Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Ha megfogná a kezem, lehet, hogy belehalnék a boldogságba."
Stephen King
:)
"Nem voltam benne biztos, hogy valaha is újra boldognak fogom látni. És mégis, dacára mindannak, ami történt, most már tudom, hogy az. Boldog."
Nicholas Sparks
Ez nagyon szomorú..ugyanakkor szép is egyben..
idézek kicsit én is belőle:
..arcod varázsa csordultig betölt,
s egy pillantásodért is sorvadok;
nincs más, nem is akarok más gyönyört,
csak amit tőled kaptam s még kapok... .
Amikor egy igaz barátot képzelek el magamnak, akkor egy olyasvalaki jelenik meg lelki szemeim előtt, aki szeret engem és törődik velem. Áldozatokat is hajlandó hozni értem, akárcsak én érte. Meg lehet bízni benne, a nézeteimet és a véleményemet megoszthatom vele, és nem hagy cserben akkor sem, ha le vagyok eresztve. (...) Ő az igaz barát, aki minden esetben kitart mellettem. (...) SEMMI sem ingatná meg az igaz barátomba vetett hitemet. Továbbá abban is biztos vagyok, hogy nem veszteném el soha, hacsak nem tennék valami olyasmit, ami nem fér bele a barátról kialakított képbe.
Nick Traina
Én nem tudom mi ez, de édes ez,
Egy pillantásod hogyha megkeres,
mint napsugár, ha villan a tetőn,
holott borongón már az este jön.
Az vagy nekem, mint testnek a kenyér
a tavaszi zápor fűszere a földnek;
lelkem miattad örök harcban él,
mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg.
"Csak egy emberhez tudok kedves lenni naponta, és ez nem a te napod!"
:-)
"Nincs még két íly nagylelkű szív, ízlések íly hasonlók, érzések íly összecsengők"
Ház a tónál c. film
A megértés nem csak elfogadás, hanem hallgatás is és szeretettel telt türelem.
Válóczy Szilvia
Ha sok törődést viszünk a világba, a gyűlöletnek nem marad hely.
Szavak szárnyán c. film
A boldogság a nyugodt elme gyümölcse. Kösd gondolataidat a békesség, kiegyensúlyozottság, nyugalom, biztonság, isteni útmutatás eszméihez, és elméd boldogságot terem.
Joseph Murphy
Az élet legnagyobb tudománya az el nem csüggedés, a remény megőrzése, az állandó újrakezdés.
Csőgl János
Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul, s egyszerre csak kilépsz az Angyalok Tisztására. Nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemed. Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép. És megállsz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten.
A jóságot, a szeretetet és a békességet.
Wass Albert
Zsirai László
Hűséggel mért időben
A barátságok hűséggel mért időben élnek.
Nem számítanak a hónapok, az évek -
Csak a lélek
rezdülései jelzik az érvényességet.
Dálnoky Erzsébet
Könnyek
Smaragd-könnyeim a földre hullnak.
Beszívja a sebzett Föld és gyógyulni kezd tőle,
Mint ahogyan gyógyulni kezd a könnyező, megsebzett lélek is.
Tornay András
JEGY ELŐVÉTEL
Egy olcsó jegyet kérnék az
ÉLET ÉRTELME című előadásra
Illetve várjon!
Adja inkább a legdrágábbat!
Szeretném tudni Istenem, hogy mindazt,
Amire most tanítasz,
Hol fogom majd használni.
Itt vagy odaát?
Nagy István Attila
Az elmúlás
Mennyire fáj ez a kétségbeesés,
a cselekedni nem képes indulat,
csak tűröm a rám zuhogó csöndet,
miközben várom a találkozás
alamizsna perceit.
Mert nincs bennem erő összetörni
az esztelen vágyakozást,
az ábrándot, hogy formává egyesülhet
az életem.
Nem kell kiülni többé a reménytelenség
árnyékos partjára,
miközben odalent úgy zúg a folyó,
mintha magasról zuhanna,
pedig csak kényelmesen hömpölyög.
Békességbe fut a világ,
ha elcsendesül bennem,
s talán még észre sem veszem,
hogy az elmúlás
szenvedélyesen
magához ölel.
S ha Te is egyszer-másszor szomorú leszel, s hasztalanul jársz-kelsz az emberek között, a szomorúságodon nem segít senki, és úgy érzed, mintha valami nagy-nagy súly ülne a lelkeden, és napról napra jobban belefáradsz, s talán már azt is hiszed, hogy nem bírod tovább: egy este szökj le titokban a tóhoz. (...) Ha szomorúságoddal a tó partján megállsz: olyan kék lesz a víz, mint még sohase volt. A legcsöndesebb szellő indulását meghallhatod, akkora lesz a csend, s ameddig ér a nádas: minden nádszál csak neked muzsikál akkor. (...) Hunyd be a szemed, ha látásod már nagyon gyönge lesz, akkor és egyszeribe látni fogod a madarak táncát bent a tocsogóban. És akkor, azon a csöndes estén maga a tó mesél neked tovább, folytatja ott, ahol én abbahagytam. És akkor a csöndes estén, Te elfelejted, egészen biztosan elfelejted, hogy szomorú voltál.
Wass Albert
Tiéd volt a szív tavaszán nyílott első érzelem,
az utolsó dobbanás is a tiéd lesz, kedvesem.
Te azért születtél, hogy szeressenek,
én azért születtem, hogy téged szeresselek.