élet küzdelem – harcold meg!

Az élet kaland – vállald!

Az élet jutalom – érdemeld ki!

Az élet élet – éljed!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook