Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Все люди живут с ложными суждениями. Но на все можно посмотреть с другой стороны."
Oleg
"Életünk minden pillanatában egyik lábunk a tündérmesék földjén, másik lábunk pedig a mélységes szakadék szélén áll."
(Coelho)
Mindig nagy öröm csodálni azokat, akiket szeretünk.
Bengt Danielsson
"Az a barátság, amely abbamaradt, sohasem volt igazi."
/ Szent Jeromos/
"A jó nem más, mint a dolgok ősi és természetes rendje. Egyszerűen csak az egyenes út. Jutalma önmagában van. Tisztává tesz és könnyűvé. Érzéseket ad, amiket nem vásárolhatnál meg Dárius kincsén sem, s amiktől nem foszthat meg semmiféle hatalom."
/Wass Albert/
"Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Ne add fel! Egy életed van, egyetlen dobás. Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni. Tudj kacagni saját kudarcaidon, és kezdd elölről."
/Böjte Csaba/
"Már észrevettem, monsieur, hogy azok, akik csak szórakoznak együtt, soha nem szeretik, vagy nem becsülik egymást úgy, mint akik együtt dolgoznak, vagy talán szenvednek is."
/Charlotte Bronte/
"A gyermek lelke olyan, mint a tükör, mely mindig a fényt keresi, hogy azt a fényt később önmagából visszatükrözhesse"
/Vass Albert/
"Hinni a szépet, lehetetlent, hogy egyszer valóra válik. Hinni a vágyban, akaratunkban. Ha kell, hát bízni halálig."
/Szabó Lőrinc/
Azt mondják, “hazug kutya”! Pedig a kutya nem hazudik… A kutyában van becsület. Csak az ember tud hazudni. Az az igazi ugatás.
Jókai Mór
"Minden csoda a tiéd lehet, a legmerészebb álmaidat is megépítheted
– de lassan. Téglánként. Minden tégla lerakásához türelem kell, kitartó szorgalom, s főleg hit, hogy ebből végül ház lesz. Minden egyes téglánál látni kell a házat! Ez a hit. "
Müller Péter
"Egyes egyedül rajtam áll, hogy mi lakozik a szívemben: ha a szívembe nem fogadok be mást, csakis szeretetet, mások iránt való és másoktól kapott szeretetet és hasonló szép és hasonló kellemes érzéseket, akkor sosem csalódhatom."
Sophia Loren
"Hogy jön be a fény egy házba? Úgy, hogy nyitva vannak az ablakok. És hogy jön be a fény egy emberbe? Úgy, hogy az ajtó nyitva áll a szerelem előtt."
(Paulo Coelho)
"Fájdalmasan tudatában vagyok tökéletlenségeimnek, s ebben a megismerésben rejlik minden erőm."
(Mahatma Gandhi)
Zalán Tibor
Utánad
Cserben hagytak a
szavak Csak rémült kezem
kap még utánad.
"Megtehettem volna. Soha nem fogjuk föl igazán az ilyen mondatnak az értelmét. Valójában életünk minden pillanata tartogat valamit, ami megtörténhetne, és mégsem történik meg. Rengeteg mágikus pillanat van, amit nem is veszünk észre, mígnem a sors keze - teljesen váratlanul - megváltoztatja az egész életünket."
(Paulo Coelho)
Ha úgy vitatkoztok, mint a házaspárok;
úgy beszélgettek, mint a legjobb barátok;
úgy flörtöltök, mint az első szerelemnél és
úgy véditek egymást, mint a testvérek, akkor egyszerűen egymásnak vagytok teremtve.