Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Az indiánok – akik ismerik az állatok lelkét, mint a sajátjukat- azt mondják, nem ’betörni’ kell a vadlovakat, ahogy a nyugati emberektől, elsősorban cowboyoktól látták, hanem meggyőzni őket arról, hogy a szelídség az ő igazi, boldog természetük.
Ehhez szeretet kell, melyet az állat tévedhetetlenül megérez…
…Először kipányvázzák a vadlovat, s az így keményen őrzött állatot a harcos lassan közelíti meg. ’Lónyelven’ beszél hozzá. Hogy mit mond ilyenkor, kettőjük titka, csak annyit hallani belőle, hogy hóóó…hóóó…
A gondolat a lényeg, nem a szó.
-Hóóó… hóóó…hóóó… - mondja az indián, mély torokhangon. - Hóóó… hóóó…
Embernyelven ez nem jelent semmit.
Nincs értelme.
De a ló érti."
Az igazság az, hogy szeretem. Csillapíthatatlanul szeretem... Az elsõ pillanattól fogva. Akkor is szerettem, amikor megesküdtem, hogy nem. Nem tehetek róla, csak érzem.
"Fényességet láttam, amit szavakkal nem tudok leírni – és ugyanakkor elborított valami megrendítő és nagyon ismerős, és mégis sohasem tapasztalt élmény, melyre azt a szót tudnám használni, hogy Szeretet."
Kedves Matematika, kérlek nőlj fel végre, és old meg a saját problémáidat egyedül.
Barát:a régi aranyat ér,az új ezüstöt,de van aki szart se!
"Könnyebb az igazságot felismerni, mint elismerni."
(Nietzsche)
"Az őszinteség önmagad felvállalásának bizonyítéka."
* Adj az embereknek többet, mint amire vágynak, és ezt teljes szívedből tedd.
* Akárhányszor azt mondod "Szeretlek", gondold komolyan.
* Akárhányszor azt mondod: "Sajnálom", mindig nézz a másik szemébe.
* Soha ne hagyd figyelmen kívül mások álmait.
* Szeress mélyen és szenvedélyesen. Megsérülhetsz, de ez az egyetlen módja annak, hogy valóban teljes életet élj.
* Kezelj minden egyet nem értést tisztán, de ne támadj.
* Beszélj lassan, de gondolkozz gyorsan.
* Ne feledd, hogy a legnagyobb szerelem és a legnagyobb eredmények hordozzák magukban a legnagyobb kockázatot.
* Ha esetleg veszítettél, tanulj belőle.
* Ne feledd: tiszteld önmagad,tisztelj mindenki mást, és légy felelős a tetteidért.
* Ne hagyd, hogy kis szóváltás vessen véget egy nagyszerű barátságnak.
* Akárhányszor rájössz, hogy hibáztál, tegyél meg mindent, hogy helyrehozd. Azonnal.
* Vállald a kihívásokat, de ne feledd el a korlátaidat.
* Ne feledd, hogy van amikor a csend a legjobb válasz.
* Élj egy jó és becsületes életet. Amikor öreg leszel és rá gondolsz, jó érzés lesz újra átélni.
(Tantra Indiából)
"Az élet nem azzal mérhető, milyen sokáig lélegzünk, hanem azokkal a pillanatokkal, amelyektől elakad a lélegzetünk."
"Ne tégy kirándulást a bűnbe. Utazz el a környékre, a szomszédos megyébe vagy külföldre, de sose járj arra, ahol a bűn lakozik. "
"A vágy a legjobb eszköze annak, hogy amit mondunk, legkevésbé se egyezzen azzal, amit gondolunk."
"Az igazság nem hever csak úgy a földön. Ha nem keressük, sohasem találjuk."
"Néha pont azon az úton találkozunk szembe a sorssal, melyen megpróbáljuk elkerülni azt."
"A valóság az álmokhoz képest bizony nagyon kegyetlen tud lenni. De olykor nagyon szép meglepetéseket is tartogat."
"A szív is páros szerv, csak a párja egy másik embernél."
A házastársak akkor értenek egyet utoljára, mikor kimondják az "Igen"-t.
Legtöbb mai ember az érzelgős regények módjára nézi a világot: amerre vágyai terelik és akik e vágyakat segítik, azok a jók; vágyainak gátlói a rosszak.
Mások hibáján csak akkor próbálj javítani, ha e hibát jól látod, anélkül, hogy számodra visszataszító volna; s ha biztosan tudod, hogy beavatkozásod nem tolakodás és nem reménytelen kísérlet.
Mivel szegény vagyok, álmaim vannak csupán. Álmaimat lábad elé terítem. Finoman lépj, mert álmaimon jársz.
A kolibri nem csak egy egyszerű madár. A szíve ezerkétszázat ver egy perc alatt, és nyolcvanat csap a szárnyával egy másodperc alatt, és ha lefogod a szárnyait, hogy ne repülhessen, akkor tíz másodpercen belül meghal. Ez itt bizony nem egy átlagos madár, ez egy valóságos csoda. Lelassították a szárnyait egy mozgóképpel, és tudjátok, mit láttak? Hogy a szárnyai nyolcas alakban mozognak. Na, és azt tudjátok, hogy a nyolcas mit jelöl a matematikában? A végtelent.
"Az emberek furcsa dolgokat csinálnak, ha össze van törve a szívük."
Ha elárul valaki, akit szeretsz, az nem múlik el nyomtalanul.
Nana c. film
Már-már mohóság,
mennyi mindent szeretnék
nem tudni rólad...!
Fodor Ákos
Az ember mindig visszanéz ha már nincs mit várnia.
Az értékeiért kedvelünk valakit, de a hibáiért szeretjük.
Hinni valakiben ugyanaz, mintha rátámaszkodnál. Olyasmi, amit csak a gyengék tesznek.
A szerelem mindenkinek jó, de túl keveseknek adatik meg a kitartás. A szerelemnek végzetesnek kell lennie. Többé nem szabadulhatsz belőle. Ha igen, akkor az nem szerelem.
Mike Gayle
Élj úgy, mintha négy lábbal állnál a földön, mert akkor nem veszíted el önmagadat. Ugyanakkor ne az eszeddel lásd a világot magad körül, próbáld meg a szíveddel látni, és ha így teszel, megismered Istent.
Legszebb napjaimnak egyike te vagy nekem talán. Te, aki velem örültél, velem sírtál, velem szerettél, aki a szívemnek éltél.
Ezel -
További ajánlott fórumok: