Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

17171. 328aadd89f
2011. szept. 6. 15:36

"S ha Te is egyszer-másszor szomorú leszel, s hasztalanul jársz-kelsz az emberek között, a szomorúságodon nem segít senki, és úgy érzed, mintha valami nagy-nagy súly ülne a lelkeden, és napról napra jobban belefáradsz, s talán már azt is hiszed, hogy nem bírod tovább: egy este szökj le titokban a tóhoz. (...) Ha szomorúságoddal a tó partján megállsz: olyan kék lesz a víz, mint még sohase volt. A legcsöndesebb szellő indulását meghallhatod, akkora lesz a csend, s ameddig ér a nádas: minden nádszál csak neked muzsikál akkor. (...) Hunyd be a szemed, ha látásod már nagyon gyönge lesz, akkor és egyszeribe látni fogod a madarak táncát bent a tocsogóban. És akkor, azon a csöndes estén maga a tó mesél neked tovább, folytatja ott, ahol én abbahagytam. És akkor a csöndes estén, Te elfelejted, egészen biztosan elfelejted, hogy szomorú voltál."

Wass Albert

17170. 328aadd89f
2011. szept. 6. 15:34
"Azt hallottam, a bánat olyan, mint egy állat: saját élete van, és mi az ő kegyelmében vagyunk. Nem tudom, így van-e. A bánat a világ csendje. Olyan, mint a csendes eső, ami soha nem áll el. Azt mondják, a bánat megváltoztat. Tudom, hogy megváltoztat. De mivé?"
17169. Cilumiluci (válaszként erre: 17164. - Lolita63)
2011. szept. 6. 13:53
ellopikázhatom?
17168. Cilumiluci (válaszként erre: 17164. - Lolita63)
2011. szept. 6. 13:52
Köszönöm ezt neked,tegnap lett volna 61 éves♥
17167. e3786dd7b2
2011. szept. 6. 11:15

"A tudás olyan, mint a körömlakk:

az alkohol lemossa."

:-)

17166. e3786dd7b2
2011. szept. 6. 11:14

"Földön kívüli intelligencia?

Először a Földön találjunk valamit!"

17165. e3786dd7b2
2011. szept. 6. 11:12

"Ha valami annyira nehéz, hogy végül lehetetlenné válik, nem marad más hátra, mint felhagyni a próbálkozással, és valami más lehetőség után nézni."

Fabio Geda

17164. Lolita63
2011. szept. 6. 10:13

"Nagyon szeretem, hogy boldoggá teszem az embereket - akárhogyan is. Még ha csak fél órára is. Ha szerencsésnek érzik magukat általam, jól érzik magukat, vagy mosolyt csalok egy szomorú arcra - számomra ez megfizethetetlen."

Freddie Mercury

17163. Zizisicc (válaszként erre: 17160. - Lolita63)
2011. szept. 6. 10:11
:o))
17162. Lolita63
2011. szept. 6. 10:10

"Ismeretlen volt. Azt sem tudtad, hogy létezik - most pedig félted, szereted, dühös vagy rá, aggódsz miatta. Ha ezt a szót hallod "szeretet", ő jut eszedbe."

Müller Péter

17161. Lolita63 (válaszként erre: 17155. - 055d9fdbe6)
2011. szept. 6. 10:09
Nagyon igaz...
17160. Lolita63
2011. szept. 6. 10:08

"A szeretet nem áldozat és nem megfelelés kérdése. Ha szeret valaki, eleve csak a legjobb lehetsz neki. Számára a tökéletesség abban fogalmazódik meg, milyen vagy, és nem abban, milyen nem vagy."

Jodi Lynn Picoult

17159. Cilumiluci (válaszként erre: 17158. - Meda)
2011. szept. 6. 08:10
hmm..van benne valami:)
17158. Meda
2011. szept. 6. 08:05

Félszavakból is értjük egymást!

"Biz­tos vagyok benne, érti, hogy én hogy is értem!"

"Nyilvánvaló szá­mára, hogy mit érzek.” – no ez az, amit felejts el!

Sok­szor nem is sejt­jük, hogy a kap­cso­la­ta­ink­ban a leg­több fél­re­ér­tés oka a kevés kom­mu­ni­ká­ció. Vizs­gá­la­tok sze­rint, haj­la­mo­sak vagyunk azt hinni, hogy a mon­da­ni­va­lónk egy­ér­telmű és nyil­ván­va­ló­nak tart­juk, hogy mások is értik, hogy mire gondolunk.

Ez a fel­té­te­le­zés még erő­sebb, ha a bará­ta­ink­ról, a csa­lá­dunk­ról, vagy a párunk­ról van szó, vagyis olyan sze­mé­lyekről, akik­kel közeli kap­cso­lat­ban állunk.

A meg­ol­dás egy­szerű: ha valami fon­tos a szá­munkra, akkor mond­juk ki, sőt, ha kell tisz­táz­zuk, hogy part­ne­rünk való­ban érti-e mire gon­do­lunk, vagy mit érzünk.

Felejt­sük el azt a hoz­zá­ál­lást, miszerint:"félszavakból is értjük egy­mást", vagy a "hát mon­dani nem mond­tam, de biz­to­san érti, mire gondolok"!

17157. Meda (válaszként erre: 17155. - 055d9fdbe6)
2011. szept. 5. 20:46
szomorú vagy?
17156. Meda
2011. szept. 5. 20:38
"Az előítélet messzebb áll az igazságtól mint a tudatlanság" (kínai közmondás)
17155. 055d9fdbe6
2011. szept. 5. 19:43

A lelkem haldoklik valami miatt, amit nagyon nehéz diagnosztizálni, és még nehezebb gyógyítani.

Paulo Coelho

17154. magdi22
2011. szept. 5. 19:25

A tapasztalat, akár egy öreg zenész,

A türelem hangszerén szép dalt játszik neked,

Nem érted, de harmóniájában kedved leled,

Miként az Úr akaratát e világon, de görcsöd enged

Szomorú, zavaros dallamától, mit füledbe penget.

Elizabeth Gaskell

17153. .Léna.
2011. szept. 5. 12:48
Csak akkor tudod meg igazán, mi értékes, mikor már nincs többé. De akkor már késő lesz...
17152. judi34
2011. szept. 5. 12:42
Az élet pontosan olyan mint egy tükör, megnézheted magad benne. Ha nem kapsz semmit, nem adtál semmit. Ha nem figyelnek rád, te sem figyelsz másokra. Ha egyedül vagy, te nem keresed mások társaságát. Ha bőségben akarsz élni, tanulj meg a bőségben osztozni másokkal. Ez a karma tükre. Mindenki azt kapja, amit előbb megtanult odaadni másoknak.
2011. szept. 5. 10:37

„A szenvedés az emberi tapasztalás része.

Az emberek fájdalmat okoznak egymásnak,

Mi fájdalmat okozunk másoknak,és a többiek fájdalmat okoznak nekünk.

Ennek felismerése nem más,mint tiszta látásmód.”

Buddha

17150. 6584b5e8f3
2011. szept. 5. 08:33
"De tudja, hogy vagyok és bármikor feltétel nélkül számíthat rám amíg élek, mert az anyai szeretet nem ismer kort, feltételeket, távolságokat és időt. Az anyai szeretet örök és félt, amíg az anya él, sőt még azon túl is...!"
17149. Lolita63
2011. szept. 5. 08:21

„Van benned egy rész, amit átlagosnak, szürkének gondolsz, úgy tekintesz rá, és elhanyagolod. Ez lehet egy tehetség, egy tudás, valamilyen belső tartalmad. Ez a részed most szomjazik arra, hogy foglalkozz vele, hogy feléleszd, megszeretgesd, hiszen szárnyai vannak, és ha életre kelted, vele szárnyalhatsz. „

(Ara Rauch)

17148. Lolita63
2011. szept. 5. 08:19

“A legfontosabb igazságok mindig félszavakból derülnek ki.”

(Gracián)

17147. csirike57
2011. szept. 5. 08:18
"Az Ősz az év utolsó, legbájosabb mosolya" ~
17146. csirike57
2011. szept. 5. 04:56
Az ölelés oldja a stresszt, növeli az összetartozás érzését, csillapítja a fájdalmat.
17145. csirike57
2011. szept. 5. 04:38

"Szeretném, ha szeretnének": ez az első kívánságom.

A második: "Szeretném, ha olyannak szeretnének, amilyen vagyok".

2011. szept. 4. 19:43

"„Felesleges azt kutatni, miért létezem. Ha mindenáron magyarázatra van szükséged, hát

gondold azt, hogy Isten engem talált ki, hogy saját magát büntesse, amiért egy könnyelmű

pillanatában megteremtette a Világegyetemet.”

Mivel az ördög nem sokat beszélt magáról, a férfi elkezdte keresni a legkülönfélébb

utalásokat a Pokollal kapcsolatban. Így aztán felfedezte, hogy a vallások többségében létezik

valamiféle „büntetőhely”, ahová azoknak az embereknek a lelke kerül, akik életükben

elkövettek bizonyos bűnöket a társadalom ellen. (Úgy tűnik tehát, hogy minden a

társadalomról szól, nem pedig az egyénről.) Van olyan vallás, amelyik azt mondja, hogy a

szellem átkel egy folyón, találkozik egy kutyával, azután belép egy kapun, ahonnan többé

nincs visszaút. Mivel a holttestet a legtöbb kultúrában sírba teszik, ezt a kínokkal teli helyet

rendszerint valami föld alatti, sötét helynek képzelik. Ismervén a tűzhányók működését,

tudják, hogy a föld belseje tele van tűzzel - és máris előttünk áll a lángoló, gyötrelmes pokol

képe.

Az egyik legérdekesebb elképzelést egy arab könyvben találta: ott az állt, hogy a léleknek,

amikor kiszállt a testből, át kell mennie egy hídon, amely olyan keskeny, mint a borotvaél, s

jobb oldalán a paradicsom van, bal oldalán pedig körök, amelyek a föld legsötétebb mélyébe

vezetnek.

Arról nem szól a könyv, hogy hova vezet a híd, csak annyit tudunk meg belőle, hogy amikor

rálép egy lélek, a jobb kezében tartja az erényeit, a bal kezében pedig a vétkeit, és attól

függően, hogy melyik a nehezebb, vagy jobbra, vagy balra fog leesni.

A kereszténység olyan helyről beszél, ahonnan keserves sírás és fogcsikorgatás hallatszik. A

zsidó vallás viszont egy föld alatti barlangot ír le, amelyben meghatározott számú lélek

számára van férőhely: azon a napon, amikor megtelik a pokol, vége lesz a világnak. Az iszlám

azt mondja, hogy mindannyian elégünk, „kivéve, ha Isten az ellenkezőjét kívánja”. A hinduk

szerint a pokol nem az örök kín hazája, ugyanis ők abban hisznek, hogy a lélek időről időre

újjászületik, hogy ott váltsa meg a bűneit, ahol elkövette őket - vagyis a földön. Ennek

ellenére huszonegy különböző helyet ismernek, amelyeket együttesen „alvilágoknak” hívnak.

De a buddhisták is különbéget tesznek a büntetés típusai között: szerintük nyolc tüzes és

nyolc fagyos pokol létezik, valamint egy olyan birodalom, ahol az elítélt nem érez sem

forróságot, sem dermesztő hideget, csak örökös éhséget és szomjúságot.

A kínaiak változatos pokolképzete azonban minden képzeletet fölülmúl: a többi vallással

szemben - amelyek a poklot a föld belsejébe helyezik - a bűnös lelkek itt egy hegységhez

jutnak el, a Kis Vaskerítéshez, amelyet körbevesz egy másik hegység, a Nagy Kerítés. A kettő

között nyolc pokol található, amelyeknek tizenhat-tizenhat kisebb pokol van alárendelve, s

ezeknek egyenként további tíz-tízmillió pokol tartozik a fennhatósága alá. A kínaiak úgy

tartják, hogy az ördögök azokból a lelkekből lesznek, amelyek már megbűnhődtek a

bűneikért.

Egyébként egyedül a kínaiak adnak meggyőző magyarázatot az ördögök eredetét illetően:

azért gonoszak, mert a saját bőrükön tapasztalták a rosszat, s most tovább akarják adni, a

bosszú végtelen körforgásában."

/Paulo Coelho: Az ördög és Prym kisasszony/

17143. csirike57
2011. szept. 4. 17:21
Az mindig sokat elárul két ember kapcsolatáról, ha tudnak együtt nevetni.
17142. 8da56b30fc
2011. szept. 4. 15:42
A csönd megijeszt engem, mert az igazságot ordítja.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook