Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

10909. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:17

Szivárvány voltál

nekem: gyönyörű, távoli

- elérhetetlen.

10908. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:17
"Nem lett volna szabad meghallgatnom... A virágok szavát sosem szabad meghallgatni. Nézni kell őket, beszívni az illatukat. Az enyém egész bolygómat elárasztotta az illatával, mégse tudtam örülni neki... Bizony, nagyon értelmetlen voltam én akkor! A tetteiből kellett volna megítélnem, nem a szavaiból. Beburkolt az illatával, elborított a ragyogásával. Sosem lett volna szabad megszöknöm! Szegényes kis csalafintaságai mögött meg kellett volna éreznem gyöngéd szeretetét. Minden virág csupa ellentmondás. De én még sokkal fiatalabb voltam, semhogy szeretni tudtam volna! "
10907. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:16

"Láttál már csillagos eget?

– Persze.

– Azt is láttad már, hogy időnként egy-egy csillag leesik.

– Láttam, azok a hulló csillagok.

– És mindennap több is leesik. Igaz-e? – folytatta Mikkamakka.

– Igaz… Ez azt jelenti, hogy egyszer csak elfogynak az égről a csillagok? – ijedt meg Babó Titti.

– Na látod – mosolyodott el fölényesen Mikkamakka. – Azt gondolod, hogy mindennap kevesebb csillag van az égen?

– Én aztán nem.

– Nem is gondolhatod, mert nincs kevesebb.

– Bár nem egészen értem – komorodott el Babó Titti. – Mindennap leesik egy csomó, még sincs kevesebb?!

– De nincs ám! Mert Nagyapa minden éjjel összeszedi a lehullott csillagokat, a létráján fölmászik az égig, és szépen visszaszögezi mindeniket.

Babó Titti szájtátva hallgatta Mikkamakkát, csak nagy sokára ocsúdott ámulatából.

– És mi lesz – kérdezte suttogva –, mi lesz, ha Nagyapa meghal?

– Ó, te bikfic – nézett rá megrovóan Mikkamakka –, hát nem tudod, hogy Nagyapa sohasem hal meg? Az lehet, hogy egyszer majd már nem jár ki az almafáival beszélgetni. Meg talán veled se beszélget, velem se. De minden éjjel veszi a létráját, összeszedi a lehullott csillagokat, és mind visszaszegzi az égre. Mindörökké, a világ végezetéig."

10906. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:15

Olyan szép a szemed... és ha rám nézel,

Úgy tűnik, már nem számít az élet,

Mert tudom, hogy még mindig szerelmet érzel,

Irántam, s szíved számomra bármit megérhet.

S ha nézel, mindig ugyan az jut az eszembe:

Hol lennék nélküled?

És mindig félve nézek bele a szemedbe...

Vajon meddig maradhatok melletted?

És tér idő, megszűnni látszik,

Mert számunkra örök a pillanat.

És a szeretet szívünkben egyre csak virágzik.

s jobban kötődök hozzád ezen perc alatt.

És szemedben látom a szerelem tüzét égni,

Látom benne a jövőnket, a boldogságot.

és látom azt is, hogy nem kell többé félni.

Nem kell többé vádolni a világot."

10905. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:14

...Ha valaki meghal - valaki, akit ismertél, akit szerettél, akivel együtt éltél, aki része volt az életednek - akkor valami benned is meghal. Persze, az illető hiányozni fog. Űrt érzel utána, ez természetes. De ugyanez az űr átalakítható egy ajtóvá. És a halál: ajtó Istenhez. A halál az egyetlen olyan jelenség, amely nem áldozata az emberi korrupciónak. Ezen kívül az ember minden mást meghamisított, mindent beszennyezett. Egyedül a halál maradt szűzen, hamisítatlanul, érintetlenül az emberi kéztől. Az ember meg szeretné hamisítani ezt is, de nem tud vele mit kezdeni, nem tudja magáévá tenni. A halál annyira megfoghatatlan - hogy megismerhetetlen maradt. Az ember nem tud mit kezdeni a halállal, képtelen felfogni, nem tud tudományt faragni belőle, Ezért a halál még tiszta, és jelenleg az egyetlen ilyen dolog a világon.

Használd ki ezeket az alkalmakat. Amikor a halál váratlanul belép a tudatodba, akkor az egész életedet értelmetlennek érzed. És az úgy is van! A halál felfed egy igazságot. Amikor hirtelen szembetalálod magad a halállal, akkor teljesen kicsúszik a talaj a lábad alól. Hirtelen ráébredsz, hogy ez a halál utalás a te halálodra is. Minden halál mindenki halála.

Osho

10904. Angyalka20

Egy vágyam van:

Legyél velem.

Szeress!

Vagy legyek idegen?

Neked adom a szívem.

Vedd el,

Őrizd meg,

Vagy temesd el.

10903. Angyalka20

"Néha az ember azt hiszi, hogy jön majd valaki, aki magával hoz egy

másik világot... Aztán rájössz hogy ő is ezen a Földön él... Pedig pont

ez a lényeg... Hogy jöjjön valaki, aki ezen a Földön él... És hozzon el

egy világot... De ne egy másikat, hanem ezt... A miénket... Csak kicsit

másképp... Jöjjön valaki, akivel máshogy látod a világot... Akivel

máshogy éled meg a mindennapokat... Akivel szebbek lesznek az álmos

reggelek... És még szebbek az éjszakák... Akivel a percek óráknak

tűnnek, az órák pedig perceknek... Aki ott tud hagyni a szívedben

valamit, ami akkor is segít szebbé alakítani a valóságot, ha ő nincs

melletted..."

10902. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:13

"Szerettelek.

Úgy szerettelek, ahogy nem akarok, és nem is tudok szeretni többé, kritikátlanul.

Mindig én voltam a Tiéd, és nem te az enyém, akkor is távol tőlem, mikor a karomba voltál.

Éjjel néha szerettelek volna felrázni álmodból, rád kiáltani, mondd meg a szót, amelyből megkapod önmagad, amely megvált, és mondd meg az irányt is, amerre el kell indulnom, hogy megtalálhassalak."

10901. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:12

"Lám, hiába ragaszkodunk foggal körömmel a magunk

fájó, keserédes emlékeihez, annak az emlékéhez, aki itt hagyott minket -

mi mégiscsak itt vagyunk , ebben a világban. Az élet pedig olyan, mint

a dagály: először észre sem venni, hogy történik valami, aztán egy nap

arra ébredünk, hogy mennyire lerombolták a hullámok a fájdalomból

rakott partfalat..."

10900. Angyalka20

”Mért vagy oly szomorú, mikor

itt mindenki nevet?

Valld csak be: sírtál, biztosan;

mutatja a szemed”

10899. Angyalka20
Az életünk egy része azzal telik, hogy mondogatjuk, mennyire szeretjük ezt vagy azt az embert, miközben valójában csak szenvedünk, mert ahelyett, hogy elfogadnánk az erejét, állandóan csökkenteni próbáljuk, hogy beleférjen a világba, amelyet elképzeltünk magunknak.
10898. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:11

Mindig a holnapra mosolygok,

Elvágyom onnan, ahol bolygok,

Úgy vágytam ide s most már szállnék.

Óh, én bolond, bús, beteg árnyék.

Ady

10897. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:11

... Ébredj, mert várok rád!

A szemedbe mondanám, mit érzek.

A mélybe zuhannék érted ...

10896. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:09

"..Az a legszebb a boldogságban , hogy az ember már azt

képzeli, hogy soha többé nem lehet boldogtalan..."

10895. Angyalka20

Mennyi esés, landolás,

zuhanás a semmibe.

Mennyi újrakezdés, áhitat

a jóra, virágbontásra,

kijózanodásra.

Mennyi elveszett pillanat,

elfojtott érzés, gyáva

visszavonulás.

Mennyi kietlen út, sivatag

trópusi erdők helyett.

És mégis a zuhanás erősít,

felemel.

10894. Angyalka20
Mi van, ha nincs senki? Mi van, ha úgy éljük le az életünket, hogy senki sem vár?
10893. Angyalka20
Nem az a vak aki nem lát,az a vak aki nem akar látni.
10892. Angyalka20

Szeretjük egymást, mint a gyerekek. Önzőn, ragaszkodva, soha-el-nem-válva.

Szeretem. Lobogva, dorombolva, mosolyogva, és nincs nap, amelyet ne tenne színessé.. Gyerekké tett, akit felnevel. És viszont. Ijesztő, szédítő táncban élünk mi ketten. Így kell. Könnyekkel, fájdalommal, veszekedéssel, majd béküléssel, boldogsággal, időtlen, idétlen csillogással. Elbűvöljük egymást. Van egy világ, amelyben csak ő él, és én. Mi teremtettük. Az az otthonom. Nem fér be senki más.

10891. Angyalka20
2010. nov. 3. 22:01

Emlékek.

Ezek határozzák meg gondolataim,

döntéseim,

mindennapjaim,

az édes és keserű emlékek

egyaránt.

Olykor

kétségbeesetten kapaszkodom beléjük

Máskor bármit megtennék,

hogy kiírthassam

magamból a fájdalmas képeket.

10890. Angyalka20
2010. nov. 3. 21:59

Lecsukódtak bús, nagy szemeim

Számára a világnak,

Nincs már nekik látni valójuk,

Csak Téged, Téged látnak.

Ady

10889. Angyalka20
2010. nov. 3. 21:59
"A szerelmet nem lehet megmagyarázni. Magával ragad, hozzáláncol valakihez - de hogy miért éppen ahhoz az emberhez, akit szeretsz, ki tudja? Lehet sápkóros, szeplős vagy éppen pösze, akit neked szánt a sors, - ha szerelmes vagy, mindez nem számít. Az érzelmeid diktálnak olyankor, nem látod tisztán a dolgokat. Harcolhatsz a szerelem ellen, használhatod az eszedet, de igazi győztes sohasem lehetsz."
10888. Angyalka20
2010. nov. 3. 21:56
Vannak emberek, akik úgy halnak meg, hogy sose tudják, hogy van-e szerelem. Akik nem szerettek senkit, és akiket nem szeretett senki soha. Mi már nem vagyunk ilyenek.
10887. Angyalka20
2010. nov. 3. 21:55
Úgy érzi, elvesztett valamit, ami soha nem is volt igazán az övé, ami még rosszabb, mint ha egyszerűen elvesztette volna.
10886. Angyalka20
Az emberek soha nem elégedettek semmivel. Ha kevés van, sok kell. Ha sok van, még több kell. Ha még több van, szeretnénk kevéssel boldogok lenni, de ezért nem képesek erőfeszítést tenni. Tényleg nem értik, milyen egyszerű a boldogság? Mit akart az a lány, aki farmerban és fehér pólóban rohant valahová? Mi lehetett olyan sürgős, ami nem engedte, hogy gyönyörködjön a szép napsütésben, a kék tengerben, a babakocsiban ülő gyerekekben, a tengerparti pálmafákban?
10885. Angyalka20
Az én mellkasomba tette belé a szívet a teremtő, leküldött az emberek közé vele. Én, én nem tudtam-tudom hogy lehetett, hogy meg nem mutattam nékik a szívemet, az ő szívüket. Aludtam én? Itt várt a gégémben az életmentő szó; a szó, melynek a boldogságot kellett ráparancsolni a Földre. És én hallgattam. Nem tudom, hová figyeltem. Leejtettem a világot. Eltört.
10884. Angyalka20
"Valamennyi kimondott vagy leírt szomorú szó közül ezek a legszomorúbbak: "lehetett volna."
10883. Angyalka20
Aki elmegy, annak könnyű. De aki itt marad! Csak ül, bámul bele a semmibe, mint egy eszelős.
10882. Angyalka20
2010. nov. 3. 21:54

Nekem folytatnom kell a keresést az után a személy után, aki azért jött a világra, hogy rámtaláljon. A szívem súlyos sebet kapott, de majd begyógyul, és akkor majd újra tudok örülni az élet szépségének.

Ha valaki elmegy, jönni fog helyette valaki más, és újra rámtalál a szerelem. Szabad vagyok, készen arra, hogy megtaláljam életem szerelmét, azt, aki rám vár, és akire én várok.

10881. Angyalka20
2010. nov. 3. 21:54

Lelkem, szívem kitárom a piacra,

Túladok én is minden kincsemen...

...De nincs erőm ily nyomorulttá válni,

Óh, nincs erőm, én édes Istenem!...

Ady.

10880. Angyalka20
2010. nov. 3. 21:52
Nem keresni, nem várni, nem akarni, nem gondolkodni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook